alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO),

για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.

Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.

Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

Κατηγορία Γενικά

Αγαπητοί συνάδελφοι ,παρά τις επίμονες προσπάθειες μας να αφυπνίσουμε τον πολιτικό κόσμο της περιοχής μας για τον κίνδυνο λουκέτου της Ε.Β.Ζ δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.
Το ξεπούλημα της Ε.Β.Ζ πριν μερικά χρόνια και η διαχρονική υποβάθμιση της εταιρίας έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να βάλει την τελευταία πινελιά με το κλείσιμο της.
Οι φωνές ευτυχίας, για το τελευταίο ανάμα του καμινιού όπως αποδεικνύεται, πριν κάποιους μήνες από κυβερνητικούς βουλευτές εξαφανίστηκαν, καθώς και από πλευράς τοπικής εξουσίας όπως η Δημοτική Αρχή της Αλεξάνδρειας ,που ποτέ δεν εξέδωσε έστω και ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της Ε.Β.Ζ η έστω ένα ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζομένους.
Με μεγάλη λύπη αυτό που διαπιστώνω είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που εκλέχτηκαν και μας διοικούν αυτά τα χρόνια και να φέρουν την ανάπτυξη στην περιοχή μας και τη βελτίωση του τρόπου ζωής μας, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και αν όχι τότε είναι ακατάλληλη για αυτή τη θέση.
Εάν δεν κατάλαβαν ότι αυτή τη στιγμή έχουν κλήση έναν κύκλο εργασιών που γινόταν εδώ και 70 περίπου χρόνια που ζούσαν χιλιάδες οικογένειες από την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων αφήνοντας τους ξεκρέμαστους και άνεργους ,το καλύτερο που έχουν να κάνουν για τον τόπο τους είναι να πάνε στα σπίτια τους.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
-ο- ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΥΛΑΚΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Απάντηση στην πρόσκληση - πρόκληση του Μιχάλη Χαλκίδη για ντιμπέιτ έδωσε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.
Στην ανακοίνωση του αναφέρει: "Οι πολύ σοβαρές αποκαλύψεις που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην δήμαρχος Μελίκης Κώστας Καρέλης, σχετικά με τις σκοτεινές ενέργειες του Μ. Χαλκίδη, προκειμένου να «κοπεί» το έργο του δημοτικού κολυμβητηρίου, επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά την επιπολαιότητα και τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο αντιμετώπιζε τις ανάγκες του δήμου ο τότε βουλευτής.

«Αυτός ο δικός σου σκύλιασε να κόψει το έργο» ήταν η χαρακτηριστική φράση του τότε υπουργού προς τον κ. Καρέλη, όταν ο τελευταίος ζήτησε να μάθει τους λόγους της καθυστέρησης της χρηματοδότησης του κολυμβητηρίου Μελίκης. Σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες, βέβαια, ο κ. Χαλκίδης απάντησε με τη μέθοδο «στρίβειν διά του αρραβώνος», ζητώντας «ντιμπέιτ».

Δυστυχώς για τον ίδιο τον κ. Χαλκίδη και των υποστηρικτών του, η έξοδός του από την πολιτική θα είναι τόσο κραυγαλέα, όσο και η είσοδός του σ’ αυτή. Ας φροντίσει τουλάχιστον, να είναι αξιοπρεπής. Αντί λοιπόν να ζητάει δημόσιες «κοκορομαχίες», καλό θα ήταν να απολογηθεί στους δημότες της Μελίκης γιατί δεν έχουν σήμερα κολυμβητήριο τα παιδιά τους.

Η διοίκηση κι εγώ προσωπικά, εξηγήσεις για το έργο μας οφείλουμε να δίνουμε καθημερινά στους πολίτες, και όχι στον κάθε απερχόμενο πολιτευτή που παρουσιάζεται ως ‘’φέρελπις’’ σωτήρας".

Την Τετάρτη 13/2/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων μεταφοράς των μαθητών στην Ημαθία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Αντωνίου και Φρόσω Καρασαρλίδου.Στη συνάντηση συμμετείχαν α) από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών οι αρμόδιοι για το θέμα συνεργάτες του Υπουργού και υπηρεσιακοί παράγοντες και β) από φορείς της Ημαθίας ο Δ/ντής Ανάπτυξης κ.Γ. Μιχαλιάς, η αρμόδια τμηματάρχης Σ.Τζώγια , ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ημαθίας κ. Α. Συμεωνίδης  καθώς και ο πρόεδρος των αστικών Νάουσας κ. Η. Ορδουλίδης.

Η συνάντηση έγινε σε  πολύ καλό κλίμα, με διάθεση συνεννόησης και επίλυσης του θέματος και αναμένουμε τα θετικά αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό.

Το θράσος των διαρρηκτών ξεπέρασε τα όρια για ακόμη μια φορά στην πόλη της Αλεξάνδρειας όπου σε κεντρική οδό άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα μικρό σπίτι που διαμένει μόνη, μια φτωχή ηλικιωμένη γυναίκα.

Οι διαρρήκτες μπήκαν στην αυλή και στη συνέχεια αφού έσπασαν το τζάμι του σπιτιού εισήλθαν στον εσωτερικό του χώρου και τα έκαναν όλα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, «άνω-κάτω» ενώ έψαχναν για αντικείμενα αξίας ή μετρητά και όπως μας επιβεβαίωσε η ιδιοκτήτρια , δεν έχει στην κατοχή της τίποτα άξιο κλοπής. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη, που ευτυχώς απουσίαζε από το σπίτι της την ώρα της διάρρηξης, αφού όταν επέστρεψε αντίκρισε τρομαγμένη την τζαμαρία σπασμένη και το σπίτι της ανακατεμένο. Με φόβο στο βλέμμα που τόνιζε την ανησυχία της μας εκμυστηρεύτηκε τον πανικό που έζησε και την ανασφάλεια που την διακατέχει μήπως οι διαρρήκτες επιστρέψουν ενώ βρίσκεται εκείνη στο σπίτι: «Είμαι μια γυναίκα φτωχή και μόνη, δεν έχω τίποτα να μου κλέψουν, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που μπήκαν στο σπίτι».

Ειδοποίησε αμέσως το Α.Τ. Αλεξάνδρειας και ξεκίνησε η προανακριτική διαδικασία.

 

Δείτε βίντεο και εικόνες από το σπίτι:

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Μπλόκο στα αυτοκίνητα που δεν περνούν από ΚΤΕΟ και κυκλοφορούν χωρίς επιπτώσεις επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Μεταφορών. Συγκεκριμένα, όσα Ι.Χ. «συλλαμβάνονται» χωρίς να έχουν περάσει τον σχετικό έλεγχο θα ακινητοποιούνται.

 Σύμφωνα με το movenews, η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει ότι στη διαδικασία ακινητοποίησης των οχημάτων θα συμμετέχει και η Τροχαία η οποία θα επεμβαίνει ώστε να αφαιρεί τόσο τις πινακίδες κυκλοφορίας όσο και την Άδεια Κυκλοφορίας από τους παραβάτες ιδιοκτήτες.

Εφόσον κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι ένα αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο, του αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας και η άδεια κυκλοφορίας. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να το μετακινήσει μόνο μέχρι το συνεργείο επισκευής με μέσα ασφαλή για την οδική κυκλοφορία και μετά την επισκευή του σε ΚΤΕΟ για να γίνει ο επανέλεγχος για τη διαπίστωση αποκατάστασης των επικίνδυνων ελλείψεων.

Η αφαίρεση των προαναφερόμενων στοιχείων κυκλοφορίας θα γίνεται από αστυνομικό όργανο το οποίο θα ειδοποιείται από το ΚΤΕΟ για τον σκοπό αυτό. Το ΚΤΕΟ χορηγεί στον ενδιαφερόμενο σχετικό έγγραφο, ενώ τα στοιχεία κυκλοφορίας αποστέλλονται από την αστυνομική Αρχή στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας ή σε αυτή που υποδεικνύεται από τον ενδιαφερόμενο. Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας θα γίνεται κατόπιν ελέγχου κατά αρμοδιότητα από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας με την προσκόμιση ΔΤΕ χωρίς επικίνδυνες ελλείψεις από ΚΤΕΟ στο οποίο διενεργήθηκε ο επανέλεγχος.Εφόσον στο εκδιδόμενο ΔΤΕ δεν θα σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις, το ΚΤΕΟ θα χορηγεί και το κατάλληλο Ενδεικτικό Σήμα Τεχνικού Ελέγχου το οποίο επικολλάται στην πινακίδα κυκλοφορίας από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

Ολη η ΚΥΑ έχει ως εξής

ΑΡΘΡΟ 1
Σκοπός-Πεδίο Εφαρμογής

Με την παρούσα καθορίζεται η διαδικασία ακινητοποίησης δηλαδή αφαίρεσης επί τόπου της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που κατά τον τεχνικό τους έλεγχο σε Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ), σημειώνεται στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ). Επικίνδυνη Έλλειψη.

ΑΡΘΡΟ 2
Διαδικασία

1. Σε περίπτωση που κατά τον τεχνικό έλεγχο οχήματος (αρχικό, περιοδικό, εκούσιο, έκτακτο, ειδικό και επανέλεγχο) σε ΙΚΤΕΟ, διαπιστωθούν ελλείψεις που καθιστούν το όχημα επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια, αυτό ακινητοποιείται, δηλαδή αφαιρούνται επί τόπου η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας (η πινακίδα κυκλοφορίας για μοτοσικλέτα). Η αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας έχει την έννοια ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία του οχήματος, ο δε ενδιαφερόμενος μπορεί να το μετακινήσει μόνο μέχρι το συνεργείο επισκευής με μέσα ασφαλή για την οδική κυκλοφορία και μετά την επισκευή του, σε ΚΤΕΟ προκειμένου να γίνει ο επανέλεγχος για τη διαπίστωση αποκατάστασης των επικίνδυνων ελλείψεων.

2. Η αφαίρεση των προαναφερόμενων στοιχείων κυκλοφορίας γίνεται από αστυνομικό όργανο το οποίο ειδοποιείται από το ΙΚΤΕΟ για τον σκοπό αυτό. Το ΙΚΤΕΟ χορηγεί στον ενδιαφερόμενο έγγραφο, υπόδειγμα του οποίου παρατίθεται στο παράρτημα Ι της παρούσας που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

3. Τα στοιχεία κυκλοφορίας αποστέλλονται από την Αστυνομική Αρχή στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας ή σε αυτή που υποδεικνύεται από τον ενδιαφερόμενο.

4. Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στον ενδιαφερόμενο γίνεται κατόπιν ελέγχου κατά αρμοδιότητα από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας με την προσκόμιση ΔΤΕ χωρίς επικίνδυνες ελλείψεις από ΚΤΕΟ στο οποίο διενεργήθηκε ο επανέλεγχος. Στην περίπτωση που στο εκδιδόμενο ΔΤΕ δεν σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις, το ΚΤΕΟ χορηγεί και το κατάλληλο Ενδεικτικό Σήμα Τεχνικού Ελέγχου (ΕΣΤΕ) το οποίο επικολλάται στην πινακίδα κυκλοφορίας από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

ΑΡΘΡΟ 3
Παράρτημα

Προσαρτάται το Παράρτημα που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.
Παράρτημα Υπόδειγμα εγγράφου που χορηγεί το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ στον ενδιαφερόμενο, σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος λόγω επικίνδυνων ελλείψεων.
ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΤΕΟ/ΕΠΩΝΥΜΙΑ Σήμερα…………………………………………………..(ημερομηνία), κατόπιν του τεχνικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο όχημα με αριθμό κυκλοφορίας……………………………………….. διαπιστώθηκε ότι αυτό είναι επικίνδυνο για την οδική κυκλοφορία λόγω επικίνδυνων ελλείψεων.
Για τον λόγο αυτό αφαιρέθηκαν από αστυνομικό όργανο τα στοιχεία κυκλοφορίας ήτοι η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, όπως προβλέπεται από την κοινή υπουργική απόφαση……………………………………………………………………………………… που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως……………………………………………………………………………………………..
Τα στοιχεία κυκλοφορίας θα αποσταλούν στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας…………………………………………………………………….. της Περιφέρειας……………………………………………………………….. και μπορούν να παραληφθούν από την Υπηρεσία αυτή αφού προσκομισθεί Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) από ΚΤΕΟ χωρίς επικίνδυνες ελλείψεις.
Αν στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου δεν αναφέρονται σοβαρές ελλείψεις χορηγείται από το ΚΤΕΟ και το Ενδεικτικό Σήμα Τεχνικού Ελέγχου (ΕΣΤΕ) το οποίο πρέπει να προσκομισθεί στην εν λόγω Υπηρεσία προκειμένου αυτή να το επικολλήσει στην πινακίδα κυκλοφορίας.
Η αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας έχει την έννοια της απαγόρευσης κυκλοφορίας του οχήματος, ο δε κάτοχος μπορεί να το μετακινήσει μόνο μέχρι το συνεργείο επισκευής και μετά την επισκευή του σε ΚΤΕΟ, προκειμένου να γίνει ο επανέλεγχος για την διαπίστωση της αποκατάστασης των επικίνδυνων ελλείψεων, με μέσα ασφαλή για την οδική κυκλοφορία.

Ο Προϊστάμενος του ΙΚΤΕΟ

Το αστυνομικό όργανο (σφραγίδα + υπογραφή) (ονοματεπώνυμο + υπογραφή)

ΑΡΘΡΟ 4
Έναρξη Ισχύος

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Κατηγορία Γενικά

Μια σειρά ευνοϊκών αλλαγών ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για τις συ χηρείας. Ειδικότερα θα καταργηθεί η διάταξη , η οποία απαγόρευε σε χήρους νεώτερους των 55 ετών να λάβουν το βοήθημα. Η διάταξη αυτή οδεύει πλέον προς κατάργηση και είναι πιθανό να επανέλθει σε ισχύ μόνον όταν η ανεργία στη χώρα μας πιάσει μονοψήφιο νούμερο (δηλαδή κάτω από 10%).

Υπενθυμίζεται πως το ηλικιακό όριο των 55 ετών που έθεσε ο νόμος Κατρούγκαλου ίσχυσε πρώτη φορά για θανάτους ασφαλισμένων ή συνταξιούχων που επήλθαν από 13 Μαΐου 2016 και μετά.

Οι επιζώντες σύζυγοι, οι οποίοι την στιγμή του θανάτου ήταν πάνω από 55 ετών πήραν την σύνταξη δια βίου.

Όσοι ήταν κάτω από 55 αλλά έχουν ανήλικα παιδιά έως 18 ετών ή παιδιά σπουδαστές έως 24 ετών δικαιούνται να λαμβάνουν την σύνταξη χωρίς διακοπή για όσα χρόνια τα παιδιά είναι ανήλικα ή σπουδάζουν και σε κάθε περίπτωση για μια 3ετία τουλάχιστον.

Αντίθετα, όσοι χήρες/χήροι ήταν την στιγμή του θανάτου 52-55 ετών και δεν έχουν ανήλικα παιδιά ή παιδιά – σπουδαστές έως 24 ετών, πήραν την σύνταξη χηρείας για μια 3ετία.

Μετά την 3ετία η σύνταξή τους πρέπει να διακοπεί και να επαναχορηγηθεί όταν γίνουν 67. Το ίδιο σύστημα ισχύει και για χήρες / χήρους που ήταν κάτω από 55 την στιγμή του θανάτου, αλλά θα έχουν συμπληρώσει τα 55 όταν το παιδί τους ενηλικιωθεί ή όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του. Κι αυτοί θα δικαιούνται να λάβουν την σύνταξη δια βίου όταν γίνουν 67.

aftodioikisi,gr

Κατηγορία Γενικά

Κυκλοφοριακό πρόβλημα είχε δημιουργηθεί στην παλιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας, στο ύψος της γέφυρας του Γαλλικού Ποταμού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thessnews.gr.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει προκληθεί φωτιά σε ΙΧ, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κατέφτασαν έξι πυροσβέστες, με δύο οχήματα.

Η Τροχαία  διευκόλυνε την κίνηση των οχημάτων.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

(φωτογραφία αρχείου)

Κατηγορία Γενικά

Μετα την παραιτηση του κ.ΦΩΤΙΑΔΗ ΒΑΣ.απο το αξιωμα του Προεδρου του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Ημαθιας,το Διοικητικο Συμβουλιο της Ενωσης προχωρησε στην ανακατανομη των αξιωματων του Δ.Σ. και στην νεα συγκροτηση των επιτροπων της, συμφωνα με τα παρακατω:
1.-ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΟΥΡΤΖΙΛΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΣΤΟΡΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΟΖΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΝΑΠ.Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΑΝΑΠΛ.ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΕΛΗ: ΦΩΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΣΚΕΡΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΕΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΖΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2.-ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Α’ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤ/ΤΟΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΜΠΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜ.,ΜΟΥΧΤΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ,
ΠΑΠΑΡΕΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ.

Β’ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΓΗΠΕΔΩΝ
ΚΟΣΚΕΡΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ,ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Γ’ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ,ΠΟΖΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ,
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δ’ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ,ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΤΣΕΛΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ε’ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΚΑΖΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΜΑΤΖΙΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΚΑΛΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤ’ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ
ΚΕΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ζ’ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η’ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΠΟΣΤΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΑΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Κατηγορία Αθλητικά

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Τρικάλων στην αίθουσα συνελεύσεων "ΔΙΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ".
Τη συνεδρίαση προλόγισε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρικάλων κ. Μόσχος Κυτούδης, ευχόμενος σε όλους καλή χρονιά.
Ο κ. Κυτούδης στην ομιλία του έκανε έναν απολογισμό των έργων που υλοποιήθηκαν στο έτος 2018 και εκτενή αναφορά στα έργα και τις προτεραιότητες για το 2019 που αφορούν νέα αντλιοστάσια, νέους σωλήνες στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής και άλλα έργα καθώς αναφέρθηκε και στη Περιβαλλοντολογική Μελέτη που ετοιμάζουν ώστε να λάβουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εξήγησε κάποιες παραμέτρους που αφορούν την παραχώρηση βεβαίωσης ύδρευσης προς τους αγρότες για το ΟΣΔΕ σε περιπτώσεις οφειλών.

Το λόγο πήραν ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ περιοχής Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά κ. Μεσσής Στυλιανός και ο Δντης ΓΟΕΒ ΠΘΛ κ. Χατζηπεππάς Βασίλης, ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕΛ κ. Κανάκας Βασίλης που αναφέρθηκαν σε προγράμματα διαχείρισης υδάτων , έργα βελτίωσης του δικτύου άρδευσης κ.α. ενώ το παρόν έδωσε κι ο Αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης που τόνισε πως ήταν, είναι και θα είναι πλάι στους αγρότες γιατί όλοι βασίζονται στον πρωτογενή τομέα για να επιβιώσουν.

Στο τέλος της συνέλευσης ο πρόεδρος έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα και στους παραβρισκόμενους μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια με τους τυχερούς να λαμβάνουν δώρα από το ΤΟΕΒ Τρικάλών.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης του ΤΟΕΒ Τρικάλων που συζητήθηκαν ήταν:

1.- Έγκριση του Ισολογισμού και του Απολογισμού χρήσης 2018.
2.- Έγκριση του Προϋπολογισμού χρήσης 2019.
3.- Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού 2019.
4.- Λήψη απόφασης για τη ρύθμιση καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των μελών του Οργανισμού σε δόσεις (Ν.4546/2018).
5.- Έγκριση του Κανονισμού Αρδεύσεως αρδευτικής περιόδου 2019.
6.- Διάφορες ανακοινώσεις – Προτάσεις.

 

 

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας