alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές Ιακωβίδη Ηλία, Χατζηθεοδωρίδου Κυριακή και Σοφρόνωφ Ιωάννα επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΑΛΜΜΕ.

Με την παρουσία των δύο από τους τρεις βιομηχανικούς εργάτες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό άνοιξε τη συζήτηση με τους εργάτες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. «Το ΚΚΕ έχει ταχθεί με το μέρος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, και αυτό αποτυπώνεται στο αγωνιστικό του ψηφοδέλτιο. Γιατί απέναντι σε αυτούς που κλείνουν εργοστάσια – όπως τη Vivartia και την ΕΒΖ- και πετάνε τους εργαζόμενους στο δρόμο οδηγώντας τους ακόμα και στην αυτοχειρία, το ΚΚΕ παλεύει ώστε ο πλούτος της χώρας μας να γυρνάει πίσω σε αυτούς που τον παράγουν, στους εργαζόμενους».

Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ κάλεσαν τους εργάτες «να μην στηρίξουν τα ίδια κόμματα που ψηφίζουν οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές αλλά να δυναμώσουν το ΚΚΕ, που από την επόμενη μέρα θα καταθέσει κάθε ψήφο στο αγώνα για τα καθημερινά προβλήματα, για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι εργάτες τα τελευταία χρόνια να τιμωρήσουν αυτούς που μας τιμωρούν τόσα χρόνια, να στηρίξουν αυτούς που ήταν στο πλάι τους σε μικρούς ή μεγάλους αγώνες, να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους στηρίζοντας το ΚΚΕ.»

Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Πυροσβεστική υπηρεσία Βέροιας όπου και συζήτησε με τους εργαζόμενους της υπηρεσίας. Πάνω στους προβληματισμούς των εργαζομένων σχετικά με τα εθνικά ζητήματα οι υποψήφιοι βουλευτές απάντησαν ότι «η εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει ένα κράτος είναι δεμένη νύχι κρέας με την εσωτερική πολιτική του. Αυτή τη στιγμή η ανατολική μεσόγειος είναι μια τεράστια μπαρουταποθήκη με μεγάλους ανταγωνισμούς για το ποιος θα επωφεληθεί από την μεταφορά και αξιοποίηση του φυσικού αερίου, από τα κοιτάσματα πετρελαίου. Το ΝΑΤΟ όχι απλά δεν είναι παράγοντας σταθερότητας αλλά αντίθετα στρατιωτικοποιώντας την Ελλάδα από το Διδυμότειχο έως και την Κρήτη – πάντα για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία- ανοίγει το ασκό του Αιόλου για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς. Αυτό έγινε στη Λιβύη, αυτό έγινε στη Γιουγκοσλαβία, υπό την δική τους αιγίδα υπάρχει η πολύχρονη κατοχή της Κύπρου, ΝΑΤΟικής κοπής ήταν η απαράδεκτη συνθήκη των Πρεσπών. Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, να διεκδικήσει την έξοδο από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να μην γίνει καμία αλλαγή συνόρων».

ΔΤ: Στην λαϊκή αγορά της Βέροιας βρέθηκε την Τρίτη 25η Ιουνίου, η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκη Καρατζιούλα. «Βρέθηκα σε γνώριμα μέρη, με δικούς μου ανθρώπους της καθημερινότητας. Με τους επαγγελματίες της λαϊκής, που έχουν πληγεί από τις ασφαλιστικές και φορολογικές «επιδρομές» του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά με τους συμπολίτες μας, που είδαν αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια  να μειώνεται δραματικά το εισόδημα και η σύνταξή τους. Από την 7η Ιουλίου η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  πιάνει δουλειά. Σε αυτή τη μάχη είμαι σίγουρη ότι οι Ημαθιώτες θα δυναμώσουν τον αγώνα μας για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής.

Συνεχίζει την έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, που γίνεται δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από τους πολίτες.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, μιλώντας στους πολίτες, αναφέρθηκε σε νέο κοινωνικό συμβόλαιο εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων για να γυρίσει η χώρα σελίδα, με ισχυρή ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος το νέο αυτό κοινωνικό συμβόλαιο συνδέεται με δύο προϋποθέσεις:

α) Το κράτος θα προσφέρει ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον και χαμηλή φορολογία.

β) Οι επιχειρήσεις θα είναι συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις τους, και θα αμείβουν καλά τους εργαζομένους τους, τηρώντας την εργασιακή νομοθεσία.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας που περιλαμβάνουν:

-Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία.

-Κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικές παροχές, είτε και με συμμετοχή στα κέρδη, είτε με ειδικά προγράμματα απόκτησης μετοχών.

-Αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ, ώστε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται ακολουθώντας τη πορεία βελτίωσης της οικονομίας.

vesiropoulos tr vesiropoulos tr

 

Ανακοίνωση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων:

Στις 18 Ιουνίου 2019 στην Κοινότητα των Τρικάλων  πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Μεγάλου Αλεξάνδρου Τρικάλων με μεγάλο αριθμό φίλων της ομάδας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο απολογισμός της χρονιάς που τελείωσε καθώς και η εκλογή του νέου Δ.Σ. της ομάδας μας. 

Η νέα διοίκηση που εκλέχθηκε αποτελείται από τους: 

Παπαδόπουλος Βασίλης, Σωκράτης Φετεινίδης, Νίκος Τσουμάνης, Θοδωρής Αγαθόπουλος, Μόσχος Κασνακίδης, Χρήστος Κυτούδης, Κώστας Κασνακίδης, Αποστόλης Χούχας, Λεωνίδας Κούτσιας, Γιώργος Κούτσιας, Θοδωρής Γαλατσίδας.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι απαραίτητες αρχαιρεσίες στην ομάδα μας και θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο το νέο Δ.Σ.

Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία τμήματος Βόλεϊ για την νέα χρονιά.

Πάμε όλοι μαζί να το ξανά ζήσουμε!!!

Πάμε όλοι μαζί για τον ΜΕΓΑ!!!

Πάμε όλοι μαζί στην Γ' Εθνική!!!

ΜΕΓΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

Κατηγορία Αθλητικά

Με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλο, συναντήθηκε, στο πλαίσιο της εκλογικής της εκστρατείας, η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκη Καρατζιούλα. Όπως τονίζει η ίδια στο fb 'ό,τι και να πεις για την προσφορά του διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλου, στην εκπαίδευση του τόπου μας, αλλά και στις κοινωνικές του δραστηριότητες, θα είναι λίγο. Είχα την μεγάλη χαρά να συνεργαστώ μαζί του σε δύσκολες στιγμές, σε κοινωνικές δομές, εκπροσωπώντας την Π.Ε Ημαθίας. Ο Διονύσης, ένας άξιος επιστήμονας, είναι πάνω από όλα Άνθρωπος!"

Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στο δήμο Αλεξάνδρειας σας προσκαλούν στην προεκλογική συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Ιούνη και ώρα 20:30 στον αύλειο χώρο του «Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας».

Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας

Ηλίας Ιακωβίδης & Τάκης Τσιουλάκος

 Είναι οι μέρες που αναμένονται οι βαθμολογίες των μαθητών, που εξετάστηκαν στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις.

 Ένας αριθμός παιδιών θα χαρεί μπροστά στους βαθμολογικούς πίνακες που θα αναρτηθούν και που θα δίνουν το μήνυμα ότι είναι δεδομένη η εισαγωγή στην πρώτη τους επιλογή, στην επιλογή της καρδιάς. Τα υπόλοιπα παιδιά θα είναι υποχρεωμένα για μέρες να ακούν τα ίσως καλών προθέσεων, αλλά απολύτως αναμενόμενα και εκνευριστικά "η ζωή είναι μπροστά σου, θα έχεις και άλλες ευκαιρίες, μην απογοητεύεσαι..." και τα συναφή, που μάλλον επιδεινώνουν τον πόνο, παρά απαλύνουν. Το σημαντικότερο όμως στην περίπτωση αυτή είναι ότι από τα παιδιά που "έχασαν" την πρώτη τους επιλογή, τα περισσότερα είχαν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, μόχθησαν, στερήθηκαν, μελέτησαν και ένα ανθρώπινο λάθος, μια στιγμή κόπωσης λόγω πίεσης ημερών, τους έβγαλε "εκτός", ακυρώνοντας κόπους χρόνων. Αυτό το μαρτύριο πρέπει να τελειώσει. Μιλάμε για παιδιά, μιλάμε για νέους ανθρώπους, μιλάμε για όνειρα.

Νίκη Καρατζιούλα 

Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Τα 5α Κομνηνά έρχονται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με τριήμερο εκδηλώσεων στις 5, 6 & 7 Ιουλίου στο Γυμνάσιο Πλατέος με πληθώρα μουσικών και το 4ο Φεστιβάλ παιδικών Συγκροτημάτων από το Σύλλογο Ποντίων Πλατέος "Οι Κομνηνοί".

Υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ. Αλεξάνδρειας.

1afisa5akomnina

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 11:31

'Έκλεψαν ταχυδρόμο στην Κουλούρα

Θύμα κλοπής έπεσε η ταχυδρόμος στην Κουλούρα.  Ενώ σταμάτησε να καταβάλλει χρήματα σε πολίτη, όπως αναφέρει ο plirofodiodotis.gr, άγνωστοι της άρπαξαν την τσάντα και τράπηκαν σε φυγή.

Κατηγορία Αστυνομικά

Συνελήφθη χθες (25 Ιουνίου 2019) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, 52χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική έκταση 3 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 50 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας