alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχε προειδοποιήσει πολύ νωρίς ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους συγκεκριμένους χώρους εργασίας

 

Όπως στο εξωτερικό, έτσι και στη χώρα μας εταιρείες και εργοστάσια τροφίμων μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές. Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είχε προειδοποιήσει πολύ νωρίς ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και είχε αναφέρει τους λόγους για τους οποίους γίνεται εύκολη η μετάδοση του κορονοϊού σε αυτούς τους χώρους.

 

Γεγονός που καταλάβαμε και στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί αρκετές συρροές κρουσμάτων σε τέτοιους χώρους, όπως είναι εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος ή άλλων τροφίμων. Σύμφωνα με τους ειδικούς του CDC ο κίνδυνος επαγγελματικής μετάδοσης του κορονοϊού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Εκτός από το ψυχρό και με υγρασία περιβάλλον, που υπάρχει αναγκαστικά στους χώρους αυτούς και το οποίο φαίνεται να ευνοεί τη μετάδοση του ιού, άλλοι διακριτοί παράγοντες που επηρεάζουν, περιλαμβάνουν τη μειωμένη απόσταση μεταξύ των εργαζομένων, τη διάρκεια και τον τύπο της επαφής.

 

Οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι κοντά ο ένας στον άλλο και σε άλλες χρονικές στιγμές όπως κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Είναι πιθανόν η έκθεση με τον κορονοϊό να προκύψει από την επαφή με μολυσμένες επιφάνειες ή αντικείμενα, όπως εργαλεία, σταθμούς εργασίας ή τραπέζια στις αίθουσες διαλείμματος. Επίσης συχνά έχουν παρατεταμένη εγγύτητα με τους συναδέλφους τους (π.χ. για 10-12 ώρες ανά βάρδια).

 

Συνήθως στους χώρους αυτούς λειτουργούν ψυγεία ή μηχανές που προκαλούν θόρυβο και έτσι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να μιλούν δυνατά, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Κατηγορία Υγεία

Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα ανοίξει πλατφόρμα για τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και στο ίδιο διάστημα θα αρχίσουν οι πρώτες καταβολές, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (10/10) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η ΑΑΔΕ χρειάζεται να πάρει από την Εργάνη στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων. Προσδοκούμε τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδος να είμαστε έτοιμοι και μέσα στην εβδομάδα να ξεκινήσουμε τις αιτήσεις για να γίνουν και αρκετές πληρωμές», ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας στο OPEN TV.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙΙ έχει διευρυνθεί το πεδίο των δικαιούχων και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020.

O υπουργός Οικονομικών στην ίδια συνέντευξη έκανε γνωστό ότι εντός του Νοεμβρίου θα ανοίξει ο 4ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, επισημαίνοντας ότι για ιδιαιτέρως πληγείσες επιχειρήσεις ένα μέρος των ποσών αυτής της φάσης δεν θα επιστραφεί, άρα θα χαριστεί.

Άλλα σημεία της συνέντευξης:

Για το επίδομα θέρμανσης είπε πως "υπάρχουν σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση" της διεύρυνσης του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης. "Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν το κονδύλι είναι συγκεκριμένο και θα δοθεί όπως και πέρυσι με τη μορφή της προκαταβολής", ανέφερε. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην παράταση που υπήρξε την προηγούμενη άνοιξη στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης που είχε ως συνέπεια πολλοί να έχουν αρκετές προμήθειες πετρελαίου.
"Με τα σημερινά δεδομένα, που είναι το προσχέδιο προϋπολογισμού, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο" με τη 13η σύνταξη μέσα στον προϋπολογισμό, επισήμανε ο υπουργός.
Εξήγησε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση για το πρόγραμμα "Γέφυρα".
Για τις νέες αντικειμενικές αξίες είπε ότι η άσκηση ξεκινάει και πάλι αλλά η ολοκλήρωσή της εντός του 2021 συνδέεται με την πορεία των υγειονομικών συνθηκών.

Κατηγορία Οικονομία

Από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τίθεται σε πλήρη λειτουργία η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων (ενιαιο epasss) σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

 

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του από όλους τους αυτοκινητοδρόμους: Αττική Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Εγνατία Οδό, Γέφυρα, Ολυμπία Οδό και Μορέα».

 

Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού γίνονται τεχνικές δοκιμές και έχουν ξεπεραστεί όλες οι μικρές τεχνικές δυσκολίες

 

«Η διαλειτουργικότητα των αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να διέρχονται σε όλους τούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας με ένα ενιαίο πομποδέκτη, το ενιαίο e-pass, ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή το βάλαμε στις προτεραιότητές μας, αφού έπρεπε να επιτέλους να γίνει και στην Ελλάδα, αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο, να μη χρειάζεται, δηλαδή ο οδηγός να αλλάζει 3-4 πομποδέκτες για την ίδια διαδρομή» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και πρόσθεσε: «Έτσι, ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους και αφορούσε στη διευκόλυνσή τους και τη μείωση καθυστερήσεων, αντιμετωπίζεται οριστικά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.»

Κατηγορία Γενικά
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 11/10/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Οι άνεμοι πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις και βαθμιαία στα υπόλοιπα νότιοι νοτιανατολικοί, 3 μα 4 μποφόρ.
Κατηγορία Καιρός

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 306 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 57 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σε 306 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, 5 ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη για ζ τη ζωή ενώ 100 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αναλυτικότερα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 306 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 57 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22078, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. Παράλληλα, τα 3.245 (14.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.002 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 100 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 29 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 238 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 436 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 161 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Η κατανομή των κρουσμάτων

Η Αττική εξακολουθεί να παραμένει στο «κόκκινο», αφού τα 306 νέα κρούσματα, τα 165 εντοπίζονται στην εν λόγω περιφέρεια. Αναλυτικότερα, η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

30 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
165 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 37 συνδέονται με γνωστές συρροές
11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
4 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε Ζακύνθου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε Ηρακλείου
27 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστές συρροές
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς
1 κρούσμα στην Π.Ε Κέας-Κύθνου
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
11 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
2 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης
4 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
1 κρούσμα στην Π.Ε Φλώρινας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
4 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

Το Νηπιαγωγείο Νησίου ευχαριστεί θερμά το Βουλευτή Ημαθίας κ. Τάσο Μπαρτζώκα ,το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στέφανο Δριστά

για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να παραλάβει μετά από 30 χρόνια ,νέο εξοπλισμό μέσω της ΚΤΥΠ Α.Ε.

Επίσης ,ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νησίου κ. Παναγιώτη Πατρίκα για την άμεση ανταπόκρισή του σε οτιδήποτε του έχει ζητηθεί.

 

ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ –ΠΙΤΣΗ ΜΗΛΙΤΣΑ

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου Αστέρας Αλεξάνδρειας διοργάνωσε Μίνι τουρνουά για τα τμήματα (,Κ12,Κ10,Κ8) το πρωί του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2020 στο γήπεδο Νησίου με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων  Ν.Π.Σ Βεροίας, Φίλιππος Γιαννιτσών , Όλυμπος Λεπτοκαρυάς.

Κατηγορία Αθλητικά

Aπολαυστικά και δημιουργικά coctails, δροσερά ποτά και γευστικοί καφέδες σερβίρονται στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας,

Κατηγορία Επιχειρείν
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας