alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Φωτιά σε διαμέρισμα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου επί της Νικ. Πλαστήρα στην Αλεξάνδρεια

Κατηγορία Αστυνομικά

Η Δ.Ο.Υ Βέροιας την Τρίτη 05/11/2019 θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 9 π.μ.

λόγω της ετήσιας τακτικής Συνέλευσης του συλλόγου εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ Ημαθίας – Πέλλας – Πιερίας.

Η Προϊσταμένη Δ.Ο.Υ. Βέροιας Στάμου Δήμητρα

Κατηγορία Οικονομία

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, που συνυπέγραψε χθες την απόφαση για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δεσμεύσεις μας για το επίδομα θέρμανσης γίνονται πράξη. Μισό εκατομμύριο νοικοκυριά, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επίδομα θέρμανσης, που θα είναι προσαυξημένο ενώ προβλέπεται επιπλέον αύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Αποκαθιστούμε αδικίες όπως η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε ορεινές κοινότητες της Ημαθίας.

Για πρώτη φορά το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί σε όλους μέχρι το τέλος του χρόνου σε αντίθεση με πέρυσι που για να λάβουν το επίδομα έπρεπε πρώτα να έχουν αγοράσει το πετρέλαιο (με τιμή πάνω από 1 ευρώ το λίτρο για να τους επιστραφούν 0,16 λεπτά) και μετά να περιμένουν τον Ιανουάριο ή και τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς για να πληρωθούν.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να λαμβάνει το επίδομα αρκεί να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου θέρμανσης με αξία ίδια ή μεγαλύτερη με το διπλάσιο του επιδόματος.
Με τον τρόπο αυτό η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους που καταβάλει ο δικαιούχος για τις αγορές μέχρι αυτό το ύψος.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ασκεί κοινωνική πολιτική με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα».

Η αγάπη μας για τον παραδοσιακό χορό, καθώς και η ολοένα αυξανόμενη επιθυμία μας να μοιραστούμε αυτή τη διάθεσή μας με όλο και περισσότερους ανθρώπους, μας οδήγησαν στην δημιουργία του Χορευτικού τμήματος ενηλίκων.
Κάθε Σάββατο στις 7:30 σας περιμένουμε με καλή διάθεση και ζωντάνια να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας.
Η συνεχής προσέλευση κόσμου μας ωθεί στην καλύτερη οργάνωση και δόμηση της ομάδας μας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου
«Αμάραντος»

Ο κόκκινος κόμπος σιγά σιγά λύνεται και μας αποκαλύπτει τα καλούδια του! Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ.θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του λευκώματος Μάσκες-Masks στο Εθνογραφικό Κέντρο του Γιώργη Μελίκη.

Μια υπέροχη έκδοση του Λαογραφικού Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη.

1aaΛέυκωμα Μάσκες

Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών ολοκληρώθηκε για μια ακόμη φορά η αιμοδοσία, το πρωί της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019, που διοργάνωσε ο δήμος Αλεξάνδρειας στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας.

Οι πολίτες του δήμου έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη τους στην Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών, που εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθενείας ή ατυχήματος δημοτών.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ’ την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα  είναι ένα δώρο δύναμης και ελπίδας γι’ αυτόν που το δέχεται.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία του.

Για τον λόγο αυτό είναι ευθύνη όλων μας, να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς αίματος και να την κάνουμε πραγματικότητα. Ας διαθέσουμε λοιπόν, όλοι οι Δημότες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας σπεύσουμε στο κάλεσμα αυτό.

Προσφέροντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης χρειάζεται:

  • Να είναι 18-60 ετών και υγιής
  • Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
  • Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ και φάρμακα
  • Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό

 

 

Κατηγορία Υγεία

Τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κων/νο Καλαϊτζίδη επισκέφθηκε την Τρίτη η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου για ζητήματα που αφορούν το νομό μας, αφού πρώτα τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και του ευχήθηκε καλή θητεία.

Κόμβος Σ. Σ.- Μονόσπιτα-Νάουσα

Για τον οδικό άξονα Σκύδρα- Νάουσα- Βέροια και συγκεκριμένα τον κόμβο Μονοσπίτων, η βουλευτής ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι είναι το πιο ώριμο τμήμα του δρόμου που θα συνδέσει την περιοχή με την Εγνατία, διότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και λόγω της επικινδυνότητάς του για τροχαία ατυχήματα πρέπει να πιέσουν ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του. Η βουλευτής είχε ασχοληθεί με το θέμα αυτό κατά την προηγουμένη θητεία της και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη  κ. Τζιτζικώστα, ώστε να πιέσει προς την ολοκλήρωσή του.

Τελωνείο Κουλούρας

Για την μετεγκατάσταση του Τελωνείου στην Κουλούρα, με το οποίο είχε ασχοληθεί προσωπικά η κα Καρασαρλίδου, ζήτησε να ενημερωθεί που βρίσκεται η όλη διαδικασία. Ο κ. Καλαϊτζίδης ενημέρωσε ότι το εγχείρημα έχει “παγώσει” διότι δεν υπάρχουν τα χρήματα από τους ιδιώτες και ότι γίνονται ενέργειες να βρεθεί εναλλακτική λύση με την ένταξη του Επιμελητηρίου Ημαθίας στην Αμάλθεια ΑΕ.

Δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ημαθία

Ένα ζήτημα που έθιξε η κα Καρασαρλίδου είναι η ανάγκη της δημιουργίας στο νομό μας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία, για το οποίο η βουλευτής εκδηλώνει συνεχές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Προς τούτο, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε εντάξει τη δημιουργία νέων ΣΥΔ στα ΠΕΠ μέσω ΕΣΠΑ και ζήτησε από τον κ. Καλαϊτζίδη να είναι δίπλα της στην υποστήριξη δημιουργίας ΣΥΔ στην Ημαθία.

Προαστιακός, Τάφρος 66, ροδάκινο

Επίσης συζήτησαν το θέμα του προαστιακού σιδηρόδρομου και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση του έργου, καθώς και για το πρόβλημα της τάφρου 66, για το οποίο θα πρέπει να δοθεί λύση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε Ημαθία και Πέλλα και τη δημιουργία πιο αυστηρού θεσμικού πλαισίου με περισσότερους ελέγχους και ακόμη αυστηρότερα πρόστιμα. Για το θέμα του ροδάκινου που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε απόγνωση, θα πρέπει Περιφέρεια και Δήμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για από κοινού διεκδίκηση αποζημίωσης μέσω του προγράμματος de minimis. Ένα αίτημα που έχει ζητήσει και η κα Καρασαρλίδου από τον Υπουργό με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Συζήτηση έγινε και για μια σειρά έργων για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά η νέα κυβέρνηση της ΝΔ ακυρώνει, όπως η ακύρωση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, η ακύρωση των οδικών αξόνων που θα συνέδεαν τη χώρα μας με την Κεντρική Ευρώπη, η σύνδεση με τον Δρόμο του Μεταξιού καθώς και η ακύρωση του Εμπορευματικού Κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου. Η βουλευτή υποστήριξε ότι τα έργα αυτά θα έδιναν προοπτική μιας υγιούς και δίκαιης ανάπτυξης για την περιοχή μας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα συνεργασίας, με την υπόσχεση και των δύο πλευρών η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον για την προώθηση και διεκδίκηση των καίριων ζητημάτων του νομού.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας