alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020

85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι -11 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Από τα 388 νέα εγχώρια κρούσματα, τα 62 συνδέονται με γνωστές συρροές - 49 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, 28 στις Σέρρες και 21 στην Κοζάνη - Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 438 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

- 42 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 8 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 175 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 21 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 49 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές

- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς

- 21 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 10 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

- - 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

- 28 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

- 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25802, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3560 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10337 (40.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 258 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 11 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 520 θανάτους συνολικά στη χώρα. 197 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

 

Κατηγορία Υγεία

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Τάσος Μπαρτζώκας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, προκειμένου να ενημερωθεί, τόσο για ζητήματα υπηρεσιακής λειτουργίας των δομών της Περιφέρειας στην Ημαθία, αλλά κυρίως για την πορεία των αναπτυξιακών έργων στο νομό, τα οποία θα βελτιώσουν το εισόδημα και την καθημερινότητα των Ημαθιωτών πολιτών.

 

Ειδικότερα, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι η παρούσα συγκυρία της υγειονομικής κρίσης, όχι μόνο δεν πρέπει να ανακόψει το σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην Ημαθία, αλλά αντίθετα πρέπει να την ενισχύσει. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Τάσος Μπαρτζώκας συζήτησε εκτενώς το σχέδιο για ταχεία προώθηση όλων των ενεργειών για την αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς της Κουλούρας. Από τη μεριά του, ο κ. Καλαϊτζίδης, συμφώνησε ότι το τελωνείο Ημαθίας οφείλει να παραμείνει στην Ημαθία, επιδεικνύοντας την ίδια σύμπνοια απόψεων με το βουλευτή. Για το σχεδιασμό μια υλοποιήσιμης πρότασης που θα αναβαθμίσει την εικόνα της Βέροιας, και συνολικά της Ημαθίας, ο Τάσος Μπαρτζώκας εξέφρασε στον Αντιπεριφερειάρχη την απερίφραστη διάθεση συνεργασίας.

 

Εκτός αυτών, στη συζήτηση αναφέρθηκαν και στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την Ημαθία, με έργα που αναφέρονται κυρίως σε υποδομές, και τα οποία εντάσσονται στην αμέσως επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η υλοποίηση των έργων εξαρτάται από την ωρίμανση τους, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από την ένταξη τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών. Για το ζήτημα αυτό ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε ότι η προσπάθεια των πολιτικών παραγόντων οφείλει να είναι κοινή, διότι μόνο όταν συστρατεύονται οι δυνάμεις επέρχεται η αποτελεσματικότητα.

 

Ο Τάσος Μπαρτζώκας έχει ήδη θέσει κατά τις επαφές του με την πολιτική ηγεσία, ότι η Ημαθία δεν μπορεί αυτή τη φορά να μείνει έξω από το στοίχημα της οικονομικής ανάπτυξης. Για το βουλευτή η Ημαθία πρέπει να διεκδικήσει δυναμικά να κατευθυνθούν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης σε παραγωγικές δραστηριότητες του νομού, και ο ίδιος σκοπεύει να είναι ενεργό μέρος της διεκδίκησης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
 
Καλημέρα!!! Πάντα με καινούρια πιάτα κοντά σας... Έτσι και σήμερα     
 
 
Κατηγορία Επιχειρείν

Με την λήξη των περιορισμών λόγω του Covid 19 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομαδική συνάντηση για παλιά και νέα μέλη της θεατρικής ομάδας της ΘΕΡΩΣ.

Στην συνάντηση υπό την καθοδήγηση της κας Αντωνίου Χρύσας (συντονίστριας -εμψυχώτριας) και με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων τα νέα μέλη είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον χώρο του θεάτρου μέσα από θεατρικό παιχνίδι και άλλες ασκήσεις.

Τα μέλη που παρευρέθηκαν στον καινούργιο χώρο της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ ενημερώθηκαν για τους κανόνες λειτουργίας της ομάδας και προγραμμάτισαν τις επόμενες συναντήσεις.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά σε ολιγομελή τμήματα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα διοργανώθηκε μία συνάντηση / συζήτηση με τίτλο "Πολλαπλές πραγματικότητες και εμείς" με την σκηνοθέτη Διονυσία Κοπανά και τα μέλη της θεατρικής ομάδας Θέρως με αφορμή την παρουσία της κας Κοπανά στην πόλη μας για τα εργαστήρια κινηματογράφου που διοργάνωσε η «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ».

Με την λήξη των έκτακτων περιορισμών θα οργανωθεί ανοιχτό κάλεσμα , μέχρι τότε μπορείτε να παρακολουθείτε τα μαθήματα στα αντίστοιχα τμήματα της ομάδας.

Για πληροφορίες - εγγραφές στο τηλέφωνο 6970608291

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 19/10/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Στους 12 μήνες από 9 αυξάνεται η στρατιωτική θητεία για τους οπλίτες του Στρατού Ξηράς, όπως φαίνεται από δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκομενος στην Θάσο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση στη στρατιωτική θητεία επισπεύδεται και λόγω της ανησυχίας που υπάρχει από την τουρκική προκλητικότητα ενώ αναμένεται να αυξηθεί από την αρχή της νέα χρονιάς και θα γίνει σε μία από τις δύο πρώτες ΕΣΣΟ του 2021, δηλαδή απο τους κατατόσσομενους τον Ιανουάριο ή τον Μάρτιο.

Από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προαναγγείλει αλλαγές στη στρατιωτική θητεία λέγοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18, ωστόσο είχε αποφύγει να απαντήσει κατά πόσο εξετάζεται η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες.

Σε δηλώσεις του ο Ν. Παναγιωτόπουλος αφού επεσήμανε ότι "η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής" πρόσθεσε:

"Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν".

Κατηγορία Γενικά

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτρέρα (19/10) - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Ο καιρός σήμερα

Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές και στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 5 και το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.
άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ προς το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στις δυτικές Κυκλάδες 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη 19 Οκτωβρίου

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη, βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-10-2020
Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 22-10-2020
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-10-2020
Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24-10-2020
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη όπου μέχρι το πρωί θα σημειωθούν λίγες βροχές. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας