alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Κόκκινος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κορωναϊού.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορωναϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο ασθενής είναι Κινέζος.

Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Κατηγορία Υγεία

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, τα μουσεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας (Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας και Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας) θα είναι ανοιχτά από τις 09:00 έως τις 17:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

Συνελήφθη χθες (29 Ιανουαρίου 2020) το πρωί στην Βέροια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 39χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Βέροιας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατηγορία Αστυνομικά

Το ποσό των 28.000.000 ευρώ κατανέμεται, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, σε όλους τους δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες δόσεις που θα καταβληθούν το 2020, ενώ για την κατανομή του ποσού ελήφθησαν υπ' όψιν δεδομένα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη σχολική χρονιά 2018-2019 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη, ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

Τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους δήμους με χρηματικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο δήμος Αλεξάνδρειας θα λάβει το ποσό των 149.310,00 ευρώ

Ο δήμος Βέροιας το ποσό των 217.970,00 ευρώ

Ο δήμος Νάουσας το ποσό των 109.870,00 ευρώ

Κατηγορία Οικονομία

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, συνεχίζοντας τις επισκέψεις της στις παραγωγικές επιχειρήσεις του νομού μας, επισκέφτηκε τη Δευτέρα τις εταιρίες Bikas Gruppo και Tasty Fruit, όπου συνομίλησε με τον κ. Γεώργιο Μπίκα και τους κ. Στέφανο Αποστολίδη και Βασίλειο Νικολόπουλο.

Στον όμιλο Bikas Gruppo ενημερώθηκε από τον κ. Μπίκα, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας, για τις δραστηριότητες της επιχείρησης, που βρίσκεται σε μια συνεχή άνοδο και κινείται σε ένα ευρύ φάσμα όπως βιομηχανία κρέατος, γενικό εμπόριο, foodservice, logistics. Συζήτησαν επίσης θέματα του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Η βουλευτής έθεσε το θέμα του Τελωνείου στην Κουλούρα τονίζοντας την σημασία που έχει για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο κ. Μπίκας επανέλαβε τη διάθεση του Επιμελητηρίου να ηγηθεί των προσπαθειών για τη δημιουργία του Τελωνείου στην Κουλούρα, καθώς επίσης για την ολοκλήρωση της Κάθετης στη Εγνατία οδό και του κόμβου στον ΣΣ Νάουσας που ενδιαφέρει και τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Στην Tasty Fruit -εξαγωγές και τυποποίηση φρούτων και λαχανικών- η κ. Καρασαρλίδου συνομίλησε με τους συνεταίρους κ. Στέφανο Αποστολίδη, αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας και κ. Βασίλειο Νικολόπουλο για τη θετική εξωστρεφή πορεία της επιχείρησης. Γνώστες του χώρου εμπορίας των οπωροκηπευτικών, αφού τόνισαν τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της περιοχής μας, πρότειναν συγκεκριμένα μέτρα για να αξιοποιηθούν, όπως νέες καλλιέργειες με κριτήρια αγοράς π.χ. βερίκοκα, μεγάλη γκάμα και ποσότητες προϊόντων από τους εμπορικούς φορείς (ιδιώτες και συνεταιρισμούς) για να καλύπτουν απαιτήσεις προγραμμάτων, χτύπημα της “μαύρης αγοράς”, μητρώο εμπόρων οπωροκηπευτικών. Αναφέρθηκαν επίσης σε γενικότερα προβλήματα όπως η γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου, η έλλειψη εργατικού δυναμικού, η κλιματική αλλαγή κ.α.

Η βουλευτής ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες και την ηγεσία του Επιμελητηρίου για την ενημέρωση, τονίζοντας την ανάγκη για κοινή προσπάθεια στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων και δηλώνοντας τη στήριξή της σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.BIKAS.jpg

Σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου στις 12 μ.μ. θα διεξαχθεί η 36η Δημόσια Κλήρωση της φορολοταρίας σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. Η φορολοταρία αφορά στις συναλλαγές του Δεκεμβρίου 2019.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του κάθε φορολογούμενου έως εξής:

Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών μέχρι 200 ευρώ αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε 1 ευρώ. Για τα επόμενα 300 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 201 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε 2 ευρώ.

Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή για συνολικό άθροισμα συναλλαγών από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών πάνω από 1001 ευρώ, αντιστοιχεί 1 λαχνός για κάθε 6 ευρώ, με ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη για τις ανάγκες του προγράμματος των δημοσίων κληρώσεων, το ποσό των πενήντα χιλιάδων 50.000 ευρώ.

Κάθε συμμετέχων μπορεί να αναδειχθεί τυχερός μέχρι 2 φορές μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε περίπτωση που συμμετέχων αναδειχθεί τυχερός περισσότερες από δύο φορές, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της εκάστοτε κλήρωσης.

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον λογαριασμό πληρωμών στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet. Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί λογαριασμός πληρωμών εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης, ο οποίος ενημερώνεται επίσης μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό του στο TAXISnet.

Κατηγορία Οικονομία

Εκπνέει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου η προθεσμία για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από όσους έχουν ήδη λάβει το επίδομα θέρμανσης αλλά δεν έχουν προχωρήσει στην αγορά του. Μετά την παράταση της σχετικής ημερομηνίας που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα νοικοκυριά προκειμένου να σπεύσουν να αγοράσουν ειδάλλως θα κληθούν να επιστρέψουν το επίδομα που έλαβαν.

Επίσης, αν δεν συμφωνούν οι αγορές με την ελάχιστη απαιτούμενη αξία, τα νοικοκυριά θα κληθούν και σε αυτή την περίπτωση να επιστρέψουν το επίδομα θέρμανσης. Η ΑΑΔΕ θα κάνει διασταυρώσεις μετά τις 15 Φεβρουαρίου και αν δεν βρεθούν υποβληθείσες αγορές πετρελαίου θέρμανσης (που να πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15/10/2019 – 31/1/2020) υπολογισθείσας αξίας ίσης ή μεγαλύτερης από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος που έλαβαν τα νοικοκυριά τότε θα ζητηθεί η επιστροφή μέρος του επιδόματος.

Σε περίπτωση που η υπολογισθείσα αξία αγορών πετρελαίου θέρμανσης υπολείπεται από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος, τότε θα ζητηθεί η επιστροφή της διαφοράς μεταξύ του αρχικού ποσού που καταβλήθηκε και του ήμισυ (1/2) της υπολογισθείσας αξίας των αγορών που βρέθηκαν καταχωρημένες. Αν δεν έχει υποβληθεί καμία αγορά, τότε τα νοικοκυριά θα επιστρέψουν όλο το ποσό του επιδόματος που τους καταβλήθηκε.

Κατηγορία Οικονομία

Ολοκληρώθηκε στις 29 Ιανουαρίου η προημιτελική φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών της Ημαθίας. Στα Τρίκαλα η τοπική ομάδα κέρδισε την Αγκαθιά και πέρασε στην επόμενη φάση. Στην Αλεξάνδρεια, το Ροδοχώρι κέρδισε και πήρε την πρόκριση. Στο Πλατύ, η τοπική ομάδα κέρδισε και δεύτερη φορά την Μελίκη και προκρίθηκε. Τέλος, η ΑΕ Τρικάλων έχασε στην Κυψέλη αλλά κράτησε το σκορ του πρώτου αγώνα. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Τρίκαλα - Αγκαθιά 1-0 (0-0)
ΠΑΟΚ Αλεξ. - Ροδοχώρι 0-1 ( 1-1)
Πλατύ - Μελίκη 4-3 (4-1)
Κυψέλη - ΑΕ Τρικάλων 2-1 (1-4)

* Σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Κατηγορία Αθλητικά

Διεκδικώντας εργασιακά δικαιώματα (υψηλότερες αμοιβές, έγκαιρη καταβολή αυτών κ.ά.) και κυρίως μονιμότητα στην εργασία τους, σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι καθαρίστριες των σχολείων, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων (επί το πλείστων γυναίκες) έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών (υπάρχουν συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες με 19 έτη συνεχούς εργασίας), ως προς την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις εξευτελιστικές αμοιβές που πάντα καταβάλλονται καθυστερημένα, τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Προσφέρουν πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουν πάντα και μόνο υποχρεώσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε καν στην ασθένεια.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας καμία ανταπόκριση στα δεκάδες αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στον κλάδο, τα οποία εξακολουθούν και υφίστανται, δίχως κανένας να ενδιαφέρεται για την επίλυσή τους.

Οι εργαζόμενες/οι, λόγω της συστηματικής αδιαφορίας της Πολιτείας για την καθαριότητα των σχολείων, των συνεχιζόμενων και επί σειρά ετών και από όλες τις κυβερνήσεις, απαράδεκτων καθυστερήσεων, ως προς την καταβολή των δουλευμένων αποδοχών τους, αλλά και ως προς τον προγραμματισμό της κάθε σχολικής χρονιάς, πραγματοποιούν:

48ωρη απεργία στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2020, ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ:

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
Αξιοπρεπείς αμοιβές.
Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο my school, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται ΔΩΡΕΑΝ σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.
Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.
Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή σ.σ.ε. και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.
ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ:

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας (σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας) μετά την αναβληθείσα σύσκεψη της 24/1/2020 προσκαλεί εκ νέου στην «σύσκεψη των φορέων» όλους όσους ειχαν προσκληθεί να συμμετέχουν το ΣΑΒΒΑΤΟ 01 φΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στις 06.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ , με μοναδικό θέμα: «Ροδάκινο. Παρόν και μέλλον».

Στην σύσκεψη θα παρευρεθεί και ο ΥΠΑΑΤ κ. Μάκης Βορίδης.

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας