alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αλήθεια, πέρασαν άραγε οι 5 μέρες που μας υποσχέθηκε ο κύριος Κούγκας ότι θα καθαρίσει το δήμο από τα σκουπίδια; Σας ρωτάω γιατί δεν είμαι καλός στο μέτρημα. Μια εταιρία παιχνιδιών μετράει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και εμείς για το πότε θα αδειάσουν οι κάδοι. Μόνο διαφήμιση σε τηλεοπτικό σταθμό που δεν το κάναμε. Είπε βέβαια πως αυτό θα γίνει αφού έρθει το νέο προσωπικό. Τι, εδώ και μέρες έχει έρθει; Ας μην είμαστε κακοί, θα καθάρισε σίγουρα την παράνομη χωματερή πίσω από το αμφιθέατρο όπως είπε ότι θα κάνει την άλλη μέρα κιόλας του συμβουλίου. Τι, ούτε αυτό έκανε ακόμα;

Έχεις κ. Κούγκα σκοπό να κάνεις κάτι από αυτά που έταξες ή μόνο τα λάδια και τα πετρέλαια σε νοιάζουν; Να βγάζεις ανακοινώσεις για τα καταστήματα που δεν σπάνε τα χαρτόκουτα ότι θα τους τα αφήνεις στην είσοδο του μαγαζιού τους ξέρεις, να μαζέψεις κανένα σκουπίδι πότε θα μάθεις; Πως θα σου φαινόταν να κάνουμε και μεις το ίδιο; Κάθε φορά που δεν περνάς να τα μαζέψεις να στα φέρνουμε έξω από το γραφείο σου; Ε; Αφού δεν σκέφτεσαι εσύ και μας δουλεύεις εμείς γιατί θα πρέπει να ντραπούμε; Να σου πω εγώ γιατί. Γιατί είμαστε υπεύθυνοι και γνωρίζουμε τι θα πει ευγένεια και ήθος. Σου λένε κάτι αυτές οι λέξεις κύριε Σάκη μου; Πολλοί λένε ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, ψεύτες και υποκριτές. Εγώ θα πω, αφού είναι όλοι ίδιοι γιατί δεν διαλέγετε έναν στην τύχη και ψηφίζετε τον Κούγκα και μάλιστα σχεδόν πάντα πρώτο; Βαρέθηκα να γκρινιάζω για τα αυτονόητα. Δείτε τι έγραψε μια κοπέλα από τον δήμο Δέλτα όταν επισκέφτηκε το αμφιθέατρο για να δει μια παράσταση (1 Σεπτεμβρίου) .

2

Τι να της πω; Ότι άλλαζε ο παλιός πρόεδρος της ΚΕΔΑ και πέτυχε σε λάθος εποχή και ότι ο νέος θα τις κάνει λαμπίκο; Ότι οι κάδοι με τα σκουπίδια ήταν αμάζευτοι γιατί τους έχουμε για ντεκόρ στο χώρο (κάτι σαν εικαστική παρέμβαση ένα πράγμα); Προχθές μια κυρία μου είπε ότι ο δήμος μας ζωδιακά είναι Σκορπιός και αυτό αυτόματα συνεπάγεται ότι είναι άστατος. Όχι κυρία μου, ανοργανωσιά και τεμπελιά  μας δέρνει και άσε τα ζώδια να λένε ότι θέλουν.

Αλλάζω θέμα ή περίπου αλλάζω. Τα μικρά από το 2ο γυμνάσιο κάνανε κατάληψη για θέματα καθαριότητα και υποδομών. Πολύ γελάω όταν βλέπω πιτσιρίκια να διεκδικούν. Βέβαια έχουν και δίκιο. Είδαν τον Τσίπρα που έτρεχε στις καταλήψεις, και έγινε πρωθυπουργός και σου λένε βάρα. Αυτά είναι τα νέα πρότυπα βλέπετε. Βέβαια είμαστε λιγάκι καλύτεροι από τους Γάλλους γιατί όταν ο Τσίπρας έκανε καταλήψεις ο Μακρόν πηδούσε την καθηγήτρια του. Ή μάλλον πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι. Αλήθεια, τι θα προτιμούσατε από τα δύο να κάνει το παιδί σας;

3

Σάββατο πρωί βγήκε το Καρπούζι, Σάββατο μεσημέρι έγινε το θαύμα. Με τους πόντιους έπιασε, μόνο με τον Κούγκα δεν πιάνει. Θα σας κάνω μια πρόταση. Γιατί στον τοίχο πίσω από το μνημείο δεν ζωγραφίζεται μια θάλασσα; Δεν ταιριάζει ε; Δεν πειράζει μωρέ, θα πάει σετ με τα κολωνάκια γιατί ούτε αυτά ταιριάζουν.

4

Περπατάς στο δρόμο και κατουριέσαι, τι κάνεις; Πας σε κάποιο μαγαζί, κατουράς και φεύγεις; Κατουριέσαι πάνω σου γιατί ντρέπεσαι να πας κάπου; Φοράς μια πάνα από το σπίτι για παν ενδεχόμενο; Κατουράς όπου βρεις; Η σωστή απάντηση είναι η τελευταία. Κατουράς όπου βρεις. Τι θα πει διαφωνείτε; Θέλετε να μου πείτε ότι η κυρία δεν έκανε σωστά;

5

Άμα πρηστεί η φούσκα σου δε λογαριάζεις τίποτα. Δίπλα στο Πνευματικό, μπροστά στο Μεζέ Μεζέ, όπου να΄ ναι. Κατούρα καλή μου και μην ακούς τη λένε οι κακές οι γλώσσες. Η κολπίτιδα θερίζει. Ποια Έδεσσα και ποιος Νιαγάρας. Ούζο με θέα τους καταρράκτες της Αλεξάνδρειας. Αυτό θα πει ούζο.

Η παρακάτω κυρία δεν κατουράει όπου βρει αλλά βοηθάει παντού. Ζύμωσε πίτες για τη γιορτή, έψησε πίτες για τη γιορτή, μοίρασε πίτες για τη γιορτή και «δεν έφαγα ούτε ένα κομματάκι γιατί τις μπούχτισα». Εγώ απλά παραθέτω τα ντοκουμέντα. Η απόφαση δική σας. Η τσάντα της ήταν γεμάτη πεταρούδια από τις πίτες. Την πιστεύεται, ναι ή όχι;

6

Και μιας και πήγα στις πίτες ας μιλήσουμε για την 16η γιορτή πίτας. Το άσχημο ήταν ότι απουσίαζαν πολλοί σύλλογοι και δεν δικαιολογούνται με τίποτα. Δεν ζητάμε μόνο, προσφέρουμε κιόλας. Που ήσασταν παιδιά; Να ψήνω εγώ, να τρώνε οι άσχετοι σκεφτήκατε; Το καλοκαίρι όμως αν θα δω καρέκλες και ήχο της ΚΕΔΑ στις εκδηλώσεις σας, με σένα θα τα βάλω Σταυρή. Να το θυμάσαι. Αυτό όμως που εμένα μου έκανε εντύπωση ήταν που δεν είδα καθόλου αστυνομία στο χώρο. Κάθε χρόνο μας φύλαγαν οι άνθρωποι δεξιά και αριστερά. Φέτος τι τους κάναμε και ούτε να μας φτύσουν; Οεο.

Όταν τους βλέπω έτσι μου ανοίγει η καρδιά. Τι έχουμε να μοιράσουμε αδελφάκι μου; Τι κι αν τρέχαμε στα δικαστήρια, τι κι αν έδωσαν αλλού τις ψήφους. Όλα καλά, μια κακία μένει. Η γιορτή πίτας ενώνει. Αυτό είναι το σύνθημα.

7

Αν τον ρωτήσετε και σας πει ότι χάρηκε εγώ θα αλειφτώ με πίσσα και πούπουλα και θα καώ στην πλατεία Μασούτη. Ήρθε στο περίπτερο που ήμουνα να δώσει το αναμνηστικό και φυσικά σηκώθηκα εγώ για να το πάρω. Τι να κάνει, μου έδωσε το χέρι. Παίρνω όρκο ότι ακόμα με μπενταντίν πλένετε. Σα να ήμουνα εχθρός του. Ένα θα σου πω Παναγιώτη μου, ο καλύτερος τρόπος για να βασανίσεις τους εχθρούς σου, είναι να έχεις πάντα καλή διάθεση. Βρες την εσύ και άσε με εμένα να σιγοβράζω στο ζουμί μου.

8

Πήγε λοιπόν ο δήμαρχος στο περίπτερο της Εστίας. Εκεί τον κέρασαν ένα λικεράκι. Βλέπετε, άλλαξαν δάσκαλο και κάθε τι καινούριο θέλει κέρασμα. Δεύτερο δεν είδα αν έβγαλαν. Τώρα αυτό με το «έφυγε ο Αχιλλέας» εγώ δεν το πολύ-πιστεύω να σας πω την αλήθεια. Ο λόγος είναι ότι έμειναν πίσω άτομα που αν στα αλήθεια έφευγε ο Αχιλλέας, ούτε να τους φτύσουν δεν θα ήθελαν. Αλλά είπαμε, εγώ είμαι κακός και σκέφτομαι πονηρά. Μη μου δίνετε σημασία. Στην υγειά μας δήμαρχε.

9

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλα τα ωραία της γιορτής πίτας, φυσικά με τη μοναδική ματιά του Καρπουζιού. Γιατί κρατούσε παραμάσχαλα η Αμοιρίδου τον δήμαρχο; Σε ποια διάσημοι σταρ αφιέρωσε το λάβαρο του ο σύλλογος Νησίου; Ποιος σύλλογος σπονσοράρει γνωστή αεροπορική εταιρία; Τι κάνανε οι Κολυνδρινοί για να ….ξεπουλήσουν; Αντέχετε; Πάμε.

ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κολυμβητήριο της ΚΕΔΑ έκλεισε για φέτος. Την τελευταία ημέρα όμως έγινε κάτι αναπάντεχο. Μία από τις κολυμβήτριες έχασε κάτι που την ανάγκασε να αλλάξει τη ζωή της. Ποτέ πια δεν θα ξανά είναι η ίδια. Παρακαλείτε όποιος το έχει βρει να το φέρει στο δημαρχείο. Ας ελπίσουμε ότι δεν το τράβηξε το σιφόνι. Οι σκέψεις μας μαζί σου.

10

Έχω έναν παππού στη γειτονιά που πήγε 12 εκδρομές, μόνο αυτό το καλοκαίρι με το ΚΑΠΗ και γυρίζει και μου λέει « αχ τι να πεις, για σας τους νέους είναι η ζωή». Να κλάψω, να γραφτώ και γω στο ΚΑΠΗ ή να πω τον Ρεσινιώτη να μην τους πάει πουθενά του χρόνου;

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς και ενισχυμένοι

βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, αναμένονται το Σάββατο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα,

20 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 30 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ,

ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Κεντρικό Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Ο καιρός το Σάββατο σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές

ώρες με ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία βελίωση.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Κατηγορία Γενικά

Την Παρασκευή 11/10/2019 το πρωί το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στους αλευρόμυλους «Μύλοι Καρανίκα» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Οι ωφελούμενοι ξεναγήθηκαν από το φιλόξενο και πολύ βοηθητικό προσωπικό της εταιρίας στους χώρους του εργοστασίου. Αρχικά έγινε μια σύντομη ενημέρωση στο χημείο για τα σιτηρά, τους τρόπους άλεσης και τα τελικά προϊόντα παραγωγής. Έπειτα ακολούθησε επίσκεψη στο ισόγειο του εργοστασίου όπου γίνεται η διαδικασία συσκευασίας και τυποποίησης. Οι ωφελούμενοι ενθουσιάστηκαν με τα σύγχρονα μηχανήματα και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Τέλος δόθηκε πλούσιο κολατσιό σε όλους, τυρόπιτα, τσουρέκι και γαριδάκια καλαμποκιού, εδέσματα που παρασκευάζονται με αλεύρι σίτου και σιμιγδάλι καλαμποκιού (γαριδάκια) που παράγει και εμπορεύεται η εταιρία.

Με παράδοση πάνω από 100 χρόνια, φιλοσοφία της εταιρίας είναι η δημιουργία και η διατήρηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες, τους προμηθευτές και το ανθρώπινο δυναμικό, στόχοι που συνεχίζει να τους υλοποιεί μέχρι σήμερα.

Ευχαριστούμε πολύ την επιχείρηση «Μύλοι Καρανίκα» για την άψογη, φιλόξενη και ενδιαφέρουσα επίσκεψη.

  • Συνελήφθησαν χθες (10 Οκτωβρίου 2019) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας 29χρονος αλλοδαπός και μία 45χρονη αλλοδαπή, διότι σε έρευνα που έγινε στην οικία τους, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    • ποσότητα κάνναβης βάρους 455 γραμμαρίων,
    • μικροποσότητα ηρωίνης,
    • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
    • 3 κινητά τηλέφωνα και
    • χρηματικό ποσό 3.380 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.
  • Συνελήφθη χθες (10 Οκτωβρίου 2019) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας 29χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα της οικίας του, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    • ποσότητα κάνναβης βάρους 750 γραμμαρίων,
    • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
    • ένα κινητό τηλέφωνο και
    • χρηματικό ποσό 210 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.
Κατηγορία Αστυνομικά

Δυο μουσικές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να προάγουν τον πολιτισμό, την συμμετοχή αλλά και την ανάδειξη της Νάουσας σχεδιάζει το επόμενο διάστημα η χορωδία του ΚΑΠΗ Νάουσας.

Όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου κα. Στέλλα Αραμπατζή, από την συνάντηση που είχε με το συμβούλιο της χορωδίας πρόεκυψαν η ετήσια συναυλία χορωδίας του ΚΑΠΗ Νάουσας στις 16 Νοεμβρίου στο δημοτικό θέατρο και στις 30 Μαΐου φεστιβάλ ΚΑΠΗ με την συμμετοχή 7 χορωδιών από όλη την Ελλάδα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τροπολογίες που θα εισαγάγει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή και επιμέρους διατάξεις στα νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει μία σειρά από νέες ρυθμίσεις που αφορούν στη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά σε σχολεία και Πανεπιστήμια ενώ καταργεί την εισαγωγή σε «πράσινες» σχολές Πανεπιστημίων χωρίς Πανελλήνιες εξετάσεις

Πιο συγκεκριμένα, με τροπολογία που αφορούν στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Πανεπιστημίων προβλέπεται η απλούστευση των διαδικασιών διαχείρισης των προγραμμάτων, όπως αυτά ορίζονται στον ν. 4485/2017, και μειώνεται ο διοικητικός φόρτος στα Πανεπιστήμια. Θεσμοθετεί μεγαλύτερη ευελιξία στο λειτουργικό πλαίσιο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ενισχύοντας την αυτοδιοίκηση των Ιδρυμάτων, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων καταξιωμένων επιστημόνων, περισσότερων φοιτητών, καθώς και την προώθηση και διευκόλυνση της έρευνας και της διδασκαλίας.

Οι διατάξεις αυτές αποσκοπούν στη διευθέτηση ζητημάτων επείγουσας φύσεως στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Το ευρύτερο κανονιστικό πλαίσιο των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τη συνολική αναθεώρηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα με δεύτερη τροπολογία προβλέπεται , σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Παιδείας, η ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) και τους προσδίδει, εκ νέου, μεγαλύτερη ελευθερία στη διαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος. Περαιτέρω, ενδυναμώνεται συνολικά τη λειτουργία των ΠΠΣ με τη ρύθμιση της μεταβατικής λειτουργίας και συγκρότησης των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠΕΣ) των ΠΠΣ, τα οποία κατευθύνουν στην ουσία τη δράση των ΠΠΣ.

Στην τρίτη τροπολογία προβλέπεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία επανέρχεται η δυνατότητα αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κρατών - μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών. Περαιτέρω, διατηρεί τη δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με την Οδηγία 2005/36/ΕΚ, όπως ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 38/10 και ισχύει. Επίσης, διευκολύνει, διαδικαστικά, τη διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων. Σημειωτέον ότι οι μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις που έχουν διαπιστωθεί στη λειτουργία του ΣΑΕΠ, κρατούν παγιδευμένους χιλιάδες απόφοιτους και θέτουν ευθέως ζητήματα συμβατότητας του ελληνικού δικαίου με τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τα κράτη - μέλη από το ενωσιακό δίκαιο.

Με ακόμη μία τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή από το υπουργείο και όπως υποστηρίζει περιλαμβάνει διατάξεις για τη διατήρηση του κύρους όλων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προβλέπεται η ενιαία αντιμετώπισή τους ως σχολών στις οποίες η εισαγωγή των ενδιαφερομένων θα γίνεται μόνο μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Προτείνεται, η άρση της κατηγοριοποίησής τους σε σχολές «ελεύθερης πρόσβασης» και σε σχολές εισαγωγής «κατόπιν εξετάσεων».

Με άλλη προτεινόμενη διάταξη προς ψήφιση παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους παλαιούς αποφοίτους (δηλαδή, σε όσους αποφοίτησαν μέχρι και το σχολικό έτος 2018-2019), οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων γενικού λυκείου του σχολικού έτους 2019-2020, να επιλέξουν είτε να εξεταστούν με τους όρους και προϋποθέσεις (εξεταστέα ύλη και διαδικασίες) που θα ισχύσουν το σχολικό έτος 2019-2020, είτε με τους όρους και προϋποθέσεις, που ίσχυσαν το σχολικό έτος 2018-2019.

Με νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται η εξασφάλιση των πιστώσεων για την απασχόληση εκπαιδευτικών. 

Συγκεκριμένα προκειμένου να καλυφθούν πρόσθετες ανάγκες που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020 και, συγκεκριμένα, για την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για απασχόληση του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών καθώς και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, και δεδομένης της ανεπάρκειας των πιστώσεων, προβλέπεται ρύθμιση για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων.

Τέλος, με τροπολογία αλλάζει ο τρόπος επιλογής των σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων στα δημοτικά σχολεία. Εφεξής η επιλογή τους θα γίνεται με κριτήριο την επίδοσή τους κατά την Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείου και με βάση τον γενικό μέσο όρο βαθμολογίας τους. Σκοπός της διάταξης όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών και η παροχή κινήτρου για τη βελτίωση των επιδόσεών τους.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Τα αποκαλυπτήρια - εγκαίνια του μνημείου πεσόντων 1940-41 του δήμου Βέροιας, θα γίνουν το μεσημέρι της επόμενης Κυριακής 20 Οκτωβρίου, στην πλατεία Ωρολογίου από το Δήμαρχο Βέροιας Κ. Βοργιατζίδη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ημαθίας Χρήστο Φράγκο. Θα προηγηθεί εκκλησιασμός και μνημόσυνο στην Μητρόπολη Βέροιας, δεξίωση ( καφές) των προσκεκλημένων στη Λ.Α.Φ. Βέροιας και στις 12.00  η αποκάλυψη του μνημείου και επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.  

Έχουν κληθεί για σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος Σ.Ε.Α.Ν. Ημαθίας κ. Φράγκος Χρήστος, ο Μητροπολίτης ,ο Υφ. Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανής Αλκιβιάδης, ο  Δήμαρχος Βέροιας, ο πρόεδρος Α.Π.Ο.Ε.Α. κ. Κωσταράς Φίλιππος, ο πρόεδρος της Πανκύπριας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Κύπρου. κ. Τσίγκης Βίκτωρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών θυμάτων πολέμου έπους 1940-41, κ. Γεώργιος Σούρλας πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής και ο  Διοικητής 1ης Μεραρχίας κ. Κολοκούρης Σάββας.

Η διοίκηση της Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ προσκαλεί τα μέλη της ομάδας να παραβρεθούν στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7:30 στην
αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αθλητικά

Η Παιδική- Νεανική χορωδία "Μελισσάνθη" του Δήμου Αλεξάνδρειας θα τραγουδήσει στην υποδοχή Εκπαιδευτικών και μαθητών από την Ευρώπη, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus plus, τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη στις 8 μμ , στο Θέατρο Πλατέος.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 11:05

Τα ΚΕΠ εκδίδουν ξανά ΑΜΚΑ

Τη δυνατότητα να εκδίδουν και να μεταβάλλουν τα στοιχεία ΑΜΚΑ μέσω των ΚΕΠ έχουν και πάλι οι πολίτες, καθώς εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας νέα, αναλυτική εγκύκλιος (80320/42862/Δ18.2718) με σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες αλλά και αναλυτικό πίνακα ανά κατηγορία δικαιούχου, διασφαλίζοντας τα ΚΕΠ και την εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής.

Λήγει έτσι η αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει την 21 Ιουνίου λόγω της έλλειψης ρυθμιστικού νομοθετικού πλαισίου και εγκυκλίων, που άφηνε εκτεθειμένους τους υπάλληλους ΚΕΠ και δημιουργούσε δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Προχωρήσαμε αποφασιστικά στη ρύθμιση σαφούς και δίκαιου νομοθετικού πλαισίου για την έκδοση του ΑΜΚΑ, του ισόβιου αριθμού εργασιακής και υγειονομικής ταυτοποίησης όλων των ανθρώπων που εργάζονται και διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας.

Μόλις αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα άναρχο περιβάλλον που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση -με μία βλαπτική εγκύκλιο της τελευταίας στιγμής- που άφηνε εκτεθειμένους τους υπαλλήλους των ΚΕΠ με την άνευ όρων χορήγηση ΑΜΚΑ προς όλους. Εμείς καταργήσαμε αυτή την επικίνδυνη εγκύκλιο και, ακολούθως, προχωρήσαμε τάχιστα στην αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου βάσει του οποίου δίνονται σαφείς, διάφανες και νόμιμες οδηγίες στα ΚΕΠ και στον ΕΦΚΑ για την έκδοση του ΑΜΚΑ.

Δώσαμε τα απαραίτητα εφόδια στους λειτουργούς του κράτους να παρέχουν αξιόπιστες, διάφανες και γρήγορες υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας.

Όλα αυτά επετεύχθησαν σε ελάχιστο χρόνο χάριν της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης και της άριστης συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων και, φυσικά, και των υπαλλήλων των ΚΕΠ τους οποίους ευχαριστώ προσωπικά.»

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας