alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου που σήμερα άφησε ορθάνοιχτο να πέσουν οι πρώτες νηφάδες χιονού την επόμενη εβδομάδα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, έκανε λόγο για μια σημαντική μεταβολή του καιρού.

Μέσα από το δελτίο της ΕΡΤ3, εκτίμησε ότι θα είναι «ενδιαφέρουσα η τάση του καιρού από τις 3 του Οκτώβρη και μετά».

Οπως τόνισε, πιθανότατα αύριο, Παρασκευή, θα έχει διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία που θα δείξουν «αν στις 3 με 4 Οκτώβρη θα αλλάξει σημαντικά ο καιρός και, ίσως κάποιες κορυφές βουνών στη βόρεια Ελλάδα πασπαλιστούν με χιόνι.
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, για σήμερα, Πέμπτη αναμένονται μόνο τοπικού χαρακτήρα βροχές, πιθανώς στα βόρεια και βορειοδυτικά της χώρας (Ηπειρος, βόρειο Ιόνιο). Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν έως τους 29 με 30 βαθμούς στην Αθήνα και στην κεντρική Ελλάδα. Ακόμα πιο ζεστός θα είναι ο καιρός στα πεδινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ στη Θεσσαλία ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να δείξει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Κατηγορία Γενικά

Παρουσία πλήθους συγγενών, φίλων και γνωστών πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2019 τα εγκαίνια του νέου ¨Barber Shop¨ στην Αλεξάνδρεια των αδελφών Γρηγόρη και Μένιου Νιάκα «BrosBarbers».

Ήταν μία όμορφη τελετή που ολοκληρώθηκε με πολλές ευχές στον Μένιο και τον Γρηγόρη για το νέο τους επαγγελματικό ξεκίνημα.

Το Barber Shop βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην οδό Δ. Βετσοπούλου 44 και οι αδελφοί Νιάκα εγγυώνται ποιοτική δουλειά που θα καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες σε έναν άριστα εξοπλισμένο και φιλόξενο χώρο.

Καλές δουλειές Γρηγόρη και Μένιο.

 

 

 

Το Κλειστό Γυμναστήριο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του 2ου Λυκείου & Γυμνασίου της πόλης θα παραμείνει κλειστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alexandriamou.gr ο  υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς έχει ήδη ενημερώσει τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο για τις προπονήσεις τους, πως το εν λόγω γυμναστήριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας λόγω ακαταλληλότητας του τάπητα.

Αναζητείται επειγόντως λύση που πιθανώς θα αντιμετωπιστεί με το να δοθούν υπογεγραμμένες υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων των αθλητών ώστε να συνεχιστούν οι προπονήσεις των συλλόγων με δική τους ευθύνη.

Κατηγορία Αθλητικά

Με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Βέροιας αλλά και η ενίσχυση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως άλλωστε και των δομών της δημόσιας υγείας σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

Ο κ. Βεσυρόπουλος έθεσε στον Υπουργό Υγείας σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας καθώς και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, όπως οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η επανεκκίνηση των εργασιών της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ώστε να λειτουργήσει άμεσα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, τόνισε ότι, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε άμεσα να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την διευθέτηση των αναγκαίων αυτών ζητημάτων.

Πολιτισμική συνύπαρξη στην Ημαθία. Θρησκευτικές, εθνοτικές, γλωσσικές και άλλες συνυπάρξεις

Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας

27 - 28 Σεπτεμβρίου 2019

Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος όροφος

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας στο πλαίσιο της Θ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού διοργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Σεπτεμβρίου την επιστημονική ημερίδα "Πολιτισμική συνύπαρξη στην Ημαθία. Θρησκευτικές, εθνοτικές, γλωσσικές και άλλες συνυπάρξεις”.

Παρακάτω δημοσιεύεται το πρόγραμμα της ημερίδας.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος όροφος, ώρα 19:00

Παρουσίαση Πρακτικών Επιστημονικής Ημερίδας

Θρησκευτικές Κοινότητες της Βέροιας

Συνύπαρξη, συμβίωση, συμπόρευση

Ομιλητές

Αιδ. Σταύρος Δεληγιάννης – Ποιμένας Ευαγγελικής Εκκλησίας

Δρ. Αντωνία Χαρίση – Δρ. Ιστορία της Εκπαίδευσης, Επιμελήτρια τόμου

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Χώρος Τεχνών Βέροιας – 2ος όροφος, ώρα 19:00

Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας

Εισηγήσεις

10:05: Χαιρετισμοί

10:05-10:30: - Εισαγωγική Ομιλία

π. Αθανάσιος Γ. Βουδούρης - Δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Ζητήματα πολιτισμικής συνύπαρξης στην Ημαθία. Ιστοριογραφικές προσεγγίσεις.

Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

10:30-10:50 Νικόλαος Σιώκης - Δρ Ιστορίας Ελληνισμού Α.Π.Θ., Όψεις της γλωσσικής, θρησκευτικής και εκπαιδευτικής κατάστασης των βλαχικών πληθυσμών των επαρχιών Βεροίας και Βοδενών στα 1879

10:50-11:10 Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας – Δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Οι Νηφωνιστές και η δράση τους στη Νάουσα

11:10-11:30 Δημήτρης Ιορδ. Καρασάββας - Ερευνητής Τοπικής Ιστορίας, Ψηφίδες του Μουσουλμανικού Βίου τα τελευταία χρόνια της Οθωμανοκρατούμενης Βέροιας,

11:30-11:50 Γαλλής Κώστας – Φιλόλογος, Όψεις της πολιτικής συμπεριφοράς της ελληνικής και μουσουλμανικής μειονότητας στη Βέροια κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις των ετών 1908-1920

11:50-12:10 Συζήτηση

12:10-12:30 Διάλειμμα

Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

12:30-12:50 π. Αθανάσιος Γ. Βουδούρης - Δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Οι Τσιγγάνοι της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής, από την Οθωμανική περίοδο μέχρι τη Συνθήκη της Λοζάνης

12:50-13:10 Λιλιόπουλος Νικόλαος - Θεολόγος, MA Eκκλησιαστικής αρχαιολογίας και Τέχνης, Η παρουσία των Ρομά στο Μακροχώρι Ημαθίας. Μία συνύπαρξη

13:10-13:30 Σπύρος Μιχαλέας - Υποψήφιος Διδάκτωρ Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Οι ελώδεις πυρετοί και ο Ανθελονοσιακός Αγώνας κατά τον Μεσοπόλεμο μέσα από τα αρχεία του Προσφυγικού Νοσοκομείου Βέροιας (1926-1940)

13:30-13:50 Σαρηγιαννίδου Ελισάβετ – Φιλόλογος, Πτυχές του προσφυγικού ζητήματος στην περιοχή της Βέροιας (1924-1940)

13:50-14:10 Χατζηκώστας Αλέξανδρος – Δημοσιογράφος - συγγραφέας, Πλευρές της εκπαίδευσης των ξενόφωνων πληθυσμών στην Ημαθία την δεκαετία του ‘50

14:10-14:30 Συζήτηση

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 έως και 04 Οκτωβρίου 2019 θα  διεξαχθούν οι Εθνικές Διακλαδικές Ασκήσεις ΤΑΑΣ/ΤΑΜΣ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ -19 σε όλο τον Ελλαδικό χώρο όπου θα συμμετέχει τόσο ο Στρατιωτικός όσο και ο Πολιτικός Τομέας.  Γενικός σκοπός αυτής είναι η δοκιμή ανάπτυξης της Πολιτικής Άμυνας της Χώρας με εφαρμογή διαδικασιών πού θα εφαρμοσθούν από τον Πολιτικό  Τομέα και τα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να φθάσει η χώρα στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα που απαιτείται σε περίοδο έντασης και κρίσης.

Κατηγορία Γενικά

Το liganews.gr και οι συνεργάτες του σας παρουσιάζουν τους παίκτες που ξεχώρισαν από την 1η αγωνιστική της Γ' Εθνικής.

Στην καλύτερη 11άδα μετέχουν και τρεις παίκτες του Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων που κέρδισε στην Φλώρινα με 1-2

Οι παίκτες είνια Βλάχος, Παρσόπουλος και Λίτσι 

Προπονητής: Δημήτρης Κάλφας (Νέα Καλλικράτεια) 

Τερματοφύλακας: Ηλιόπουλος (ΠΑΣ Φλώρινα) 

Αμυντικός: Ράντζα (Θερμαϊκός Θέρμης)

Αμυντικός: Βλάχος (Μ. Α. Τρικάλων)

Αμυντικός: Μάντζιος (Νέα Καλλικράτεια)

Αμυντικός: Σιοπόβου (Αστραπή Μεσοποταμίας)

Μέσος: Ντόγος (Αλμωπός Αριδαίας)

Μέσος: Δοξάκης (Θερμαϊκός Θέρμης)

Μέσος: Μεντής (Αλμωπός Αριδαίας)

Επιθετικός: Παρσόπουλος (Μ.Α. Τρικάλων)

Επιθετικός: Αγγελούδης (Αν. Γιαννιτσών)

Επιθετικός: Λίτσι (Μ.Α. Τρικάλων)

Κατηγορία Αθλητικά

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας με πολυμελή αντιπροσωπεία της επαρχίας Τελεορμάν της Ρουμανίας

Επίσκεψη πραγματοποίησε Αντιπροσωπεία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης της επαρχίας Τελεορμάν (Teleorman) Ρουμανίας την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικού Προξένου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Sabina-Madalina Somacescu.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Νομάρχης Teleorman, Cristescu Ionel Danut, με την οικονομική ακόλουθο του Γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, Simona Dragomir. και την πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Teleorman, Tudor Mihaela.

Παρέστησαν επίσης οι παρακάτω αυτοδιοικητικοί παράγοντες από την Τελεορμάν:

  • Misirgic Stefan,
  • Barbulescu Florica,
  • Geara Ion Gheorghe Catalin,
  • Slobeazeanu Nlarius,
  • Magereanu Ioana,
  • Boagiu Sori,
  • Buzala Marin,
  • Parvan Ionel.

Μέσα στα πλαίσια της συζήτησης μοιράστηκε τεχνογνωσία ως προς την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως και διάφορα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος κος Παναγιώτης Γκυρίνης ευχαρίστησε την πολυμελή αντιπροσωπία καθώς και τις Προξενικές αρχές για αυτήν την επίσκεψη και εξέφρασε την επιθυμία του, τέτοιες ενέργειες να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο μελλοντικών πολυεπίπεδων συνεργασιών.

«Ακούω, Μίλτο, τα βογκητά και τα παρακάλια των προγόνων μας, που ζητούν δικαίωση για τους αγώνες και τις θυσίες τους»... το ιστορικό διήγημα «Το Κόκκινο Ποτάμι» του Χάρη Τσιρκινίδη γίνεται η μαγιά για τη νέα τηλεοπτική πρόταση του Μανούσου Μανουσάκη.
 
«Το Κόκκινο Ποτάμι» έρχεται στο OPEN να εξιστορήσει, μέσα από την μυθοπλασία και τη ματιά των ηρώων του, την τραγωδία του ελληνισμού της Ανατολής από το 1908 και την ένταση του κινήματος των Νεοτούρκων ως και τον ξεριζωμό της Μικρασιατικής Καταστροφής.
 
Εικόνα από τα γυρίσματα της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» με την Αναστασία Παντούση
Εικόνα από τα γυρίσματα της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» με την Αναστασία Παντούση
 
Ο Μανούσος Μανουσάκης αναλαμβάνει να δώσει ζωή σε μια σειρά εποχής, που αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα για τον ποντιακό ελληνισμό. «Το Κόκκινο Ποτάμι» αποτελεί την τηλεοπτική επιστροφή του σκηνοθέτη έπειτα από 13 χρόνια απουσίας από την ελληνική τηλεόραση. Όπως μας έχει συνηθίσει ο δημιουργός, η ατμόσφαιρα της εποχής πλαισιώνεται από μια συναρπαστική ιστορία αγάπης.
 
«Το Κόκκινο Ποτάμι» συστήνεται με τον τηλεθεατή από την κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν, του νομού Άγκυρας στα μέσα του 1985. Δυο ελληνικές οικογένειες αποφασίζουν να παντρέψουν τα παιδιά τους, παρότι ακόμη παιδιά. Πρόκειται, φυσικά, για έναν αρραβώνα σκοπιμότητας, ανάμεσα στον 12χρονο Μίλτο Παυλίδη και την 9χρονη Ιφιγένεια Νικολαϊδου, συνήθη πρακτική της εποχής, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο μιασμένο και δεν διέτρεχε τον κίνδυνο να απαχθεί από μουσουλμάνο.
 
Ο Ιωάννης Παπαζήσης μπροστά από τον ποταμό Νέβα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας
Ο Ιωάννης Παπαζήσης μπροστά από τον ποταμό Νέβα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας
 
Τα πολιτικά γεγονότα οδηγούν σε ραγδαίες εξελίξεις και επηρεάζουν τη ζωή των δύο οικογενειών. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαΐδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.
 
Οι δυο νέοι, ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που βρίσκεται από τη γέννησή του αντιμέτωπος με πολλά δεινά. Τα δεινά του Ποντιακού Ελληνισμού και όλων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
 
Εικόνα των ηθοποιών της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» από τα γυρίσματα στην Αγία Πετρούπολη
Εικόνα των ηθοποιών της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» από τα γυρίσματα στην Αγία Πετρούπολη
 
Το ιστορικό σίριαλ ταξίδεψε σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών η Βέροια, η Δράμα, η Νάουσα και η Ξάνθη, ενώ γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι και στο εξωτερικό. Οι εικόνες της σειράς θα ταξιδέψουν τον τηλεθεατή στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, στα χρόνια της παρακμής της ρωσικής αυτοκρατορίας.
 
Αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα στο «Κόκκινο Ποτάμι» στην Αγία Πετρούπολη
 
Το iefimerida εξασφάλισε αποκλειστικό υλικό από τα γυρίσματα της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» στην Αγία Πετρούπολη. Οι συντελεστές από το «Κόκκινο Ποτάμι» βρέθηκαν στη Ρωσία για 10 περίπου ημέρες μέσα στο καλοκαίρι για την ανάγκη των γυρισμάτων της σειράς.
 
Εικόνα των ηθοποιών της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» από τα γυρίσματα στην Αγία Πετρούπολη
Εικόνα των ηθοποιών της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» από τα γυρίσματα στην Αγία Πετρούπολη
 
Προηγουμένως, η παραγωγή είχε ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα προκειμένου να έρθει σε επαφή με Ελληνικούς συλλόγους στη Ρωσία, όπως ο Κύκλος Ελληνικού Πολιτισμού που εκπροσώπησε η Δώρα Γιαννίτση.
 
Η πρόκληση της ενδυμασίας που αρμόζει σε γυναίκες και άνδρες της εποχής μεγάλη. Οι ενδυματολόγοι της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», σε συνεργασία με τη Μαρία Ξινοπούλου που οργάνωσε την παραγωγή στη Ρωσία, επισκέφτηκε βεστιάρια για την ανεύρεση κοστουμιών της εποχής.
 
Πλάνα από τα γυρίσματα της σειρά του OPEN «Το Κόκκινο Ποτάμι»
Πλάνα από τα γυρίσματα της σειρά του OPEN «Το Κόκκινο Ποτάμι»
 
Ανάμεσά τους και το θρυλικό LenFilm ένα από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά στούντιο την Σοβιετικής Ένωσης, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά το στούντιο της Μόσχας.
 
Το πλούσιο καστ της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι»
 
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Μίλτου και της Ιφιγένειας αναλαμβάνουν ο Ιωάννης Παπαζήσης και η Αναστασία Παντούση, πλαισιωμένοι από μια μεγάλη ομάδα αναγνωρισμένων ηθοποιών από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
 
Χορός σε ένα κτίριο της εποχής για τις ανάγκες των γυρισμάτων της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι»
Χορός σε ένα κτίριο της εποχής για τις ανάγκες των γυρισμάτων της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι»
 
Ανάμεσά τους, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, η Τάνια Τρύπη, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Σωτήρης Χατζάκης, η Τατιάνα Παπαμόσχου, ο Τάκης Βαμβακίδης, η Δήμητρα Σιγάλα, ο Θοδωρής Φραντζέσκος, η Χαρά Μάτα Γιαννάτου κ.α.
 
Συνολικά έχουν εμφανιστεί στη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» 171 ηθοποιοί, ενώ έχουν συμμετάσχει 1271 κομπάρσοι, πολλοί από τους οποίους κάτοικοι των πόλεων στις οποίες βρέθηκαν οι συντελεστές της σειράς για τις ανάγκες των γυρισμάτων.
 
Ο Μανούσος Μανουσάκης συζητά με τους συνεργάτες του στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι»
Ο Μανούσος Μανουσάκης συζητά με τους συνεργάτες του στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι»
 
Μόνο στα γυρίσματα της Πετρούπολης, συμμετείχαν 55 Ρώσοι ηθοποιοί και κομπάρσοι, ενώ για τις ανάγκες της απαιτητικής παραγωγής ταξίδεψε στη Ρωσία μια ομάδα 65 Ελλήνων ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών.
 
Το ιστορικό κομμάτι της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι»
 
Παρότι οι χαρακτήρες που θα παρακολουθήσουμε στο «Κόκκινο Ποτάμι» δεν αντιστοιχούν σε ιστορικά πρόσωπα, καθώς η σειρά τοποθετείται σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, η παραγωγή φρόντισε ώστε να πλησιάσει όσο πιο σωστά μπορεί το θέμα.
 
Έτσι, μαζί με το καστ ηθοποιών και τεχνικών, βρίσκονται καθηγητές Ποντιακών, ρώσικων, αρμένικων, τούρκικων και γαλλικών που συμβουλεύουν ηθοποιούς και συντελεστές στην ορθότερη αποτύπωση της γλώσσας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
 
Το «Κόκκινο Ποτάμι» κάνει πρεμιέρα στα τέλη του Σεπτέμβρη από τη συχνότητα του OPEN. Μια τέτοια παραγωγή δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται από τη δική της μουσική. Έτσι, το soundtrack της σειράς υπογράφει ο συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος, ενώ το τραγούδι στους τίτλους αρχής ερμηνεύει η Ελεονώρα Ζουγανέλη.
 
Πηγή: iefimerida
 
Κατηγορία Γενικά

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας πρόκειται να πραγματοποιήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για ενήλικες και για μαθητές γυμνασίου - λυκείου με εκπαιδευτή τον συγγραφέα κ. Γιώργο Δάμτσιο. Τα σεμινάρια εστιάζουν σε τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευέλικτα η ελληνική γλώσσα. Επίσης επικεντρώνονται σε μεθόδους γραφής μυθιστορημάτων και διηγημάτων, ενώ αναλύονται και βασικά στοιχεία αυτών (αφήγηση, πλοκή, χαρακτήρες, διάλογοι κ.λπ.).

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» (αίθουσα Βέτλανς), ξεκινούν στις 13 Οκτωβρίου 2019 και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ο κύκλος σεμιναρίων θα διαρκέσει ένα (1) μήνα, με τέσσερις (4) δίωρες συνεδρίες. Μετά τη λήξη του κύκλου σεμιναρίων στη Νάουσα, θα ακολουθήσουν νέοι, στις Δημοτικές Ενότητες Ανθεμίων και Ειρηνούπολης.

Πληροφορίες – εκδήλωση ενδιαφέροντος: Γρ. Πολιτισμού Δήμου Νάουσας (Δημαρχείο, ώρες 09:00-14:00, τηλ.: 23323 50375, υπεύθυνη κ. Ελένη Σιαμίδου). Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σελίδα 1 από 3

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!