alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Άγνωστοι φορώντας κουκούλες παραβίασαν πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Πλατύ Ημαθίας τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Ιουλίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα στις 03:30’ το πρωί, οι επίδοξοι κλέφτες έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος και μπήκαν μέσα ψάχνοντας για χρήματα ή αντικείμενα αξίας άλλα δεν βρήκαν κάτι και τράπηκαν σε φυγή προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Επανέρχεται για τουλάχιστον έξι μήνες το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το νέο σύστημα δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο νέος νόμος που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100 χιλιάδων διπλωμάτων με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, είπε , θα ενσωματωθεί σε ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη βουλή. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων με παρακολούθηση του υποψήφιου οδηγού με κάμερες θα εφαρμοστεί όταν το υπουργείο είναι έτοιμο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα αλλάξει η διοίκηση του ΟΑΣΘ «είτε ο κ. Παπάς είναι στη Θεσσαλονίκη είτε όχι.»

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παπάς έστειλε στη νέα ηγεσία του υπουργείου επιστολή με διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και «ουσιαστικά υπέβαλε έμμεσα την παραίτηση του και μας ενημέρωνε ότι θα λείψει για λίγες μέρες από τη Θεσσαλονίκη.»

Ανέφερε επίσης ότι όλες οι διοικήσεις των Οργανισμών θα αξιολογηθούν αλλά σε κάθε περίπτωση οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές και θα πρέπει να αλλάξουν, είπε. Διευκρίνισε επίσης ότι το υπουργείο θα δώσει προτεραιότητα στην απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων.

Ανέφερε επίσης ότι ποτέ δεν αποδόθηκε από τα αρμόδια υπουργεία στους συγκοινωνιακούς οργανισμούς το κονδύλι για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων και άλλων κατηγοριών πολιτών που κινούνται δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο.

Δήλωσε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εκ νέου εμπλοκής ιδιωτών στον ΟΑΣΘ «αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Κατηγορία Γενικά

Άσχημη μυρωδιά αναδύεται εδώ και κάποιες ημέρες στον χώρο του Αμφιθεάτρου Αλεξάνδρειας όπως καταγγέλλουν πολίτες στο alexandriamou.gr

Το φαινόμενο αυτό προέρχεται από σωρό απορριμμάτων που έχει συγκεντρωθεί στον χώρο όπου συστεγάζονται το τμήμα της Πολεοδομίας και της Καθαριότητας του δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο χώρος, που χρησιμοποιείται από το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας, μόνο καθαρός δεν είναι, αφού έχει μετατραπεί σε μια άτυπη χωματερή με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το στολίδι της πόλης που καθημερινά φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το θερινό σινεμά, θέατρα, τη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού με τη Γλυκερία και τη Μελίνα Ασλανίδου που επίκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό καθώς και πολλούς δημότες- περιπατητές που το επισκέπτονται καθημερινά.

Είναι ντροπή να συντηρείται ολοένα να γιγαντώνεται ένα τέτοιο αποκρουστικό θέαμα κοντά σε ένα τόπο που παράγει πολιτισμό και πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί η στοιβάδα σκουπιδιών από τις αρμόδιες αρχές προτού δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης, υγειονομικές βόμβες για τη δημόσια υγεία και κίνδυνος για τους πολίτες και το περιβάλλον.

 

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, προκειμένου να του μεταφέρει μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας.

     H OLYMPIA ELECTRONICS A.E., στοχεύοντας στην αυτοματοποιημένη παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας αιχμής, έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου στα πλαίσια του industry

Έρχεται η ψηφιακή σύνταξη Άτλας σε μια προσπάθεια να τεθεί τέλος στην καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων που φτάνει και τα τρία χρόνια.

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ότι εντός διετίας, δηλ. έως τον Ιούνιο του 2021 πρέπει να εκδίδονται ψηφιακά πάνω από το 90% των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης. Η απονομή των συντάξεων που εκκρεμούν ήδη θα προχωρήσει με δύο ταχύτητες, καθώς ένα τμήμα τους θα ενταχθεί στο νέο ψηφιοποιημένο σύστημα που θα ισχύσει μετά την ψήφιση του νόμου για την ψηφιακή σύνταξη με την επωνυμία Άτλας τον ερχόμενο Νοέμβριο και ένα τμήμα θα συνεχίσει να εκδίδεται με τη διαδικασία που ισχύει σήμερα, η οποία όμως θα επιταχυνθεί.
Την 1η Ιουνίου 2020 το 34,33% των νέων συντάξεων θα βγαίνει αυτόματα. Τον Ιανουάριο του 2021 ένα άλλο 30% και τον Ιούνιο του 2021 θα φτάσουμε στο 90%. Το υπόλοιπο 10% που ανήκει σε ειδικές κατηγορίες δεν θα χρειάζεται περισσότερο από τρεις μήνες. Κομβικό ρόλο θα παίξει ο Άτλας που θα τεθεί και πάλι σε ισχύ.
Ειδικότερα με το Άτλας:

- Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων, στο οποίο καταγράφονται τόσο οι άμεσα όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.
- Συγκεντρώνεται η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο, δημιουργώντας έτσι τον ψηφιακό ατομικό λογαριασμό ασφάλισης, μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού βίου
- Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης.
- Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.
Την ίδια ώρα αυξήσεις και αναδρομικά με ποσά από 179 ευρώ έως και 561 ευρώ τον μήνα έρχονται από τον Οκτώβριο και μετά για 57.522 συντάξεις χηρείας, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται άλλες 20.000 τουλάχιστον προσωρινές συντάξεις χηρείας που εκκρεμούν στον ΕΦΚΑ.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Κατηγορία Οικονομία

Τροποποιείται και συμπληρώνεται η απόφαση για την έκπτωση, τη μείωση και την αναστολή πληρωμής στον ΕΝΦΙΑ μετά τη σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στο άρθρο 2 ορίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης έκπτωσης 50% που είναι οι εξής:
1.Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους να μην υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος. Με τη νέα απόφαση ως συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το άθροισμα του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος του συζύγου, της συζύγου και των εξαρτώμενων τέκνων, σε όσες περιπτώσεις ορίζεται από το νόμο ότι τα εισοδήματα των τέκνων συναθροίζονται με αυτά των γονέων, καθώς και του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν υποβάλει ατομική δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα και ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων λαμβάνονται από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους, οι οποίες έχουν υποβληθεί εμπρό θεσμα. Αν οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή δήλωση, λαμβάνεται ο μεγαλύτερος αριθμός τέκνων που έχει δηλωθεί σε μία εκ των δύο δηλώσεων. Το συνολικό φορολογητέο εισόδημα προσδιορίζεται από το άθροισμα του καθαρού εισοδήματος, όπως προκύπτει από τα ποσά των κωδικών του Πίνακα 4 της δήλωσης ή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος, των ποσών των κωδικών των περιπτώσεων 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12 και 18 του Πίνακα 6 της δήλωσης και του ποσού της προστιθέμενης διαφοράς αντικειμενικής δαπάνης, όπου αυτή εφαρμόζεται.

2. Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων, αποτελούμενη από το άθροισμα των κύριων και βοηθητικών χώρων των κατηγοριών ακινήτων 1 έως και 12 (εκτός 4, 41 έως και 47), αποπερατωμένων και ημιτελών, καθώς και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, λαμβάνεται από τις δηλώσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. του οικείου έτους, οι οποίες έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος επί των ακινήτων. 3. Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ήπεριλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και άνω χορηγείται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:α) Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλοςκαι β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με την απόφαση, η αναπηρία του υπόχρεου και της συζύγου λαμβάνεται από τη δήλωση ή τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους ή από τα αρχεία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή την Εφαρμογή των Δ.Ο.Υ. «Καταχώρηση Αναπηριών». Η αναπηρία των τέκνων, λαμβάνεται από την Εφαρμογή των Δ.Ο.Υ. «Καταχώρηση Αναπηριών» ή από τα αρχεία των ΚΕ.Π.Α. ή, εφόσον το τέκνο υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος αυτού του οικείου φορολογικού έτους. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η μείωση χορηγείται με υπόδειγμα από τη Δ.Ο.Υ., απαιτείται, πριν τη χορήγηση της έκπτωσης, η καταχώρηση της πληροφορίας για την αναπηρία στην εφαρμογή «Καταχώρηση Αναπηριών» των Δ.Ο.Υ. Για την πιστοποίηση της αναπηρίας εφαρμόζονται τα ισχύοντα στη φορολογία εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους.

2. Για τη χορήγηση της έκπτωσης ή μείωσης κατά τα ανωτέρω ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειας του πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας την 1η Ιανουαρίου του έτους φορολογίας.

Άρθρο 3
Χορήγηση αναστολής πληρωμής του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε νομικά πρόσωπα

Η χορήγηση αναστολής πληρωμής του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του ν. 4223/2013, πραγματοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ. 1250/2014 απόφαση ΓΓΔΕ. Η αίτηση δύναται να υποβληθεί μέχρι και την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του Δεκεμβρίου του οικείου έτους.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση

enikonomia.gr

Κατηγορία Οικονομία

Ο ανανεωμένος οδηγός χρήσης το πώς να κάνεις την αίτηση στην πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Περιλαμβάνει τις ενέργειες του αιτούντα, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών έως και την αποδοχή του σχεδίου σύμβασης ρύθμισης των δανείων.

Επίσης, σήμερα αναρτήθηκαν μέσα στην πλατφόρμα τα στοιχεία των τραπεζών (χρέη, καταθέσεις κλπ) για τους, περίπου, 1.600 χρήστες που έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο ετοιμασίας της αίτησης τους, από το σύνολο των, περίπου, 11.000 χρηστών που έχουν ξεκινήσει την ετοιμασία της αίτησης τους.

Κατηγορία Οικονομία

Στις 25 Ιουλίου θα πληρωθούν οι περίπου 680.000 δικαιούχοι της τρίτης διμηνιαίας δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Το Επίδομα Παιδιού θα έχει πληρωθεί εως αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή πραγματοποιείται μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του δικαιούμενου επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018, οι οποίοι έγιναν αυτόματα. Συνολικά θα καταβληθούν 176,34 εκ. ευρώ σε 681.372 δικαιούχους.

Επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι μπορούν με τους κλειδάριθμους του Taxisnet να πληροφορούνται από την πλατφόρμα Α21 το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης για το Επίδομα Παιδιού 2019, καθώς για λόγους προσωπικών δεδομένων τέτοιες πληροφορίες δεν είναι δυνατό να δίνονται από την υπηρεσία (τηλεφωνικώς ή με άλλο τρόπο).

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας