alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Αλεξάνδρειας.

Βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου πραγματοποιήθηκε από έναν και μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο οποίος παραβρέθηκε στο μνημείο τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Οι αντιπροσωπείες των φορέων, των οργανώσεων και των συλλόγων που παραβρέθηκαν ήταν αυστηρά μονομελείς, απαρτιζόμενες μόνο από τον εκπρόσωπο που θα συμμετέχει στην κατάθεση στεφάνων.

Επίσης εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου απότισαν
φόρο τιμής στους πεσόντες, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας και έγινε Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τέλος, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, η καθιερωμένη Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε αυτή τη χρονιά.

 

 

 

 

 

Τα 108α Ελευθέρια τίμησε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 η πόλη της Αλεξάνδρειας. Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων επ΄ ευκαιρία της απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας από τον τουρκικό ζυγό στις 18 Οκτωβρίου του 1912 παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου μας.

Βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, ένας και μόνο εκπρόσωπος κάθε Νομικού Προσώπου παραβρέθηκε τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Οι αντιπροσωπείες των φορέων, των οργανώσεων και των συλλόγων που παραβρέθηκαν ήταν αυστηρά μονομελείς.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γιάννη Μοσχόπουλο, Δικηγόρο, Ιστορικό.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Αλεξάνδρειας.

 

 

 

 

 

Τον Οκτώβριο του 1912, η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Ελληνικός Στρατός, κατά τη νικηφόρα πορεία του προς τη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά, μπήκε στον τότε Γιδά την 18η Οκτωβρίου. Μετά από τόσους αιώνες δουλείας και σκλαβιάς, τμήμα Ιππικού του Ελληνικού Στρατού μπήκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας, όπου κι έγινε δεκτό από τους κατοίκους με ενθουσιασμό.

Στις 28 Μαΐου 2013, με το φύλλο 118 (τεύχος Α΄) της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως καθιερώθηκε η 18η Οκτωβρίου, ως Εορτή τοπικής σημασίας για την πόλη της Αλεξάνδρειας. Επιπρόσθετα, με το φύλλο 59 (τεύχος Α', έκδοση 11 Μαρτίου 2014) ανακηρύχθηκε η 18η Οκτωβρίου ως αργία για την Δημοτική Ενότητα Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας.

Στις 8:15 το πρωϊ της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020 άγημα του 3ου ΤΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ απόδωσε τιμές και ύψωσε την Ελληνική σημαία στο Ηρώο Πεσόντων στην Αλεξάνδρεια.

 

 

 

 

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 18/10/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Σήμερα γιορτάζουμε όλοι μαζί την απελευθέρωση της πόλης μας, της Αλεξάνδρειας, που έγινε από τον ελληνικό στρατό στις 18 Οκτωβριου 1912.

Με αφορμή την επέτειο των 108 ετών από την απελευθέρωση της πόλης μας αποδίδουμε τιμή στους προγόνους μας, που έδωσαν αγώνες για να μας χαρίσουν ελευθερία και δημοκρατία, αγαθά που σήμερα έχουμε τόσο ανάγκη να προστατεψουμε.

Η σημερινή επέτειος μνήμης αποτελεί την καλύτερη υπενθύμιση, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να ανταπεξελθουμε στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αλλά και των διαχρονικων προβλημάτων που ταλανιζουν την κοινωνία μας.

Μακάρι το αδουλωτο πνεύμα των προγόνων μας να παραμείνει άσβεστο, εμπνέοντας όλους μας δια μέσου των αιώνων!

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας Χρόνια Πολλά! Χρόνια Πολλά στην πόλη μας!

 

Ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας - Στέφανος Δριστας

Νικηφόρα η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής για την ΑΕ Σχοινά, καθώς την 1η αγωνιστική είχε ρεπό.

Κατηγορία Αθλητικά

Τι αναφέρει η ενημέρωση του ΕΟΔΥ το Σάββατο, για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας

Σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 482 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 46 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24.932, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3.475 (13.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10037 (40.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

83 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 500 θανάτους συνολικά στη χώρα. 188 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κατηγορία Υγεία
"Μετά τις τελευταίες Υπουργικές αποφάσεις (παρατίθενται παρακάτω) ανοίγει πλέον ο δρόμος και για την έναρξη των χορευτικών προβών των συλλόγων  σε κλειστούς χώρους ,πάντα βάσει των σχετικών προδιαγραφών και  υγειονομικών πρωτοκόλλων covid 19 .

Α ΕΠΣ Ημαθίας : Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 2ης αγωνιστικής (17/10)

Κατηγορία Αθλητικά

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης με την ευκαρία του εορτασμού της 108ης επετείου της απελευθερώσεως της πόλεως.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας