alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Ο πρόεδρος του Αστέρα Αλεξάνδρειας Κώστας Φωτόπουλος και ο Τεχνικός Διευθυντής Δημήτρης Πετκάκης ανακοινώνουν επίσημα την λειτουργία αντρικού τμήματος του Αστέρα που θα συμμετάσχει στη Γ’ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας.

Όσοι ποδοσφαιριστές 18 ετών και κάτω ενδιαφέρονται να αγωνιστούν στην ομάδα μπορούν να επικοινωνήσουν στο κινητό τηλέφωνο: 6937295972 ή να επισκεφτούν το γήπεδο Νησίου.

Κατηγορία Αθλητικά

Από τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας (ΟΠΑΚΟΜ) του Δ. Αλεξάνδρειας ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 και από ώρα 10 :00 π.μ-2:00 μ.μ θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ σπιρoμέτρηση στα μέλη του ΚΑΠΗ αλλά και σε όλους τους δημότες Αλεξάνδρειας που είναι καπνιστές ή έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η εξέταση γίνεται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος στο ΚΑΠΗ Δ. Αλεξάνδρειας και υπεύθυνη γιατρός είναι η ειδική πνευμονολόγος κ. Κοτσιφού Ευσταθία .

Κατηγορία Υγεία

Οι μαίες του Κ.Υ. Αλεξάνδρειας σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα την πρόληψη του Καρκίνου του μαστού που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης της Αλεξάνδρειας (δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο – πεζόδρομο) το Σάββατο 19 Οκτωβρίου από τις 10:30 π.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» και το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Υγεία

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι στις 16/10/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα : από 09:00 π.μ εως και 13:00 μ.μ , θα γίνει διακοπή νερού στη Τ.Κ Νεοχωρίου λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

 

Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε σε έναν από τους δύο υδατοπύργους της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης , θα παρατηρηθεί πτώση πίεσης νερού στη Δ.Κ Μελίκης και στην περιοχή «Γεράκη» στις 16-10-19 ημέρα Τετάρτη από 09:30 π.μ εως 14:00 μ.μ .

Παρακαλούμε για τις ελάχιστες το δυνατόν καταναλώσεις σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της ‘’εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων’’ στις 17/10/2019 έως και 30/10/2019, θα πραγματοποιηθούν  ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από αέρος στις περιοχές της

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: ΑΓΚΑΘΙΑ, ΚΥΨΕΛΗ, ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΚΛΕΙΔΙ.

Όσον αφορά την διαχείριση των εμβολιακών δολωμάτων, γνωρίζουμε στους πολίτες τα εξής, προκειμένου να τα διαχειριστούν με ασφάλεια για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού της λύσσας :

-          Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας και σε περίπτωση επαφής με αυτό, πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα το γιατρό. Σε περίπτωση επαφής με τα χέρια πλένουμε αμέσως σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και επισκεπτόμαστε αμέσως το γιατρό(ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).

-          Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), σε αγροτικές, δασώδεις ή κατοικημένες περιοχές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.

-          Σε κάθε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων ενημερώνουμε άμεσα την τοπική κτηνιατρική αρχή (Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ-Μητροπόλεως 44 – Βέροια, τηλ. 23313 50193, 50135), προκειμένου να τα διαχειριστεί με ασφάλεια.

     Η υπηρεσία μας θα επανέλθει για να γνωστοποιήσει κάθε νεότερο.

Κατηγορία Αγροτικά

Με λαμπρότητα την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το απόγευμα η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Παναγιά του Πόντου, το θαυματουργό Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά από το όρος Βέρμιο.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Μνημείου του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και λοιπών τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών.

Tο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Καθηγούμενο του Ιερού Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα, από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου στα προπύλαια του Ιερού Ναού την υποδέχθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Στην συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ενώ στο τέλος ακολούθησαν ομιλίες από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος  και τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα. 

Tο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει στην Θεσσαλονίκη μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Ημερήσια περιπλάνηση σε χωριά του Χορτιάτη στο νομό Θεσσαλονίκης (Μονοπήγαδο, Περιστερά, Αγιο αντώνιο) απο την Φιλοπρόοδο-Φιλόπτωχο Γυναικών Αλεξάνδρειας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ.
Εγγραφές έως 30 Οκτωβρίου στα τηλ. 2333025011 ή 6983335424.
Προυπόθεση εγγραφής η καταβολή του εισητηρίου!

Σε πάνω από 20.100 αιτήματα εξυπηρέτησης ανταποκρίθηκε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από τον Μάιο έως τις 6 Οκτωβρίου.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, μετά την αποστολή ενημερωτικών sms και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΑΑΔΕ σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, το ΚΕΦ δέχθηκε πάνω από 7.000 αιτήματα εξυπηρέτησης, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων υποβλήθηκε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου.

Από την αρχή του έτους έως σήμερα, τα περισσότερα αιτήματα εξυπηρέτησης αφορούν σε θέματα που σχετίζονται με τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων (108.190), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται αιτήματα για το πόθεν έσχες (68.785) και στην τρίτη ζητήματα της φορολογίας ακινήτων ( 52.841).

Από το 2016 έως και τις 6/10/2019, όπως προκύπτει απο τα στοιχεία, το ΚΕΦ έχει εξυπηρετήσει 1.991.389 αιτήματα που έχουν υποβάλει 806.634 φορολογούμενοι πολίτες και υπάλληλοι της Α.Α.Δ.Ε. Από αυτά τα αιτήματα, το 89,13% έχει ικανοποιηθεί άμεσα, την ίδια ημέρα της υποβολής του.

Παράλληλα, από τον Φεβρουάριο του 2018, το ΚΕΦ καταγράφει και αξιολογεί την ικανοποίηση των φορολογουμένων που επικοινωνούν τηλεφωνικά με αυτό. Συγκεκριμένα, από τις 21/2/2018 έως τις 4/10/2019 έχουν απαντήσει στην Έρευνα Ικανοποίησης (που πραγματοποιείται δειγματοληπτικά μετά το πέρας της τηλεφωνικής κλήσης) 9.502 φορολογούμενοι, οι οποίοι σε ποσοστό 82% δηλώνουν ικανοποιημένοι (πλήρως και πολύ) με την επάρκεια της απάντησης που έλαβαν, σε ποσοστό 81% δηλώνουν το ίδιο σε σχέση με την επίλυση του προβλήματός τους, ενώ ικανοποιημένοι με τη συμπεριφορά του εκπροσώπου εξυπηρέτησης του ΚΕΦ, δηλώνουν σε ποσοστό 91%

Κατηγορία Οικονομία

Η παιδική-νεανική χορωδία του δήμου Αλεξάνδρειας «Μελισσάνθη» τραγούδησε για την αλληλεγγύη και τη φιλία στη γεμάτη αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Πλατέος το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019.

Η χορωδία με τη μαέστρο της, Ελένη Θεοδωρίδου καθώς και η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Πλατέος κ. Μαρία Ταχτσόγλου καλωσόρισαν θερμά τους συμμετέχοντες του προγράμματος «Erasmus plus» από την Σικελία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Εσθονία που φιλοξενεί το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2019.

Οι μικροί καλλιτέχνες ταξίδεψαν το κοινό με τις φωνές τους σε μια Ευρώπη ενωμένη, γεμάτη αγάπη και ειρήνη στέλνοντας μήνυμα αδελφοσύνης ενώ το κοινό δε σταμάτησε καθ' όλη τη βραδιά να τους ανταμείβει με το θερμότατο χειροκρότημά του.

 

 

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας