alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Η Α. Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την συνεργασία με τον καταξιωμένο προπονητή της περιοχής μας
κ. Παπακωνσταντίνου Τριαντάφυλλο (Ντάφυ)

Το νέο Δ. Σ. τον καλωσορίζει στο νέο ξεκίνημα της ομάδας μας

Κατηγορία Αθλητικά

Σήμερα 16 Οκτωβρίου έτους 2019 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας συνήλθε το νεοεκλεγέν Δ. Σ. της Ομάδας μας

και αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία καθορίστηκε το νέο σχήμα του Δ. Σ. Α. Ε. Αλεξάνδρειας οι οποίοι είναι οι παρακάτω:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΛΑΜΠΟΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΛΥΚΟΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΝ. ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΥΠ. ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΕΧΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΜΙΧΑΛΑΚΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΈΦΟΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: ΣΧΟΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΈΦΟΡΟΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΈΦΟΡΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ: ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ: ΤΣΙΑΜΤΣΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΚΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
1) ΛΟΥΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2) ΠΑΓΓΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΟ Δ. Σ.

Κατηγορία Αθλητικά

Τα μέλη της Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 από την οποία προέκυψε το νέο Δ.Σ. της ομάδας το οποίο είναι:

 

 

 1. Λυκοκώστας Δημήτριος
2. Παπαδόπουλος Κώστας
3.Σαμαράς Δημήτριος
4.Πανταζόπουλος Τέλης
5.Παγγούρας Αθανάσιος
6.Λουγκαρόπουλος Νίκος
7.Καρανίκας Ευάγγελος
8.Σχοινόπουλος Παναγιώτης
9.Τσιαμτσίδης Αντώνιος
10.Μαυρόπουλος Ανδρέας
11.Αλαμπορινός Γεώργιος
12.Μακρυγιάννης Χρήστος
13.Μιχαλάκας Τέλης
14.Πουρλιοτόπουλος Γεώργιος
15.Ιορδανόπουλος Θωμάς
16.Ντίνας Νικόλαος

 Δείτε ολόκληρη τη Γενική Συνέλευση σε βίντεο;

 

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Σήμερα αναχωρεί ο αθλητής του συλλόγου μας και μέλος της προ-ολυμπιακης ομάδας Τae kwon do Κωσταντίνος Χαμαλιδης.

Οπου θα συμμετέχει στο 3° Grand Prix στη Σόφια της Βουλγαρίας, έπειτα απο πρόσκληση της παγκόσμιας Ομοσπονδίας

οι 32 καλύτεροι αθλητές στον κόσμο αγωνίζονται ώστε να μαζέψουν βαθμούς για την πρόκριση στους ολυμπιακούς Αγώνες
Ο σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία και το επιτελείο τής για τη βοήθεια

και τη στηριξη που προσφέρει στον αθλητή μας εν όψει προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα του 2020
Καλή επιτυχία Κωσταντινε!!!!

Κατηγορία Αθλητικά

Ο Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ πραγματοποίησε τον καθιερωμένο "ΑΓΙΑΣΜΟ" το απόγευμα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου 2019 στο κλειστό δημοτικό γήπεδο της πόλης παρουσία όλων των τμημάτων του συλλόγου, των γονέων και φίλων.

Προπονητές και διοίκηση ευχήθηκαν καλή αγωνιστική χρονιά στους αθλητές με νίκες και διακρίσεις σε όλους τους τομείς.

Κατηγορία Αθλητικά

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα, επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, στεγαστικής συνδρομής και ομογενών λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει στις 25 Οκτωβρίου μια σειρά από επιδόματα και παροχές.

Αναλυτικά :

- καταβάλλονται τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Οκτωβρίου

καταβάλλεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

- καταβάλλονται οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Νοεμβρίου

- τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 θα καταβληθούν για τον μήνα Οκτώβριο.

- καταβάλλεται το Επίδομα ενοικίου στέγασης μηνός Οκτωβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Σεπτεμβρίου και αυτή έχει εγκριθεί.

Κατηγορία Οικονομία

Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια από το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές από τις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Erasmus Plus»

Το φετινό project του εγχειρήματος είναι αφιερωμένο στην Τεχνολογία με την ονομασία: «European Digital Classroom», πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την ψηφιακή τάξη, τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή οικολογία που υποστηρίζει την εξωστρέφεια βελτιώνοντας και καλλιεργώντας σύγχρονες επαγγελματικές ταυτότητες.

Ένα workshop του προγράμματος έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου 2019 στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος, όπου οι εκπαιδευτικοί με συντονίστρια τη διευθύντρια του σχολείου Μαρία Ταχτσόγλου, παρουσίασαν σε μορφή βίντεο την ιστορία του χωριού για να δείξουν τις δυνατότητες του προγράμματος Movie Maker και πως αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη για να ωφελήσει τη διδασκαλία και τους μαθητές.

Έπειτα έγινε μια σύντομη επίδειξη της ιστοσελίδας του σχολείου και μιας πλατφόρμας που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι, όπου έχουν συγκεντρώσει πολλά ψηφιακά εργαλεία που διατίθενται δωρεάν και μπορούν να φανούν χρήσιμα στους εκπαιδευτικούς για να κάνουν ευκολότερη την μάθηση και την αλληλεπίδραση με τα παιδιά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

Το alexandriamou.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου και παρακολούθησε αυτό το καινοτόμο και έξυπνο εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας. Κατά την παραμονή μας εκεί συνομιλήσαμε με τους εκπαιδευτικούς από την Πολωνία, την Εσθονία, τη Σικελία και την Πορτογαλία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Erasmus plus”, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμότατες ευχαριστίες για τη φιλοξενία, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το Σχολείο και το προσωπικό του και πόσο εντυπωσιασμένοι είναι από την ιστορία και τα έθιμα μας.

Λίγο πριν το τέλος μας είπαν για τις εμπειρίες τους, τι τους αρέσει στο Πλατύ αλλά και στη χώρα μας καθώς και τις γνώσεις που αποκόμισαν έως τώρα από το πρόγραμμα.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2019.

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Με έναν 71χρονο ασθενή, ο οποίος είχε νοσήσει με γρίπη Α(Η3Ν2) και που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), να έχει καταγραφεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) ως το πρώτο κρούσμα της εποχικής γρίπης για τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα, οι υγειονομικοί φορείς βρίσκονται σε επαγρύπνηση και συστρατεύονται στον αγώνα της Πολιτείας για ευαισθητοποίηση του πληθυσμού ώστε να εμβολιαστούν εγκαίρως, ιδιαιτέρα οι ευπαθείς ομάδες.

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), οι επιστήμονες τόνισαν την ανάγκη θωράκισης του πληθυσμού έναντι της επικείμενης εποχικής γρίπης δια του εμβολιασμού, με ιδιαίτερη έμφαση να δίδεται φέτος στον έγκαιρο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι, έγκυοι, παιδιά και ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή χρόνιες παθήσεις που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τα δεδομένα της τρέχουσας περιόδου 2019 από το νότιο ημισφαίριο (Αυστραλία) δείχνουν ότι η φετινή εξέλιξή της δραστηριότητας του ιού στη δική μας περιοχή θα είναι μέτριας βαρύτητας αλλά υπογράμμισε ότι, «οι προβλέψεις δεν είναι απολύτως ασφαλείς και ότι οι ευπαθείς ομάδες συνεχίζουν να παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο βαριάς νόσου και θνησιμότητα».

Χαμηλά ποσοστά αντιγριπικού εμβολιασμού

Αν και περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα εμβολιάστηκαν στα φαρμακεία όλης της χώρας κατά την περσινή περίοδο (2018-2019), 374 ασθενείς νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ λόγω γρίπης, ενώ κατεγράφησαν 154 θάνατοι εξαιτίας της.

Ωστόσο οι ειδικοί ανεβάζουν τον εκτιμόμενο αριθμό των θανάτων την περίοδο 2018-2019 σε 1.071, δεδομένου ότι αναλογούν 9,8 θάνατοι ανά 100.000 πληθυσμού και στη χώρα μας ο αριθμός των κρουσμάτων (όλων των ηλικιών) ανήρθε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους στις 300.000.

Επίσης, αξιοπρόσεκτο είναι ότι μόνο οι 26 ασθενείς (19,4%) από τους 154 που πέθαναν λόγω γρίπης είχαν εμβολιαστεί έναντι της εποχικής γρίπης, παρά το γεγονός ότι το 87% ανήκε σε ομάδες για τις οποίες συνιστάται κατά προτεραιότητα ο αντιγριπικός εμβολιασμός. Ενώ, τα καταγεγραμμένα βαριά κρούσματα νόσησης και επιπλοκών από τη γρίπη αφορούσαν 388 άτομα, από τα οποία μόλις 15 είχαν εμβολιαστεί.

Προβληματισμό δημιουργεί και το χαμηλό ποσοστό του εμβολιασμού των υγειονομικών υπαλλήλων (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών επαγγελματιών υγείας) στη χώρας μας καθώς δεν ξεπερνά το 30%, ενώ σε άλλες χώρες του δυτικού κόσμου το αντίστοιχο ποσοστό είναι γύρω στο 65% και ο ΠΟΥ έχει θέσει στόχο το 75%. Να σημειωθεί δε ότι, οι υγειονομικοί έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο από τους υπόλοιπους πολίτες να νοσήσουν από γρίπη.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, «παρά το γεγονός ότι ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αποτελεί τον κύριο τρόπο πρόληψης της νόσου φαίνεται ότι μικρό ποσοστό εφαρμόζει τις συστάσεις. Οι λόγοι που δεν υπάρχει ικανοποιητική συμμόρφωση είναι πολλοί, αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε κυρίως την εσφαλμένη αντίληψη ότι η γρίπη δεν είναι επικίνδυνη νόσος, τον φόβο για την ασφάλεια του εμβολίου και την αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητάς του. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στη χώρα μας υπάρχει ακόμη δισταγμός για τον εμβολιασμό των εγκύων, ενώ φαίνεται ότι υιοθετείται σε μεγαλύτερο ποσοστό ο εμβολιασμός των ατόμων που αποτελούν το στενό περιβάλλον βρεφών, ηλικίας <6 μηνών ή ατόμων με χρόνιο πρόβλημα και ανοσοκαταστολή».

Η κ. Θεοδωρίδου πρόσθεσε πάντως ότι, η αποτύπωση των κινδύνων από τη νόσηση με γρίπη έχει διευρύνει τις συστάσεις εμβολιασμού, με παράδειγμα τις έγκυες για τις οποίες το εμβόλιο συστήνεται πλέον καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης, λοχείας και κατά τον θηλασμό.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης απηύθυνε έκκληση προς τους επαγγελματίες υγείας όσο και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο και κάλεσε την Πολιτεία «να φροντίσει αφενός για την ενημέρωση του κόσμου και αφετέρου για την επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων και κλινών ΜΕΘ, γιατί η γρίπη κάθε χρόνο κοστίζει ανθρώπινες ζωές και δοκιμάζει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Κατηγορία Υγεία

Ανοιχτό για διοικητικές πράξεις ήταν έως την περασμένη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πληρωμή πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης 2019 την εβδομάδα που ξεκινά από τις 21 και τελειώνει στις 25 Οκτωβρίου εξακολουθεί να παραμένει ο στόχος του αρμόδιου οργανισμού πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Την ίδια ώρα στην ίδια «γραμμή» και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε πριν από την εθνική μας εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου να έχει πιστωθεί και να είναι διαθέσιμη στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για φέτος που ανέρχεται στο 70% της βασικής ενίσχυσης».

Η πληρωμή της ενιαίας θα αφορά και στις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων για όσες αιτήσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με τον υπουργό

«Από κει και μετά υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους (τέλος Δεκεμβρίου) θα καταβληθεί στους δικαιούχους το υπόλοιπο 25%-30% της βασικής ενίσχυσης, καθώς και το πριμ για το λεγόμενο πρασίνισμα, το οποίο και δίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθαρά περιβαλλοντικούς λόγους», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα πιστωθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα χρήματα που αντιστοιχούν στο 70% της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή γύρω στο 55% της Ενιαίας Ενίσχυσης, για τους παραγωγούς που έχουν βιβλιάριο στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως πάντα, μέσα σε περίπου δύο εργάσιμες μέρες θα μεταφερθούν μέσω της Τράπεζας Πειραιώς – που είναι ο φορέας που διαχειρίζεται και μοιράζει τις επιδοτήσεις στη θέση της πάλαι ποτέ Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος – τα χρήματα και στα βιβλιάρια των υπόλοιπων τραπεζών. Την 23η Οκτωβρίου θα είναι όλα έτοιμα από πλευράς του Οργανισμού και στις 24 Οκτωβρίου θα δοθεί η σχετική εντολή προς την τράπεζα.

Κατηγορία Αγροτικά

Η διοίκηση της Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ προσκαλεί τα μέλη της ομάδας να παραβρεθούν στη νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:30 στο Café Royal επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 99.

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας