alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Επίθεση από αγέλη λύκων σημειώθηκε στο Νησέλι Ημαθίας τα ξημερώματα της Τρίτης 22 Οκτωβρίου 2019.

Αυτή τη φορά στόχος των λύκων ήταν στάνη, η οποία βρίσκεται πλησίον του δρόμου προς το Λουτρό.
Οι λύκοι τράφηκαν και σκότωσαν αριθμό προβάτων, το πρωί βρήκε τα πτώματα ο ιδιοκτήτης Π.Δ., ανάστατος από το θέαμα που αντίκριζε ενημέρωσε τα αρμόδια όργανα.


Πυκνώνουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που επιβεβαιώνουν παρόμοια περιστατικά γεγονός

που καθιστά επιβεβλημένη την προσοχή μας και εστιασμένη στο πρόβλημα που επιζητά άμεσα λύση.

Σας παρουσιάζουμε τις λιγότερο αποκρουστικές εικόνες.

 

 

Ενόψει της εξίσωσης των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές μέσα στο 2020, η οποία «πάγωσε» το 2019 λόγω των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, πηγή του υπουργείου Οικονομικών είπε πως η εξομάλυνση στις τιμές και την αντιμετώπιση των ακινήτων θα οδηγήσει στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου.

Όπως τόνισε, έτσι θα μπορέσει να μειωθεί ξανά ο ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2020 και να εκπληρωθεί η προεκλογική εξαγγελία για μεσοσταθμική μείωση του φόρου ακινήτων κατά 30%.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει, θα αξιοποιηθεί επ΄ ωφελεία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι τουλάχιστον 8% μεσοσταθμικά, καθώς η φετινή μείωση ήταν 22% μεσοσταθμικά, με μεγάλους κερδισμένους όσους είχαν αντικειμενική αξία έως 60.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει την ένταξη 7.000 περιοχών της χώρας σε «κανονικό» καθεστώς, καθώς βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως, με αποτέλεσμα βίλες και φιλέτα να πληρώνουν ελάχιστο φόρο.

Τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν από τις νέες εντάξεις θα χρησιμοποιηθούν για να περιορισθούν οι επιβαρύνσεις:

  1. Στις κληρονομιές και γονικές παροχές. Θα εξεταστεί η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στη σχετική κλίμακα, το οποίο σήμερα ανέρχεται στις 150.000 ευρώ, ή διαφορετικά η μείωση των συντελεστών.
  2. Στην κλίμακα του σημπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ. Εξετάζεται να τροποποιηθεί η κλίμακα με αύξηση του αφορολόγητου και μείωση των συντελεστών.
  3. Στην κλίμακα του ΕΝΦΙΑ. Η αναπροσαμογή των αντικειμενικών αξιών θα οδηγήσει σε ορισμένες περιπτώσεις στην αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Προκειμένου να μην απολεσθεί η φετινή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά, θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε ο φόρο του 20120 να παραμείνει στα ίδια τουλάχιστον επίπεδα με το 2019.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στοχεύει στο κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των εμπορικών και αντικειμενικών αξιών.

Κατηγορία Οικονομία

Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλ ανακοινώνει ότι στις 23/10/2019 ημέρα Τετάρτη   και ώρα από 09:00 π.μ εως 13:30 μμ , θα   γίνει διακοπή νερού για την αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης στο εσωτερικό δίκτυο του κεντρικού τμήματος της Αλεξάνδρειας ,στις παρακάτω οδούς :

  1. 1.Επι της οδού Δ. Βετσοπούλου (μονοί αριθμοί) :

( Από την οδό Αριστοτέλους εως την οδό Θεμ.Σοφούλη).

            

  1. 2.Επι της οδού Ν. Πλαστήρα :

( Από την οδό Εθν.Αντίστασης – την οδό Μ. Αλεξάνδρου).

        

  1. 3.Επι της οδού Μακεδονομάχων :

(Από την οδό Ταγ.Γεωργούλη εως την οδό Μ. Αλεξάνδρου).  

          

  1. 4.Επι της οδού Ταγ. Γεωγούλη :

( Από την οδό Δ.Βετσοπούλου εως την οδό Μακεδονομάχων).

  1. 5.Επι της οδού Θ.Σοφούλη:

( Από την οδό Δ. Βετσοπούλου εως την οδό Μακεδονομάχων).

          

  1. 6.Επι της οδού Αλ.Παπάγου :

( Από την οδό Ν. Πλαστήρα εως την οδό Μακεδονομάχων ).

  1. 7.Επι της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου :

( Από την οδό Ν. Πλαστήρα εως την οδό Μακεδονομάχων ).

           8. Επι της οδού Τραπεζούντος : (όλη η οδός).

  

Μετά το πέρας των εργασιών ενδέχεται να παρατηρηθεί θολότητα στο εσωτερικό δίκτυο διανομής νερού στη Δ.Κ. Αλεξάνδρειας , για το λόγο αυτό να αφήσετε τις βρύσες σας για λίγο ανοιχτές.

            

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος " Μέγας Αλέξανδρος" Τρικάλων Ημαθίας ευχαριστεί θερμά τον κ. Ιτούδη Δημήτρη για την σημαντική προσφορά του εξασφαλίζοντας όλη την αθλητική ένδυση των παιχτών μας για την αγωνιστική περίοδο 2019-20!

Αγαπητοί συγχωριανοί και αναγνώστες αυτού του κειμένου. Νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να σας γνωστοποιήσουμε μία πάρα πολύ σημαντική πράξη ενός ανθρώπου που με την προσφορά του μας συγκίνησε όλους! Αναφερόμαστε στον κ. Ιτούδη Δημήτρη από τα Τρίκαλα Ημαθίας που κατέκτησε όλη την Ευρώπη στέφοντας Πρωταθλητής για 2 φορές τα τελευταία 4 χρόνια (2016-2019)!!!

Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, ο σύλλογός μας φέτος αγωνίζεται στην επαγγελματική κατηγορία της Γ' Εθνικής και συγκεκριμένα στον 2 όμιλο αυτής. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι άκρως απαιτητικό και διαφέρει σε πολλά από ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, κυρίως οικονομικά. Φέτος, η ομάδα μας έχοντας μία μικρή εμπειρία από την προηγούμενή της παρουσία στην Γ' Εθνική καλείται να φέρει εις πέρας την αποστολή της και με αξιοπρέπεια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Σύμμαχός μας σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι και ο κ. Ιτούδης Δημήτρης o οποίος με το ενδιαφέρον του και κυρίως για την αγάπη που τρέφει για το χωριό του και τους συγχωριανούς του, αποφάσισε, ένα σημαντικό έξοδο της ομάδας μας, να το αναλάβει εξολοκλήρου προμηθεύοντάς μας με στολές επίσημων αγώνων, στολές προπόνησης, φόρμες, μπλουζάκια προπόνησης, κάλτσες, κ.α. Όπως του αναφέραμε, η προσφορά του μας απαλλάσσει από ένα σημαντικό έξοδο που ουσιαστικά θα το πληρώναμε από το υστέρημά μας. Επίσης αυτό που θα θέλαμε να αναφέρουμε και μας έκανε τρομερή εντύπωση είναι ο τρόπος που αντιμετώπισε και προσέγγισε το θέμα καθώς και οι συντονισμένες κινήσεις του ώστε ο εξοπλισμός να έρθει στα χέρια μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται! Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα μας έχει άριστης ποιότητας εξοπλισμό και ήταν απαίτηση του! Όλοι οι αθλητές, προπονητές, αντίπαλοι, το Δ.Σ. της ομάδας μας και φίλαθλος κόσμος είναι εντυπωσιασμένοι αφενός για την πράξη του, αφετέρου για την ποιότητα της ένδυσης που επέλεξε να μας προμηθεύσει!

Αγαπητέ Δημήτρη σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε κάθε οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία!

Υ/Σ Ως θεματοφύλακες του Αθλητισμού και των αξίων που μας διέπουν σου υποσχόμαστε πως θα σου ανταποδώσουμε την αγαθοεργία σου σύντομα και με το καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι όπως πιστεύουμε ότι πρέπει γίνει!

Κατηγορία Αθλητικά

Στην THEODOROU CARS στην Αλεξάνδρεια μπορείς να αγοράσεις μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε άψογη κατάσταση! Το κάθε ένα επιλέγεται μέσα από ελέγχους ιστορικού, πραγματικών χιλιομέτρων και μηχανικής κατάστασης που πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια αξιοπιστίας.

Δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της αυτοκίνησης  με γνώμονα τη δημιουργία σχέσεων ζωής και εμπιστοσύνης με τους πελάτες.

Θεωρούμε τη διαφάνεια και την αξιοπιστία βασικό συστατικό της κουλτούρας μας και κύριο λόγο η εταιρία μας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Προσφέρουμε μοναδικά προνόμια στους πελάτες μας κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για να σας προσφέρουμε νέες καινοτόμες υπηρεσίες στον χώρο του αυτοκίνητου.

Κατηγορία Γενικά

Το Ασφαλιστικό Γραφείο ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ δραστηριοποιείται στο χώρο των ασφαλειών από το 1999.

Με γνώμονα τη συνέπεια και την αξιοπιστία καταγράφει μια συνεχή ανοδική πορεία και είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά γραφεία της χώρας, με χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες.Έχοντας εξασφαλίσει προνομιακή συνεργασία με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, το γραφείο μας είναι σε θέση να καλύψει κάθε ασφαλιστικό αντικείμενο, στις καλύτερες τιμές της αγοράς, με πακέτα προσαρμοσμένα στις προσωπικές σας ανάγκες.

Είμαστε πάντα κοντά στους πελάτες μας σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής. Φροντίζουμε υπεύθυνα τα συμφέροντά σας, χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Με επαγγελματισμό, αλλά και αληθινό ανθρώπινο ενδιαφέρον, είμαστε δίπλα σας κάθε ώρα και μέρα, για να εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη προστασία της περιουσίας, της υγείας και της ευημερίας της οικογένειάς σας.


Γιατί να μας εμπιστευτείτε:

Είμαστε ασφαλιστές. Γνωρίζουμε τη δουλειά μας, την αγαπάμε και την κάνουμε καλά. Και δουλειά μας είναι η δική σας εξασφάλιση. Να είστε και να νοιώθετε ασφαλείς. Καλύπτουμε όλα τα ενδεχόμενα στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς. Διασφαλίζουμε τα συμφέροντα και την εξυπηρέτησή σας χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις. Προσεγγίζουμε τον κάθε πελάτη προσωπικά και ανθρώπινα. Γιατί οι πελάτες μας ειναι οι “δικοί μας άνθρωποι”
Δεν χρειάζεστε απλώς ασφάλεια. Χρειάζεστε ασφαλιστή.Στις Ασφάλειες Μαργαριτόπουλος είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ασφαλιστές και γι’ αυτό μπορούμε να δεσμευτούμε πως θα είμαστε πάντα δίπλα σας!Συζητήστε μαζί μας όποιο ασφαλιστικό ζήτημα σας απασχολεί και διαπιστώστε το επίπεδο των υπηρεσιών μας.

 Aσφάλειες ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ :Τώρα και στην Αλεξάνδρεια

Βετσοπούλου 84   Τηλ : 2333305130 / 5131 / 5132

KIN : 6987556146

www.margaritopoulos.com

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Γενικά

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το απόγευμα στο Παύλειο Πολιστικό Κέντρο στη Βέροια, πραγματοποιήθηκε, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκδήλωση από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας προς τιμήν της 25ετούς εθελοντικής προσφοράς και διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ως πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Βεροίας.

Για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που πρόσφερε ο Σεβασμιώτατος, ομίλησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βεροίας κ. Παύλος Πυρινός και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος απέδωσε και την τιμητική διάκριση στον Σεβασμιώτατο.

Ο Σεβασμιώτατος με την σειρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του και απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το οποίο παρέλαβε ο πρόεδρος κ. Αντώνιος Αυγερινός. Επίσης απένειμε αναμνηστικά του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων στον  κ. Παύλο Πυρινό και στην διδάσκουσα κ. Χρυσούλα Λιούλια, η οποία παρουσίασε και την εκδήλωση.

Συμμετείχε η Βυζαντινή και Παραδοσιακή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Σωτηρίου Ζερδαλή.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του δημοτικού Σχολείου Πλατέος θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τη Διευθύντρια του σχολείου, κα Ταχτσόγλου Μαρία για τις προσπάθειες της, τη σκληρή δουλειά της και την πρωτοβουλία της στη συμμετοχή του σχολείου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus, τα οποία προσφέρουν σημαντικά οφέλη στους μαθητές και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο της.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην Αλεξάνδρεια τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλίας Ιακωβίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου, προτείνοντας να εξάγει το Σώμα ένα ψήφισμα που καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Γεγονός που βρήκε σύμφωνο το Σώμα, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, όμως χωρίς να υπάρχουν πολιτικές αναφορές γιατί αυτό δεν είναι θέμα του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας αλλά των Διεθνών Οργανισμών όπως τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε την τοποθέτηση του κ. Ιακωβίδη:

«Από την πρώτη στιγμή της όξυνσης του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος, προσπαθήσαμε και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο να αναδείξουμε στους δημότες τις αιτίες που το δημιουργούν, που είναι οι επεμβάσεις και πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία.
Για εμάς είναι αυτονόητο το δικαίωμα ανθρώπων - θυμάτων πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων να αναζητήσουν μια ασφαλέστερη ζωή σε άλλες χώρες, παρά το γεγονός ότι οριστική λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί εάν ο κάθε λαός στη χώρα του οργανωθεί και παλέψει για την ανατροπή του συστήματος, που γεννά πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά.
Με βάση όλα αυτά και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρχει λύση ή έστω ανακούφιση του προβλήματος, όσο συνεχίζονται οι πολεμικές επεμβάσεις και παραμένουν σε ισχύ συγκεκριμένες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Τα “hot spots” που δημιουργήθηκαν ως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας βλέπουμε να είναι τελικά θέσεις μόνιμου εγκλωβισμού. Εδώ θα υπενθυμίσω την πάγια και κρυστάλινη θέση μας κι απαίτηση η ασφαλή μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από την χώρα μας στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Κι όχι να είναι δέσμιοι κι εγκλωβισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που επέβαλαν οι σύγχρονοι δήμιοι των λαών.
Στο γεγονός το βράδυ του Σαββάτου ήμουν παρόν, τύγχανε να επιστρέφω στο σπίτι μου στις 12:45. Όντως η κατάσταση ήταν έκρυθμη το ομολογώ, σε ανθρώπινο επίπεδο κι εγώ ο ίδιος τρόμαξα αφού πέρασα μπροστά από το συγκεντρωμένο πλήθος, διέσχισα τον δρόμο και σταμάτησα στο πρατήριο που βρίσκεται λίγα μέτρα από το καμπ, ακούστηκαν όντως πυροβολισμοί, προσπάθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες περιμετρικά του καμπ να μπούνε μέσα να καθησυχάσουν τους ανθρώπους εντός κι εκτός. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν υπήρξε βαρύς τραυματισμός κάποιου πολίτη, πρόσφυγα ή αστυνομικού».

Οι μαίες του Κ.Υ. Αλεξάνδρειας σας προσκαλούν στην ενημερωτική ομιλία με θέμα «Μιλάμε για τον Καρκίνο του μαστού» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Πρόγραμμα Ομιλιών:

  • «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του μαστού» με τον Χειρουργό μαστού κο Κανιστρά Χρήστο και
  • «Κατάθεση προσωπικής εμπειρίας» με την κα Ντελιοπούλου Ελένη Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.)

 

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» και το Δήμο Αλεξάνδρειας.

 

 

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας