alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019

Χαλασαν τα υδραυλικά σας η χρειάζεσαι ανακαίνιση στο μπάνιο σας....
Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο παρά ένα τηλεφώνημα στο 6971 953955 και ο Σάκης Γιοβανόπουλος θα είναι στον χώρο σας.

Υδραυλικά – Θέρμανση.

Γιοβανόπουλος Αθανάσιος.

Πιεστικά συγκροτήματα, φίλτρα νερού, ηλιακά συστήματα

6971 953955 Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Κατηγορία Γενικά

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά ενημερώνει τους πολίτες που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα στέγασης από 1 έως 30 Απριλίου 2019 να προσέλθουν στην Υπηρεσία για επικαιροποίηση της αίτησης τους ΜΟΝΟ αν υπάρχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους, στα εισοδηματικά ή περιουσιακά τους στοιχεία, στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο κ.α. Σε αντίθετη περίπτωση η ανανέωση των αιτήσεων για ακόμη έξι μήνες γίνεται αυτόματα.

Η επικαιροποίηση των αιτήσεων για τις εγκεκριμένες αιτήσεις μηνός Απριλίου δύναται να πραγματοποιηθεί από 1 έως 31 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε αυτοπροσώπως στα γραφεία μας:

  • Κεντρική Δομή – Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού και
  • Παράρτημα Ρομά – Πλατεία Παπαντωνίου
  • ή στα τηλέφωνα 23330-53071 & 23330-53072 καθημερινά 08:00 – 15:00.

Η πίεση για βελτίωση της κερδοφορίας από τη μία και η προσπάθεια να στρέψουν την πελατεία τους στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών, που έχουν χαμηλότερα λειτουργικά κόστη από τα παραδοσιακά, έχουν ωθήσει τις τράπεζες να επιβάλλουν πλήθος χρεώσεων.

Προμήθειες εισπράττονται πλέον όχι μόνο για τις συνήθεις τραπεζικές συναλλαγές όπως τα εμβάσματα αλλά και για μια σειρά υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέχονταν δωρεάν, όπως η επανέκδοση ή ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση PIN σε περίπτωση που ο κάτοχος της κάρτας ξέχασε το αρχικό ή ακόμη και η ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού όταν ο πελάτης ζητάει εκτύπωση μέσω του ΑΤΜ.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι επιβαρύνει από τις αρχές του μήνα με 0,20 ευρώ την ερώτηση του υπόλοιπου λογαριασμού όταν γίνεται σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας εντός Ευρωζώνης, ενώ με 0,15 ευρώ χρεώνει πλέον την εκτύπωση των τελευταίων κινήσεων ακόμη και αν ο πελάτης χρησιμοποιεί το ΑΤΜ της τράπεζας.

H επιβάρυνση για την επανέκδοση του PIN επιβαρύνεται με 3 ευρώ από τη Eurobank ,ενώ με προμήθεια 5 ή 6 ευρώ επιβαρύνεται η ανανέωση της χρεωστικής κάρτας (συνήθως συμβαίνει έπειτα από 5 χρόνια) αλλά και η ανανέωση της ύστερα από απώλεια ή κλοπή. Η επιβάρυνση αυτή έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες, ενώ ορισμένες όπως η Τράπεζα Πειραιώς επιβάλλουν συνδρομή και σε έκδοση συγκεκριμένων καρτών με ειδικά προνόμια.

Η συνδρομή στις πιστωτικές κάρτες, μια υπηρεσία που ήταν χωρίς χρέωση στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες και το κόστος διαμορφώνεται πλέον στα 25 έως 30 ευρώ για τις απλές κάρτες MasterCard ή Visa με μικρές διαφοροποιήσεις όπως η δωρεάν συνδρομή για 6 μήνες ή ένα χρόνο. Η ετήσια συνδρομή στις κάρτες περιορίζεται στα 15-20 ευρώ για κάθε πρόσθετη κάρτα, πρακτική που έχει υιοθετηθεί σχεδόν από όλες τις τράπεζες , ενώ για τις αναβαθμισμένες κάρτες Platinum ή Gold η συνδρομή είναι πολλαπλάσια αφού συνοδεύεται με πρόσθετα προνόμια.

Η Alpha Bank χρεώνει την πληρωμή πιστωτικών καρτών μέσω του καταστήματος με 3 ευρώ τη συναλλαγή εάν η πληρωμή γίνει με χρέωση λογαριασμού και με 5 ευρώ εάν η πληρωμή γίνει με καταβολή μετρητών.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Καθημερινή"

Κατηγορία Οικονομία

Εμβόλιμη αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί σήμερα (9/10) στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής κατηγορίας που συμμετέχουν δύο Ημαθιώτικες ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα η Νίκη Αγκαθιάς αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ομάδα των Γιαννιτσών και ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων υποδέχεται τον Αγροτικό Αστέρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εμβόλιμης αγωνιστικής και οι διαιτητές:

Γ' ΕΘΝΙΚΗ (2ος όμιλος) - 4η αγωνιστική

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου (16:00)

Φλώρινα - Σειρήνα: Σπυριάδης (Κοζάνης)
Γιαννιτσά - ΑΓΚΑΘΙΑ: Τσέτσιλας (Γρεβενών)
Ποσειδών Μηχανιώνας - Θερμαϊκός: Χάψας (Σερρών)
Αλμωπός Αριδαίας - Μεσοποταμία: Ασλανίδης (Πιερίας)
ΤΡΙΚΑΛΑ - Αγροτικός Αστέρας: Κατεριάδης (Πέλλας)
Καλλικράτεια - Εδεσσαϊκός: Δραγούσης (Κιλκίς)
Μακεδονικός - Θύελλα Σαρακηνών: Δημητριάδης (Χαλκιδικής)

Κατηγορία Αθλητικά

«Εάν το Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανοίγοντας παράθυρο για πρόσθετα θετικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τα νοικοκυριά.

Χαρακτηριστικά σημείωσε για το αν θα δοθεί τον Δεκέμβριο κοινωνικό μέρισμα. «Εμείς λοιπόν έχουμε πει ότι θα δίδεται σταθερά κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα και όχι με συνθήματα. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης. Κάθε φορά όμως όλο και αιφνιδιάζουμε. Αν λοιπόν τον Νοέμβριο υπάρχει κάποιο περιθώριο θα δούμε πως θα αξιοποιηθεί» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Πληροφορίες από Τα Νέα αναφέρουν ότι από τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου έχει αποκλειστεί η χορήγηση μερίσματος σε συνταξιούχους και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τακτική που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικά για τους συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη λεγόμενη 13η σύνταξη λέγοντας ότι «επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να διανείμει νωρίτερα το πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα, αυτό που δινόταν το Δεκέμβριο δόθηκε τον Μάιο» για να προσθέσει ότι το επίδομα στους συνταξιούχους θα δίνεται σταθερά από το 2020 το Δεκέμβριο.

aftodioikisi.gr

Κατηγορία Οικονομία

Σημαντικές ανατροπές φαίνεται πως θα φέρουν οι αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, επανέρχεται το αδίκημα της διατάραξης κοινής ησυχίας. Το συγκεκριμένο αδίκημα (πταίσμα) είχε καταργηθεί (όπως και όλα τα πταίσματα) με το ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στη καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω υψηλών …ντεσιμπέλ σε κέντρα διασκέδασης και μπάρ σε ώρες κοινής ησυχίας.

Η κατάργηση του αδικήματος της διατάραξης κοινής ησυχίας είχε ως αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες των πολιτών για εκκωφαντική μουσική να πέφτουν στο κενό, καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα.

Οι ώρες κοινής ησυχίας

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας αφορούν τα χρονικά διαστήματα:

Από 15.30 έως 17.30
Από 22.00 έως 7.30

Τους καλοκαιρινούς μήνες (1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι οι εξής:

Από 15.00 έως 17.30
Από 23.00 έως 7.00

Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:

α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

γ. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

δ. Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

ε. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

στ. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Κατηγορία Αστυνομικά

Το ταξίδι παρουσίασης του νέου βιβλίου του Ημαθιώτη δημοσιογράφου-συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα με τίτλο : «Η Ημαθία στον 20ο αιώνα: Στιγμές της ιστορίας της» συνεχίζεται στη Μελίκη

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ στην αίθουσα του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων

Για το  βιβλίο θα μιλήσουν:

Αλέξανδρος Ακριτίδης, συγγραφέας

Γιάννης Τσαναξίδης, οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας

Και ο ίδιος ο συγγραφέας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εκδόσεις «αλφα πι», εφημερίδα «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»

Εκπληκτικό γεγονός στο τοπικό πρωτάθλημα της Πιερίας, με ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης να κάνει πρόταση γάμου στην καλή του, η οποία όμως τυγχάνει κόρη του προέδρου της αντίπαλης ομάδας, του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Στο τοπικό παιχνίδι της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, την παράσταση έκλεψε μία πρόταση γάμου που… συνέδεσε τις δύο ομάδες για πάντα.

Κι αυτό γιατί ο ποδοσφαιριστής της πρώτης, Σίμος Παπαδόπουλος, έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του, Κική, η οποία όμως εξίσου σημαντικούς δεσμούς και με τους γηπεδούχους, καθώς είναι κόρη του επί σειρά ετών παράγοντα της ομάδας, Μπάμπη Παπαδόπουλου.

Αυτό δεν την εμπόδισε φυσικά να πει το «ναι», αν και μάλλον θα αποφεύγει πλέον να απαντά ποια ομάδα υποστηρίζει από τις δύο στην Κατερίνη…

 

pierianews.gr

Κατηγορία Γενικά

Πολύ καλή παρουσία του Αθλητικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «ΖΕΦΥΡΟΣ» που έλαβε μέρος σε τουρνουά τένις και πιο συγκεκριμένα στο 3ο ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ Ο. Α.ΕΔΕΣΣΑΣ .

Η ΤΣΙΑΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ κέρδισε την πρώτη θέση στις γυναίκες , καθώς επίσης στους άνδρες πολύ καλά πήγαν ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΚΟΥΜΤΖΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ που έφτασαν έως τα προημιτελικά του τουρνουά.

Οι αθλητές που συμμετείχαν αξίζουν συγχαρητήρια. Επίσης συγχαρητήρια και στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση του τουρνουά.

Κατηγορία Αθλητικά

"Εσπασε" το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής της δυνατότητας ρύθμισης χρεών τηλεφωνικά, χωρίς δηλαδή την υποχρέωση μετάβασης του οφειλέτη σε κατάστημα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αρμόδια στελέχη της επιχείρησης, οι κλήσεις προς το τηλεφωνικό κέντρο 11770 τετραπλασιάστηκαν. Μόνο χθες έγιναν 993 τηλεφωνικές ρυθμίσεις, έναντι μόλις 280 (αιτήσεων για ρύθμιση) ανά ημέρα τον Σεπτέμβριο. Είναι ενδεικτικό ότι η ΔΕΗ ενίσχυσε το τηλεφωνικό κέντρο για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πρόγραμμα διακανονισμών που τέθηκε σε εφαρμογή την προηγούμενη εβδομάδα προβλέπει χαμηλότερη προκαταβολή και έως 24 δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το ύψος της προκαταβολής και οι δόσεις κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος της οφειλής, ως εξής:

  • Για χρέος έως 500 ευρώ, προκαταβολή 10 % και 5 μηνιαίες δόσεις.
  • Από 500 ως 1000 ευρώ, προκαταβολή 10 % και 8 μηνιαίες δόσεις.
  • Από 1000 ως 2000 ευρώ, προκαταβολή 15 % και 12 μηνιαίες δόσεις.
  • Από 2000 ως 3000 ευρώ, προκαταβολή 20 % και 18 μηνιαίες δόσεις.
  • Από 3000 ευρώ και πάνω υπάρχουν δύο εναλλακτικές: προκαταβολή 20 % και 18 μηνιαίες δόσεις ή προκαταβολή 30 % και 24 μηνιαίες δόσεις.

Η διαδικασία έγκρισης είναι αυτοματοποιημένη και θα γίνεται άμεσα στα καταστήματα της ΔΕΗ με την υποβολή της αίτησης. Ο πελάτης θα χρειάζεται να προσκομίσει μόνο τον τελευταίο λογαριασμό του, την αστυνομική του ταυτότητα και τον ΑΦΜ του, στοιχεία που πρέπει να διαθέτει και κατά την τηλεφωνική διαδικασία ρύθμισης.

Μετά την τηλεφωνική έγκριση της ρύθμισης, ο πελάτης λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα που αναφέρει τα εξής:«Για να ενεργοποιηθεί ο διακανονισμός που συμφωνήθηκε, θα πρέπει η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (….) να πληρωθεί εντός μίας εργάσιμης ημέρας (έως ………). ΚΩΔ.ΗΛ.ΠΛΗΡ RF…………………………….».

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των δόσεων και των νέων λογαριασμών που θα εκδοθούν στη συνέχεια.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας