alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Explore, Create and Know erasmus plus 2019-2021 Εκδήλωση Υποδοχής με κάλαντα και ευχές από το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος Ημαθίας τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στις 10.00 στο Θέατρο Πλατέος.

Χριστουγεννιάτικες, γιορτινές ημέρες ντυμένες με φιλοξενίες και ευχές και χαμόγελα και προσμονές.
Γαλλία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία-Σμύρνη, Ελλάδα μοιράζονται έναν κοινό στόχο: να καλλιεργήσουν με καινοτόμες μεθόδους μορφές γραμματισμού. Μουσική, χορός, παράδοση, ιστορία, λογοτεχνία, εικόνα και γραπτός λόγος, αφήγηση και κίνηση τα εργαλεία για την απόδοση νοήματος. Ένα πρόγραμμα erasmus plus, 2019-2021 ''Explore, Create and Know'' το οποίο αφορά μαθησιακές δραστηριότητες, εκπαίδευση εκπαιδευτικών, μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών για το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος Ημαθίας, Δεκέμβριος 2019

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 16.30 πραγματοποιήθηκε ¨το άναμμα του αστεριού των ευχών¨ στην κεντρική πλατεία στο Κλειδί Ημαθίας,

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στα Τρίκαλα Ημαθίας.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρουσία πλήθους κόσμου το Αναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ραψομανίκης πραγματοποίησε για μία ακόμη χρονιά μια εξαιρετική εκδήλωση για το φωτισμό της φάτνης, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 5:00 το απόγευμα στην οποία παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. κ.
Παντελεήμων. Η εκδήλωση έχει ως κοινωνικό της σκοπό, να αναδείξει την έννοια της προσφοράς σε άτομα που το έχουν ανάγκη ειδικά τις άγιες ημέρες και έγινε σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία Ξεχασμένης, Κεφαλοχωρίου και Επισκοπής.
Στις 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου και τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός.
Ακολούθησε το παιδικό τμήμα του κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Νησίου Ημαθίας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Στη συνέχεια τα δημοτικά σχολεία Ξεχασμένης-Επισκοπής παρουσίασαν το πρόγραμμα τους, καθώς στη συνέχεια τραγούδησε η παιδική χορωδία του δήμου Αλεξάνδρειας  "Μελισσάνθη", την εκδήλωση έκλεισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξεχασμένης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ». Το παιδικό τμήμα χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και το τμήμα των ενηλίκων αναβίωσε το έθιμο των Χριστουγέννων, τα ρογκάτσια.
Στο τέλος ο ναός πρόσφερε δώρα στα παιδάκια των εν λόγω σχολείων, τα οποία ήταν χορηγία της γνωστής εταιρίας παιδικών ενδυμάτων ENERGIERS.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Βεροίας, κ.κ. Παντελεήμων ανακοίνωσε σε κλίμα συγκίνησης πως ο πατήρ Νικόλαος Γιοβάνος λαμβάνει τον βαθμό του Πρωτοπρεσβυτέρου, που θεωρείται ο ανώτερος βαθμός στον οποίο μπορεί να φτάσει ο έγγαμος κληρικός

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Προώθηση προϊόντα μέλισσας: επιδοτήσεις-μάρκετινγκ-ποιότητα» που διοργάνωσε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ημαθίας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν.

Στο σεμινάριο μίλησαν:

  1. Χρήστος Τόπης – Σύμβουλος Επιχειρήσεων - Χημικός Μηχανικός «Επιδότηση Νέων Μελισσοκόμων & Χρηματοδότηση
  2. Χριστίνα Μπαλιάμη – Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία «Marketing & Μελισσοκομία»
  3. Αντώνιος Τόπης – Γεωπόνος- Μελετητής «Πιστοποίηση HACCPΜελισσοκομίας»
  4. Χρήστος Τόπης – Σύμβουλος Επιχειρήσεων - Χημικός Μηχανικός «Σχέδια βελτίωσης & προώθηση προϊόντων στο εξωτερικό.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ημαθίας, Γρηγόρης Γερόπουλος , την εκδήλωση συντόνισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Αρχιμανδρίτης, Διονύσιος Ανθόπουλος και το παρόν έδωσε ο Ομότιμος καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ Θρασύβουλος Ανδρέας.

 

 

Η διεύθυνση και το προσωπικό της εταιρίας μας σας εύχονται καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία.

Κατηγορία Επιχειρείν

ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΥ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 3-0
ΒΟΛΕΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Τον καλύτερό τους αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα έκαναν οι κορασίδες του Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων στο ΔΑΚ Κατερίνης απέναντι στον αήττητο Πιερικό, με τελικό σκορ 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.
Εντυπωσιακά καρφιά, δύσκολες άμυνες, δυνατά σέρβις ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους.
Τα κορίτσια του Μ. Αλέξανδρου μπήκαν πολύ δυναμικά στο πρώτο σετ του αγώνα και παίζοντας οργανωμένα και με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση βρισκόταν μπροστά στο σκορ κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά του. Δυστυχώς η λάθος διαιτησία σε ένα καθοριστικό σημείο, σε βάρος του Μ. Αλέξανδρου, έδωσε το προβάδισμα στον Πιερικό και τελικά κέρδισε το σετ με 25-23 σκορ.
Παρόλο που στο δεύτερο σετ δεν κατάφεραν να οργανώσουν το παιχνίδι τους, οι παίχτριες του Μ. Αλέξανδρου ξαναβρήκαν το ρυθμό τους και στο τρίτο σετ έπαιξαν με πολύ δύναμη και ψυχή. Οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, προσφέραν πολύ όμορφες φάσεις, με μόνο μελανό στοιχείο όμως και πάλι τα τεράστια λάθη της διαιτησίας.
Συγχαρητήρια στις αθλήτριες του Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων που μόλις την πρώτη χρονιά εμφάνισης του συλλόγου στο πρωτάθλημα, υπό την καθοδήγηση της Βασιλακάκη Μαρίας, της προπονήτριας που ανέδειξε το άθλημα του βόλεϊ στον τόπο μας, αντιμετώπισαν ως ίσο προς ίσο τον επί χρόνια πρωταθλητή του ομίλου και κέρδισαν με την εμφάνισή τους στο γήπεδο την εκτίμηση και την αναγνώριση κοινού και αντιπάλων.
Η διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων τμήμα πετοσφαίρισης.
Σύνθεση ομάδας Χουχα Σοφία, Χουχα Ναουμι, Πέρσα Παύλου, Μαρία Παύλου, Γρηγοράκη Ιωάννα, Μακριδου Ιωάννα Σαμλιδου Θεοπούλα Φεσατιδου Άρτεμη Χριστοδουλοπούλου Βασιλική
Προπονήτρια Βασιλακάκη Μαρία.

Κατηγορία Αθλητικά

 ΡΟΥΓΚΑΤΣΙΑ, το αγαπημένο έθιμο του ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ που αναβίωσε το 1980 ο ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και διέδωσε στα χωριά της περιοχής και παραπέρα σημειώνει ο Απόστολος Παδιός σε δημοσίευση στα social media.
ΦΩΤΟ από το 1980 μέχρι σήμερα για να θυμηθούν όσοι πήραν μέρος τις όμορφες στιγμές του 12ημερου των Χριστουγέννων.
Στην 1η ΦΩΤΟ αξίζει καταγραφεί ο ΘΩΜΑΣ ΤΡΟΥΠΚΟΣ απο το Νησέλι, ο άνθρωπος που ακούραστα μας έμαθε τους χορούς που περιλαμβάνονται στα ΡΟΥΓΚΑΤΣΙΑ.

Πηγή φωτογραφιών fb: Απόστολος Παδιός

 

 

 
ΦΩΤΟ - Αποστολος Παδιος - facebook

 

Πέρα από κάθε προσδοκία αφού υπερέβη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ήταν η ανταπόκριση των Νησιωτών στην έκκληση της Τοπικής Κοινότητας Νησίου

για εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρόεδρου της κ. Παναγιώτη Πατρίκα.
Απο το πρωί συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου και αξιοσημείωτη η διάθεση προσφοράς της νέας γενιάς που έδειξε με αυτό τον τρόπο την κοινωνική ευαισθησία της.
Η Τοπική Κοινότητα Νησίου ευχαριστεί θερμά όλους τους δημότες που είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθούν με προθυμία στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε.
Αξιοσημείωτο και το ¨κέρασμα¨ μετά το πέρας της αιμοδοσίας αφού η τοπική κοινότητα έψηνε και πρόσφερε...σουβλάκια στους εθελοντές αιμοδότες!

Χορηγός επικοινωνίας: www.alexandriamou.gr

 Δείτε τι μας είπε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Πατρίκας:
 
 

 

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας