alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018
Σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα, που από τύχη δεν κατέληξε σε δυστύχημα, σημειώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης (16/5) στην αρχή της οδού Μητροπόλεως, στη Βέροια, όταν αυτοκίνητο κινούμενο προς την άνοδο της οδού εξετράπη της πορείας του και περνώντας στο αντίθετο ρεύμα, καβάλησε το πεζοδρόμιο, παρέσυρε πινακίδα του ΚΟΚ και έπεσε πάνω σε πρόσοψη φροντιστηρίου Αγγλικών! 

Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές, έσπασε το καρτέρ του λαδιού, προφυλακτήρες κλπ, ο οδηγός δεν έμεινε στο σημείο, αλλά αμέσως έκανε όπισθεν και διέφυγε. 

 Ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν διερχόταν κανένας πεζός, ούτε υπήρξε κάποιος άλλος τραυματισμός εκτός του αυτοκινήτου. Όσον αφορά τον οδηγό και ενδεχόμενους συνεπιβάτες (μαρτυρίες έκαναν λόγο για ακόμη ένα άτομο) δεν είναι γνωστό αν τραυματίστηκαν. 
 
Η αστυνομία έφτασε στο σημείο αρκετή ώρα μετά το τροχαίο και αναμένεται η έρευνα του Τμήματος Τροχαίας να ρίξει φως στην υπόθεση.
 
πηγή: www.inveria.gr
 
 
Κατηγορία Αστυνομικά

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε σήμερα 16/05/2018 η θεατρική παράσταση "Το Φιόρο του Λεβάντε" από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο Πλατέος.

Οι μαθητές κέρδισαν αμέσως το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο γέλασε με τη ψυχή του με τους ήρωες του Γρηγόρη Ξενόπουλου. Το πιο θερμό χειροκρότημα έλαβε ο πρωταγωνιστής της παράστασης Νιόνιος Νιονιάκης που με την παιχνιδιάρικη του φωνή και τη ζεστασιά του ταξίδεψε τους θεατές σε μιαν άλλη εποχή που χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου.

Σκανταλιές, μυστικά και μια μπουγαρινιά μπερδεύονται με έναν περίεργο τρόπο που προκαλεί άφθονο γέλιο, όσο για την ιστορία, ακολουθεί τον Νιόνιο που φέρνει στο αρχοντικό της οικογένειας Βάλδη, στην Αθήνα, τα αρώματα, τον πολιτισμό και τη μελωδική προφορά που έχουν στο νησί του – τη Ζάκυνθο. Βάζει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και επιπλήττει τον Τετέλη Βάλδη που ξέχασε τα “ζακυθινά” και μιλά... μωραΐτικα.

Η παράσταση συμμετείχε στην 6η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων Γυμνασίων & Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, τον Απρίλιο και τιμήθηκε με έπαινο ενδυματολογίας και έπαινο β΄ γυναικείου ρόλου.

Απολαύστε τα στιγμιότυπα της παράστασης:

 

 

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Μαΐου 2018.
Κατά το φετινό εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
   α.  Γενικός σημαιοστολισμός  σε όλη τη διοικητική περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 20ης Μαΐου 2018.
   β.  Φωταγώγηση  όλων των  καταστημάτων του δημοσίου, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Μαΐου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
    γ. Ομιλίες –εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού.
 
2.       Ειδικότερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
 
- Ομιλίες και εκδηλώσεις σε ημέρα και ώρα που θα καθορισθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Κυριακή 20 Μαΐου 2018

  • 10 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση  στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας. Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα
  • 11 π.μ. Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (πλατεία Αγίας Σοφίας) από τους κ.κ.:

- Εκπρόσωπο της κυβέρνησης
- Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού,
- Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
- Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,
- Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,
- Εκπροσώπους Ποντιακών Ομοσπονδιών και Παλιννοστούντων, καθώς και  όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
 
3. Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και στις έδρες των υπόλοιπων περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, σε συνεργασία με τα Ποντιακά Σωματεία και τους οικείους Δήμους και θα περιλαμβάνει επίσημη επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία του οικείου Αντιπεριφερειάρχη που θα εκφωνηθεί μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, τα Ποντιακά Σωματεία και από όποιο Νομικό Πρόσωπο επιθυμεί να τιμήσει την ημέρα μνήμης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα άρθρα 2 και 3 του Π.Δ. 99/1994 και στις ισχύουσες διατάξεις περί προβαδίσματος.

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη (15/05/2018) στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

To νομοσχέδιο για την «Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» είχαν παρουσιάσει τον Φεβρουάριο, σε συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Οικονομίας και Ανάπτυξης, και είχε ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, στο τέλος του ίδιου μήνα.  

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η έγκριση για την παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, την παραγωγή, εισαγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς και την εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με αποκλειστικό σκοπό, είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και τη διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς, είτε την εξαγωγή τους, χορηγείται ενιαία. 

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης.

Δείτε την ΚΥΑ για τη φαρμακευτική κάνναβη ΕΔΩ


πηγή: www.newsbomb.gr
Κατηγορία Αγροτικά

Ο ΣΥΔΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με χώρους ευθύνης τους νομούς ΚΙΛΚΙΣ,ΠΕΛΛΑΣ,ΗΜΑΘΙΑΣ,

ΠΙΕΡΙΑΣ,ΣΕΡΡΩΝ,ΦΛΩΡΙΝΑΣ,ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ,ΚΟΖΑΝΗΣ και ΓΡΕΒΕΝΩΝ,

διοργανώνει Σχολή Διαιτησίας βάση του Ν.2725/99 άρθρο 43 παρ.3),στην πόλη των

Γρεβενών στην αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ, στο 2ο χλμ Γρεβενών-Κοζάνης, την Παρασκευή 01/06/18, το Σάββατο 02/06/18 και την Κυριακή 03/06/18.

 Οι υποψήφιοι διαιτητές θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας

τους, να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες Ε.Ε και να μην έχουν καταδικαστεί για

αδικήματα που σαφώς περιγράφονται στον Ν.2725/99.

 Οι υποψήφιοι διαιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ημέρα έναρξης της σχολής

Α)φωτοτυπία της ταυτότητας

β)φωτοτυπία τίτλου σπουδών

γ)ποινικό μητρώο γενικής χρήσης

δ) 30Ε για τα έξοδα της σχολής.

 Αιτήσεις στο φαξ 2382027674 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Πληροφορίες στο www.sydpem.blogspot.com

 Χρήσιμα τηλέφωνα 6972201718 w up, 6986415119 w up, 6973895122 w up και 6936994952 cosmote.

Κατηγορία Αθλητικά

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο: «Ανακυκλωπαίζουμε και τα σκουπίδια μας λιγοστεύουμε», οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας συνεργάστηκαν με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου και υλοποίησαν κοινές δράσεις.

Σκοπός όλων των δράσεων ήταν η ανάδειξη της περιβαλλοντικής και οικονομικής αξίας της ανακύκλωσης καθώς και ο σεβασμός προς το περιβάλλον.

  • 1η Δράση: Θεατρικό με τίτλο «Τα λουλούδια συζητούν» (Παρουσίαση του θεατρικού από τους μαθητές του Γυμνασίου και στη συνέχεια εικαστική απόδοση από τους μαθητές του νηπιαγωγείου).
  • 2η Δράση: Κατασκευές από χρησιμοποιημένα χαρτόνια.
  • 3η Δράση: Ομαδικό παιχνίδι αντιστοίχησης «Τροφή – Πουλιά».

Παρά τη μεγάλη ηλικιακή διαφορά ανάμεσα στους μαθητές των δύο σχολικών βαθμίδων η μεταξύ τους συνεργασία υπήρξε ιδιαιτέρως ευχάριστη και δημιουργική.

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κ. Ευθυμία Γώτη για την πρωτοβουλία συνεργασίας των σχολείων και την καθηγήτρια Βιολογίας κ. Πουρτσίδου Ευδοκία.

Στη σημερινή δράση ήταν παρούσα και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Λένα Δημητριάδου.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τις μανούλες του νηπιαγωγείου μας που προσφέρθηκαν να ετοιμάσουν διάφορα εδέσματα τα οποία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το 12ο Athens International Tattoo Convention, ένα από τα πέντε καλύτερα φεστιβάλ τατουάζ της Ευρώπης, ολοκληρώθηκε με χορηγό το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Το Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) φιλοξένησε πριν λίγες ημέρες, δεκάδες εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, συναυλίες, special events και... πολύ μελάνι. Εκεί συναντήθηκαν για μία ακόμη χρονιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό επαγγελματίες tattoo artists, λάτρεις των τατουάζ, αλλά και κόσμος που ήθελε να παρακολουθήσει από κοντά το φαντασμαγορικό event και να μάθει περισσότερα για την τέχνη της δερματοστιξίας.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ήταν με δικό του booth στη μεγάλη γιορτή της τέχνης, που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα ως καμβά, προκάλεσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Με μια πολυπληθή ομάδα σπουδαστών του τομέα Beauty, ήταν εκεί για να παρουσιάσει live performances με body painting, διαγωνισμούς υποτροφιών, tribal tattoo και πολλά άλλα. Στα highlights της φετινής διοργάνωσης είναι φυσικά η μεταμόρφωση των μοντέλων σε χαρακτήρες των Star Wars δια χειρός των σπουδαστών του τομέα Μόδας & Ομορφιάς. Mέσα στο τριήμερο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν live την Queen Amidala, τον Boba Fett, τον Darth Vader και την Blue Lady να ανεβαίνουν στο stage και να πολιορκούν το ενδιαφέρον.

Σημαντική και η συμβολή των σπουδαστών Security, οι οποίοι φρόντισαν για την ασφάλεια της διοργάνωσης και των επισκεπτών αλλά και των σπουδαστών Προσχολικής Αγωγής, όπου απασχόλησαν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους. Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι το μοναδικό ΙΕΚ που έχει δημιουργήσει «από το μηδέν» αγωνιστικό καρτ, το οποίο και εξέθεσαν στο Tae Kwon Do με χιλιάδες κόσμου να φωτογραφίζεται σε αυτό.

Οι σπουδαστές του μεγαλύτερου ΙΕΚ της Ελλάδας ξεχώρισαν με τη δουλειά τους ανάμεσα στους εκατοντάδες Έλληνες και Διεθνής Tattoo Artists και Piercers  που συμμετείχαν στο event,  αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, που προσφέρει στους σπουδαστές καθημερινά εμπειρίες και πολύτιμη γνώση μέσω  της συμμετοχής τους στα μεγαλύτερα events της χώρας!

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και ο τομέας Πληροφορικής συμμετείχε στην έκθεση έργων μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Το Επαλ δημιουργεί» που διοργάνωσε η Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας από 9 έως 11 Μαΐου 2018 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της έκθεσης ήταν η προβολή των τομέων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του θεσμού του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας.

Ο τομέας Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας συμμετείχε με 5 έργα, που υλοποιήθηκαν από τους μαθητές στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων. Τα έργα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν κατασκευές εκπαιδευτικής ρομποτικής, εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και tablets, ένα διαδραστικό παιχνίδι με γρίφους Πληροφορικής στα πρότυπα των δημοφιλών παιχνιδιών «δωματίων απόδρασης» και ένα Μουσείο Πληροφορικής, που υλοποίησαν οι μαθητές στο χώρο του σχολείου. 

Στο βίντεο παρουσιάζονται τα έργα από τις καθηγήτριες Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, Διούδη Ειρήνη και Σαμαρά Θεοδώρα. 

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για 15η συνεχή χρονιά, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τις δράσεις καλλιτεχνικής παιδείας που απευθύνονται στην ακμάζουσα καλλιτεχνική νεολαία μας.

Οι κύριες Δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 13 & 14 Μαΐου 2018, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης (14-18 Μαϊου) αναβλήθηκαν για τον Νοέμβριο, λόγω κωλυμμάτων των συμμετεχόντων μαθητών και φοιτητών λόγω της προσεχούς εξεταστικής περιόδου, ώστε στη νέα ημερομηνία να δύναται να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Σε σχετική συνεδρίαση της Καλλιτεχνικής και Επιστημονικής Επιτροπής των Δράσεων Συμβουλευτικής Καθοδήγησης που πραγματοποιήθηκε στις 12:00 στο Θέατρο Άνετον, συζητήθηκαν θέματα υποδομών στην καλλιτεχνική παιδεία και προτάθηκε υποβολή σχετικής έκθεσης / πρότασης στα αρμόδια Υπουργεία με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία, τις εμπειρίες των ειδημόνων και τα σημερινά δεδομένα της καλλιτεχνικής παιδείας στη χώρα μας.

Οι υποσχέσεις, δεσμεύσεις και αναφορές των υποστηρικτών και αρωγών αυτής της προσπάθειας ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες. Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τις βραβεύσεις.

Διοργάνωση:

-Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας -Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης Εσαεί εν Ροή

Με την Υποστήριξη

•     Δίκτυο Αγωγής Σταδιοδρομίας Π/θμιαςΕκπ/σης Χανίων

•     Εργαστήριο Προπονητικής και Ανθρώπινης Απόδοσης, ΣΕΦΑΑ, ΑΠΘ

•     Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών

•     Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

•     Επιστημονική Ομάδα MediDIATROFI

•     Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών

•     Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

•     ChaniaFilmFestival

•     Cine Μαθήματα

Υπό την αιγίδα

-Υπουργείο Εσωτερικών [πρώην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ] -Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού -Δήμος Θεσσαλονίκης

Χορηγοί Επικοινωνίας

-ΕΡΤ3

-102fm

-9,58fm

-independent.gr(Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Περιοδικό Εναλλακτικού

Πολιτισμού)

-alexandriamou.gr(Τοπική Ηλεκτρονική Εφημερίδα)

 

 

 

 

Στα πλαίσια του ετήσιου καθαρισμού των υδατόπυργων και των υδατοδεξαμενών   που πραγματοποιεί η επιχείρηση της ΔΕΥΑ Αλ ,ανακοινώνει ότι στις 17/05/2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα : από 09:00 πμ εως 13:00 μ.μ, στη Τ.Κ Kαβάσιλας δεν θα έχει νερό, λόγω καθαρισμού του υδατόπυργου .

 Μετά το πέρας των εργασιών πιθανόν να διαπιστωθεί ολιγόωρη θολότητα του νερού , μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της πίεσης στο εσωτερικό δίκτυο διανομής νερού.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας