alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Με στόχο την ομαλή - εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων τη Δευτέρα 25-03-2019, στην πόλη της Αλεξάνδρειας, κατά την τέλεση της παρέλασης, η Αστυνομική Διεύθυνση αποφάσισε:

α) Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης, παντός είδους οχημάτων, κατά τις ώρες από 09:00΄ έως 14.00΄ , επί της οδού Δ. Βετσοπούλου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Σοφ. Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Παύλου Μελά.

β) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, κατά τις ώρες από 10:30΄ έως 14.00΄ στο κάτωθι δημοτικό οδικό δίκτυο:

-Στην οδό Δ. Βετσοπούλου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ταγμ. Γεωργούλη έως τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους,

-Στην οδό Ναούσης, από τη συμβολή της με την οδό Γ. Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου και

-Στην οδό Εθν. Αντίστασης, από τη συμβολή της με την οδό Γ. Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Γρ. Λαμπράκη.

γ) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, από ώρα 11:30΄ έως 14.00΄ στο κάτωθι δημοτικό οδικό δίκτυο:

-Στο λοιπό τμήμα της οδού Δ. Βετσοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό Ταγμ. Γεωργούλη και από τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους έως τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου (Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης-Βέροιας),

-Στην οδό Αριστοτέλους, στο τμήμα και κατεύθυνση από τη συμβολή της με την οδό Νικ. Πλαστήρα προς τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου,

-Στην οδό Μελά, από τη συμβολή της με την οδό Ν. Πλαστήρα έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου,

-Στην οδό Ταγμ. Γεωργούλη, από τη συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου,

-Στην οδό Αλεξ. Παπάγου, από τη συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου,

-Στην οδό Σοφ. Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την οδό Γεωργίου Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου,

-Στην οδό Θεμ. Σοφούλη, από τη συμβολή της με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου, καθώς και

-Στην οδό Φιλίππου, από τη συμβολή της με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών, με μέριμνα και φροντίδα του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Την δεύτερη ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Χαλκίδης στα γραφεία του συνδυασμού το Σάββατο 23/03/2019.


Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, επαναδιατύπωσε την θέση του μεταξύ των  συνεργατών του στον αγώνα αυτό, ως "πρώτος μεταξύ ίσων", μίλησε για τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών, που περιλαμβάνει την ανακοίνωση και των υπολοίπων ονομάτων του ψηφοδελτίου, την τελική μορφοποίηση του προγράμματος και το σημαντικότερο την βούλησή του να επισκεφτεί ει δυνατόν κάθε γωνιά του Δήμου.


Τα ονόματα των νέων υποψηφίων κατά αλφαβητική σειρά είναι:


Βαρδάκα Μάχη, Οικονομολόγος.

Ουζούνη Ελένη,Δημόσιος υπάλληλος, νοσηλεύτρια.

Κοζίδου Ιωάννα, Ιδιοκτήτης επιχείρησης καφέ.

Κυτούδης Μόσχος, Αγρότης.

Λαφαζάνη Ελένη, Δημόσιος υπάλληλος ΟΑΕΔ.

Μακρή-Τσέλια Άννα,Ιδιωτική υπάλληλος.

Ματράκα Πολυξένη,Δημόσιος υπάλληλος Νοσηλεύτρια.

Μαυρακάκη-Ματράκα Άρτεμις, Ιδιωτική υπάλληλος.

Μαμουτόπουλος Νίκος, Εργολάβος.

Μπουκουβάλας Σάκης, Ιδιωτικός υπάλληλος.

Παράσχος Σάκης, Συνταξιούχος Ηλεκτρονικός στην ΕΤ3.

Σύγγας Κων/νος, Ελεύθερος επαγγελματίας.

Τσιλίκας Γιώργος, Αγρότης, πρόεδρος σωματείου λαϊκών αγορών.

Χρυσάφης Ευάγγελος, Επιπλοποιός.


Πέραν του τυπικού της ανακοίνωσης, ήταν μια ευχάριστη συνεύρεση "έμπειρων και νέων", οι οποίοι με ενθουσιασμό και αισιοδοξία σχεδίασαν, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί τα βήματα του αγώνα.

 

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Α ΕΠΣ Ημαθίας με τους πρωτοπόρους να κερδίζουν πολύτιμους βαθμούς για να παραμείνουν στην κορυφή και στην ευκαιρία ανόδου στην επόμενη κατηγορία, δείτε τα αποτελέσματα, τη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πλατύ - Κοπανός: 2-5

Τρίκαλα - Αχιλλέας Ν.: 3-0

Μακροχώρι - Παλαιοχώρι: 2-1

Μαρίνα - ΠΑΟΚ Αλεξ.: 0-5

Αγ. Μαρίνα - Επισκοπή: 3-1

Ροδοχώρι - Χαρίεσσα: 3-0

Νάουσα - Αγ. Βαρβάρα: 5-0

Κλειδί - Μελίκη: 1-2

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ:

Team

Played

Points

1

Τρίκαλα

25

64

2

Π.Α.Ο.Κ. Αλεξ.

25

62

3

Ροδοχώρι

25

60

4

Νάουσα

25

56

5

Πλατύ

25

47

6

Κοπανός

25

42

7

Μακροχώρι

25

34

8

Χαρίεσσα

25

33

9

Αγ. Μαρίνα

25

32

10

Αχιλλέας Ν.

25

30

11

Επισκοπή

25

27

12

Παλαιοχώρι

25

26

13

Μαρίνα

25

18

14

Κλειδί

25

17

15

Μελίκη

25

15

16

Αγ. Βαρβάρα

25

7

 

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 30 Μαρτίου

Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

-

ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΠΛΑΤΕΟΣ

ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ

-

ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

-

ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ

ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

-

Μ.ΑΛΕΞ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ

ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ

-

ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

-

ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ

ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ

-

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ

ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ

-

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ

Κατηγορία Αθλητικά

Τη βασιλόπιτά του έκοψε το τμήμα μπάσκετ του Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019 στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Αλεξάνδρειας.

Παίκτες, διοίκηση και φίλαθλοι της ομάδας έδωσαν το παρόν στην κοπή της πίτας ενώ στους μικρότερους αθλητές μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια ενώ οι τυχεροί που βρήκαν το φλουρί έλαβαν αναμνηστικό δώρο από το τμήμα μπάσκετ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και ο βουλευτής Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο πρώτος αγώνας που παίζει η ομάδα στο κλειστό γυμναστήριο μετά την ολοκλήρωση της επανακατασκευής του δαπέδου και η διοίκηση ευχαρίστησε τους αρμόδιους φορείς.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο αγώνας μεταξύ του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και του Εδεσσαϊκού.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Συνελήφθη χθες (22 Μαρτίου 2019) το πρωί στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 36χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του υποβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 4 μηνών, για ληστεία και απλή σωματική βλάβη.

Συνελήφθη χθες (22 Μαρτίου 2019) το πρωί στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 44χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 4 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατηγορία Αστυνομικά

Σε συνεργασία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΕΤΑΑ) έγινε την Παρασκευή 22 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace ενημερωτική συνάντηση εκλογικού περιεχομένου για τις διατάξεις του Ν.4555/18 (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1) στα πλαίσια της έγκυρης και επίκαιρης ενημέρωσης.

     Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εκλογικές διατάξεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν και όπως θα ισχύσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου (πρώτη Κυριακή) και 2 Ιουνίου( δεύτερη Κυριακή) του 2019.

         Στην συνάντηση παραβρέθηκε και κλιμάκιο του συνδυασμού ¨ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Ναλμπάντη υποβάλλοντας διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με την συγκρότηση ψηφοδελτίων, κωλυμάτων συμμετοχής, σταυροδοσιών   κλπ.

          Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κώστα Ναλμπάντη με τον κ. Αντώνη Μανδρίτη τέως Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και νυν στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας , ανταλλάσοντας απόψεις σχετικά με πιο στενή συνεργασία με Κυπριακούς Δήμους σε κάθε επίπεδο κυρίως όμως πολιτιστικών ανταλλαγών και όχι μόνον. Ο κ. Μανδρίτης υποσχέθηκε ότι πριν αναχωρήσει από την χώρα μας θα μας επισκεφτεί στην Αλεξάνδρεια.

 

 

Την Πέμπτη 21/3/2019 στο ΓΕΛ Πλατέος- Κορυφής στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» έγινε παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, από τον αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κατιρτζή Δημητρίου.

Σκοπός της ενδοσχολικής επιμόρφωσης ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών που χρήζουν άμεσης δράσης έως ότου παρέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Παρακάτω παρουσιάζονται χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση η οποία υλοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου και έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους εκπαιδευτικούς .

Το πείραμα του Ερατοσθένη

Το διάσημο πείραμα του Ερατοσθένη με το οποίο υπολογίστηκε πριν από 2.300 χρόνια η περιφέρεια της Γης πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄τάξης του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής Ημαθίας την εαρινή ισημερία την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 12.38 επειδή την ημέρα αυτή ο ήλιος βρίσκεται κάθετα πάνω από τον ισημερινό της Γης .Χρησιμοποιώντας μέσα όπως – ράβδους , χάρακες ,βιβλία – οι μαθητές μέτρησαν την περιφέρεια της Γης προσαρμόζοντας φυσικά ορισμένες παραμέτρους στα σύγχρονα μέσα (την απόσταση της θέσης του σχολείου από τον ισημερινό).Το πείραμα πραγματοποιήθηκε και με συνεργασία του Ράλλειου ΓΕΛ Πειραιά.

Τον 3ο αιώνα π.Χ. ο Ερατοσθένης, ενώ ήταν διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, είχε την πληροφορία ότι κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου ο ήλιος έριχνε κατακόρυφα τις ακτίνες του στο Ασουάν. Γνωρίζοντας ότι αυτό δεν συνέβαινε την ίδια μέρα στην Αλεξάνδρεια επιβεβαίωσε την πεποίθησή του για την καμπυλότητα της Γης και ακολουθώντας απλές σκέψεις και υπολογισμούς, δηλαδή μετρώντας το ύψος μιας ράβδου και το μήκος της σκιάς της στην Αλεξάνδρεια, υπολογίζοντας την γωνία που σχημάτιζαν οι ακτίνες του ήλιου με τη ράβδο, μετρώντας την απόσταση της Αλεξάνδρειας από το Ασουάν – μισθώνοντας βηματιστές ή χρησιμοποιώντας καμήλες – και εν συνεχεία κάνοντας απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς, μέτρησε την περιφέρεια της Γης με απόκλιση 1%.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης συνελήφθη χθες (22 Μαρτίου 2019) το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Ημαθίας, 41χρονος ημεδαπός, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίστηκε ο 41χρονος σε δασική περιοχή της Ημαθίας να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά 28 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε κρυμμένη στο έδαφος μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 235 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 23.03.2019

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(25η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΠΛΑΤΕΟΣ 16.00 ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΠΛΑΤΕΟΣ - ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
Διαιτησία: ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΡΑΝΤΟΣ -ΓΚΟΓΚΑΣ 

ΤΡΙΚΑΛΩΝ 16.00 Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Διαιτησία: ΓΑΒΡΑΣ -ΜΠΕΚΑΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ 16.00 ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
Διαιτησία: ΠΑΡΑΣΙΟΥ -ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ -ΑΣΒΕΣΤΑΡΑΣ 

ΜΑΡΙΝΑΣ 16.00 ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ - ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ
ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ 16.00 Μ.ΑΛΕΞ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
Διαιτησία: ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΠΙΤΟΣ -ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ 

ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ 16.00 ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ
Διαιτησία: ΠΑΥΛΙΔΗΣ -ΑΡΓΥΡΙΟΥ -ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ 

ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ 16.00 ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ - ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Διαιτησία: ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ -ΤΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ.

ΚΛΕΙΔΙΟΥ 16.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ
Διαιτησία: ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ -ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ -ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ 




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 24.03.2019


Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(17η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ 16.00 ΑΣ Γιαννακοχωριου - ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
Ν.ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ 16.00 ΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΕΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ
Διαιτησία: ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ -ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ -ΒΑΛΚΑΝΟΣ 

ΡΑΧΙΑΣ 16.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΑΧΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ
Διαιτησία: ΜΠΑΚΑΛΗΣ -ΚΙΡΜΑΝΙΔΗΣ -ΠΕΤΡΟΥ 

ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ 16.00 ΛΕΥΚΑΔΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Διαιτησία: ΓΑΒΡΑΣ -ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ -ΠΟΖΙΑΔΗΣ 

ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 16.00 ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
Διαιτησία: ΧΡΥΣΑΝΗΣ -ΤΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ-ΣΙΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ


Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(12η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΤΡΙΛΟΦΟΥ 10.30 Ερμης Τριλοφου - ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ
Διαιτησία: ΜΠΕΚΑΣ-ΣΙΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ-ΓΚΑΛΑΙΤΣΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΠΟΥΛΑΣ 10.30 Παλασιδειος Ακαδημια - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΡΟΔΑΚΑ
Διαιτησία: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ -ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ-ΓΚΟΓΚΟΣ Ν.Α.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 10.30 Φιλιππος Π.Νερων - ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
Διαιτησία: ΑΡΓΥΡΙΟΥ -ΣΑΜΑΡΑΣ-ΤΑΣΙΩΝΑΣ

Κατηγορία Αθλητικά

Οδοντιατρική φροντίδα μέσω voucher από ιδιώτες γιατρούς θα έχουν από τον επόμενο μήνα τα παιδιά σχολικής ηλικίας, ανέφερε στο "Πρακτορείο FM" ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός.

Εξήγησε ότι το πρόγραμμα της οδοντιατρικής φροντίδας θα αφορά στο ηλικιακό εύρος 6 έως 12 ετών, χωρίς αποκλεισμούς και υπολογίζεται ότι απευθύνεται σε 900.000 παιδιά. «Μιλάμε για τα παιδιά που έχουν ασφαλιστική ή και δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα»,είπε, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα γίνει μέσω του ΕΟΠΥΥ και έχει εξασφαλισθεί ποσό 40 εκατ. ευρώ ετησίως για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο κ. Βαρδαρός εξήγησε ότι υπάρχουν τρεις ηλικιακές ομάδες 6 έως 7 ετών που θα μπουν σε μία διαδικασία αρχικής συμβουλευτικής, 8 έως 10 ετών που είναι η μέση κατηγορία η λιγότερο επιβαρυμένη αν έχουν γίνει σωστά τα πράγματα στις προηγούμενες ηλικίες και η ηλικία των μεγαλύτερων παιδιών 11 έως 12 ετών , όπου προβλέπεται και η δυνατότητα σφραγισμάτων.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας τόνισε ότι το κόστος κάθε voucher καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΠΥ, δεν επιβαρύνεται η οικογένεια και βέβαια η αποζημίωση αποδίδεται στον οδοντίατρο απευθείας από τον ΕΟΠΠΥ.

Ο κ. Βαρδαρός είπε ότι η δαπάνη της οδοντιατρικής φροντίδας ήταν αμιγώς ιδιωτική. «Το κομμάτι της πρόληψης και ειδικά της φροντίδας στη σχολική ηλικία ήταν μέχρι σήμερα μόνο πρωτοβουλιακό, της οικογένειας» και λόγω οικονομικών προβλημάτων η επίσκεψη στον οδοντίατρο γινόταν μόνο για σοβαρό λόγο.

Σημείωσε ότι η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συμφωνεί με το μέτρο, τονίζοντας ότι «η πλειοψηφία των οδοντιάτρων νομίζω το περιμένει πολύ καιρό αυτό και είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΠΠΥ ανοίγει τη δυνατότητα συνεργασίας με τους ελεύθερους επαγγελματίες οδοντιάτρους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας