alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019
Το νέο τραγούδι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη με τίτλο «Το Κόκκινο Ποτάμι» κυκλοφόρησε σήμερα, σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη!
«Το Κόκκινο Ποτάμι» αποτελεί το τραγούδι τίτλων της νέας ομώνυμης δραματικής σειράς εποχής, σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη!
Παίζουν οι μουσικοί:
Παπαδόπουλος Χρήστος: Κιθάρες, Ούτι, Μπάσο
Γιώργος Θεοδωρίδης: Λύρα Ποντιακή
Σταμάτης Χρήστου: Πλήκτρα
Αθηνά Κούκη: Κανονάκι
Βασίλης Σούκας: Βιολί
Αστέριος Πούφτης: Τσέλο
 

Επίσημα οριστήκαν οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του δήμου Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019 στη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τα Νομικά Πρόσωπα είναι η ΔΕΥ Αλεξάνδρειας, ο ΟΠΑΚΟΜ και η ΚΕΔΑ.

Οι πρόεδροι τους αντίστοιχα είναι ο Σωτήρης Τόκας, ο Απόστολος Ρεσινιώτης, και ο Εμμανουήλ Σταυρής.

Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας: Σωτήρης Τόκας

Πρόεδρος ΚΕΔΑ: Μανώλης Σταυρής

Πρόεδρος ΟΠΑΚΟΜ: Απόστολος Ρεσινιώτης 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Πρόγραμμα 16ης Γιορτής Πίτας

Κυριακή 6 Οκτωβρίου, Ώρα 19:00 Χώρος Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας

17:00-18:30 Στήσιμο περιπτέρων από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

19:00 Χαιρετισμός Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Α

19:15 Θεατρικό με τη Λισσάβω από το Ρουμλούκι

«Τς μπίτσαν τς πίτεις;»

19:30 Χαιρετισμός – Έναρξη γιορτής από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη - Άνοιγμα περιπτέρων

20:00 Μουσική συναυλία με τη λαϊκοδημοτική τραγουδίστρια

‘’ΧΑΡΑ ΒΕΡΡΑ’’

Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην ετήσια μεγάλη γιορτή του Δήμου μας και να τιμήσει με την παρουσία του όλους τους συμμετέχοντες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΑΥΡΗΣ

16ipitaalex

Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΠ.ΑΝ.ΕΤ), στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων της, σας ενημερώνει για την διεξαγωγή του δεύτερου σεμιναρίου με τίτλο :

Νέοι Επιχειρηματίες – Νεοφυείς Επιχειρήσεις (Start-ups)

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις7,9 και 14Οκτωβρίου , στην αίθουσα του ισογείου του Επιμελητηρίου Ημαθίας (Κεντρικής 3, Βέροια)

Η διάρκεια είναι 15 ώρες και θα διεξαχθεί σε τρία 5ωρα (17.00-21.15), (ημέρες Δευτέρες και Τετάρτες).

Ομιλητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Πόδας Νικόλαος

Πρόκειται για ένα περιεκτικό πρόγραμμα που αποσκοπεί να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για αποτελεσματική ‘εκκόλαψη’ και επιβίωση μιας επιχειρηματικής ιδέας. Βασικά ερωτήματα που θα απαντηθούν είναι:

ü Έχω τις απαιτούμενες αρετές και δεξιότητες που απαιτούνται για έναν start-up επιχειρηματία;

ü Τι συνιστά επιχειρηματική ευκαιρία και που την αναζητώ;

ü Πώς δημιουργώ ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο για το εγχείρημα μου;

ü Ποιες είναι οι δομές υποστήριξης και οι εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για νέα εγχειρήματα;

ü Τι πρέπει να κάνω για να προσελκύσω επενδυτές;

Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν

Οι συμμετέχοντες έχουν υποχρέωση συμπλήρωσης και αποστολής φόρμας συμμετοχής(αναζητήστε στο www.icci.gr)

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Κατηγορία Εκπαίδευση

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης
(03-10-2019) και από τα δυτικά, με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν
και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς
ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

1. Αύριο Πέμπτη (03-10-2019), ισχυρές βροχές και καταιγίδες
προβλέπονται, από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο
και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη
δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική
Μακεδονία.

2. Την Παρασκευή (04-10-2019)
α. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες,
στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και
κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις
περιοχές θα βελτιωθεί.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις
προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν
πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις
βραδινές ώρες.
γ. Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες
στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα
υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση
του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες
του Σαββάτου (05-10-2019).
  

Κατηγορία Γενικά

Φωτιά σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019 σε αυτοκίνητο εν κινήσει στην Π.Ε.Ο. Βέροιας-Θεσσαλονίκης στο ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.

Άνδρες της Π.Υ. Αλεξάνδρειας κατέσβησαν την φωτιά, η οποία προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές και ευτυχώς ο νεαρός οδηγός δεν τραυματίστηκε.

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι δίνετε παράταση για την ρύθμιση οφειλών του Ν.4611/2019. Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των οφειλών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, υποβάλλονται το αργότερο Έως 31.12.2019 (άρθρο 111 Ν. 4611/2019).

Συγκεκριμένα:

Α. Στη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 υπάγονται οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και 29.11.2019

Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις (πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων) με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.

Γ. Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

Δ. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι (20) ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Αλεξάνδρειας (Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Παναγιώτης Μεσσαλάς τηλ. 23333501123 & Μελιτζανάς Θωμάς τηλ. 2333350129).

Ο Μορφωτικός Σὐλλογος «Η ΜΙΕΖΑ» Κοπανού πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, τον καθιερωμένο αγιασμό έναρξης των τμημάτων, στην φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου, στην Κεντρική Πλατεία Κοπανού, η οποία γέμισε για ακόμη μια φορά από κόσμο.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιερατικός Επίτροπος πατέρας Κωνσταντίνος και ο πατέρας Γεώργιος , όπου ευχήθηκαν υγεία σε όλο τον κόσμο και καλή συνέχεια στο έργο του συλλόγου, στην διατήρηση της παράδοσης του χωριού.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας κα Δώρα Μπαλτατζίδου, η οποία αφού χαιρέτησε, τόνισε την συνέχιση της πολιτιστικής διαδρομής του συλλόγου που δεν βασίζεται μόνο στην διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς αλλά και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, του ροδάκινου και του οίνου.

Η πρόεδρος του συλλόγου Γιώτα Στάρχου και γραμματέας Σταυρούλα Διτσόλα απεύθυναν χαιρετισμό και ευχαρίστησαν τα παλιά και τα νέα μέλη αλλά και τον κόσμο που τους τίμησαν με την παρουσία τους και ευχήθηκαν σύμπνοια και καλή συνεργασία για την διατήρηση και την συνέχεια της αίγλης του συλλόγου.

Συγκίνηση προκάλεσε η παρουσίαση του βίντεο με τίτλο «Η Γενοκτονία των Χριστιανικών λαών της Ανατολίας… 100 χρόνια μετά…» του όποιου την εισήγηση και παρουσίαση έκανε ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Ασβεστάς Βασίλης.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι γεύθηκαν τον εξαιρετικό μπουφέ με ποικιλία εδεσμάτων που ανέλαβαν οι γυναίκες του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιερατικός Επίτροπος πατέρας Κωνσταντίνος, ο πατέρας Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας κα Δώρα Μπαλτατζίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καραγιαννίδης Αντώνης και κα Δούμου Πασχαλίνα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νάουσας κ. Χατζηστυλλής Κωνσταντίνος και ο εκπρόσωπος του Α.Γ.Σ. TAEKWO- DO Νάουσας Παναγιώτης Δημητριάδης.

Οι εγγραφές των τμημάτων συνεχίζονται και την φετινή χρονιά έχουμε ενισχύσει το δυναμικό του συλλόγου με την Χαρά Κοσμίδου, ζωγράφο με πολλές διακρίσεις. Τα τμήματα του συλλόγου είναι: Τμήμα εκμάθησης Ποντιακών Χορών, Τμήμα εκμάθησης Ποντιακής Λύρας, Τμήμα εκμάθησης Νταουλιού, Τμήμα εκμάθησης Ζωγραφικής και Τμήμα εκμάθησης Γαστρονομίας.

Σας περιμένουμε όλους…

Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας  από τις 9:00 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ., θα βρίσκονται στα παρακάτω περιφερειακά ιατρεία:

  • Παρασκευή 04 Οκτωβρίου στη Μελίκη
  • Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στα Τρίκαλα
  • Τρίτη 8 Οκτωβρίου στο Νεοχώρι

για δωρεάν λήψη Τεστ Παπανικολάου Τεστ Παπανικολάου.

Δεκτές θα γίνονται και οι ανασφάλιστες κυρίες, απλά με την προσκόμιση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Ενημέρωση για το Τεστ Παπανικολάου

Τι είναι το τεστ Παπανικολάου;
Τεστ Παπανικολάου ονομάζεται μια κυτταρολογική εξέταση. Ένας έλεγχος των κυττάρων στην γενετική περιοχή. Οι πληροφορίες που μας δίνει είναι σε τι κατάσταση βρίσκονται τα κύτταρα που έχουμε ελέγξει. Είναι μια βασική εξέταση χαμηλού κόστους, που ελέγχει μεγάλες μάζες πληθυσμού. Φθηνή, σύντομη και απλή διαδικασία.

Πώς γίνεται;
Η λήψη των κυττάρων γίνεται με τον εξής τρόπο: Μπαίνουμε στον κόλπο από όπου αφαιρούμε μια στιβάδα κυττάρων από την περιοχή του κόλπου. Μια άλλη στιβάδα από το επίπεδο του τραχήλου της μήτρας, από την εξωτερική του επιφάνεια. Και τρίτον, μία τελευταία στιβάδα κυττάρων, που λαμβάνεται με ένα ειδικό βουρτσάκι, από την εσωτερική περιοχή του τραχήλου, την ενδοτράχηλο.

Τι είναι αυτό που ελέγχει μια τέτοια εξέταση;
Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι θα κάνουν τεστ Παπανικολάου για να δουν αν έχουν κάποιο μικρόβιο. Το τεστ δεν είναι μικροβιολογική εξέταση, δεν ανιχνεύει μικρόβια. Ανιχνεύει την κατάσταση των κυττάρων που θα πρέπει να είναι φυσιολογικά. Πραγματοποιείται για να δούμε αλλοιώσεις στα κύτταρα. Αν τα κύτταρα έχουν υποστεί κάποια βλάβη τέτοια, που να οδηγεί σε καρκινικές αλλοιώσεις. Σε προκαρκινικές αλλοιώσεις αρχικά ή για να διαγνώσουμε αν υπάρχει καρκίνος.

Πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται;
Πρέπει να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση, δηλαδή μία φορά το χρόνο. Μία γυναίκα που επισκέπτεται κάθε χρόνο το γυναικολόγο της και κάνει κάθε χρόνο τεστ παπ, δεν θα πάθει ποτέ καρκίνο στον τράχηλο.

Μπορεί να γίνει τις ημέρες της περιόδου;
Το τεστ ΔΕΝ μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη φάση της εμμηνορρυσίας, δηλαδή όταν έχουμε περίοδο. Αυτό είναι ευκόλως αντιληπτό, διότι δεν μπορείς να πάρεις κύτταρα από μια περιοχή που αιμορραγεί. Έτσι λοιπόν θα περιμένουμε τη λήξη της περιόδου. Ιδανικός είναι ο χρόνος κοντά στο μέσον του κύκλου. Αν έχουμε έναν φυσιολογικό κύκλο 28 ημερών, πολύ καλός χρονικός ορίζοντας για να κάνουμε ένα τεστ είναι κοντά στην ωοθηλακορηξία. Αυτή την περίοδο ανοίγει ο τράχηλος για να γονιμοποιηθεί το ωάριο και έτσι πολύ πιο εύκολα μπορούμε να προσλάβουμε κάποια κύτταρα από την περιοχή.

Πρέπει να απέχει μια γυναίκα από το σεξ για να κάνει το τεστ;
Είναι σημαντικό να τηρούμε την αποχή του διημέρου ή τριημέρου. Είναι σημαντικό, γιατί μπορεί να αλλοιωθούν τα κύτταρα ή μπορεί να προκληθούν μικροτραυματισμοί από την σεξουαλική επαφή. Βεβαίως και η μετακίνηση των κυττάρων από την είσοδο και την έξοδο του πέους, δεν μας αφήνει να έχουμε μια αντικειμενική κατόπτευση της περιοχής όσον αφορά τη λήψη των κυττάρων που εμείς επιθυμούμε.

Τι είναι αυτό που προλαμβάνει;
Το τεστ προλαμβάνει όλες τις μορφές καρκίνου του τραχήλου και του κόλπου της μήτρας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ελέγχουμε και αυτές τις περιοχές. Αν μια γυναίκα κάνει περιοδικά και τακτικά τον έλεγχό της είναι αδύνατο να υπάρξει ένας καρκίνος σε επίπεδο τραχήλου και να μην διαγνωσθεί. Αρκεί να τηρείται η επαναληψιμότητα του έτους. Δεν μπορεί μια γυναίκα που έχει εντελώς φυσιολογικά κύτταρα, μέσα σε 12 μήνες να παρουσιάσει καρκινικά κύτταρα.

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσει το τεστ μια γυναίκα και πότε μπορεί να σταματήσει;
Το τεστ πρέπει να ξεκινήσει 8 με 12 μήνες μετά την πρώτη σεξουαλική δραστηριότητα. Αν δηλαδή μια γυναίκα έχει την πρώτη της επαφή στα 14, στα 15 της χρόνια πρέπει να ξεκινήσει να κάνει την εξέταση Παπανικολάου. Αν έχει την πρώτη της σεξουαλική επαφή στα 28 της, στα 29 της χρόνια πρέπει να κάνει τεστ ΠΑΠ. Αν αυτή η επαφή γίνει στα 40, τότε το τεστ πρέπει να γίνει στα 41.

Μια γυναίκα πρέπει να κάνει εξέταση κάθε χρόνο, όσο είναι σεξουαλικά ενεργή. Όταν μια γυναίκα είναι στην εμμηνόπαυση για αρκετά χρόνια, δεν αλλάζει συντρόφους, αλλά έχει σεξουαλική επαφή, μπορεί να μεταφέρει το τεστ Παπ στη διετία. Αν δεν έχει επαφή και είναι πολλά χρόνια στην εμμηνόπαυση, δηλαδή είναι σε ηλικία 75-80 ετών, εκεί θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται το τεστ Παπ.

Γενικά οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Υγείας είναι πως η εξέταση ενδείκνυται σε γυναίκες ηλικίας από 21 έως 65 ετών ανά τριετία (σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα των εφημερίδων). Αυτό όμως είναι μια γενική οδηγία και κάθε γιατρός έχει το δικαίωμα να συστήσει ετήσιο έλεγχο, με σημείο αναφοράς την πρώτη σεξουαλική επαφή.

Τι να περιμένεις από τα αποτελέσματα;
Εάν το τεστ παπ είναι φυσιολογικό, σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Και φυσικά τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Εάν έχουμε παθολογικά ευρήματα τα επόμενα βήματα είναι η κολποσκόπηση, βιοψίες με κολποσκοπική καθοδήγηση ή ακόμη και πιο επεμβατικές διαδικασίες. Η κολποσκόπηση είναι μια παραπάνω διαδικασία με την οποία μπορούμε να κατοπτεύσουμε με μικροσκόπιο την περιοχή του κόλπου και να χαρτογραφήσουμε ενδεχόμενες αλλοιώσεις στην περιοχή.

Κατηγορία Υγεία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας