alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πάλι με τα χάλια του καιρού θα ξεκινήσω. Να δείτε που ο καιρός έχει περισσότερα νεύρα από εμένα. Το μεσημεράκι σκέφτεσαι να πας να ψωνίσεις μαγιό και το βράδυ να παραγγείλεις ξύλα. Και εκεί που είπαμε ότι θα πιούμε τον καφέ μας έξω να απολαύσουμε τον ήλιο, τσουπ, έρχεται η «Ωκεανίδα». Ας βγει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος να μας πει τι γίνεται με τον καιρό. Έρχεται ξανά χειμώνας, να σταματήσω τη δίαιτα ή όχι; Μας τρέλαναν αυτές οι αλλαγές. Λες και ο καιρός είναι κινέζικος και χαλάει εύκολα.

Ο Άγγελος Τόλκας είναι ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Το πάλε ποτέ παιδί του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας απαρνήθηκε τα…. πιστεύω του; Αυτοί οι άνθρωποι, οι επαγγελματίες πολιτικοί, προκειμένου να βρίσκονται στην επικαιρότητα δεν χαμπαριάζουν ούτε πιστεύω, ούτε ιδεώδη. Όλοι θέλουν το καλό σου αρκεί να μην είναι καλύτερο από το δικό τους.

Κυρίες και κύριοι, ο γάμος της χρονιάς έφτασε. Αύριο Κυριακή η μεγάλη μέρα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Argy φεύγει από την κατηγορία ¨μπακούρι¨ και εισέρχεται στην κατηγορία παντρεμένος. Με το καλό λοιπόν να έρθει αυτή η αλλαγή. Οι παντρεμένοι Αργύρη μου είναι σαν τους λύκους. Όλη μέρα ψάχνουν κοκκινοσκουφίτσες και το βράδυ τρώνε με τη γιαγιά. Και θα σου δώσω και μια συμβουλή, ποτέ μην πάρεις στη σύζυγο παντόφλες με τακούνι. Αφήνουν σημάδι. Ααααα, και δεν το έμαθες και από εμένα.

Και επειδή το Καρπούζι, όπως πάντα πρωτοπορεί, σας παρουσιάζει σε αποκλειστική πρώτη, το προσκλητήριο του γάμου (τελικά δεν με κάλεσε). Η πολυτέλεια του κιπούρ αναμειγμένη με τη λάμψη του μαργαριταριού. Και στα δικά μας οι λεύτεροι.

2

Και μετά το γάμο πάμε στην καθημερινότητα. Αναγνώστης της στήλης, μου έστειλε φωτογραφία από τα δύο νέα σκουπιδιάρικα που αγόρασε ο δήμος μας. ένα θα σας πω, ακόμα γελάω. Ρίξτε μια ματιά.

3

4

Δεν πήρα τηλέφωνο τον Στέφανο Γκιουρτζή να του ευχηθώ για την νέα αγορά γιατί πολύ απλά γνωρίζω ότι αυτά τα δύο αγροτικά είναι βοηθητικά. Μεγάλος ο όγκος των σκουπιδιών και τα, πότε δύο και πότε ένα απορριμματοφόρα, δεν προλαβαίνουν. Όταν μια ψηλή ανεβαίνει στο σκαμπό για να καθαρίσει το φωτιστικό δεν βάζει πάντα μια κοντή φίλη της να κρατάει το σκαμπό για να μη πέσει; Ε κάτι τέτοιο γίνεται και εδώ. Πάντως για να μη χαλάσω και το χατίρι του αναγνώστη θα ευχηθώ Στέφανε μου, σιδερένια και καλοτάξιδα.

Και από τον έναν Στέφανο θα πάω στον άλλον. Τον Δελιόπουλο. Πάλι αναγνώστης την έκανε την δουλειά. Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε την κάτοψη των γηπέδων τένις που υπάρχουν στον χώρο του αμφιθεάτρου. Τα άσπρα σημάδια που βλέπετε είναι λακκούβες που κλείστηκαν όπως όπως και αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για αυτούς που αθλούνται. Με μια γρήγορη ματιά θα δείτε ότι δεν έμεινε και πολύς χώρος για να παίξουν τένις. Αλήθεια, αναλαμβάνει ο δήμος τα έξοδα για όσους στραμπουλίξουν το πόδι τους; Και μη βιαστείτε να απαντήσετε ναι γιατί ήδη υπάρχει ένας. Το να παρέχουμε στους δημότες περισσότερους τρόπους άθλησης δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνουν με ρίσκο την ζωή τους.

5

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος ετήσιος χορός του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ο Ημαθίων» που έλαβε χώρα το βράδυ στις 16 Φεβρουαρίου 2019 στο κέντρο διασκεδάσεως Μούσες. Και ποιος δεν ήταν εκεί. Όλοι οι υποψήφιοι πλην του Argy ο οποίος μάλλον ετοιμαζόταν για τον γάμο. Παρόλη την επιτυχία του χορού, οι διοργανωτές ήταν και λιγάκι άτυχοι. Φαίνεται ότι το καιρικό φαινόμενο Ωκεανίς χτύπησε τη βραδιά εκείνη. Δεν εξηγείτε αλλιώς γιατί ο τραγουδιστής δεν έβγαλε ούτε λεπτό το μπουφάν του.

6

Και πριν σας πω πως πέρασαν τα παιδιά στον χορό, θα σας βάλω έναν γρίφο. Ο Γκλέτσος παντρεύτηκε την κόρη του Λυκουρέζου και σε 9 μέρες πήραν διαζύγιο. Ποια υποψήφια (καινούρια) έκανε γάμο αστραπή που κράτησε βαριά βαριά έναν μήνα και μετά χώρισε; Υπάρχει περίπτωση να είναι συνυποψήφια με τον πρώην σύζυγό της στο ίδιο ψηφοδέλτιο;

Και μιας και μιλάω για νέες υποψηφιότητες, στο ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Χαλκίδη εντάχθηκε πριν λίγες μέρες η νεαρή Ιωάννα Κοζίδου. Η κα Κοζίδου είναι ιδιοκτήτρια καφέ στην Αλεξάνδρεια ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται με επιτυχία και στον καλλιτεχνικό χώρο, και ειδικά στο τραγούδι. Επιτέλους και κάτι διαφορετικό, όχι όλοι στρατηγοί και δικηγόροι. Θα πηγαίνεις πλέον στο γραφείο της, θα τη ρωτάς αν έγινε η δουλειά σου και αν σου απαντάει όχι θα σου λέει και ένα τραγούδι παρηγοριάς και θα φεύγεις από το δημαρχείο χωρίς νεύρα. Ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο, βαρεθήκατε; Άνθρωποι είστε και σεις βρε παιδιά. Στήνεται ένα γλέντι στο τσάκα τσάκα. Τέτοιες αντιδημαρχίνες θέλουμε. Εύγε Μιχάλη...

7

Στο χορό λοιπόν του Ημαθίων ο Χαλκίδης εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τη νέα του υποψήφια και όλοι έσκασαν από τη ζήλεια τους. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση γίνεται ολοένα και καλύτερη. Λες και όλοι δουλεύουν για το Καρπούζι. Παιδιά, σας ευχαριστώ.

8

 

Και ενώ όλοι έλεγαν ότι πέρασαν υπέροχα, είδα μια φωτογραφία που μιλούσε από μόνη της. Δεν λένε, μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις; Δείτε την παρακάτω και σκεφτείτε πόσο υπέροχα πέρασαν. Χαχαχαχαχααχ, πλάκα κάνω, απλά μου άρεσε ο κύριος και την έβαλα. Του χρόνου θα πάω και γω οπωσδήποτε.

9

Με την έναρξη συναντήσεων του συνδυασμού "ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" με ΘΕΣΜΟΥΣ και ΦΟΡΕΙΣ, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου κλιμάκιό του στο οποίο συμμετείχαν οι Δημήτρης Πανταζόπουλος, Δημήτρης Συρόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος, επισκέφτηκε στη Βέροια, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα. Και αφού τα είπαν για τα καλά σε πολύ θερμό κλίμα πήραν την ευχή του δέσποτα και έφυγαν. Μετά από αυτό, η αγία τριάδα του συνδυασμού "ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ" συμπληρώνεται ως εξής.

10

Έβαλα περιστέρι, δηλαδή Άγιο Πνεύμα τον Κιρκιλιανίδη για τον λόγο ότι δεν ήταν παρόν και για να δείξω ότι είναι ο πιο ανάλαφρος. Βαρέθηκα να με κατηγορεί συνέχεια ότι τον λέω χοντρό. Πέταξε Γιάννη, πέταξε.

Μία ακόμη υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Ναλμπάντη είναι και αυτή του θεολόγου και λαογράφου Δημήτρη Πανταζόπουλου. Μια υποψηφιότητα προφητική θα έλεγα γιατί, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια.

11

Τι γίνετε όμως με αυτήν την υποψηφιότητα. Ίντριγκες μεγάλες. Στην παρακάτω φωτογραφία ο Τζίκας που κατεβαίνει, όπως όλα δείχνουν, με τον Γκυρίνη, είναι αγκαλιά με τον Κιρκιλιανίδη (?????) και με τον Πανταζόπουλο που είναι από την πλευρά Ναλμπάντη. Οι πάλε ποτέ φίλοι συνεχίζουν να είναι φίλοι και σήμερα;

12

Επίσης, στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τον Πανταζόπουλο να συνομιλεί με τον Κούγκα. Τι λέει σήμερα ο Κούγκας για αυτόν; Τα καλύτερα; Τελικά Δημήτρη μου, ή πολύ μεγάλες φωτιές άναψες με την υποψηφιότητα σου ή έπεσαν οι μάσκες; Τι λες;

13

Και αλλάζω στρατόπεδο και πάω στην Όλγα της σιωπής που όπως δείχνουν τα πράγματα μίλησε και είπε «με τον Πάνο». Εγώ, σαν απλός δημότης αναρωτιέμαι και λέω. Δέχτηκε απλά γιατί θεώρησε ότι ήταν ο συνδυασμός που της ταίριαζε ή μήπως από πίσω κρύβονται υποσχέσεις που θα κάνουν κάποιους άλλους που ονειρεύονται μεγάλες καρέκλες το 2024 να χάσουν τον ύπνο τους;

14

Και από την μία Όλγα στην άλλη. 1500 σταυροί περιφέρονται στον δρόμο με το ποδήλατο. Πας καλά χριστιανή μου, να σε πατήσει κανένας και να αφήσουμε τόσα ψηφοδέλτια ορφανά; Μια από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες, μια γυναίκα οργανωτική, δυναμική και κυρίως υπεύθυνη, η Όλγα Καστανά δεν έχει κλείσει ακόμα σε ποιον συνδυασμό θα είναι. το σίγουρο είναι πως όποιος καταφέρει να την πείσει θα έχει στην καβάντζα του στο πιο δυνατό χαρτί. Εν αναμονή λοιπόν και κατέβα από το ποδήλατο μην έχουμε άλλα. Επίσης, πρώτη φορά τη βλέπω χωρίς γόβες. Ολοκληρώθηκα ως άνθρωπος.

15

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας και το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ

'' Τα Παιδιά της Άνοιξης '', διοργάνωσαν τον καθιερωμένο ετήσιο χορό τους την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στο Music Hall ΣΕΙΡΙΟΣ στο Μακροχώρι.

Το χορό προλόγισε η Διευθύντρια του Κέντρου κ. Κατερίνα Στογιάννη ενώ μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στο πλούσιο έργο που παράγεται για τα παιδιά και για την επερχόμενη αγορά λεωφορείου για τη μετακίνηση

των παιδιών καθώς και την παραχώρηση στρεμμάτων από το Δήμο Βέροιας για την ανέγερση ενός δεύτερου κτιρίου που θα καλύπτε τις ανάγκες των παιδιών στο νομό Ημαθίας.
Παιδιά, γονείς, προσωπικό αλλά και φίλοι του Κέντρου χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν σε μια υπέροχη βραδιά αφιερωμένη

στα παιδιά τα οποία διασκέδασαν και χόρεψαν με ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.

Τίμησαν το χορό με την παρουσία τους οι βουλευτές Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου, Αντωνίου και Βεσυρόπουλος, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη,

οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας κ. Καρατζιούλα και κ. Τεληγιαννίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης,
ο Αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Σοφιανίδης, οι Αντιδήμαρχοι Αλεξάνδρειας, κ. Γκιουρτζής και Τόκας
οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξάνδρειας κ. Μπρουσκέλης(και υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ) και Συρόπουλος κ.α.

 

 

O Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου & 5ου Δημ.Σχ. Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε ένα ξέφρενο αποκριάτικο

πάρτι για μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στην Λέσχη Ποντίων.

Το πάρτι ξεκίνησε στις 19:00 , όλοι έφαγαν , ήπιαν , χόρεψαν και διασκέδασαν με τον φανταχτερό κλόουν!

Όλοι ντύθηκαν με φανταστικές στολές, μάσκες και περούκες!

Το πάρτι είχε τεράστια επιτυχία! Η μουσική ήταν γεμάτη αποκριάτικα τραγούδια, όπως το Macarena κι άλλα πολλά!

Κυκλοφοριακό χάος για μια ακόμη φορά στη διάβαση του ΟΣΕ στην Αλεξάνδρεια καθώς τα συστήματα προειδοποιήσεων παρέμεναν

για ώρα ενεργοποιημένα στην ένδειξη διέλευσης τρένου με συνέπεια να σχηματιστούν ουρές από οχήματα.
Οι οδηγοί διέρχονται δίπλα από τις μπάρες, έχοντας αντιληφθεί ότι έχουν κολλήσει κατεβασμένες και αγνοώντας

τις ηχητικές ειδοποιήσεις, με συνέπεια να κινδυνεύουν από πιθανή διέλευση αμαξοστοιχίας.

 

Αναλυτικό οδηγό με ερωτήσεις-απαντήσεις έχει εκδώσει το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΕΚΔΑΑ)επί της διαδικασίας συμμετοχής σε επιμορφωτικά προγράμματα του ινστιτούτου επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ).

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρονται στον οδηγό:

Ποιοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επιμορφωτικά προγράμματα του ΙΝ.ΕΠ;

  • Υπάλληλοι που απασχολούνται στο Δημόσιο και σε Ν.Π.Δ.Δ, μόνιμοι, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
  • Υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού και των Δ.Ε.Κ.Ο.
  • Υπάλληλοι που απασχολούνται σε Ν.Π.Ι.Δ των οποίων τη διοίκηση ορίζει κάποιο Υπουργείο ή άλλος φορέας του Δημοσίου, με συμβάσεις ιδιωτικού ορισμένου χρόνου
  • Ειδικοί Σύμβουλοι Αιρετών που απασχολούνται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
  • Μετακλητοί υπάλληλοι (π.χ. Γενικοί Γραμματείς φορέων του Δημοσίου)
  • Εξαιρούνται οι συμβάσεις έργου και οι συμβάσεις stage.

Πως μπορώ να ενημερωθώ για τα επιμορφωτικά προγράμματα που υλοποιεί το ΙΝ.ΕΠ;

Από τον ιστότοπο του ΕΚΔΔΑ: www.ekdd.gr/Προγράμματα Επιμόρφωσης/Αναζήτηση Προγραμμάτων

Πως μπορώ να υποβάλλω αίτηση συμμετοχής στα επιμορφωτικά προγράμματα;

Από τον ιστότοπο του ΕΚΔΔΑ: www.ekdd.gr/ Προγράμματα Επιμόρφωσης/Αίτηση Συμμετοχής

Πόσα επιμορφωτικά προγράμματα μπορώ να παρακολουθήσω;

Κάθε υπάλληλος έχει δικαίωμα να υποβάλλει δύο αιτήσεις /εξάμηνο για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και να παρακολουθήσει έως τρία κατ΄ έτος.

Είμαι νεοδιοριζόμενος υπάλληλος. Τι πρέπει να κάνω για να παρακολουθήσω το επιμορφωτικό πρόγραμμα της εισαγωγικής εκπαίδευσης;

Ο νεοδιοριζόμενος υπάλληλος πρέπει να εγγραφεί στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία του ΙΝΕΠ για να αποκτήσει προσωπικό λογαριασμό και να συμπληρώσει αναλυτικά την καρτέλα «Προσωπικά Στοιχεία». Ύστερα πρέπει να ενημερώσει την Υπηρεσία του, ώστε εκείνη να προβεί στο Αίτημα για Εισαγωγική Εκπαίδευση σε συνεννόηση με το Τμήμα Εισαγωγικής Εκπαίδευσης του ΙΝΕΠ.

 

Κατηγορία Γενικά

Ενημερωτική εκδήλωση για τις επιδοτούμενες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ με θέμα: ‘Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων’ και ‘Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση’, θα πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο Ημαθίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, την ερχόμενη Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των δράσεων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Πληροφορίες: Εύη Δαμιανάκη και Σταυρούλα Γιαγκούλα, στο website και στο τηλέφωνο 2331024734.

MNEC BANNER 539x451 EPIX-01.jpg
Κατηγορία Γενικά

Τα νούμερα προκαλούν ιλίγγους, αλλά και ερωτηματικά...

  • Ποιος βουλευτής έχει πάρει τα περισσότερα δάνεια;
  • Ποιος βουλευτής χρωστάει περισσότερα χρήματα;
  • Πόσοι βουλευτές έχουν πάρει δάνειο;
  • Οι βουλευτές ποιου κόμματος χρωστάνε τα περισσότερα χρήματα;
  • Ποιο είναι το συνολικό οφειλόμενο ποσό από τα δάνεια των βουλευτών;
  • Έχουν πάρει δάνεια οι αρχηγοί των κομμάτων;

Την ώρα που το ζήτημα της δανειοδότησης των βουλευτών βρίσκεται στο επίκεντρο του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, μετά και το δάνειο του Παύλου Πολάκη και των όσων ακολούθησαν, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνολική καταγραφή των δανείων των όλων βουλευτών, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δηλώσεις Περουσιακής Κατάστασης που έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους εφορίες και οι οποίες φιλοξενούνται στο site της Βουλής.

Τα ποσά προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις ιλίγγους, αλλά και ερωτηματικά, αφού αρκετές δανειοδοτήσεις έγιναν εν καιρώ κρίσης (από το 2010 και μετά), όταν δηλαδή οι τράπεζες έδιναν χρήματα στον κόσμο με το «σταγονόμετρο».

Αν τα δάνεια των κομμάτων ήταν και παραμένουν ένα τεράστιο κεφάλαιο προς διερεύνηση, το οποίο υπενθυμίζουμε πέρασε από το «μικροσκόπιο» της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο είναι τα δάνεια των βουλευτών ως φυσικά πρόσωπα και οι προϋποθέσεις και οι όροι χορήγησής τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες έτους 2016 (χρήση 2015) των βουλευτών, τις οποίες μπορεί ο καθένας να δει ΕΔΩ, προκύπτει ότι 138 βουλευτές (από τους 300 συνολικά) έχουν πάρει κάποιο δάνειο (στεγαστικό, επισκευαστικό, προσωπικό, καταναλωτικό, επιχειρηματικό, απόκτησης ΙΧ ή μηχανής, υπερανάληψη) για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι 138 βουλευτές (66 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 38 από τη Νέα Δημοκρατία, 14 από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, 2 από τη Χρυσή Αυγή, 6 από το ΚΚΕ, 2 από την Ένωση Κεντρώων και 10 Ανεξάρτητοι) έχουν πάρει συνολικά 25,18 εκατ. ευρώ, ενώ οφείλουν στα τραπεζικά ιδρύματα 20,61 εκατ. ευρώ.

Στα παραπάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά τα δάνεια των συζύγων τους και οι οφειλές για ασφαλιστικές εισφορές ή χρέη προς το Δημόσιο. Το αναφέρουμε αυτό γιατί στις σχετικές δηλώσεις Περουσιακής Κατάστασης αναφέρονται κι αυτά τα ποσά.

Οι βουλευτές της ΝΔ χρωστούν περισσότερα από τους σχεδόν διπλάσιους του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς όμως διανέμονται τα ποσά αυτά στις κοινοβουλευτικές ομάδες; Οι 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οφείλουν συνολικά στις τράπεζες περισσότερα απ’ ότι οι 66 αντίστοιχοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι «γαλάζιες» οφειλές φτάνουν τα 7,82 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό οφειλόμενο ποσό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος είναι 7,18 εκατ. ευρώ.  

Τι χρωστούν τα υπόλοιπα κόμματα και οι Ανεξάρτητοι

Το ποσό των 2,02 εκατ. ευρώ οφείλουν στις τράπεζες 14 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Σχεδόν 110 χιλιάδες ευρώ είναι το οφειλόμενο ποσό των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, σχεδόν 336 χιλιάδες ευρώ είναι οι οφειλές των έξι βουλευτών του ΚΚΕ, 219 χιλιάδες ευρώ των δύο βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων, ενώ 2,91 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές των 10 ανεξάρτητων βουλευτών.

Ποιοι είναι οι βουλευτές που έχουν πάρει τα μεγαλύτερα δάνεια;

Νότης Μηταράκης 1,315,000.00
Τέρενς Κουίκ 1,144,905.43
Έλενα Κουντουρά 798,697.49
Πάνος Καμμένος 734,642.35
Λευτέρης Αυγενάκης 704,599.43
Βασίλης Κεγκέρογλου 637,488.59
Άδωνις Γεωργιάδης 630,000.00
Ανδρέας Λοβέρδος 619,000.00
Θανάσης Καββαδάς 618,597.87
Άννα Βαγενά 463,700.00

Ποιοι είναι οι βουλευτές που οφείλουν τα περισσότερα χρήματα στις τράπεζες;

Νότης Μηταράκης 1,152,083.34
Τερενς Κουικ 870,538.48
Έλενα Κουντουρά 854,676.41
Κωνσταντίνος Τσιάρας 809,462.36
Λευτέρης Αυγενάκης 765,402.47
Άδωνις Γεωργιάδης 623,094.19
Βασίλης Κεγκέρογλου 619,914.62
Μουμουλίδης Θεμιστοκλής 577,284.80
Θανάσης Καββαδάς 461,527.13
Ηλίας Καματερός 433,439.24

Οι αρχηγοί των κομμάτων

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει πάρει κάποιο δάνειο, όπως άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντίθετα, η Φώφη Γεννηματά πήρε το 2014 δάνειο από την FCA BANK G.M.B.H. ύψους 10,392.39 ευρώ (οφείλει 8,997 ευρώ). Δάνειο δεν έχει πάρει ούτε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ούτε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Βασίλης Λεβέντης πήρε το 2010 δάνειο από την EUROBANK ύψους 200.000 ευρώ (οφείλει 157,591.21 ευρώ).

Οι Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης δεν λογίζονται ως αρχηγοί κομμάτων, αφού δεν υφίσταται πλέον ΚΟ των ΑΝΕΛ και ΚΟ του Ποταμιού, ωστόσο τους συμπεριλάβαμε στη σχετική λίστα. Ο πρώην πλέον κυβερνητικός εταίρος έχει πάρει πέντε δάνεια από το ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ και την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – από το 1996 μέχρι το 2012 – ύψους 734,642.35 ευρώ (οφείλει 373,803.93 ευρώ). Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει πάρει κάποιο δάνειο.

*** Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από τις δηλώσεις των βουλευτών Πόθεν Έσχες έτους 2016 (χρήση 2015) και με την ευχή φυσικά να μην έχει γίνει το παραμικρό λάθος στην πρόσθεση, την οποία τσεκάραμε τρεις φορές.

Εννοείται πως από τότε μέχρι σήμερα τα παραπάνω ποσά ενδέχεται να έχουν αλλάξει, αφού οι βουλευτές μπορεί να έχουν αποπληρώσει μεγάλο μέρος των οφειλομένων τους – ή και ολόκληρο το ποσό ακόμα – ή μπορεί να έχουν πάρει κι άλλα δάνεια.

Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι στα ποσά που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα «ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΗΜΕΔΑΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ» στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες είναι κι αυτά που προκύπτουν από τη χρηματοδότηση για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Πάνου Ρήγα.

Δείτε αναλυτικά – και ξεχωριστά ανά βουλευτή – το ύψος των δανείων τους και το συνολικό οφειλόμενο ποσό:

Τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών που έχουν πάρει δάνεια:

ΣΥΡΙΖΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΚΕ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

altsantiri.gr


Κατηγορία Οικονομία

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010) και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. 3η αναμόρφωση προυπολογισμού οικονομικού έτους 2019. (σχετική η αριθ. 41/2019 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

2. Λήψη απόφασης:
1. για την αποδοχή των όρων της Απόφασης ένταξης της πράξης «Εκμάθηση Ελληνικής γλώσσας και Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων Ρομά Δήμου Αλεξάνδρειας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014- 2020», όπως αυτοί αποτυπώνονται στο Παράρτημα 1 της απόφασης ένταξης.
2. περί 4ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 σύμφωνα με την 44/2019 Απόφαση ΟΕ.
3. για την τροποποίηση του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης Δήμου Αλεξάνδρειας οικονομικού έτους 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

3. Λήψη απόφασης για την υποχρεωτική αναμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (O.Π.Δ.) Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2019, σύμφωνα με την ΚΥΑ 34574/05.07.2018 (ΦΕΚ 2942/20.07.2018 τεύχος Β’). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

4. Έγκριση ή μη της αριθ. 15/2019 απόφασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο «Λήψη απόφασης για την κατάρτιση και ψήφιση 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Κ.Ε.Δ.Α. οικονομικού έτους 2019». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

5. Έγκριση ή μη της αριθ. 05/2019 απόφασης του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο «Λήψη απόφασης για την 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

6. Υποβολή έκθεσης εσόδων-εξόδων Δ΄τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προυπολογισμού έτους 2019.(σχετική η αριθ. 28/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

7. Εξειδίκευση της πίστωσης για τις δαπάνες της διοργάνωσης εθνικών & τοπικών εορτών για το έτος 2019 (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

8. Εξειδίκευση της πίστωσης για την δαπάνη της κάλυψης εξόδων κηδείας απόρου, μοναχικού κατοίκου του δήμου μας (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

9. Λήψη απόφασης για την έγκριση εκτέλεσης παροχής υπηρεσιών μεταφόρτωσης και μεταφοράς των αστικων απορριμμάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

10. Λήψη απόφασης για την καταρχήν έγκριση για την κίνηση διαδικασίας εκμίσθωσης με δημοπρασία των αρίθ.143 & 144 αγροτεμαχίων Δ.Κ. Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

11. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των όρων ή μη της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του αρίθ. 274 αγροτεμαχίου για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Νησίου του Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

12. Λήψη απόφασης για την παράταση ή μη μίσθωσης & αναπροσαρμογή ή μη του μισθώματος του αριθ. 2 &19 (ενιαίο κατάστημα) που βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Αλεξάνδρειας (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

13. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Έξοδα ταχυμεταφοράς επιστολών του Δήμου (courier)». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

14. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Αλεξάνδρειας». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

15. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Απομαγνητοφώνηση Πρακτικών και Βιντεοσκόπηση συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής δήμου Αλεξάνδρειας» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

16. Έγκριση ή μη τροποποιημένου Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

17. Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» (ΑΜ 4/2014) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

18. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, του γηπέδου Νεοκάστρου με τις συναφείς αθλητικές εγκαταστάσεις στο ¨Μορφωτικό Αθλητικό Όμιλο Μελίκης ΜΑΟΚ Μελίκης “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

19. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, μίας (1) αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού, στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ ¨Ο Θησέας Βέροιας¨ για τις προπονήσεις των αθλητών του.

20. Τροποποίηση της αριθμ. 500/28-11-2018 (ΑΔΑ: Ω30ΟΩΨΠ-Α9Ω) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Λήψη απόφασης για:
Α. Την υποβολή πρότασης (αίτησης χρηματοδότησης) με τίτλο «Εκμάθηση ελληνικής γλώσσας και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» στον άξονα προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ»,
Β. Την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Πράξης στο ΟΠΣ,
Γ. Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή τόσο της αίτησης χρηματοδότησης όσο και κάθε άλλου σχετικού εγγράφου, Δ] Τον ορισμό Υπεύθυνου/ης Πράξης και Ομάδας Έργου». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

21. Λήψη απόφασης περί:
α) ορισμού εκ νέου αναπληρωτή του Δημάρχου κ. Γκυρίνη Παναγιώτη, τακτικού μέλους, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Ημαθίας
β) ορισμού νέας 3μελούς επιτροπής παραλαβής, στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου έργου ΤΕΒΑ ΙΙ που είχε συστήσει ο Δήμος Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ημαθίας για την υλοποίηση του Ε.Π. "Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή (ΕΠ Ι) για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)"
γ) ορισμού Υπευθύνου Αποθήκης βάση του Ν. 4412/2016 ,
δ) ορισμού Υπευθύνου διανομής και
ε) αντικατάσταση της υπεύθυνης επικοινωνίας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

22. Ορισμός ενός(1) αιρετού εκπροσώπου του Δήμου και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, με τους αναπληρωτές τους, για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αλεξάνδρειας(σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.1566/1985). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

O
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΡΑΠΤΗΣ

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 10:20

Xωρίς νερό ο Σχοινάς σήμερα μέχρι τις 13.30μ.μ.

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 22/02/2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα: από 10:00 π.μ. εως και 13:30 μ.μ.,

θα γίνει διακοπή νερού στο Συνοικισμό του Σχοινά λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Εκ της Τεχνικής

Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

O TOEB NHΣΙΟΥ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν.4546/2018 :

Α) Όλα τα μέλη υποχρεούνται να υποβάλλουν στον ΤΟΕΒ ΔΗΛΩΣΗ των στοιχείων επικοινωνίας και του Α.Φ.Μ. έως 12-06-2019.
Στους υπόχρεους που δεν θα υποβάλλουν την παραπάνω δήλωση μέσα στην προθεσμία που ορίζεται , επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με τις πάγιες εισφορές που οφείλουν για το αντίστοιχο διάστημα καθυστέρησης υποβολής της δήλωσης

Β) Όσοι έχουν μεταβιβάσει , πουλήσει , αγοράσει αγροτεμάχια υποχρεωτικά πρέπει να περάσουν από τον ΤΟΕΒ να το δηλώσουν, προσκομίζοντας την συμβολαιογραφική πράξη ή αποδοχή κληρονομίας στα γραφεία του Οργανισμού.

Γ) Όσοι νοικιάζουν τα χωράφια τους σε τρίτους οφείλουν να υποβάλλουν κοινή δήλωση με τον ενοικιαστή σχετικά με το ποιος έχει συμφωνηθεί να πληρώσει τα ποτιστικά .

Δ) Οι υπερήμεροι οφειλέτες πρέπει να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ή να προβούν σε γραπτή ρύθμιση με τον Οργανισμό έως 12-06-2019. Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα αποσταλούν προς είσπραξη στην οικεία ΔOY χωρίς καμία ειδοποίηση .
Επιπλέον στους υπερήμερους οφειλέτες που δεν θα ανταποκριθούν στα παραπάνω ΔΕΝ θα δοθεί η υποχρεωτική βεβαίωση που πρέπει να προσκομίσουν για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ(ΟΣΔΕ).

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ ΝΗΣΙΟΥ
Λώλος Κων.Χρήστος

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας