alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στο Νησί Ημαθίας επί της εορτής των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, πολιούχων του χωριού καθώς και Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας των Αγίων παρουσία κλήρου και πιστών.

Οι Λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και αύριο 1 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ Παντελεήμων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ναός θα παραμείνει ανοιχτός όλο το βράδυ για προσκύνημα και προσευχή.

Το βράδυ της 1ης Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθούν χορευτικές εκδηλώσεις στο χωριό.

 

 

Δήλωση και γνωστοποίηση υποψηφιότητας με την

Ελλήνων Συνέλευση.

Ο λόγος που ασχολήθηκα και στη συνέχεια μπήκα ενεργά σε αυτόν τον αγώνα ενημέρωσης των πολιτών είναι γιατί ποτέ κανείς δεν μου απάντησε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια σε κάποια ερωτήματα που τους έθεσα που και ακόμα και σήμερα είναι και παραμένουναναπάντητα.

Ερωτήματα

1ον εάν έχουν προγραμματικές δηλώσεις κατατεθειμένες στον Άρειο πάγο δεσμευτικά με αριθμό πρωτοκόλλου

2ον εάν υπάρχει ΦΕΚ συγκρότησης της βουλής σε σώμα που να αποδεικνύει  ότι ο βουλευτής είναι νόμιμος βουλευτής

3ον τα πιστωτικά έσοδα στους τέσσερις τελευταίους προϋπολογισμούς είναι περίπου εξακόσια δις

Εάν σας γράψω τι απάντησαν μερικοί από τους βουλευτές που μέχρι και σήμερα ψηφίζουμε το λιγότερο που θα κάνετε είναι να σας γεννηθεί ένα περίεργο συναίσθημα να γελάσετε και να κλάψετε ταυτόχρονα. Και αυτά είναι ένα μικρό δείγμα..

Οποιαδήποτε απορία υπάρχει είμαι στη διάθεση όλων. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6975164882

Ενημερώστε άμεσα για συμμετοχή.

Ο καλών

                                                                                                          Υπ. Βουλευτής Πρόϊος Γεώργιος

Mετά από δύο χρόνια στη Δομή ‘’Τα Παιδιά της Άνοιξης ‘’ με καθήκοντα Διοικητικής Διευθύντριας έκλεισε ακόμα ένας σημαντικός επαγγελματικός κύκλος.

Περικλείει μεστές ενδιαφέρουσες εμπειρίες , δημιουργικές συνεργασίες , σημαντικές επιτυχίες και όμορφες συναισθηματικές στιγμές με τα Παιδιά.

Είχα το προνόμιο να ηγηθώ, ικανών και αφοσιωμένων ανθρώπων στη δουλειά συναδέλφων , και να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου. Παράλληλα, στοχεύσαμε και τελικά προσελκύσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον του κόσμου.

Συστρατευθήκαμε σε ένα όμορφο ταξίδι, κερδίσαμε πολλές μάχες, δημιουργήσαμε αξιοσημείωτο έργο και αξία για το Κέντρο.

Με την ολοκλήρωση της σύμβασης ήρθε η στιγμή της αποχώρησης μου, από το ΚΔΗΦ "ΤΑ παιδιά της Άνοιξης" θα ήθελα να ευχαριστήσω :

 Πρωτίστως τα παιδιά του Κέντρου που πέρα την καθαρά επαγγελματικής μας σχέσης υπήρχε σχέση αμοιβαίας αγάπης που δεν θα ξεχάσω ποτέ.!Και μοιραστήκαμε εμπειρίες και βιώματα πλημμυρισμένα μ αγάπη !

Θα ήταν παράλειψη να μην κάνω αναφορά στους υπέροχους γονείς που από την πρώτη στιγμή με στήριξαν και μού έδειξαν αμέριστη εμπιστοσύνη. Θέλω να πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες τους  

 Στο σημείο αυτό ,αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω Όσα από τα μέλη του Δ. Σ. στήριξαν το έργο μου. ( Τόσο του τωρινού όσο και του απερχόμενου ).

  Την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας αλλά και τους Δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας που ήταν κοντά μου κάθε φορά που τους χρειάστηκα.

Την Μητρόπολη Βέροιας , Την 1 η Μεραρχία Πεζικού , την Αστυνομική και Πυροσβεστική διεύθυνση, τους εθελοντές και τους πολίτες που συμμετείχαν αθρώα στις δράσεις μας.

 Τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο γιατί συνέβαλαν τα μέγιστα στην προβολή όλων των εκδηλώσεων και δράσεων του Κέντρου. 

  Σαν Διοικητική Διευθύντρια, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της υγείας και της ειδική Αγωγής εκτιμώ ότι εκτέλεσα το έργο μου με απόλυτο επαγγελματισμό αλλά με πολύ φροντίδα και αγάπη για τα Παιδιά. 

 Έχω εφαρμόσει αλλά και δρομολογήσει πολλά πράγματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου, αλλά και την δημιουργία και χρηματοδότηση νέων δομών για καλύτερη εξυπηρέτηση των Παιδιών. 

Συνοπτικά σας θυμίζω τις δράσεις τα τελευταία δύο χρόνια:

>100 δράσεις και >2000 ωφελούμενους

’Τα Παιδιά της Άνοιξης’’ δεν ήταν θεατές των δράσεων ,πραγματοποιούσαν οι ίδιοι και συμμετείχαν σε όλα τα δρώμενα.

Δεν είναι μόνο ποσοτικό το ζήτημα. Oι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ωφέλησαν τα παιδιά, απέκτησαν αξιοζήλευτη εξωστρέφεια επεκτείνοντας δυναμικά τις δραστηριότητές τους, άλλαξαν την κουλτούρα της κοινωνίας απέναντί τους ,ευαισθητοποίησαν περισσότερο κόσμο, δημιούργησαν γέφυρες επικοινωνίας με νέους ανθρώπους ,κέρδισαν φίλους σε τοπική κλίμακα αλλά και σε ευρύτερη.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή σας.

Κρατώ βαθειά μέσα , τις καλύτερες στιγμές μας και τη φιλία μας.

Η αποχώρησή μου από '' Τα Παιδιά της Άνοιξης'' είναι στενάχωρη προσωπικά. 

Γιατί δεν θα έχω πια το προνόμιο να συνεργάζομαι μαζί σας

 και γιατί δεν κατόρθωσα να φθάσω τελικά, παρά το υπέροχο ταξίδι, στην Ιθάκη που ονειρεύτηκα να φτάσω μαζί τους !

Αυτό που έχει σημασία είναι η διαδρομή και το ταξίδι συνεχίζεται…

 Κατερίνα Στογιάννη

Κατηγορία Γενικά

Στο Κέντρο Υγείας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας, Νίκη Καρατζιούλα κατά τη διάρκεια των στοχευμένων επισκέψεων ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Στο κέντρο Υγείας η υποψήφια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ για ποιοτική δημόσια υγεία, που θα μειώσει δραστικά την ταλαιπωρία των ασθενών. ΔΕΣΜΕΥΣΗ του κόμματος είναι η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας, κάτι που η Αλεξάνδρεια ως ο δήμος με την μεγαλύτερη έκταση στην Ημαθία και τις περισσότερες τοπικές κοινότητες το δικαιούται, τόνισε η ίδια στους εργαζομένους.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας η κ. Καρατζιούλα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υπηρεσία. Έπειτα προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: « Νιώθω περήφανη γιατί το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό, όπως ο διοικητής της, Αντιπύραρχος Γιάννης Αμανατίδης, οι αξιωματικοί και τα στελέχη του».

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις ζωνών του Α.Σ. Φίλιππος το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2019 στις εγκαταστάσεις του στην Αλεξάνδρεια.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές. Το Δ.Σ και οι προπονητές του συλλόγου εύχονται καλό καλοκαίρι.

Κατηγορία Αθλητικά

Μια ακόμη σχολική χρονιά έληξε. Μια χρονιά με όμορφες στιγμές αλλά και δύσκολες στιγμές .Όμως αυτό που μένει στο χρόνο είναι οι αναμνήσεις ,οι σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννήθηκαν μέσα στη χρονιά .

Για μας τους εκπαιδευτικούς , τους μαθητές και τις μαθήτριές του ειδικού σχολείου η σχολική χρονιά έκλεισε με μια όμορφη, γλυκιά και αισιόδοξη πράξη.

Την τελευταία μέρα μας επισκέφτηκαν στο σχολείο μας οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τη δασκάλα τους την κ.ΔέσποιναΑμανατίδου και προσέφεραν στους μαθητές μας μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ,για τις ανάγκες του σχολείου μας .

. Οι μαθητές μας και οι μαθητές του 1ουκαι του 5ου Δημοτικού σχολείου έχουν αρκετές κοινές στιγμές, με κοινές εκδηλώσεις αφού βρίσκονται στον ίδιο χώρο και μοιράζονται την ίδια αυλή. Οι μαθητές/τριες του ΣΤ2 του 1ου δημοτικού σχολείου από την αρχή της χρονιάς μάζευαν στην τάξη τους χρήματα από το χαρτζιλίκι τους .Στη λήξη της χρονιάς αποφάσισαν και εξέφρασαν στη δασκάλα τους την επιθυμία να προσφέρουν αυτά τα χρήματα από το χαρτζιλίκι τους στο σχολείο μας. Η δασκάλα τους η κ. Δέσποινα με την ιδιαίτερη ευαισθησία που τη διακρίνει αλλά και την αγάπη της για τα παιδιά του σχολείου μας συντόνισε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της επιθυμίας των παιδιών. Έτσι την τελευταία μέρα μαζί με τη δασκάλα τους αλλά και γονείς τους ,βρεθήκαμε όλοι μαζί και μέσα σε ένα όμορφο κλίμα μας πρόσφεραν τη φωτογραφική μηχανή μαζί με μια μεγάλη ιδιόχειρη κάρτα που ήταν γεμάτη από όμορφες ,συγκινητικές και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες ευχές για τους μαθητές μας , μαζί με τα ονόματά τους .

Οι ευχές τους αλλά κι η πράξη τους μας συγκίνησαν ιδιαίτερα και μας έκαναν να σκεφτούμε ότι υπάρχει ελπίδα για τους μαθητές με Αναπηρία ώστε να μπορούν σε λίγα χρόνια να ζουν σε μια κοινωνία με την πλήρη αποδοχή της διαφορετικότητας . Συγχρόνως η πράξη τους  σε κάνουν να αισθάνεσαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που υπηρετείς το χώρο της εκπαίδευσης , γιατί σχολείο δεν είναι μόνο το διάβασμα, οι κανόνες ή τα μαθηματικά, αλλά σχολειό είναι να προφέρεις αγάπη, σεβασμό, γνώσεις και εφόδια για το μέλλον ,με την ελπίδα να δημιουργήσεις καλυτέρους ανθρώπους αλλά να γίνεσαι κι εσύ καλύτερος άνθρωπος μέσα απόαυτούς. Στο τέλος όλοι μας γευτήκαμε από ένα παγωτό κέρασμα του σχολείου για να γλυκάνει και να δροσίσει τις καρδιές όλων.

Ευχόμαστε στους μαθητές ,μαθήτριες Καλό Καλοκαίρι ,καλή μαθητική συνέχεια στο Γυμνάσιο και να συνεχίσουν να πλάθουν και να καλλιεργούν τον εαυτό τους στην κατεύθυνση της αγάπης και της Αλληλεγγύης .

Στη δασκάλα τους την κ.ΔέσποιναΑμαναντίδου της ευχόμαστε να περάσει ένα όμορφο ξεκούραστο Καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο με υγεία ,δύναμη και υπομονή να συνεχίσει το όμορφο εκπαιδευτικό και ανθρώπινο έργο της .

Στους γονείς υποστηρικτές και συμπαραστάτες των μαθητών , τους ευχόμαστε καλό Καλοκαίρι να χαίρονται τα παιδιά τους και να τα καμαρώνουν και να νιώθουν πραγματικά περήφανοι για πράξεις σαν και αυτή .

Σε όλους και όλες ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

Κατηγορία Εκπαίδευση

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας