alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  22/12/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σήμερα στον καιρό, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τη Μακεδονία και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Ενώ θα έχουμε και πρόσκαιρες χιονοπτωσεις στα ορεινά της βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

 

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο το απόγευμα θα ενισχυθούν έως τα 7 μποφόρ.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

 

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες .

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι στη βόρεια Κρήτη.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 με ενίσχυση από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-2020

 

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο Ιόνιο, την Κρήτη και τη Θράκη.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Κατηγορία Γενικά

Αλμυρές και γλυκές, καθημερινές ή γιορτινές, απλές και πολύπλοκες, οι παραδοσιακές σπιτικές πίτες της Οικογένειας Σούλιου αποτελούν ένα κεφάλαιο γευστικής απόλαυσης.

Οι σπιτικές πίτες ετοιμάζονται καθημερινά με πολύ αγάπη και μεράκι στο παρασκευαστήριο της Οικογένειας Σούλιου στο Νησί Ημαθίας με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, αγνές πρώτες ύλες και ποικιλία γέμισης που βασίζεται μονάχα στην ευρηματικότητα του “δημιουργού”.
Και στη περίπτωση της οικογένειας Σούλιου...Οι δημιουργίες είναι πραγματικά ανεξάντλητες!

Δείτε μερικά από τα γευστικά δημιουργήματα που μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά:

ΠΙΤΕΣ

Γαλατόπιτα

Τυρόπιτα

Σπανακοτυρόπιτα

Ζαμπονοκασερόπιτα

Λουκανικόπιτα

Πρασοκιμαδόπιτα

Πρασοτυρόπιτα

Κοτόπιτα

ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΠΙΤΕΣ

Πρασόπιτα

Πατατόπιτα

Μανιταρόπιτα

Μελιτζανόπιτα

Κολοκυθόπιτα

Κασερόπιτα

Σπανακόπιτα

ΖΥΜΕΣ

Ζύμη νωπή
(για να δημιουργήσετε τη γέμιση της αρέσκειάς σας)

Ζύμη κατεψυγμένη
(για να την χρησιμοποιήσετε όποτε εσείς θέλετε)

Η ΖΥΜΗ & ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΙΝΑΙ VEGAN (από υλικά που δεν είναι ζωικής προέλευσης) και η ποσότητα της προορίζεται για τετράγωνο ταψί οικιακής κουζίνας.

Επίσης παρασκευάζονται Τσουρέκια φρεσκοψημένα χωρίς συντηρητικά στις 15 & 30 κάθε μήνα

Πασχαλινές πλεξούδες & κουλούρες

Πρωτοχρονιάτικες Βασιλόπιτες με φλουρί

Μπομπότα

Κέικ

Σας προμηθεύουν τα προϊόντα τους για κάθε είδους εκδήλωση & γιορτή

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ!!!

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6979 509770 - 23330 51445

ΝΗΣΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Η Εταιρεία ¨ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ¨ γιορτάζοντας τα 35 χρόνια λειτουργίας της και τη μεταβίβαση της Διεύθυνσης στη νέα γενιά, προσφέρει:

 

ΞΥΛΟΚΑΡΒΟΥΝΑ σκληρού ξύλου Αφρικής, μεγάλης διάρκειας, εύκολο άναμμα, εξαιρετικής Ποιότητας ΑΑΑ...

στην προνομιακή τιμή...0,80€ /το κιλό

 

Με εκτίμηση

 

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΜΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

28ης Οκτωβρίου 142 - Αλεξάνδρεια

Τηλ.: 23330 24165 - Kιν.: 6981 746676 - 6984 447408

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Οι δυσλειτουργίες στο σύστημα παράδοσης των προϊόντων από τις εταιρείες ταχυμεταφορών έχουν και συνέπειες

 

Το lockdown λόγω κορονοϊού έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα μεγάλο φόρτο εργασίας στις εταιρίες κούριερ, καθώς οι καταναλωτές μπορούν να ψωνίσουν μόνο μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα προστέθηκε η επιλογή του clik away, σε μία προσπάθεια να αποσυμφωρηθεί η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με μεγάλες καθυστερήσεις στις παραλαβές των προϊόντων αλλά και λάθη.

 

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εξέδωσε ανακοίνωση σε μία προσπάθεια να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό τι πρέπει να κάνει σε περιπτώσεις αθέτησης των υποχρεώσεων των εταιρειών ταχυμεταφορών.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων:

 

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα και προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά, μέσω, κυρίως, του ηλεκτρονικού εμπορίου, παρακολουθούμε συνεχώς σημαντικές δυσλειτουργίες στο σύστημα παράδοσης των προϊόντων από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, οι οποίες δεν ανταποκρίθηκαν στη μεγάλη ζήτηση, παρά το ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν κάτι που αναμενόταν.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας πολυήμερες καθυστερήσεις στην παράδοση των προϊόντων ή των αγαθών, οφειλόμενες αποκλειστικά στην αδυναμία των εταιρειών ταχυμεταφορών να ανταπεξέλθουν στον όγκο των εργασιών. Υπάρχει όμως διαδικασία αποζημίωσης του καταναλωτή σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων των εταιρειών ταχυμεταφορών;

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει εκδώσει την υπ’ αριθμ. 688/52 (ΦΕΚ Β’ 1412/10-6-2013) απόφασή της «Καθορισμός των περιπτώσεων που επιβάλλεται κατ’ αποκοπή αποζημίωση για πλημμελή παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών», με την οποία θεσπίζονται οι κανόνες αποζημίωσης των καταναλωτών.

Έτσι:

Για αποδεδειγμένη απώλεια ή ολική κλοπή ή ολική καταστροφή του περιεχομένου ενός φακέλου, το οποίο φέρει μονοσήμαντα ορισμένο αριθμό αποστολής, καταβάλλεται ελάχιστη αποζημίωση 50 € και μέγιστη αποζημίωση 70 € και επιστροφή του ταχυδρομικού τέλους για τη συγκεκριμένη αποστολή.


Για αποδεδειγμένη απώλεια ή ολική κλοπή ή ολική καταστροφή του περιεχομένου δέματος καταβάλλεται ελάχιστη αποζημίωση 100 € και μέγιστη αποζημίωση 400 € και επιστροφή του καταβληθέντος ταχυδρομικού τέλους για τη συγκεκριμένη αποστολή.


Για αποδεδειγμένη απώλεια ή ολική κλοπή ή ολική καταστροφή του περιεχομένου φακέλου ή δέματος με δηλωμένη αξία/ασφαλισμένου καταβάλλεται αποζημίωση ίση με το ποσό της δηλωθείσας αξίας και επιστρέφεται το καταβληθέν ταχυδρομικό τέλος για τη συγκεκριμένη αποστολή.


Για αποδεδειγμένη μερική απώλεια ή μερική κλοπή ή μερική καταστροφή περιεχομένου φακέλου με μονοσήμαντα ορισμένο αριθμό αποστολής και δέματος καταβάλλεται αποζημίωση ίση με την πραγματική αξία της απώλειας ή κλοπής ή καταστροφής με την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνει το ποσό της αποζημίωσης για απώλεια ή ολική κλοπή ή ολική καταστροφή.


Για αποδεδειγμένη μερική απώλεια ή μερική κλοπή ή μερική καταστροφή περιεχομένου φακέλου ή δέματος με δηλωμένη αξία/ασφαλισμένου καταβάλλεται αποζημίωση ίση με την πραγματική αξία της απώλειας ή κλοπής ή καταστροφής, με την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνει το ποσό της δηλωθείσας αξίας.


Εάν ένα δέμα ή ένα ταχυδρομικό αντικείμενο ταχυμεταφορών επιστραφεί και η αιτία της μη επίδοσής του είναι άγνωστη, ο αποστολέας δικαιούται επιστροφή των ταχυδρομικών εξόδων.
Για αποδεδειγμένη καθυστέρηση επίδοσης ταχυδρομικών αντικειμένων ταχυμεταφορών, πέραν του συμφωνημένου χρονικού διαστήματος, καταβάλλεται αποζημίωση ίση με 6 € για κάθε μέρα καθυστέρησης και για την περίπτωση που η καθυστέρηση υπερβαίνει το πενταπλάσιο του συμφωνημένου χρόνου επίδοσης, επιπλέον επιστροφή του καταβληθέντος ταχυδρομικού τέλους για τη συγκεκριμένη αποστολή, με την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της αποζημίωσης δεν υπερβαίνει τα 100 €.


Η αποζημίωση για ηθική βλάβη συμπεριλαμβάνεται στα προαναφερθέντα ποσά, ενώ η συνεπαγόμενη απώλεια κέρδους δεν αποζημιώνεται.


Οι αποζημιώσεις των ανωτέρω περιπτώσεων καταβάλλονται στον αποστολέα ή αν αυτός παραιτηθεί των δικαιωμάτων του, στον παραλήπτη του ταχυδρομικού αντικειμένου.


Η αποζημίωση καταβάλλεται το αργότερο εντός περιόδου 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης καταβολής αποζημίωσης.


Η απώλεια ή η κλοπή ή η καθυστερημένη επίδοση απλών ταχυδρομικών αντικειμένων δεν γεννά δικαίωμα αποζημίωσης.

 

Καλούνται όσοι καταναλωτές αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τις συναλλαγές τους με εταιρείες ταχυμεταφορών, να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας».

Κατηγορία Οικονομία

Τα Χριστούγεννα είναι μια «ανάσα» μακριά, και όπως όλοι γνωρίζουμε την τιμητική του αυτή την εορταστική περίοδο έχουν τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, οι δίπλες, τα τσουρέκια και φυσικά η Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Όπως όλα τα γλυκά όμως, έχουν αρκετές θερμίδες. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αποκλείσετε από τη διατροφή σας, ακόμη και αν κάνετε δίαιτα.

Δείτε τη θερμιδική αξία του κάθε γλυκού και τι πρέπει να προσέξετε για να τα απολαύσετε χωρίς τύψεις.

Κουραμπιέδες

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βούτυρο θεωρούνται τα πιο επιβλαβή γλυκίσματα των εορτών. Έχουν αρκετή ζάχαρη η οποία δίνει κενές θερμίδες στον οργανισμό. Περιέχουν όμως και αμύγδαλα τα οποία είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και ασβέστιο αλλά και αυγά τα οποία αποτελούν πηγή βιταμινών Α, D, φυλλικού οξέος και Β12.

1 μέτριο κομμάτι κουραμπιέ ( 40γρ. ) περιέχει 240 kcal και 9,2γρ λιπαρών κυρίως κορεσμένων

 

Μελομακάρονα

Θεωρούνται καλύτερα από τον κουραμπιέ, καθώς η πρώτη ύλη για την παρασκευή τους είναι το ελαιόλαδο, το οποίο λειτουργεί ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών όπως η βιταμίνη Ε και μονοακόρεστων λιπαρών που βοηθούν στην μείωση της LDL χοληστερόλης και στην αύξηση της HDL. Επίσης, το μέλι που περιέχουν είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην γενικότερη υγεία του οργανισμού.

​Περιέχουν επίσης καρύδια τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες Β6 και Ε, η οποία τους δίνει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά και σε ω3 και ω6 λιπαρά. Τέλος, τα μπαχαρικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή τους, όπως είναι η κανέλα ή το γαρύφαλλο έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία καθώς περιέχουν σίδηρο και αντιοξειδωτικές ουσίες, που αν συνδυαστούν με ξύσμα πορτοκαλιού που περιέχει βιταμίνη C βοηθούν στην πιο γρήγορη απορρόφησή του από τον οργανισμό .

1 μέτριο μελομακάρονο (35γρ) περιέχει 190 Kcal και 8γρ λιπαρών

 

Δίπλες

Αν και είναι τηγανιτό γλύκισμα, περιέχει τα λιγότερα λιπαρά. Καλό θα ήταν κατά το τηγάνισμα τους να χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο το οποίο περιέχει ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Οι δίπλες περιέχουν ακόμα και μικρή ποσότητα καρυδιών τα οποία περιέχουν και αυτά καλά λιπαρά οξέα και βιταμίνες Β6 και Ε.

1 μέτρια δίπλα (45γρ) περιέχει 170 kcal και 4,5γρ. λιπαρών

 

Βασιλόπιτα

Ανάλογα με τα συστατικά που περιέχει, διαμορφώνονται και οι θερμίδες. Είναι γλύκισμα πλούσιο σε κορεσμένο λίπος λόγω του βουτύρου που περιέχει και αυτό συσχετίζεται με αύξηση της χοληστερόλης. Όμως αν παρασκευαστεί με μαργαρίνη αντί για βούτυρο, θα μειωθεί η περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος. Η ζάχαρη επίσης είναι σε αφθονία κάτι το οποίο σχετίζεται με αύξηση του σωματικού βάρους.

​Αλλά περιέχει ασπράδια και γάλα τα οποία είναι καλές πηγές πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας που συμβάλλουν στην διατήρηση της μυϊκής μάζας . Αν προστεθεί πορτοκάλι στην βασιλόπιτα εμπλουτίζεται με βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει αντιοξειδωτική δράση.

1 μέτριο κομμάτι 100γρ περιέχει περίπου 300-350 kcal & αρκετά γρ. λιπαρών

 

Τσουρέκι

Αποτελεί ένα θρεπτικό και υγιεινό γλυκό των Χριστουγέννων. Περιέχει αλεύρι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και μαγνήσιο, τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Επίσης παρασκευάζεται με αυγά που είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, μαργαρίνη που είναι πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα και βιταμίνες που έχουν αντιοξειδωτική δράση συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

​Τέλος, το μαχλέπι που προστίθεται στο τσουρέκι του δίνει μια ιδιαίτερη μυρωδιά λόγω της κουμαρίνης και κάποιων άλλων πικρών ουσιών που περιέχει, και διαθέτει χωνευτικές και τονωτικές ιδιότητες. Η βανίλια που μπορεί να προστεθεί, συμβάλλει στην ανακούφιση στοματικών διαταραχών και στην τόνωση του νευρικού συστήματος. Τέλος, κάποιες συνταγές το θέλουν με μαστίχα που έχει θεραπευτική δράση για το στομάχι, αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθάει στην επούλωση των πληγών.

 

Τσουρέκι απλό, 1 φέτα 50γρ περιέχει 193 θερμίδες και 7,5γρ λιπαρά

Τσουρέκι με σοκολάτα, 1 φέτα και 214 θερμίδες

Κατηγορία Γενικά

Σήμερα ανακοινώνουμε 526 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

 

Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων για τέταρτη συνεχόμενη μέρα ανακοινώνει η Ελλάδα, σε μια ένδειξη ότι παρατηρείται μείωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα.

 

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 526 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες, ενώ 5.229 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38481 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 164 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4257 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1717 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Αττική και Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά τα νέα κρούσματα σήμερα. Μπορεί τα κρούσματα σήμερα να παρουσιάζουν μέιωση ωστόσο ο αριθμος των νεκρών και των διασωληνωμένων εξακολουθεί να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Αιτωλοακαρνανίας 2

Αργολίδας 1

Αρκαδίας 4

Αττικής 134

Αχαΐας 2

Βοιωτίας 14

Γρεβενών 3

Δράμας 8

Έβρου 15

Εύβοιας 6

Ευρυτανίας 3

Ημαθίας 15

Ηρακλείου 3

Θεσσαλονίκης 118

Ιωαννίνων 7

Καβάλας 14

Καρδίτσας 7

Καστοριάς 1

Κέρκυρας 2

Κεφαλληνίας 1

Κιλκίς 9

Κοζάνης 26

Κορινθίας 2

Κω 1

Λακωνίας 2

Λάρισας 10

Λέσβου 3

Λήμνου 1

Μαγνησίας 7

Μεσσηνίας 5

Νήσων 2

Ξάνθης 19

Πιερίας 6

Ροδόπης 11

Ρόδου 4

Σερρών 10

Τρικάλων 17

Φθιώτιδας 5

Φλώρινας 2

Χανίων 2

Χίου 1

Υπό διερεύνηση 1

Κατηγορία Υγεία

Η Διοίκηση της Υγειονομικής Μονάδας Νάουσας επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις θερμές της ευχαριστίες για το σύνολο των Δωρεών που πραγματοποιήθηκαν τόσο από Φορείς όσο και από Ιδιώτες για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, ως ακολούθως:

 

 Το Δήμο Νάουσας για τη χρήση των παρακάτω ειδών για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών της Υγ. Μονάδας λόγω της πανδημίας COVID-19:
1. Σεντόνια λευκά τεμ. 300
2. Μαξιλάρια τεμ. 66
3. Μαξιλαροθήκες τεμ. 127
4.Κουβέρτες μονές τεμ. 150
5.ψυγεία (μικρά) τεμ. 35 (τύπου mini bar)
6.Στρώματα μονά τεμ. 15

 

 Τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Ημαθίας), κ. Κων/νο Καλαϊτζίδη, για την διάθεση ενός tablet λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας.

 Πολίτη του Δήμου Σκύδρας ΠΕ Πέλλας, οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, για τη δωρεά χιλίων εννιακοσίων (1.900) μασκών
 Πολίτης ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, 1 tablet.
 Τον Χατζηστυλλή Άγγελο για τη δωρεά 2 πιεσόμετρων τροχήλατων.
 Αφοι Θεοδοσιάδη ΑΕ για την δωρεά 100 κιλών σακουλών απορ/των.
 Την Εταιρία « Κτήμα Κυρ –Γιάννης» Α.Ε. για τα κάτωθι:
1. Οξύμετρο OXY -50 35100 GIMA Τεμ. (1)
2. Οξύμετρο ΡΟ 35 δακτύλου BEURER Τεμ (5)
3. Κάδοι Απορριμμάτων «Πεντάλ 120 λιτ» Τεμ (5)
4. Τσάντα GIMA 27153 A΄ Βοηθειών Κόκκινη LARGE Τεμ (1)
5. Τετρακόσια (400) κιλά πατάτας

 

 Το «Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Επαρχίας Νάουσας» για τη δωρεά εκατό (100,00) € σε μετρητά στο Νοσοκομείο εις μνήμη του συναδέρφου τους Δάγγα Αθανασίου
 Πολίτη Ο.Κ., η οποία επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, για τη δωρεά ενός (1) νοσοκομειακού κρεβατιού με αερόστρωμα ελαφρώς μεταχειρισμένο.
 Τον κ. Πάλλα Αντώνιο για τη δωρεά ενός (1) ψυγείου για τις ανάγκες του προσωπικού του φυλακίου – “Βox” του Νοσοκομείου .
 Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Νάουσας για την δωρεά ενός τροχήλατου καροτσιού μεταφοράς ασθενών.
 Για την δωρεά γευμάτων στην κλινική COVID των παρακάτω εταιριών:
Αρτοποιείο Θανασούλης, “BOSTONS” , Αρτοποιείο Παναγιωτίδης
 Πολίτη Νάουσας που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος για τη δωρεά 25 κουβερτών στην κλινική Covid .

 

Το ενδιαφέρον και η διάθεση ενίσχυσης και προσφοράς για το Νοσοκομείο Νάουσας όπως εκδηλώνεται δια των παραπάνω δωρεών, ιδιαιτέρως στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα, είναι αξιέπαινες και έκαστη από αυτές αποτελεί μία αξιομνημόνευτη χειρονομία στήριξης της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.

 

 

Ο Αναπλ. Διοικητής  Γ.Ν.Ημαθίας – Υγ. Μον. Νάουσας

 

Δρ. ΛΥΚΟΣΤΡΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατηγορία Υγεία

Σεβόμενο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα που επιβάλλει η πορεία της πανδημίας, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών ξεκίνησε κανονικά την ακαδημαϊκή χρονιά και συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.


Αυτός ο νέος τρόπος τηλε-επικοινωνίας αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία, που προσφέρει στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις, δημιουργεί προβληματισμούς αλλά τους γεμίζει και με θετικά συναισθήματα.


Με αφορμή τις γιορτές που πλησιάζουν,
ευχόμαστε σε όλους τους σπουδαστές, καθώς και σε όλους σας,


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ


Καλή διαδικτυακή αντάμωση στις 9 Ιανουαρίου 2021

Κατηγορία Εκπαίδευση

Από το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Λόγω του εορτασμού των Χριστουγέννων και προς εξυπηρέτηση των καταναλωτών:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

την μετάθεση της ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας του Δήμου Αλεξάνδρειας, από το Σάββατο 26/12/2020, στην Πέμπτη 24/12/2020.

 

Ο Αντιδήμαρχος

 

Κούγκας Αθανάσιος

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας