alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019

Νέος πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας είναι ο Στέργιος Μουρτζίλας όπως έκανε ο ίδιος γνωστό σε ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο με το εξής μήνυμα:

"Συγκινητικές στιγμές σε αυτή την "αλλαγή φρουράς" στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον ΚΥΡΙΟ Βασίλη Φωτιάδη για όλα όσα προσέφερε στο ποδόσφαιρο του τόπου μας και να του ευχηθώ να είναι πάντα γερός και δυνατός. Ο Βασίλης, ένας άνθρωπος με ήθος και εντιμότητα, υπηρέτησε και θα υπηρετεί στο μέλλον τα αθλητικά και όχι μόνο κοινά, με τον αυθορμητισμό και την έμφυτη του καλοσύνη. Βασίλη σε ευχαριστούμε για όλα και σε θέλουμε στο πλευρό μας, σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια για την αναβάθμιση του αθλητικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΗ, που μου εμπιστεύτηκαν την θέση του προέδρου. Τους διαβεβαιώ, όπως και όλους τους ποδοσφαιριστές,προπονητές και παράγοντες της Ημαθίας, ότι η πόρτα μου και το τηλέφωνο μου θα είναι ανοικτό όλο το 24ωρο, για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσουν".

Κατηγορία Αθλητικά

ΔΤ: Ανοιχτή εκδήλωση για τις Αγροτικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούμε αύριο Τρίτη 5/2/2019 στις 09.00 το πρωί στον κόμβο της Κουλούρας με προσκεκλημένους όλους εσάς που θέλετε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα των αγροτών της Ημαθίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Κορυφώνουμε την κινητοποίηση μας και καλούμε φορείς παράγοντες και τον απλό κόσμο να βρεθεί στο πλευρό μας σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το τεράστιο οικονομικό ζήτημα της περιοχής.

Με σημαία μας την εξαθλίωση και την πεποίθηση μας να την ανατρέψουμε, ζητώντας μια καλύτερη ζωή για μας και την κοινωνία της Ημαθίας γενικότερα, καλούμε καθολικό Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο συμπαράστασης από τοπικούς Φορείς , Οργανώσεις, Συλλόγους και πρόσωπα .

Η αγροτιά καταρρέει

Η Ημαθία κινδυνεύει

Η τοπική αγορά παραπαίει

Η κοινωνική συννοχή διαλύεται

Θα μείνουμε άπραγοι ;

Ολοι μαζί να διατρανώσουμε την απαίτησή μας για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Τον στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας.

Κατηγορία Αγροτικά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων :  

 Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου Βεργίνης.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου Βεργίνης.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Κυριωτίσσης Βεροίας επί τη εορτή του Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου,  προστάτου των καρκινοπαθών.

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 9:00 μ.μ. θα ιερουργήσει στην Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης, επί τη εορτή της αποδόσεως της Υπαπαντής του Κυρίου.

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης με θέμα: «Πως θα γνωρίσουμε τον ευατό μας» στο πλαίσιο των συνάξεων με τίτλο «Επισκοπικός Λόγος».

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κυδωνιάς, επί τη εορτή του Αγίου Χαραλάμπους.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ.στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας (πλησίον του Βήματος του Αποστόλου Παύλου) θαευλογήσει την βασιλόπιτα του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, στο "Αρχοντικό," στη Μελίκη, πραγματοποιήθηκε

η πρώτη δημόσια ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Μιχάλη Χαλκίδη.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Μιχάλη Χαλκίδη σε βίντεο.

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, στο "Αρχοντικό," στη Μελίκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Μιχάλη Χαλκίδη.
Η προσέλευση του κόσμου ικανοποιητική αφού το Αρχοντικό ήταν γεμάτο και μέσα αλλά και έξω...

¨Έχω ηθικό χρέος απέναντι στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στον τόπο μας γιατί ο Δήμος μας έχει εγκαταληφθεί και έχει πλήρως αποδιοργανωθεί, αφού η Δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο, παρασύρεται από ανθρώπους κατώτερους των περιστάσεων και μετά τις εκλογές θα αποτελέσει τραγική παρένθεση¨ τόνισε ο Μιχάλης Χαλκίδης και συνέχισε υπενθυμίζοντας στο ακροατήριό του το έργο που επιτέλεσε επί των θητειών του για το Δήμο Μελίκης αφού απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε ψηφοφόρους του εν λόγω πρώην Δήμου.
Η κριτική του προς την σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας αμείλικτη και καυστική κυρίως ως προς την κακοδιαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών καθώς επέκρινε το σημερινό Δήμαρχο ότι νοιάζεται μόνο για την καρέκλα του.
Δεν άφησε ασχολίαστο και τον έτερο υποψήφιο για το Δήμο Αλεξάνδρειας κ. Πανταζόπουλο και τους καπεταναίους του που, όπως τόνισε, τον έβαλαν μπροστά για να κερδίσουν και να επιστρέψουν στις καρέκλες τους,

Η αυτοκριτική του περιορίστηκε στο να ζητήσει συγγνώμη για κάποιους από τους Δημάρχους που στήριξε και τώρα βρίσκονται απέναντι του κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στους πρώην Δημάρχους Βενιόπουλο και Καρέλη.

¨Θα αλλάξω τον τόπο μας, από εδώ ξεκίνησα και εδώ θα κλείσω την πορεία μου¨ , ¨χάθηκαν από τη Δημοτική αρχή ότι αφήσαμε παρακαταθήκη¨, ¨δεν έχει σωτηρία ο Δήμαρχος¨, ¨έχω την αγάπη τη δική σας χρόνια, θέλω αγώνα¨ διεμήνυσε στο ακροατήριό του.

Στην ομιλία του επί δέκα χρόνια Δημάρχου Μελίκης και επί δώδεκα χρόνια Βουλευτή Ημαθίας κ. Χαλκίδη παραβρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Φωτιάδης, η Περιφερειακή σύμβουλος κ. Νίκη Καρατζιούλα, ο πολιτευτής κ. Τάσος Μπαρτζώκας,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κυτούδης και Τσαγιόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Σταμάτης, η κ. Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, η Πρόεδρος Κυψέλης κ. Βεσυροπούλου, οι κ. Κουτσουπιάς, Μπίλης, ο Πρόδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας κ. Παλπάνας κ.α.

 

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Μιχάλη Χαλκίδη στη Μελίκη

και συγκεκριμένα έξω από το Αρχοντικό όπου εξελισσόταν η ομιλία του εν λόγω υποψηφίου,
πέντε αυτοκίνητα ενεπλάκησαν λόγω της μεγάλης προσέλευσης αυτοκινήτων, σε τροχαίο ατύχημα - καραμπόλα, με έναν τραυματία που διεκομίστη στο νοσοκομείο της Βέροιας.
Στο συμβάν βρέθηκαν περιπολικά του Α.Τ. Αλεξάνδρειας που ρύθμισαν την κυκλοφορία και οδική βοήθεια.

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά
Μέσα σ’ ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές και οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος. 
Το έργο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι σπουδαίο, ιδιαίτερα την εποχή αυτής της κρίσης. Η επιτυχής λειτουργία του εδώ και τέσσερα χρόνια, στηρίζεται στην αγάπη των εθελοντών καθηγητών, στην γενναιόδωρη προσφορά του χρόνου τους, των γνώσεών τους, στην αλληλεγγύη και ανιδιοτέλειά τους. 
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές καθηγητές που στηρίζουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Η προσφορά των καθηγητών, τα χαμόγελα των μαθητών, η ανακούφιση των γονιών καθώς και οι επιτυχίες των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε το σημαντικό κοινωνικό μας έργο.
 
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας την διεύθυνση της επιχείρησης «ΚΤΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ» (κ. Μπογιατζή Αικατερίνη και κ. Μπογιατζή Ευάγγελο) για το δωρεάν γεύμα.

Αλώβητη και από τα Γιαννιτσά πέρασε η ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την τοπική ομάδα.

Έπειτα από ένα δυνατό ματς χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι δύο ομάδες έμειναν δίκαια στο ισόπαλο αποτέλεσμα, με τους "ασπρόμαυρους" να παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα του 2ου ομίλου.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι υποδέχθηκαν την ΑΓΚΑΘΙΑ στο γήπεδο του Ν. Μυλοτόπου λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο των Γιαννιτσών, είχαν την εδαφική υπεροχή, όμως, τους έλειψε η ουσία.

Η μοναδική καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 46' όταν ο Πέλκας έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Ημαθιώτες προσπάθησαν στο τέλος να "κλέψουν" τη νίκη έχοντας μια πολύ καλή ευκαιρία στο 83' όταν το μακρινό σουτ του Τριανταφυλλίδη κατέληξε λίγο άουτ!

ΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (Καβακάς): Κύρου, Πολιανίδης, Παντεκίδης, Χατζηαθανασίου, Ιορδανίδης, Μπάμπαλης (75’ Δοξάκης), Χιντασέλι, Πέλκας, Θεοδωρίδης, Ζούρκος, Παντελίδης (65’ Κοτσαρίδης).

ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ (Κωστογλίδης): Τόλιος, Χατζόπουλος, Κίτσας, Ρογγότης Λιόλιος, Ζαρογιάννης Αβραμόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Σούκιας (50’ Μούδιος), Γκελοσάνι, Προβατίδης (62’ Γιαζιτζόγλου).

πηγή: kerkidasport.gr

Κατηγορία Αθλητικά

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη ανοιχτή ομιλία του στην Αλεξάνδρεια (Δημαρχείο) στις 6 το απόγευμα.

“Η κτηνοτροφία είναι κινητήρια δύναμη της τοπικής οικονομίας” δήλωσε ο Κώστας Καλαϊτζίδης, με αφορμή τη “Zootechnia 2019”

Τη διεθνή έκθεση “Zootechnia 2019” για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Hμαθιώτες επιχειρηματίες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στην έκθεση, να επισκεφθεί περίπτερα μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου αλλά και υπηρεσιών και φορέων σχετικών με την κτηνοτροφία.

Επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συνάντησε και την Γερακίνα Μπίσμπινα, αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας, το περίπτερο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και το περίπτερο της Ψηφιακής Ελλάδας (“Digital Greece”) όπου μεταξύ άλλων είχε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του προγράμματος “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό- καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιείται με τη συνεργασία του Ιδρύματος 'Σταύρος Νιάρχος', του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον Αγροδιατροφικό Τομέα. Η συνάντηση του Κώστα Καλαϊτζίδη και εκπροσώπων του προγράμματος είχε ως αντικείμενο και τη συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Ημαθίας για διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων του προγράμματος στην Ημαθία, με στόχο την ενημέρωση των νέων της περιοχής, που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αντίστοιχες επιχειρηματικές δράσεις.

ΔΗΛΩΣΗ

Σχετικά με την επίσκεψη που έκανε στην έκθεση “Zootechnia 2019” o αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε: “Θέλω κατ΄αρχήν να συγχαρώ τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες από την Ημαθία που πήραν μέρος στην έκθεση Zootechnia 2019. Τίμησαν την περιοχή μέσω της άριστα οργανωμένης παρουσίας τους και ανέδειξαν με τη συμμετοχή τους, δυναμικούς κλάδους του Ημαθιώτικου Επιχειρείν. Προέκυψαν από την επίσκεψη που έκανα, ενδιαφέρουσες ενημερωτικές συναντήσεις που μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος της περιοχής και ειδικά των νέων της Ημαθίας. Κλαδικές εκθέσεις όπως η Zootechnia είναι πολύ χρήσιμες καθώς οι κλάδοι της κτηνοτροφίας, της γαλακτοκομίας, του αγροδιατροφικού τομέα γενικά, αποτελούν κινητήριο δύναμη για την τοπική οικονομία και η ενημέρωση πάνω στις σύγχρονες τάσεις και τις εξελίξεις που τους αφορούν έχει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η διοργανώτρια HΕLEXPO ΔΕΘ και οι επιμέρους φορείς που συμμετείχαν στη φετινή επιτυχία της έκθεσης Zootechnia είναι αξιέπαινοι για τον έργο και την προσφορά τους”.

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας