alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Αγίας Ιερουσαλήμ Καμποχωρίου

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος χοροστατούντος

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος προς τιμήν της Αγίας Ιερουσαλήμ.
Στη συνέχεια ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Αγίας παρουσία του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών.
Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Τ.Κ. Καμποχωρίου κ. Ανθούλα Παπαδοπούλου, ο Δκτης της Π.Υ. Αλεξάνδρειας κ. Αμανατίδης και πλήθος κόσμου.

 

 

 

Το νέο μοντέλο και σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Από σήμερα κιόλας, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα, εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά και αυστηρά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά», είπε απευθυνόμενος στα 16 μέλη της νέας διοίκησης της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, θα έχει 13 Αντιπεριφερειάρχες, εκ των οποίων οι επτά τοπικοί (ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα) και οι έξι θεματικοί (με ευθύνη όλη την Κεντρική Μακεδονία). Για πρώτη φορά υπάρχουν και τρεις Τομεάρχες, οι οποίοι αναλαμβάνουν συγκεκριμένο αντικείμενο ο καθένας, για όλη την Κεντρική Μακεδονία σε τρεις τομείς αιχμής για τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στις αρχαιρεσίες του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, της Οικονομικής και Μητροπολιτικής Επιτροπής χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετικό γεγονός ότι το τριήμερο αυτό, σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν, υπήρξε εξαιρετική επικοινωνία, πολύ καλή συνεργασία και πνεύμα σύνθεσης και συνεννόησης των παρατάξεων και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Υπήρξαν ευρύτερες πλειοψηφίες, καταγράφηκαν φυσικά και διαφωνίες, όμως επικράτησε το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της ευθύνης που όλοι ανεξαιρέτως έχουμε αναλάβει απέναντι στους συμπολίτες μας. Σε αντίθεση με πρακτικές όξυνσης ή πόλωσης ή με τη λογική της σύγκρουσης για τη σύγκρουση, η νοοτροπία που επικράτησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ένα θετικό και αισιόδοξο γεγονός. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαμόρφωση ευρύτερων συνεργασιών και συναινέσεων, γιατί πάνω και πρώτα απ’ όλα βάζουμε τα συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών μας, γιατί έτσι πετυχαίνουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και κατακτούμε πιο γρήγορα τους στόχους μας. Πραγματικός μας αντίπαλος είναι μόνο τα προβλήματα, διαρκής μας στόχος είναι να δίνουμε λύσεις. Λύσεις που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτή είναι η σταθερή πορεία που έχουμε χαράξει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι περιλαμβάνει τρεις παράλληλες κατηγορίες θέσεων ευθύνης: επτά Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, έξι θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας και τρεις Τομεάρχες, επίσης με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας.

Τα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου, όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, είναι:

-Πρώτον, έχουμε ισχυρές και εστιασμένες διοικήσεις στις επτά Περιφερειακές Ενότητες και αξιοποιούμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η κάθε μία από αυτές.

-Δεύτερον, έχουμε θεματικές ενότητες οριζόντιας πολιτικής χάραξης, που μας επιτρέπουν να αθροίζουμε δυνάμεις και να αξιοποιούμε ενιαία και συνδυαστικά ως Περιφέρεια τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας.

-Τρίτον, έχουμε τομείς αιχμής στους οποίους εστιάζουμε, αξιοποιώντας και τις δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως μεταξύ άλλων το Κέντρο Πολιτισμού, το Film Office, τα υποστηρικτικά κοινωνικά κέντρα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε αποτελέσματα για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

«Δημιουργούμε ένα νέο, σύγχρονο διοικητικό σχήμα αποτελεσματικότητας, ταχύτητας και ευελιξίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το νέο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι το εξής:

-Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας

Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες:

-Θεσσαλονίκης: Βούλα Πατουλίδου

-Ημαθίας: Κώστας Καλαϊτζίδης

-Κιλκίς: Ανδρέας Βεργίδης

-Πέλλας: Ιορδάνης Τζαμτζής

-Πιερίας: Σοφία Μαυρίδου

-Σερρών: Παναγιώτης Σπυρόπουλος

-Χαλκιδικής: Γιάννης Γιώργος

Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:

-Οικονομικών και Προγραμματισμού: Αθηνά Αηδονά

-Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: Κώστας Γιουτίκας

-Υποδομών και Δικτύων: Πάρις Μπίλλιας

-Μεταφορών και Επικοινωνιών: Στάθης Αβραμίδης

-Αγροτικής Οικονομίας: Σωτήρης Μπάτος

-Δημόσιας Υγείας: Χρήστος Μήττας

Τομεάρχες:

-Πολιτισμού: Κατερίνα Περιστέρη

-Τουρισμού: Αλέξανδρος Θάνος

-Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Ασλανίδης

Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης ορίστηκε η κ. Αθηνά Αηδονά.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση των Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων ανά Περιφερειακή Ενότητα, που θα ασκούν τις αρμοδιότητές τους, στις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες ανήκουν.

Απευθυνόμενος στα νέα μέλη της διοίκησης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Σε όλους εσάς τους νέους Αντιπεριφερειάρχες και Τομεάρχες, εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, καλούμαστε να τιμήσουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Να φανούμε αντάξιοι της επιλογής τους. Να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη τους. Από σήμερα κιόλας, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα, εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά και αυστηρά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Σκληρή δουλειά με αποτελέσματα, παραγωγή έργου και λύσεις. Με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλειες και εγωισμούς. Με ταχύτητα, συνέπεια και μεθοδικότητα. Με στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, από τα οποία σας ζητώ να μην παρεκκλίνουμε. Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Με ανοιχτές πόρτες για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους πολίτες. Με απόλυτη διαφάνεια, καθώς καμία σκιά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και αυτό το καθιστώ απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο. Εργαζόμαστε ως ομάδα με πνεύμα και νοοτροπία συνεργασίας. Συνεργασίας μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών και των Τομεαρχών με τους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τους 38 Δημάρχους, με όλους τους θεσμούς και τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας. Ο στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια. Να χτίσουμε την Κεντρική Μακεδονία του 2030. Και θα τα καταφέρουμε! Καλή δουλειά. Καλή επιτυχία».

Ξεκινάει και φέτος η Νεανική χορωδία του δήμου Αλεξάνδρειας «Μελισσάνθη», με πολύ κέφι, μια νέα αρχή, με πολύ ποπ και ροκ πρόγραμμα και υπέροχες εκδηλώσεις!
Η χρονιά φέτος θα είναι αφιερωμένη στη "ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ" και θα έχει πολλές εκπλήξεις και εκδρομές και οι υπεύθυνοι σας προσκαλούν για να γίνετε μέλη της χορωδίας.
Η πρώτη πρόβα θα λάβει χώρα το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 4-6 μμ στο χορωδιακό κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφτηκε τον Αγροτικό ΣυνεταιρισμόΝάουσας συνοδευόμενη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχε επαφές με τονπρόεδρο κ. Κώστα Ταμπακιάρη και στελέχη του συνεταιρισμού. Κύριο θέμασυζήτησης ήταν η φετινή κατάσταση του επιτραπέζιου ροδάκινου καινεκταρινιού. Όπως επισήμανε ο κ. Ταμπακιάρης, η σημερινή κατάσταση είναιτραγική προσθέτοντας ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά με έντοναπροβλήματα στην παραγωγή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων ενώ φέτοςπροστέθηκε και το πρόβλημα της διάθεσης του προϊόντος κυρίως λόγω τωνχαμηλών τιμών. Δυστυχώς οι παραγωγοί φέτος θα πληρωθούν με τιμή που δενθα καλύπτει το κόστος παραγωγής πόσω μάλλον να τους αφήσει και κάποιοεισόδημα. Επιτακτική συνεπώς ανάγκη είναι η κυβέρνηση να ενισχύσει τους παραγωγούς για να μη χαθεί η ροδακινοπαραγωγή. Θα πρέπει επίσης ναενισχυθούν οι συνεταιρισμένοι αγρότες με επιπλέον μέτρα και νααντιμετωπιστεί η μαύρη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων που έχειολέθριες συνέπειες στους συνεταιρισμούς και στους παραγωγούς.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν τις εκλογές για κάλυψημέρους της απώλειας εισοδήματος, συμφωνήθηκε ότι η πρόταση που είχεκατατεθεί από την Κοινοπραξία με τη συνεργασία των βουλευτών στηνπροηγούμενη κυβέρνηση θα πρέπει να κατατεθεί και στη σημερινή. Επίσης ηκα Καρασαρλίδου πρότεινε για μια ακόμα φορά ότι θα πρέπει ο αγροτικόςκόσμος να ενωθεί σε μεγαλύτερα σχήματα ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθειστις συνεχόμενες προκλήσεις.

Στη συνέχεια η βουλευτής επισκέφτηκε την ΑΛΜΜΕ όπου είχε συνάντηση μετον πρόεδρο κ. Β. Γαλάνη και τον γενικό διευθυντή κ. Π. Αλαγκιοζίδη μετους οποίους συζήτησε για τη φετινή πορεία του συμπύρηνου ροδάκινου.Επισημάνθηκε η κακή ποιότητα της φετινής παραγωγής (μικρόκαρπα) μεσυνέπεια να αυξάνεται το κόστος παραγωγής της κομπόστας και η έλλειψηεργατικού δυναμικού την περίοδο αιχμής. Τονίστηκε επίσης ότι υπάρχειυπερπαραγωγή συμπύρηνου που δεν μπορεί να απορροφήσουν πλέον οιβιομηχανίες. Η βουλευτής πρότεινε τα δύο συνεταιριστικά εργοστάσια νααποκτήσουν κοινή γραμμή προς όφελος των παραγωγών και να ανακοινώνουναπό νωρίς τη τιμή που θα κυμαίνεται το συμπύρηνο ροδάκινο ως μοχλόςπίεσης προς του ιδιώτες βιομηχάνους αλλά και ως ένα κίνητρο για τους παραγωγούς ώστε να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα.

Μετά τις επισκέψεις, η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου δήλωσε: «Γενικήείναι η διαπίστωση ότι λόγω της άσχημης φετινής περιόδου, οι παραγωγοίείναι σε άθλια κατάσταση με αίσθημα αβεβαιότητας μη γνωρίζοντας αν θακαταφέρουν να βγάλουν τον χειμώνα και αν θα μπορέσουν να συντηρήσουν τηνοικογένεια τους, πολύ δε περισσότερο αν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουντην επόμενη χρονιά. Απαιτείται η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξηςτου εισοδήματος των παραγωγών. Θα πρέπει άμεσα να δοθούν προκαταβολέςαπό τον ΕΛΓΑ για τις φετινές ζημιές στις καλλιέργειες. Να δοθούνενισχύσεις μέσω του προγράμματος de minimis, οι οποίες θα πρέπει ναείναι μεγαλύτερες από τα 13 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί πέρυσι μιας καιείχαν χαρακτηριστεί “ψίχουλα” από τη Ν.Δ. και τους υποψήφιους βουλευτέςτης. Τέλος, να προχωρήσει ο φάκελος για την αναδιάρθρωση της ροδακινοκαλλιέργειας. Οι παραγωγοί περιμένουν απαντήσεις καισυγκεκριμένες εξαγγελίες από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ενόψειτης ΔΕΘ».

 Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλ   ανακοινώνει ότι στις 04/09/2019 ημέρα Τετάρτη   και ώρα από 08:30 π.μ εως 13:00 μμ , θα   γίνει διακοπή νερού , για την έκτακτη   αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης στο εσωτερικό δίκτυο του κεντρικού τμήματος της Αλεξάνδρειας ,στις παρακάτω οδούς :

  1. Επι της οδού Γρηγ. Λαμπράκη ( όλη η οδός ).

 

  1. Επι της οδού Σοφ. Βενιζέλου   ( Από την οδό Βετσοπούλου εως Νικ. Πλαστήρα ).

 

  1. Επι της οδού Φιλίππου (από την οδό Βετσοπούλου – εως την Ν.Πλαστήρα ).

            

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 13:39

Πωλείται οικόπεδο στην Αλεξάνδρεια

Πωλείται οικόπεδο 1,150 τ.μ. στην περιοχή των Αμπελοτοπίων στην Αλεξάνδρεια, γωνιακό, πίσω από την εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947139504

Κατηγορία Γενικά

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει κινητή μονάδα (VAN), εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον θέλει να ενημερωθεί ατομικά. Επίσης, θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά που θα συμμετάσχουν.

Βασικός άξονας της ημερίδας θα είναι η ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Θα μιλήσουν η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Ι.Α.Τ.Α.Π. σχετικά με τους τρόπους, τα μέσα και τους φορείς κοινωνικοποίησης καθώς και της σημασίας αυτής.

Στόχος της δράσης είναι η ενθάρρυνση των παιδιών για κοινωνικοποίηση. Ταυτόχρονα, η κινητή μονάδα στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης, τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

  • 11:30 – 12:00 Προσέλευση – Εγγραφές
  • 12:00 – 12:15 Χαιρετισμοί – Εισαγωγή
  • 12:15 – 13:00 κα Κουνατίδου Νένα, ψυχολόγος ΙΑΤΑΠ, «Η κοινωνικότητα ως δείκτης της ψυχικής υγείας του παιδιού.»
  • 13:00 – 13:45 κα Μπακιρτσή Γεωργία, κοινωνική λειτουργός ΙΑΤΑΠ, «Οι παράγοντες και οι θεσμοί που επηρεάζουν την κοινωνικοποίηση των παιδιών.»
  • 13:45 – 14:00 Κλείσιμο, Συζήτηση, Απορίες

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο, στα πλαίσια των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει φροντιστηριακό-εκπαιδευτικό σεμινάριο αγγλικής γλώσσας. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και θα παρέχεται δωρεάν γραφική ύλη.

Τα σεμινάρια αγγλικής γλώσσας αποτελούν μια συντονισμένη προσπάθεια ενίσχυσης των γνώσεων και εκμάθησης της γλώσσας τόσο για την επαγγελματική σταδιοδρομία των ενδιαφερομένων, πιο άμεσα για τους ενήλικες και μελλοντικά για τους ανήλικους ωφελούμενους, όπως επίσης και για τη δημιουργία ενδιαφέροντος προς τις ξένες γλώσσες.

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως.

Επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή στείλτε μήνυμα με τα στοιχεία σας στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Από σταθερό: 800 100 1775
  • Από κινητό: 690 8244 836

Ή επικοινωνήστε με τις κατά τόπους υπηρεσίες που υποβάλλατε την αίτησή σας στο ΤΕΒΑ.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Αλεξάνδρειας, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας για την έμπρακτη στήριξη, μέσω της συλλογής τροφίμων που πραγματοποίησαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Τέτοιες πράξεις είναι αξιαίπενες και προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρωπιά που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

Τα παιδιά πρόσφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία συλλέχθηκαν στα κουτιά συλλογής που τα ίδια κατασκεύασαν, στα πλαίσια της δράσης που διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς τους, μέσα από την οποία κατανόησαν τις έννοιες προσφοράς και αλληλεγγύης.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν στο χώρο τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου στους οποίους και παρέδωσαν τα τρόφιμα που συλλέχθησαν.

Μια εβδομάδα πριν αρχίσει επίσημα η σχολική χρονιά στις 11 Σεπτεμβρίου και οι διαβάσεις πεζών κοντά στα σχολεία της Αλεξάνδρειας είναι ανύπαρκτες για ακόμη μια χρονιά αφού με το ζόρι φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Οι διαβάσεις έχουν χάσει το χρώμα τους τόσο πολύ που σε πολλά σημεία έχουν εξαφανιστεί πλήρως εγκυμονώντας κινδύνους για πεζούς και οδηγούς.

Οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων πρέπει να είναι ορατές από απόσταση για την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας πεζών και οδηγών, πρέπει να βαφτούν εκ νέου άμεσα για την αποφυγή προβλημάτων και πρόληψη ατυχημάτων αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές κυρίως μικρών παιδιών.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας