alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου 2,5 στρέμματα με περίφραξη και παροχές νερού και ρεύματος στην Πρασινάδα Ημαθίας.

Πληροφορίες: 6930562666,6932739009

Κατηγορία Γενικά

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 170 τ.μ. στον 2ο όροφο, 3 δωμάτια,σαλόνι, κουζίνα, καθιστικό,2 wc, αποθήκη,διαμπερές επί της Βετσόπουλου 67.

Πληροφορίες: 6930562666, 6972165160

Κατηγορία Γενικά

Το Sofie Coffee Bakery & Snacks έκλεισε έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει, η διεύθυνση του μαγαζιού και το προσωπικό

θέλει να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για την στήριξη του που αποδεικνύεται με την ανοδική πελατεία στο κατάστημα μας.

Κάθε μέρα και για όλη την εβδομάδα ο καφές σας στο χώρο σας με το πιο γρήγορο DELIVERY από τις 8.00π.μ. μέχρι 20.00μ.μ.

SOFIE - COFFEE BAKERY & SNACKS

ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 19 - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (έναντι ΚΤΕΛ)

DELIVERY:T: 2333400014 what΄s up: 6971 716310

 

Κατηγορία Γενικά

Εγκαταλελλειμμένες είναι οι στάσεις των λεωφορείων στην πόλη της Αλεξάνδρειας, γεμάτες σκουριές, σκουπίδια, σπασίματα και χόρτα ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και το alexandriamou.gr αναδεικνύει το πρόβλημα έπειτα από καταγγελίες και παράπονα δημοτών.

Οι μαθητές καλούνται να περιμένουν κάθε μέρα το λεωφορείο ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους υπό επικίνδυνες συνθήκες όπως μπορείτε να διακρίνετε και στις φωτογραφίες οι στάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους, στο πέρασμα του χρόνου και στα χεριά βανδαλιστών, γεμάτες φθορές, σκουριασμένες, βρώμικες και έχουν καταληφθεί από βλάστηση.

Η σκουριά έχει απλωθεί σε όλο το μήκος και πλάτος των στάσεων δίνοντας μια αποκρουστική εικόνα παρέα με αράχνες που τις έχουν κάνει σπίτι τους ενώ οι διαφημιστικές πινακίδες που έπρεπε να κοσμούν στις στάσεις φέρνοντας έσοδα στο δήμο Αλεξάνδρειας είναι σπασμένες και γεμάτες σκουπίδια. Οι θέσεις είναι βρώμικες με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να καθίσει καθώς και σε ορισμένες λείπει η εξωτερική πινακίδα που αναγράφει «Δήμος Αλεξάνδρειας».

Αυτές οι εικόνες παρουσιάζονται μέσα στην πόλη της Αλεξάνδρειας, είναι βέβαιο πως αν κάνουμε ένα οδοιπορικό και στα χωριά του δήμου οι εικόνες μπορεί να είναι χειρότερες.

Ο δήμος μας έχει μείνει πολύ πίσω αφού σε άλλες πόλεις όπως τα Τρίκαλα Θεσσαλίας που καινοτομούν, οι στάσεις είναι «έξυπνες» προσφέροντας ακόμα και οάσεις δροσιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στους κατοίκους.

Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα ώστε να αντικατασταθούν οι στάσεις για να γίνουν και πάλι προσβάσιμες για το κοινό που εξυπηρετούν.

 

Το νέο υβριδικό σύστημα συναγερμού της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αναβαθμίζει το υφιστάμενο σύστημα BS-468. Το πλεονέκτημα βασίζεται στο γεγονός ότι δέχεται και ασύρματη επέκταση ζωνών (την BS-479). Η επέκταση αυτή είναι για 32 ασύρματες ζώνες (σημεία).

Το σύστημα πλαισιώνεται από μία σειρά ασύρματων συσκευών οι οποίες είναι οι παρακάτω:

  • BS-470: ασύρματος υπέρυθρος αισθητήρας (ραντάρ).
  • BS-471: ασύρματη μαγνητική επαφή (παγίδα).
  • BS-475: ασύρματη σειρήνα (τοποθετείται στο ίδιο πλαστικό με την ενσύρματη BS-413), με μπαταρία μολύβδου που φορτίζει από ενσωματωμένο φωτοβολταικό πάνελ.
  • BS-477: ασύρματο πληκτρολόγιο αφής (touch).
  • BS-479: ασύρματη επέκταση ζωνών (rfmaster).

Αναβάθμιση συσκευών:

  • Αναβάθμιση software πίνακα.
  • Αναβάθμιση softwaremenu πληκτρολογίου (ασύρματες ζώνες: κατάσταση και παράκαμψη ασύρματων ζωνών, μενού εγκατάστασης ασύρματου δικτύου, προβολή δικτύου, διαγραφή συσκευών και ρυθμίσεις ασύρματου).
  • Αναβάθμισηmenu ζωνών με πρόσθεση ασύρματης επικοινωνίας.
  • Αναβάθμιση GSMBS-464.

Η OLYMPIA ELECTRONCS A.E. διοργανώνει τεχνικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τα οποία ξεκινούν από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 (15:00 - 17:00) και θα πραγματοποιούνται στο Υποκατάστημα της Αθήνας.Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε να επικοινωνήσετε στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ( ΤΗΛ: 23530-51200) ή στο ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΤΗΛ: 210-9852193 – 4).

Κατηγορία Γενικά

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και πολλοί γονείς επιθυμούν ή πρέπει να βρίσκονται τις πρώτες μέρες μαζί με τα παιδιά τους.

Τι ισχύει ωστόσο για τον εργοδότη; H ΓΣΕΕ υπενθυμίζει τι προβλέπεται όσον αφορά τη χορήγηση σχολικής άδειας από τον εργοδότη για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9) ισχύει:

– Η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος
– Η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών
– Οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα
– Εφόσον και οι δύο γονείς εργάζονται αποφασίζουν ποιος από τους δυο θα κάνει χρήση της άδειας αυτής ή εφόσον επιθυμούν την από κοινού της χρήση, αποφασίζουν για πόσο χρόνο ο καθένας, που πάντως δεν μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ημέρες
– Εφόσον ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις βάσει νόμου, ΣΣΕ ή Κανονισμών Εργασίας, εφαρμόζονται αυτές
– Στη στοιχειώδη εκπαίδευση ανήκει και το νηπιαγωγείο, η φοίτηση στο οποίο με βάση το νόμο είναι πλέον διετής για τα νήπια, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία τεσσάρων (4) ετών.

Τέλος, σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, η άδεια σχολικής παρακολούθησης χορηγείται αυτοτελώς για κάθε παιδί που είναι μαθητής-μαθήτρια.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Καταβάλλονται μέσα στο Σεπτέμβριο τα επίδοματα και ενισχύσεις, που ''καλύπτουν'' συνολικά πάνω από 1,3 εκατ. δικαιούχους.

Σημειώστε ότι, το υπουργείο Εργασίας ήδη ''προετοιμάζει'' το έδαφος για 60.000 άνεργους, που θα ενταχθούν -άμεσα- στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ. (περισσότερα, ΕΔΩ)

1) Επίδομα Παιδιού (Δ' δόση)

Μεταξύ 25 - 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται η πληρωμή της 4ης δόσης του επιδόματος παιδιού 2018, η οποία θα αφορά πάνω από 730.000 δικαιούχους, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπώς τονίζει ο ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και να έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σημειώστε ότι, ο Οργανισμός έχει θέσει σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την εκκαθάριση της αίτησης τους και το ύψος του ποσού που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους

2) Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (18/9), αναμένεται η εγκριτική απόφαση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), για την δόση Σεπτεμβρίου.

Κατά την προηγούμενη πληρωμή, το ποσό έλαβαν 293.919 δικαιούχοι, οι οποίοι έλαβαν και λαμβάνουν τα χρήματα ως εξής:

  • Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα
  • Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα

3) Υποχρεωτική για όλους τους δικαιούχους ΚΕΑ η εγγραφή στον ΟΑΕΔ

Η «σύνδεση» ΟΑΕΔ και ΚΕΑ ισχύει τυπικά από της 1η Αυγούστου.

Σημειώστε, ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπ. Εργασίας, από 1η Νοεμβρίου και κάθε 6μηνο οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να το λάβουν.

Δείτε τις υποχρεώσεις των δικαιούχων του ΚΕΑ αναλυτικά:

  • Υποβάλλουν Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος κάθε έτος
  • Συναινούν στη χρήση της βάσης δεδομένων της ΓΓΠΣ, καθώς και στο σύνολο των διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, για την επιβεβαίωση των στοιχείων όλων των μελών του νοικοκυριού
  • Από τις 01/08/2018 εφόσον δύνανται να εργαστούν υποχρεούνται να εγγράφονται, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ
  • Οι δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση υποχρεούνται, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών
  • ''Ξεκλειδώνει'' η ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο φορέων, με την -αρχική- δέσμευση το 10% των δικαιούχων του επιδόματος να μπορούν να μετάσχουν σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

4) Προνοιακά επιδόματα

Με απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατανομή του ποσού των 115.341.493 εκατ. ευρώ σε 113 δήμους της χώρας για πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους.

Η πίστωση αφορά τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο, ενώ "καλύπτεται" και η παράταση χορήγησης των επιδομάτων, σύμφωνα με απαίτηση των αρμοδίων υπηρεσιών πρόνοιας (περισσότερα, ΕΔΩ)

πηγή: workenter.gr

Κατηγορία Οικονομία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων :

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου

και Πέτρου Βεροίας επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει επί τη εορτή του Αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σταυρού.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δαβίδ και Αγίας Άννης στα Ριζώματα και θα υποδεχθεί

την τίμια κάρα του Οσίου Δαβίδ.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό στο Κουστοχώρι (Κατασκηνώσεις ΓΕΧΑ) επί τη εορτή

της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής.

Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει επί τη εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής στον Τριπόταμο

"Ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.

Για τις απαραίτητες εργασίες και τον χρωματισμό των χώρων για τη συντήρηση του Διδακτηρίου, στην προσπάθεια της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας των παιδιών και η δημιουργία αρμονικού εκπαιδευτικού κλίματος, μερίμνησαν ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

          Θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε.          κ. Στέφανο Γκιουρτζή οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα μας, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε τους μαθητές μας, σ’ ένα άριστο οργανωμένο σχολικό περιβάλλον.

          Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη που παρευρέθηκε στον Αγιασμό του Σχολείου για την νέα σχολική χρονιά και δεσμεύτηκε προσωπικά με τη χορηγία ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις αίθουσες και το εργαστήρι πληροφορικής του Σχολείου μας.

Ο Δ/ντής του Σχολείου, Γιάννης Μουταφίδης

και Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας"

Κατηγορία Εκπαίδευση

Στις συμβουλές ειδικών και τις μελέτες που δείχνουν ότι «τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα τις όχι πολύ πρωινές ώρες» απέδωσε ο Γενικός Γραμματεάς του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος την πρόθεση του υπουργείου να αλλάξει το «πρώτο κουδούνι» σε Γυμνάσια και Λύκεια και να χτυπάει στις 9.

«Δεν είναι θέμα να κοιμούνται παραπάνω τα παιδιά. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου με άλλες συνθήκες ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διδασκαλία της μάθησης και της αφομοίωσης» είπε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Αγγελόπουλος.

«Δείτε τι κάνουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με τις ώρες προσέλευσης στα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. Όλη η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όχι τις πολύ πρωϊνές ώρες. Πραγματικά μας εκπλήσσουν κάποιες κριτικές» συμπλήρωσε.

Εξήγησε, δε, ότι «το υπ. Παιδείας έκανε μια πρόταση. Δημιουργεί μια δημόσια διαβούλευση. Θα ακούσει τις προτάσεις και τους καθ ύλην αρμόδιους από την ειδική επιστημονική επιτροπή. Ο υπουργός είπε ότι κάνω πρόταση, ακούω την κοινωνία και αποφασίζω».

Σύμφωνα, τέλος, με τον ΓΓ του υπ. Παιδείας «θα έχουμε καταλήξει αρκετά πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς γιατί θέλει μια προετοιμασία η αλλαγή».

πηγή: aftodioikisi.gr

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας