alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Ζητείται άτομο για ημιαπασχόληση για πρωινές ώρες σε κατάστημα στην Αλεξάνδρεια.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 233330 28237, 6959 882995.

Κατηγορία Γενικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης της Αλεξάνδρειας (στις 18 Οκτωβρίου 1912) από τον τουρκικό ζυγό και παρακαλούμε όπως παραστείτε στις εκδηλώσεις που αναφέρονται παρακάτω, με όλο το προσωπικό, τα Δ.Σ. και τα μέλη των Σωματείων, Ενώσεων, Οργανώσεων και Συλλόγων.

1. Πέμπτη 17-10-2019:
Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, με μέριμνα των αρμοδίων, καθώς και των οικιών της πόλης της Αλεξάνδρειας από την ανατολή του ηλίου της 17ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση της 18ης Οκτωβρίου,.

2. Παρασκευή 18-10-2019:

Ώρα 07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης της Αλεξάνδρειας , παρουσία διμοιρίας οπλιτών μέριμνας Κ.Ε.Α.Σ.

Ώρα 10:00: Πέρας προσέλευσης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας επισήμων.
Aπόδοση τιμών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξάνδρειας από τη Φιλαρμονική και από Διμοιρία της Κ.Ε.Α.Σ

Ώρα 10:15: – Επίσημη Δοξολογία & Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γιάννη Μοσχόπουλο, Δικηγόρο, Ιστορικό.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Αλεξάνδρειας από τους:

  • Δήμαρχο Αλεξάνδρειας
  • Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
  • Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
  • Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
  • Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας
  • Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ημαθίας ή αντικαταστάτη του
  • Διοικητή Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού Αλεξάνδρειας
  • Διοικητή Αστυνομικού τμήματος Αλεξάνδρειας
  • Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας
  • Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου για την Εθνική Αντίσταση
  • Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας
  • Προέδρους Αναπηρικών Οργανώσεων
  • Οργανώσεις, Συλλόγους, Σωματεία & λοιπούς φορείς

Σιγή ενός λεπτού – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12.00: Παρέλαση

Παρέλαση προ των πολιτών και των Επισήμων επί της οδού Βετσοπούλου, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων, συλλόγων κλπ., με τις σημαίες τους, καθώς και Διμοιρίας Στρατού της Κ.Ε.Α.Σ.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος κατά σειρά :

  • Φιλαρμονική του Δήμου
  • Ο έχων το Γενικό Πρόσταγμα (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής)
  • Ειδικό Σχολείο
  • Δημοτικά Σχολεία (1ο – 2ο – 3ο – 4ο – 5ο – 6ο – 7ο )
  • Γυμνάσια (1ο – 2ο )
  • Λύκεια (1ο – 2ο )
  • ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ
  • Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας
  • Αθλητικοί Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας
  • Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας
  • Διμοιρία στρατιωτών της Σ.Α.Σ

Παρακαλούνται, όλοι όσοι συμμετάσχουν στο σύνολο των εκδηλώσεων (Αρχές, Σώματα Ασφαλείας, φορείς, σύλλογοι και σχολικές μονάδες) όπως, επιδείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον ούτως ώστε να στεφθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της 18ης Οκτωβρίου 2019.

Το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019 στο θέατρο του χωριού, ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών από τέσσερις χώρες στα πλαίσια του προγράμματος "Erasmus plus" με τίτλο «European Digital Classroom”.

Με σημαίες στα χέρια και μήνυμα την ενότητα και την αδελφοσύνη οι μικροί μαθητές μαζί με τους δασκάλους του σχολείου Πλατέος σε μια όμορφη τελετή υποδοχής καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες του προγράμματος από την Σικελία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Εσθονία με μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο και την Καππαδοκία.

Η τελετή υποδοχής ξεκίνησε με μια μικρή παρουσίαση της ιστορίας του Πλατέος, συνέχισε με την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων "Erasmus plus" που συμμετείχε το σχολείο έως τώρα και έκλεισε με μουσική κα παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές.

Την εκδήλωση συντόνιζε η διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Ταχτσόγλου.

Οι δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου με ξεναγήσεις και εργαστήρια.

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Aνοιχτό παραμένει ποιοι θα είναι τελικά οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που θα καταβληθεί αρχές Δεκεμβρίου. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος καθώς φέτος το ποσό που θα διατεθεί δεν είναι τα 800 εκατ. ευρώ που δόθηκαν πέρσι, αλλά περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Λόγω λοιπόν του περιορισμένου κονδυλίου θα πρέπει ή να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων ή να περιοριστούν τα ποσά που θα δοθούν σε κάθε δικαιούχο. Τα σενάρια που εξετάζονται για το κοινωνικό μέρισμα είναι α) να καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) με αυστηρά περιορισμένα εισοδηματικά κριτήρια για τους υπόλοιπους ή να δοθεί σε όλους τους δικαιούχους όπως πέρσι αλλά να καταβληθούν μικρότερα ποσά.

Σύμφωνα με στέλεχος της κυβέρνησης ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο για το ποιοι θα πάρουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα ωστόσο στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί αρχές Δεκεμβρίου σε οικονομικά ασθενέστερους.
Να σημειωθεί ότι το 2018 μοιράστηκαν 1,4 εκατ. νοικοκυριά περίπου 800 εκατ. ευρώ. και τα ποσά που πήραν ξεκινούσαν από τα 200 ευρώ και έφταναν τα 1.200 ευρώ.

Φέτος όμως το ποσό που θα διατεθεί είναι περίπου 300 εκατ. ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι είτε οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι, είτε τα τελικά ποσά θα είναι εξαιρετικά μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό λοιπόν που εξετάζει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομικών είναι να δει τα περσινά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και να ορίσει τα νέα για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος του τρέχοντος έτους.

Δικαιούχοι του μερίσματος πέρσι ήταν νοικοκυριά με πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων έως και 27.000 ευρώ. Προϋπόθεση ήταν το ύψος της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην υπερβαίνει τις 185.000 ευρώ, ενώ το ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 9.000 ευρώ.

Στα εισοδηματικά κριτήρια έπαιζε ρόλο το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης- προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση - όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017. Στο συνολικό εισόδημα της ωφελούμενης μονάδας συμπεριλαμβανόταν το σύνολο των επιδομάτων και των κάθε μορφής χρηματικών μεταβιβάσεων, καθώς και το σύνολο των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

Ειδική πρόνοια υπήρχε για όσους είχαν συμπληρώσει στις 30/11/2018 τουλάχιστον έξι μήνες συνεχόμενης ανεργίας εντός του 2018 καθώς δεν λαμβάνεται υπόψη τυχόν ατομικό εισόδημα του φορολογικού έτους 2017 από μισθωτή εργασία έως το ύψος των 9.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό των 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μήνα ανεργίας πέραν των 6 μηνών εντός του 2018.

Στην κινητή περιουσία για το κοινωνικό μέρισμα έπαιζε ρόλο το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, ή και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.τ.λ., όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

 

Κατηγορία Οικονομία

Νύχτα με πανσέληνο απόψε (13 Οκτωβρίου) με τον καιρό να ευνοεί την παρατήρηση του φεγγαριού στον ξάστερο ουρανό.

Ωστόσο στους κύκλους των αστρολόγων τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρομαντικά αφού η σημερινή πανσέληνος αποκαλείται «μαύρη».

Όπως αναφέρουν η συγκεκριμένη πανσέληνος πραγματοποιείται από την 20η μοίρα του ζωδίου του Κριού, πράγμα που -όπως επισημαίνουν οι αστρολόγοι- την καθιστά ένα από τα πιο «δύσκολα» φεγγάρια της χρονιάς και για τον λόγο αυτό χαρακτηρίζεται και «μαύρη πανσέληνος«.

Το φεγγάρι αυτό έρχεται για να φέρει εξελίξεις, αποκαλύψεις, δοκιμασίες και σημάδια ότι κάποιες καταστάσεις μπορούν να έχουν φτάσει σε τέλμα.

Η Πανσέληνος αυτή, λοιπόν, αναμένεται να δοκιμάσει την ψυχολογία όλων μας, κυρίως όμως για όσους ανήκουν στα παρακάτω ζώδια: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως.

Το φαινόμενο

Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία ολόκληρο το -στραμμένο προς την Γη- ημισφαίριο της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος. Στη φάση της Πανσελήνου, η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό.

Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Αυτό αποδεικνύει πως η Σελήνη στη φάση αυτή βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης απ’ ό,τι ο Ήλιος, και όταν τα τρία αυτά σώματα βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή, ή μάλλον όσο πλησιέστερα στη γραμμή αυτή είναι δυνατό.

Στην αστρονομική «γλώσσα» λέμε ότι ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε συζυγία και πιο συγκεκριμένα σε αντίθεση. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπως φαίνεται από τους παρατηρητές πάνω στη Γη, το ημισφαίριο του φεγγαριού που βλέπει τη Γη φωτίζεται πλήρως από τον Ήλιο και εμφανίζεται στρογγυλό. Κατά τη φάση της πανσελήνου, η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, που δεν είναι ποτέ ορατή από τη Γη, είναι τελείως σκοτεινή (έχει νύχτα).

Κατηγορία Γενικά

Στο διάστημα απο την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, θα μπορούν  οι φοιτητές, να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις μετεγγραφής από τα τμήματα εισαγωγής τους,  σε άλλα ομοειδή τμήματα .

Φέτος ο νόμος για τις μετεγγραφές θα ισχύσει ως έχει, καθώς όπως δήλωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «σε βάθος χρόνου θα έχουμε τη δυνατότητα να μελετήσουμε και να θεσμοθετήσουμε ένα πιο δίκαιο, αλληλέγγυο και ορθολογικό πλαίσιο για τις μετεγγραφές φοιτητών».

Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τις αιτήσεις στο παραπάνω διάστημα και αυτό αφορά φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους, αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές, φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για χορήγηση κατ ́ εξαίρεση μετεγγραφής θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων μετεγγραφής.

Απαραίτητες διευκρινίσεις 

  • Η μετεγγραφή για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 πραγματοποιείται εφόσον υφίσταται αντιστοιχία, και το Τμήμα υποδοχής λειτουργεί σε αντίστοιχο εξάμηνο. 
  • Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση για μία μόνο κατηγορία δικαιούχων.
  • Οι υποψήφιοι που έχουν αδελφό φοιτητή προπτυχιακού κύκλου σπουδών και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων για τους αδελφούς φοιτητές, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής με μοριοδότηση. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση για μία μόνο κατηγορία δικαιούχων και ως εκ τούτου, αν υποβάλουν οριστική αίτηση μετεγγραφής με μία κατηγορία δικαιούχων, δεν θα έχουν δυνατότητα να υποβάλουν οριστική αίτηση μετεγγραφής με άλλη κατηγορία.
  • Ο αποκλεισμός υποβολής οριστικής αίτησης με δεύτερη κατηγορία δικαιούχων πραγματοποιείται μόνο όταν ο αιτών προχωρήσει σε οριστική υποβολή της αίτησης με μία από τις κατηγορίες δικαιούχων. Στην περίπτωση που ο φοιτητής επιθυμεί να ερευνήσει τις δυνατότητες που του παρέχονται, τόσο με την κατηγορία της μοριοδότησης, όσο και με την κατηγορία των αδελφών φοιτητών, μπορεί να το πράξει, καταχωρώντας τις αιτήσεις του με προσωρινή αποθήκευση. Όταν ο αιτών προχωρήσει σε οριστική υποβολή μίας εκ των αιτήσεων, δεν θα έχει πλέον δυνατότητα καμιάς πρόσβασης στις υπόλοιπες προσωρινές αιτήσεις που έχει αποθηκεύσει με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία δικαιούχων.
  • Για την εξαιρετική περίπτωση που κάποιος υποψήφιος έχει υποβάλει οριστική αίτηση με μία κατηγορία δικαιούχων και αναθεωρήσει την απόφασή του, έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε άρση της οριστικοποιημένης αίτησής του για μία μόνο φορά ανά κατηγορία δικαιούχων και να υποβάλει νέα αίτηση με την ίδια ή άλλη κατηγορία δικαιούχων. Οι αποθηκευμένες αιτήσεις που θα μείνουν σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευσης θα απορριφθούν.

Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής

Oι φοιτητές, στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής πριν την έναρξη ισχύος του Ν. 4332/2015 (Α ́76) ή σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού, εφόσον αιτούνται εκ νέου μετεγγραφή από τη Σχολή ή το Τμήμα, στο οποίο έχουν εγγραφεί με μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής. Όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί με εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α ́ και Ομάδας Β ́ Μαΐου – Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή με το 10%) εκ νέου σε Σχολή ή Τμήμα διαφορετικό από αυτό, στο οποίο τους χορηγήθηκε κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη μετεγγραφή, δύνανται να αιτηθούν μετεγγραφή.

Οι φοιτητές που με αίτησή τους έχουν διακόψει τη φοίτησή τους και για τους οποίους η φοιτητική ιδιότητα διακόπτεται προσωρινά κατά το χρόνο διακοπής της φοίτησης, εκτός αν η διακοπή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

Φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα Α.Ε.Ι. και είναι παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού, αλλοδαποί – αλλογενείς, υπότροφοι αλλοδαποί – αλλογενείς που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα τμήματα Θεολογικών σχολών των Πανεπιστημίων και στα προγράμματα σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και σε ποσοστό 1% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε όλες τις υπόλοιπες Σχολές, υπότροφοι ομογενείς, αθλητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με διάκριση, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 2725/1999.

Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι νοούνται ως

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (μοριοδότηση οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων): Το ετήσιο εισόδημα επιβολής εισφοράς του φορολογικού έτους 2018, του ίδιου του φοιτητή και των μελών της οικογένειάς του. Στην περίπτωση που οι γονείς του αιτούντος τη μετεγγραφή είναι διαζευγμένοι, για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος υπολογίζεται το εισόδημα – όπως προσδιορίστηκε ανωτέρω – και των δύο γονέων, εκτός από την περίπτωση φοιτητή αιτούντος μετεγγραφή, η επιμέλεια του οποίου έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση στον ένα γονέα, οπότε υπολογίζεται το εισόδημα μόνο αυτού.

Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (μετεγγραφές αδελφών φοιτητών): Το ετήσιο εισόδημα επιβολής εισφοράς του φορολογικού έτους 2018, του ίδιου του φοιτητή, και των μελών της οικογένειάς του. Στην περίπτωση που οι γονείς του αιτούντος την μετεγγραφή είναι διαζευγμένοι, για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος υπολογίζεται το εισόδημα –όπως προσδιορίστηκε ανωτέρω– του γονέα στον οποίο υπάγεται ο φοιτητής ως εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Αν οι γονείς του αιτούντος είναι διαζευγμένοι και ο φοιτητής, λόγω ατομικού εισοδήματος, δεν εμφανίζεται ως εξαρτώμενο μέλος, για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος υπολογίζεται το εισόδημα του γονέα, στη δήλωση του οποίου αναγραφόταν ως εξαρτώμενο μέλος πριν την υποβολή ατομικής δήλωσης.

Κατά κεφαλήν εισόδημα: Το πηλίκο που προκύπτει από τη διαίρεση του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος όπως ορίστηκε ανωτέρω με το συνολικό αριθμό των μελών της οικογένειας του αιτούντος (υπόχρεος και εξαρτώμενα μέλη) που εμφανίζονται στη φορολογική δήλωση. Ο υπολογισμός του κατά κεφαλήν εισοδήματος υπολογίζεται αυτοτελώς για κάθε υποβληθείσα φορολογική δήλωση του αιτούντος και των γονέων του/συζύγου.

Μόρια εισαγωγής: τα μόρια βαθμολογίας που συγκέντρωσε ο επιτυχών από τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις. Προκειμένου για επιτυχόντες που βαθμολογήθηκαν με διαφορετική κλίμακα, όπως οι απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων Ομάδας Α, τα μόριά τους υπολογίζονται με αριθμητική αναγωγή σε ενιαία κλίμακα με μέγιστο τα 20.000 μόρια ή αντιστοίχως 22.000 ή 24.000 αν  πρόκειται για Σχολή/Τμήμα με ειδικό μάθημα/μαθήματα.

Πόλη: το πολεοδομικό συγκρότημα, το οποίο μπορεί να απαρτίζεται από έναν ή περισσότερους Δήμους κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3852/2010 (Α ́ 87), όπως τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αττικής και Θεσσαλονίκης, το κάθε ένα εκ των οποίων νοείται ως μία πόλη.

Τόπος σπουδών: Η Περιφερειακή Ενότητα που εδρεύει το Τμήμα ή η Σχολή φοίτησης.

Τόπος μόνιμης κατοικίας γονέων: Η Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας. Ειδικά για την περιφέρεια της Αττικής όλες οι Περιφερειακές Ενότητες που ανήκουν σε αυτήν νοούνται ως μία Περιφερειακή Ενότητα, με εξαίρεση τις Περιφερειακές Ενότητες Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας – Μεθάνων και Ύδρας.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το βράδυ της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου, η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1, άκουσε το δεύτερο «όχι» από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) για την κάλυψη των εξόδων θεραπείας του παιδιού του στις ΗΠΑ.

Το παιδί μέχρι σήμερα λαμβάνει στην Ελλάδα το μοναδικό φάρμακο που υπάρχει στην Ευρώπη για την ασθένειά του, το κόστος του οποίου είναι περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και καλύπτεται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο οι γονείς του επιθυμούν ο Παναγιώτης-Ραφάηλ να μεταβεί στην Αμερική για να του χορηγηθεί το νέο -και πανάκριβο- φάρμακο που κυκλοφορεί στην εκεί αγορά.

«Η θεραπεία στην Αμερική έχει εγκριθεί εδώ και τέσσερις μήνες. Όμως μόνο η ένεση κοστίζει 2 εκατ. ευρώ. Μια κλινική που μας έστειλε προσφορά μάς ενημέρωσε ότι το συνολικό κόστος της θεραπείας υπολογίζεται στα 3,5 έως 4,7 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, Γιώργος Γλωσσιώτης, μιλώντας στο ethnos.gr πριν από λίγες μέρες.

Ο κ. Γλωσσιώτης εξηγεί ότι επικοινώνησε με τη γραμματεία του πρωθυπουργικού γραφείου για να ζητήσει βοήθεια και καθοδήγηση. «Μίλησα με μια κυρία, προσπαθώντας να μάθω αν η πόρτα είναι έστω μισάνοιχτη. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή ανέβασα τους τόνους. Λίγη ώρα αργότερα με κάλεσαν και μου ζήτησαν να τους στείλω ένα email με τα σχετικά έγγραφα. Τα έστειλα, αλλά μετά δεν είχα κάποια ενημέρωση» τονίζει.

Το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης του ΑΥΣ

Όπως είχε γράψει το ethnos.gr, το ΑΥΣ είχε απορρίψει το αίτημα των γονιών του μικρού, επικαλούμενο επιστημονικά και όχι οικονομικά κριτήρια. Το Συμβούλιο εκτίμησε ότι το νέο σκεύασμα δεν έχει εγκριθεί στην Ευρώπη και είναι άγνωστο αν, σε συνδυασμό με το φάρμακο που χορηγείται ήδη, θα βοηθήσει να βελτιωθεί η υγεία του Παναγιώτη. Όμως ο κ. Γλωσσιώτης είναι βέβαιος ότι η θεραπεία στις ΗΠΑ είναι η καλύτερη και η τελευταία ευκαιρία του Παναγιώτη να ζήσει. «Κάνω έκκληση στον άνθρωπο Κυριάκο Μητσοτάκη, και όχι στον πρωθυπουργό. Γνωρίζουμε την ευαισθησία του γι’ αυτά τα θέματα και του ζητούμε να μας βοηθήσει», καταλήγει.

Έκκληση της οικογένειας για οικονομική βοήθεια

Μετά τα δύο «Όχι» από το ΑΥΣ, η έκκληση για οικονομική στήριξη από τον απλό κόσμο αποτελεί μονόδρομο για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ και την οικογένειά του. Η καμπάνια στήριξης που έχει ξεκινήσει η οικογένεια ζητεί από τον καθένα να γίνει «ο ήρωας» του Παναγιώτη-Ραφαήλ, δίνοντας λογαριασμούς σε δύο τράπεζες για τον σκοπό αυτό.

Όπως αναφέρει η αφίσα, «αν 3.000.000 ήρωες δώσουν από 1 ευρώ ο καθένας, τότε ένα παιδί θα συνεχίσει να χαμογελά!».

Η ανακοίνωση της οικογένειας και του Σωματείου ασθενών με μυική ατροφία MDA

«Ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ Γλωσσιώτης, Μέλος του Σωματείου μας, χρειάζεται τη βοήθειά σας προκειμένου να μεταβεί στην Αμερική για να του χορηγηθεί το γονιδιακό φάρμακο ZOLGENSMA! Αξίζει να τον γνωρίσετε στη σελίδα του Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ» αναφέρεται σε ανάρτηση του MDA Ελλάς, που καλεί τον κόσμο να συνεισφέρει στην προσπάθεια της οικογένειας, κάνοντας κατάθεση σε έναν απο τους παρακάτω λογαριασμούς με

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ : ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ /GLOSSIOTIS

ALPHA BANK

Αρ. Λογαρισμού: 121 00 2002 008467

IBAΝ: GR2501401210121002002008467

SWIFT/BIC: CRBAGRAA

Δικαιούχος: MDA Ελλάς

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Λογαρισμού: 720 / 48001175

IBAN: GR3901107200000072048001175

SWIFT/BIC: ETHNGRAA

Δικαιούχος: MDA Ελλάς»

Παράλληλα, η MDA Ελλάς διευκρινίζει πως σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό, όσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί θα διατεθούν στο σύνολό τους για τις ανάγκες της κοινότητας των ασθενών που πάσχουν από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία.

Επίσης, σε περίπτωση που το κόστος καλυφθεί από τον κρατικό μηχανισμό, κάποια από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της οικογένειας στη Βοστόνη για όσο κριθεί απαραίτητο.

Πηγή Έθνος.
Κατηγορία Γενικά

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 14/10/2019

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
 ΤΣΙΛΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Νικολάου Πλαστήρα 95 23330 27944 Δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
14:30-21:00 ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΙΕΡΙΩΝ 53 23310-26789
 
14:30-21:00 ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΡΕΜΠΕΣΙΝΑΣ 26 (6ο Δημοτικό σχολείο) 23310-29101
 
19:00-21:00 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.ΠΙΕΡΙΩΝ 7 (απέναντι από βενζινάδικο Γαλάνη) 23310-73324
 
21:00-08:00 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ & ΣΙΑ Ο.Ε.ΠΙΕΡΙΩΝ 7 (απέναντι από βενζινάδικο Γαλάνη) 23310-73324
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Δίγκα Μαρία 2332023030 17Ης Οκτωβρίου 17

Κατηγορία Φαρμακεία

O Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων «ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ» σας προσκαλεί στον εορτασμό της Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης μας από τον Τουρκικό Ζυγό, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.00 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ντόπιων.

Ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας Δημήτρης Πανταζόπουλος. 

Ταυτόχρονα θα γίνει και τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σε ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΖΙΚΑΣ στη μνήμη αυτού.

Θα προσφερθούν μεζέδες και κρασί.

1aalonapp2

1aalonaptzikas

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας