alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Το Ασφαλιστικό Γραφείο ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ δραστηριοποιείται στο χώρο των ασφαλειών από το 1999.

Με γνώμονα τη συνέπεια και την αξιοπιστία καταγράφει μια συνεχή ανοδική πορεία και είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά γραφεία της χώρας, με χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες.Έχοντας εξασφαλίσει προνομιακή συνεργασία με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, το γραφείο μας είναι σε θέση να καλύψει κάθε ασφαλιστικό αντικείμενο, στις καλύτερες τιμές της αγοράς, με πακέτα προσαρμοσμένα στις προσωπικές σας ανάγκες.

Είμαστε πάντα κοντά στους πελάτες μας σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής. Φροντίζουμε υπεύθυνα τα συμφέροντά σας, χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Με επαγγελματισμό, αλλά και αληθινό ανθρώπινο ενδιαφέρον, είμαστε δίπλα σας κάθε ώρα και μέρα, για να εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη προστασία της περιουσίας, της υγείας και της ευημερίας της οικογένειάς σας.


Γιατί να μας εμπιστευτείτε:

Είμαστε ασφαλιστές. Γνωρίζουμε τη δουλειά μας, την αγαπάμε και την κάνουμε καλά. Και δουλειά μας είναι η δική σας εξασφάλιση. Να είστε και να νοιώθετε ασφαλείς. Καλύπτουμε όλα τα ενδεχόμενα στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς. Διασφαλίζουμε τα συμφέροντα και την εξυπηρέτησή σας χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις. Προσεγγίζουμε τον κάθε πελάτη προσωπικά και ανθρώπινα. Γιατί οι πελάτες μας ειναι οι “δικοί μας άνθρωποι”
Δεν χρειάζεστε απλώς ασφάλεια. Χρειάζεστε ασφαλιστή.Στις Ασφάλειες Μαργαριτόπουλος είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ασφαλιστές και γι’ αυτό μπορούμε να δεσμευτούμε πως θα είμαστε πάντα δίπλα σας!Συζητήστε μαζί μας όποιο ασφαλιστικό ζήτημα σας απασχολεί και διαπιστώστε το επίπεδο των υπηρεσιών μας.

 Aσφάλειες ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ :Τώρα και στην Αλεξάνδρεια

Βετσοπούλου 84   Τηλ : 2333305130 / 5131 / 5132

KIN : 6987556146

www.margaritopoulos.com

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Γενικά

Επίδομα γέννας από το 2020 και χορήγηση όλων των επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα από τον ΟΠΕΚΑ περιλαμβάνονται στο Προϋπολογισμό του 2020 που κατατέθηκε πριν από λίγο. Παράλληλα ενεργοποιείται ο τρίτος πυλώνας του ΚΕΑ για την εξεύρεση εργασίας στους δικαιούχους που δεν εργάζονται.

Αναλυτικότερα εφεξής προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, με στόχο τον περιορισμό της υπογεννητικότητας και την ενίσχυση των νέων οικογενειών. Το κόστος της εν λόγω παροχής για το έτος 2020 εκτιμάται σε 123 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο προϋπολογισμός του ΟΠΕΚΑ θα ξεπεράσει τα 3,2 δισ. ευρώ για την κάλυψη όλων των προνοιακών παροχών, ενώ ενισχύονται ταυτόχρονα και μη επιδοματικές δράσεις όπως η γενικευμένη εφαρμογή του 3ου πυλώνα του ΚΕΑ με σκοπό τη σύνδεση των δικαιούχων με την αγορά εργασίας.

Τρίτος πυλώνας ΚΕΑ

Υπηρεσίες ενεργοποίησης: Οι δικαιούχοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού, εφόσον δύνανται να εργαστούν και δεν εργάζονται, προωθούνται σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω υπηρεσιών απασχόλησης και μπορεί να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:Την κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας.
-Τη συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
-Τη συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
-Τη συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.
-Την ένταξη ή την επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της ενίσχυσης του ΟΠΕΚΑ προβλέπεται να καταβληθούν :

-το επίδομα παιδιού,
-το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),
-το επίδομα στέγασης,
-το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης - ανασφάλιστων υπερηλίκων και η παροχή σε ανασφάλιστους υπερήλικες,
-οι προνοιακές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία,
-η καταβολή επιδόματος 2.000 ευρώ σε νέες οικογένειες για κάθε νέα γέννηση παιδιού από την 1/1/2020, και
-λοιπά προγράμματα, δράσεις και ενέργειες που αφορούν προνοιακές πολιτικές του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επιπρόσθετα, οι πιστώσεις αναμένεται να διατεθούν για την κάλυψη αναγκών όπως:

-η ενίσχυση δράσεων κοινωνικής προστασίας, όπως η διευκόλυνση μετακίνησης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, κ.ά) με συγκοινωνιακά μέσα,
-η χρηματοδότηση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και των λοιπών προνοιακών φορέων,
-η εφαρμογή προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) με σκοπό την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, και
-η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.
Στον τομέα της κοινωνικής προστασίας επίσης, χρηματοδοτείται η λειτουργία παιδικών σταθμών, γηροκομείων και συναφών δομών. Τέλος, από το ΠΔΕ του Υπουργείου καλύπτονται δαπάνες στο μεταναστευτικό τομέα στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

Επίδομα γέννας

Στον τομέα της Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση του πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω των επιδομάτων (προνοιακών, οικογενειακών κ.ά.) που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, καθώς και η ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας με σκοπό μεταξύ άλλων και την αντιμετώπιση του οξέος δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Η μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία καθιστά την ανάγκη επαναθέσπισης κινήτρων προστασίας της μητρότητας και των γεννήσεων επιτακτική.

Προς τούτο, από την 01/01/2020 θεσπίζεται επίδομα γέννησης για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, ύψους 2.000 ευρώ, με τον προϋπολογισμό του μέτρου αυτού να ανέρχεται το 2020 σε 123 εκατ. ευρώ. Η χορήγηση της εν λόγω ενίσχυσης συνιστά αφετηρία για τον επαναπροσδιορισμό της σύγχρονης δημογραφικής πολιτικής της χώρας. Η στόχευση της χορήγησής της είναι διττή: αφενός η στήριξη της ελληνικής οικογένειας εν μέσω των παγιωμένων συνθηκών δημογραφικής γήρανσης και αφετέρου η σε βάθος χρόνου προστασία του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με την προώθηση της γονεϊκότητας και την ενίσχυση της οικογενειακής και κοινωνικής συνοχής, η οποία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Η πρόβλεψη του εν λόγω επιδόματος σε περίοδο δημοσιονομικής στενότητας εμπεδώνει την πεποίθηση στην κοινωνία ότι η Πολιτεία εκτελεί την συνταγματική της αποστολή, καθιστώντας σαφή την προτεραιότητα που αποδίδει στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία

Ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου η διασύνδεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το Μητρώο Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών μέσω του αναβαθμισμένου Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν οι ίδιοι τα έγγραφα στις φορολογικές αρχές για ληξιαρχικά γεγονότα που τους αφορούν όπως η γέννηση, γάμος, σύμφωνο συμβίωσης, διαζύγιο, θάνατος ή άλλες μεταβολές στην οικογενειακή τους κατάσταση. Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης «οι πολίτες απαλλάσσονται από ένα σημαντικό βάρος και μια ταλαιπωρία δεκαετιών που σχετίζεται με την προσκόμιση πιστοποιητικών στην εφορία για σημαντικές πράξεις όπως η σύναψη γάμου, συμφώνου συμβίωσης κ.α. Προχωράμε με σταθερά βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με γνώμονα την απλοποίηση των διαδικασιών και την επικοινωνία των φορέων του Δημοσίου».

Στην πράξη οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου και θανάτου καθώς και τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης θα συλλέγονται από την ΑΑΔΕ απευθείας και μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ ενώ οι πολίτες δεν θα αναγκάζονται να συλλέξουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά από τον δήμο ή τα ΚΕΠ καθώς αυτό θα γίνεται ηλεκτρονικά και αυτοματοποιημένα. Επιπλέον, μέσω της παραπάνω διαλειτουργικότητας επιτυγχάνεται η καλύτερη άσκηση των αρμοδιοτήτων της ΑΑΔΕ, καθώς θα μπορεί από σήμερα να αξιοποιεί άμεσα δεδομένα σχετικά με:

- Μεταβολές στοιχείων στο Φορολογικό Μητρώο,

- Μεταβολές στοιχείων Δήλωσης Απόδοσης ΑΦΜ / Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων,

- Ορισμό φορολογικού εκπροσώπου στην Ελλάδα,

- Απενεργοποίηση κωδικών πρόσβασης χρήστη σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet σε περίπτωση θανάτου.

Να σημειώσουμε ότι η διαλειτουργικότητα μεταξύ των διαφόρων φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου βρίσκεται σε πλήρη υλοποίηση καθώς ήδη αρκετά υπουργεία και δήμοι έχουν αξιοποιήσει το Κέντρο Διαλειτουργικότητας για να ενημερωθούν για τα στοιχεία πολιτών.

Για άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες μίλησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος ανέφερε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ συνεχίζεται απρόσκοπτα. Η διασύνδεση των ΔΟΥ με τα ληξιαρχεία όλης της χώρας αποτελεί το επόμενο βήμα, στην κατεύθυνση πάντα της εξυπηρέτησης του πολίτη και της διευκόλυνσης της καθημερινότητάς του. Με αυτό το στόχο, συνεχίζουμε να προσφέρουμε άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες, που οδηγούν και στη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε ότι «το αναβαθμισμένο Κέντρο Διαλειτουργικότητας παράγει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την δραστική βελτίωση της καθημερινότητας του. Ήδη η ΓΓΠΣΔΔ διαχειρίζεται ετησίως εκατομμύρια διαδικτυακές κλήσεις μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας. Καλούμε τους φορείς του Δημοσίου να αξιοποιήσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το Κέντρο Διαλειτουργικότητας για να απαλλαγούν από ακόμα μεγαλύτερα γραφειοκρατικά βάρη οι πολίτες και επιχειρήσεις».

Κατηγορία Γενικά
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 16:20

Το Γ.Ε.Λ. Πλατέος - Κορυφής ευχαριστεί

Τα μέλη της σχολικής κοινότητας – οι μαθητές, το διδακτικό προσωπικό, η διευθύντρια και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων –ευχαριστούν όλους εσάς που συμβάλατε οικονομικά στην πραγματοποίηση της επίσκεψης της Γ΄ τάξης των μαθητών του σχολείου μας στο Cern της Ελβετίας καθώς και της πολυήμερης εκδρομής τους στην Ιταλία.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Κοινωνικό μέρισμα 436 εκατ. ευρώ θα διανείμει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Έτσι επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των τελευταίων ημερών για χαμηλότερο κοινωνικό μέρισμα σε σύγκριση με τον χριστουγεννιάτικο μποναμά που μοίρασε πέρσι η κυβέρνηση.

Για το 2019 ο προϋπολογισμός προβλέπει δημοσιονομικό χώρο ύψους 436 εκατ. ευρώ -βάσει του οποίου η κυβέρνηση θα διανείμει κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο- και 164 εκατ. ευρώ για το 2020. Παράλληλα, για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνουμε σοφότεροι το επόμενο διάστημα όταν και θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι από την κυβέρνηση. 

Ρυθμό ανάπτυξης 2,8% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% το 2020 προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ο νέος προϋπολογισμός υπερκαλύπτει τον στόχο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα και θέτει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ισχυρότερης ανάπτυξης, όπως προκύπτει από τις προβλέψεις για τη πορεία των οικονομικών μεγεθών το 2020.

Στον προϋπολογισμό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, περαιτέρω πτώση της ανεργίας -στο 15,6% το επόμενο έτος από 17,4% φέτος. Ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί το 2019 στο 2% και το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,7%.

Το έτος 2018, το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (ESA) διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 7.900 εκατ. ευρώ (4,3% του ΑΕΠ), ενώ το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης σε όρους Ενισχυμένης Εποπτείας, διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 7.679 εκατ. ευρώ ή 4,16% του ΑΕΠ έναντι στόχου 3,5% του ΑΕΠ.

Στο Σχέδιο Προϋπολογισμού έτους 2019, το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης σε ό-ρους Ενισχυμένης Εποπτείας, είχε εκτιμηθεί ότι θα διαμορφωθεί σε πλεόνασμα ύψους 6.945 εκατ. ευ-ρώ ή 3,60% του ΑΕΠ, ενώ με βάση τη μεθοδολογία ESA είχε εκτιμηθεί πλεόνασμα ύψους 7.434 εκατ. ευρώ ή 3,9% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2019 εκτιμάται ότι σε όρους Ενισχυμένης Εποπτείας θα διαμορφωθεί σε 7.086 εκατ. ευρώ ή 3,73% του ΑΕΠ, αυξημένο έναντι του στόχου της Ενισχυμένης Εποπτείας κατά 436 εκατ. ευρώ ή 0,23 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Σε όρους ESA εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 7.880 εκατ. ευρώ ή 4,1% του ΑΕΠ.

Επίσης, για το 2019 το διαρθρωτικό αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης εκτιμάται σε πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ.

Κατηγορία Οικονομία
Σε εξέλιξη βρίσκονται και διαπραγματεύσεις σχετικά με τιμές των νέων φαρμάκων

Νέα φάρμακα αναμένεται να εισαχθούν στην ελληνική αγορά μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει ήδη με τον ΕΟΦ το νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων, που θα περιλαμβάνει και νέα σκευάσματα.

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζονται και αλλαγές μέσω του νέου νομοσχεδίου που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα, εκτός των άλλων για τις διαπραγματεύσεις τιμών των νέων φαρμάκων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, θα συμπεριληφθεί διάταξη που θα αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των δύο βασικών επιτροπών που σχετίζονται ουσιαστικά με την έγκριση των νέων θεραπειών: Της Επιτροπής ΗΤΑ, που αξιολογεί τα νέα σκευάσματα αλλά και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης τιμών.

Στόχος του υπουργείου Υγείας – όπως μεταφέρουν κύκλοι στο ethnos.gr- είναι να γίνουν οι δυο αυτές επιτροπές πιο ευέλικτες ώστε να ελέγχουν σε σύντομο χρόνο τα νέα φάρμακα για να μπορούν αυτά να διατεθούν στην ελληνική αγορά.

«Παγωμένα» τα νέα φάρμακα

Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης θεωρείται ένα βασικό εργαλείο για την αποζημίωση των φαρμάκων, καθώς οι νέες θεραπείες δεν μπορούν να ενταχθούν στη λίστα αποζημίωσης, εάν προηγουμένως δεν έχουν μειωθεί οι τιμές τους μέσω της συγκεκριμένης επιτροπής.

Αξιοσημείωτο είναι πως εδώ και 18 μήνες το υπουργείο Υγείας δεν έχει δοθεί το πράσινο φως σε καμία νέα θεραπεία, ώστε να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας, παρότι ήδη νέα σκευάσματα διατίθενται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και χορηγούνται κανονικά σε ασθενείς.

Κατηγορία Υγεία

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του εργαστηρίου Πληροφορικής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, που δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το πρωί της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου 2019.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέφανος Τσιούνης μίλησε για την 18χρονη πορεία του στο σχολείο χαρακτηρίζοντας τη φετινή ως την καλύτερη και τόνισε πόσο σημαντικό είναι αυτό το εργαστήριο Πληροφορικής για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ευχαριστώντας θερμά την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Αγουρίδη με τους μικρούς μαθητές να μην σταματούν το χειροκρότημα.

Η δωρεά έφτασε το ποσό των 9.000 ευρώ, ποσό με το οποίο αγοράστηκαν οκτώ νέοι υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, 2 τηλεοράσεις, 2 λάπτοπ , αθλητικό υλικό κ.α.

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Διαμαντόπουλος και ο αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Δριστάς, ο οποίος επιπρόσθετα μετά από αίτημα του διευθυντή, ανέλαβε εκ μέρους του δήμου, τα έξοδα για την τεχνική υποστήριξη τοποθέτησης πέντε νέων υπολογιστών στις τάξεις του 6ου δημοτικού σχολείου καθώς και κάποια έξοδα του 2ου δημοτικού.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο διευθυντής δώρισε στην κ. Αγουρίδη, ένα βιβλίο με παραμύθια που έγραψαν τα παιδιά, τις ευχαριστίες του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων μαζί με ζωγραφιές των μικρών μαθητών, επισημαίνοντας το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί το ίδρυμα Σ. Νιάρχος.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας, εκπρόσωποι της Εκπαίδευσης Ημαθίας, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου.

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΜΥ προειδοποιώντας για την σφοδρή κακοκαιρία που θα χτυπήσει την χώρα τις επόμενες ημέρες.

Σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (α.α 26/2019), οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Πέμπτη (21/11/2019),

α. Τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και

β. Από τις απογευματινές ώρες την Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ τις δυτικές Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά

Τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Αύριο Παρασκευή (22/11/2019)

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της.

 

Κατηγορία Γενικά

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε για τον Α.Σ.Α. ΖΕΦΥΡΟ το ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ πρωτάθλημα τένις Ανδρών -Γυναικών Γ εθνικής κατηγορία Κ.Δ. Μακεδονίας που διοργάνωσε ο όμιλος αντισφαίρισης Βέροιας με την πρώτη θέση και την άνοδο στην Β εθνική κατηγορία γυναικών με την ΤΣΙΑΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ. Επίσης πολύ καλή παρουσία είχαν και οι άνδρες που έφτασαν στους 4 του ίδιου πρωταθλήματος ανδρών με τους ΚΩΝΣΤΑΝΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΚΟΥΜΑΝΤΖΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟ, ΑΡΙΔΑ ΘΕΟΔΩΡΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΜΙΚΥΡΙΔΗ ΡΑΦΑΗΛ.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές ,στις αθλήτριες, και στον προπονητή του συλλόγουΤΣΙΑΡΤΑ ΒΑΣΙΛΗ.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πολύ καλή διοργάνωση και φιλοξενία.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010), όπως τροποποιήθηκε από το N. 4555/18 (ΦΕΚ 133/19.07.2018 τεύχος Α’), και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 25 Noεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση ή μη Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αλεξάνδρειας έτους 2020 (σχετική η αριθ.05/18-11-2019 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Αλεξάνδρειας).
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
  2. Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το οικονομικό έτος 2020.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  3. Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους διαφήμισης για το οικονομικό έτος 2020.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  4. Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη του τέλους άρδευσης για το οικονομικό έτος 2020.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  5. .Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους χρήσης από εμποροπανηγύρεις, παζάρια και λαϊκές αγορές για το έτος 2020.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  6. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2020.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  7. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του συντελεστή ΤΑΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας για το οικονομικό έτος 2020.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  8. Λήψη απόφασης για την επιβολή ή μη του φόρου ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων για το έτος 2020.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  9. Λήψη απόφασης για την επιβολή ή μη του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων για το οικονομικό έτος 2020.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  10. Τροποποίηση -Συμπλήρωση του Κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αλεξάνδρειας στο σκέλος που αφορά στα περίπτερα (σχετική η αριθ. 08/15-11-2019 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλεξάνδρειας)
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  11. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την υπηρεσία με τίτλο: «Έξοδα ταχυμεταφοράς επιστολών του Δήμου (courier).
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
  12. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Δαπάνες δεξιώσεων και Εθνικών ή Τοπικών Εορτών (ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων)».
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)
  13. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών Συντήρησης Φωτοτυπικών, εκτυπωτών και Φαξ για το έτος 2018»
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
  14. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Υπηρεσία τεχνικού ελέγχου οχημάτων του Δήμου από ΚΤΕΟ και έκδοση καρτών καυσαερίων για το έτος 2019».
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  15. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας και προμήθεια ανταλλακτικών(ΟΜΑΔΕΣ:Α.1.1, Α.1.2, Α.1.3, Α.1.4, Α.1.5)».
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  16. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας και προμήθεια ανταλλακτικών(ΟΜΑΔΕΣ:Α.1.7, Β.1.7)».
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  17. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας και προμήθεια ανταλλακτικών(ΟΜΑΔΕΣ:Α.1.7, Β.1.7)».
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  18. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, του πεζοδρομημένου τμήματος επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου της Κοινότητας Πλατέος στον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ” για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  19. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, του περιβάλλοντα αύλειου χώρου του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας στην Κ.Ε.Δ.Α. για πραγματοποίηση εκδηλώσεων από 25-11-2019 έως 15-01-2020
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  20. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, του Δημοτικού Σταδίου Καψόχωρας στην ¨Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ¨ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
  21. Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση του Κυλικείου που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Κοινότητα Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  22. Λήψη απόφασης για την παράταση ή μη μίσθωσης & αναπροσαρμογή ή μη του μισθώματος δημοτικής οικίας του τέως Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρόπουλου της Τ.Κ. Κορυφής του Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  23. Λήψη απόφασης για την καταρχήν έγκριση για την κίνηση διαδικασίας εκμίσθωσης με δημοπρασία των αριθ. 27&28 οικοπέδων στο Ο.Τ. 6 που βρίσκονται στον οικισμό Νεοχωρόπουλου της Τ.Κ. Κορυφής του Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  24. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κ. Ιωάννη Σαρρηκυριακίδη του Κωνσταντίνου
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  25. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Κοινότητα Αλεξάνδρειας Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  26. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίου που βρίσκεται στην Κοινότητα Πλατέος Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  27. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Κοινότητα Κλειδίου Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  28. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Κοινότητα Λιανοβεργίου Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  29. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Κοινότητα Πρασινάδας Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  30. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίου που βρίσκεται στην Κοινότητα Καβασίλων Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  31. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίου που βρίσκεται στην Κοινότητα Καμποχωρίου Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  32. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίου που βρίσκεται στην Κοινότητα Σταυρού Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  33. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Κοινότητα Κεφαλοχωρίου Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  34. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Κοινότητα Παλ. Σκυλιτσίου Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  35. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Κοινότητα Κυψέλης Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  36. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Κοινότητα Προδρόμου Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  37. Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση ή μη τμημάτων των αρίθ. 749β΄ και 749γ΄ αγροτεμαχίων Κοινότητας Αγκαθιάς του Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  38. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Κοινότητα Νησίου Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  39. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίου που βρίσκεται στην Κοινότητα Νεοχωρίου Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
  40. Λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής αιτήματος τροποποίησης του Τεχνικού Δελτίου Πράξης και της Απόφασης Ένταξης της Πράξης με τίτλο «Δομή Παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αλεξάνδρειας» με αριθμό ΟΠΣ 5001643.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
  41. Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους στην επιτροπή για τη γνωμοδότηση της άδειας εγκατάστασης και χρήσης οικήματος εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων Δήμου Αλεξάνδρειας.
    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας