alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Με παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο πάρτυ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κολινδρινών Αλεξάνδρειας «Ο Παυσίλυπος» σε καφέ της πόλης το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης 20 Φεβρουαρίου 2020.

Μικροί και μεγάλοι φόρεσαν τις στολές τους, διασκέδασαν, έπαιξαν και χόρεψαν σε αποκριάτικους ρυθμούς τιμώντας έτσι τη σημερινή ημέρα.

 

 

Πωλείται το Παραδοσιακό Παντοπωλείο «Το Ζύγι» που βρίσκεται στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, επί της οδού Δ. Βετσοπούλου 76.

Κατηγορία Επιχειρείν

Ο καθιερωμένος Ετήσιος Χορός του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων Αλεξάνδρειας & περιχώρων ¨Το Ρουμλούκι¨

πραγματοποιήθηκε την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020  στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.

Το χορό προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άρης Βαφόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον κόσμο για την προσέλευση

και τιμή προς τον Όμιλο πλαισιωμένος από το Δ.Σ.

Επίσης αναπόσπαστα κομμάτια του πετυχημένου παζλ της ¨συντροφιάς¨ του ΛΟΝΑΠ αποτελούν οι δύο πολυτάλαντοι δάσκαλοι παραδοσιακών χορών

η κ. Όλγα Καστανά και ο κ. Δημήτρης Σαμαράς.

Οι χορευτές, τα μέλη και οι φίλοι του διασκέδασαν με την ψυχή τους μέχρι το ξημέρωμα με ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα.

Στον Ετήσιο Χορό παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία o Αντιδήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Δριστάς και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΟΜ κ. Ρεσινιώτης καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.

 

 

Η Τοπική Κοινότητα Νησίου μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του χωριού, Παναγιώτη Πατρίκα, γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη το απόγευμα της 20ης Φεβρουαρίου με κέφι, μουσική και ποτό.

Όλο το χωριό έγινε μια μεγάλη παρέα καθώς ο κόσμος διασκέδασε και χόρεψε σε ένα γλέντι μέχρι τελικής πτώσεως στα καφέ και στις ταβέρνες του χωριού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες απολαμβάνοντας τα εδέσματα και τη ζωντανή μουσική.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010), όπως τροποποιήθηκε από το N. 4555/18 (ΦΕΚ 133/19.07.2018 τεύχος Α’), και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Επιλογή του Συµπαραστάτη του ∆ηµότη και της Επιχείρησης ∆ήµου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.)

2.Λήψη απόφασης για την αποδοχή ή μη του ετήσιου απολογισμού και προγραμματισμού του επόμενου έτους του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας με βάση το οικείο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

3.Λήψη απόφασης για:
Α.Την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας»
Β.Την αποδοχή συμμετοχής στο πρόγραμμα και της χρηματοδότησης ποσού 50.000,00€
Γ.Την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Έργου και την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

4. Λήψη απόφασης για:
Α.Την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας»
Β.Την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Έργου και την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

5. Λήψη απόφασης για Α)Την σύναψη ή μη προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 μεταξύ του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξάνδρειας Β)Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και Γ)Τον ορισμό δύο εκπρόσωπων του Δήμου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

6. Καθορισμός αρδευτικής περιόδου και αριθμού θέσεων υδρονομέων άρδευσης ανά δημοτική ενότητα στο Δήμο Αλεξάνδρειας για το έτος 2020. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

7. 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 (σχετική απόφαση αριθμ. 75/2020 Οικονομικής Επιτροπής) και Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

8. 2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020» (σχετική απόφαση αριθμ. 76/2020 Οικονομικής Επιτροπής) και Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

9. Λήψη απόφασης για την υποχρεωτική αναμόρφωση του «Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης» (Ο.Π.Δ.) Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2020, σύμφωνα με την ΚΥΑ 34574/05-07-2018 (ΦΕΚ 2942/20-07-2018 τεύχος Β΄) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

10. Υποβολή έκθεσης εσόδων-εξόδων Δ’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προυπολογισμού έτους 2019(σχετική η αριθ. 66/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

11. Λήψη απόφασης για την αποδοχή και απόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών (A΄ κατανομή ) έτους 2020. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

12. Λήψη απόφασης για: Έγκριση δαπάνης για επέκταση δικτύου ΦΟΠ στο Νησί (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

13. Λήψη απόφασης α) για την ανάκληση ή μη της αρίθ. 70/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και β) για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Κοινότητα Αλεξάνδρειας Δήμου Αλεξάνδρειας». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

14. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας και Προμήθεια ανταλλακτικών (ΟΜΑΔΕΣ: Α.1.1,Α.1.2,Α.1.3,Α.1.4,Α.1.5)» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

15. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας και Προμήθεια ανταλλακτικών (ΟΜΑΔΕΣ: Α.1.1,Α.1.2,Α.1.3,Α.1.4,Α.1.5)» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

16. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας και Προμήθεια ανταλλακτικών (ΟΜΑΔΕΣ: Α.1.7,Β.1.7)»
(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

17. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή χορτοκοπτικών» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

18. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων(Ηλεκτρολογικές Εργασίες) Δ.Ε. Μελίκης» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

19. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων(Μηχανολογικές Εργασίες) Δ.Ε. Μελίκης» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

20. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2019» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

21. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2019» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

22. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2019» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

23. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2019» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

24. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2019» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

25. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2019» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

26. Διοργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μελικιώτικο Καρναβάλι 2020» στην Κοινότητα Μελίκης (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

27. Λήψη απόφασης για παραχώρηση της πλατείας της Κοινότητας Μελίκης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Μεσοχώρι» στα πλαίσια «Μελικιώτικο Καρναβάλι 2020» στον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο (ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

28. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου -Λυκείου Αλεξάνδρειας στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΙΟΥ – ΖΙΤΣΟΥ» για τη διεξαγωγή Διασυλλογικού Πρωταθλήματος στις 8 Μαρτίου 2020. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

29. Λήψη απόφασης για ορισμό μελών επιτροπής του άρθρου 186 παρ. 5 του Ν. 3463/06 «Εκποίηση ακινήτων» έτους 2020. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

30. Λήψη απόφασης για: Έγκριση δαπάνης για επέκταση δικτύου ΦΟΠ στη Μελίκη. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

31. Λήψη απόφασης για: Έγκριση δαπάνης για επέκταση δικτύου ΦΟΠ στη Μελίκη. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

Συντηρήσεις στα φράγματα του Αξιού ποταμού, στην περιοχή της Χαλκηδόνας, και του Αλιάκμονα, στην περιοχή Βαρβάρας, πρόκειται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους, δεδομένου ότι από το πρώτο φράγμα αρδεύεται ο κάμπος της Θεσσαλονίκης και από το δεύτερο αρδεύεται ο κάμπος των Γιαννιτσών και υδρεύεται η Θεσσαλονίκη.

«Είναι πολύ μεγάλη η σημασία των φραγμάτων αυτών», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αναπληρώτρια προϊσταμένη της υποδιεύθυνσης Έργων Δομών Περιβάλλοντος, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Ανταβαλίδου. Η ίδια διευκρινίζει ότι οι συγκεκριμένες συντηρήσεις αφορούν περιορισμένες παρεμβάσεις, ωστόσο υπογραμμίζει ότι «για την επισκευή των φραγμάτων έχουν συνταχθεί μελέτες και θα γίνουν μεγάλες δημοπρασίες».

Τα συγκεκριμένα φράγματα, όπως αναφέρει, χρειάζονται πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις καθώς κατασκευάστηκαν και λειτούργησαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄60, συνεπώς είναι απαραίτητο να γίνουν εργασίες αναβάθμισης του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού τους εξοπλισμού. Παράλληλα, απαραίτητες θεωρούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι εργασίες καθαρισμού της λεκάνης, όπου συγκεντρώνονται οι υδάτινοι πόροι, με τη βοήθεια των φραγμάτων. «Ειδικά στο φράγμα του Αξιού πρέπει η λεκάνη που μαζεύει το νερό να καθαρίζεται από φερτά υλικά. Μια τέτοια εργολαβία εκτελέστηκε πέρσι, ωστόσο αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται με συνέπεια, καθώς αν γεμίσουν οι λεκάνες αυτές από φερτά υλικά, δεν μπορούν να συγκρατήσουν το νερό που χρειάζεται για την άρδευση», προσθέτει η κ. Ανταβαλίδου.

Αντίστοιχες είναι και οι ανάγκες του φράγματος της Κερκίνης, το οποίο, ωστόσο διαχειρίζεται η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι προσπάθειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προστασία της κοίτης του ποταμού Αξιού από πλημμύρες, αλλά και από καταπατήσεις ενώ διερευνάται η δυνατότητα δημιουργίας ενός συνολικού διαχειριστικού σχεδίου φερτών υλικών για τον Αξιό.

Το όφελος από τη δημιουργία του σχεδίου αυτού εκτιμάται ότι θα είναι η πρόληψη της συγκέντρωσης υλικών στις εκβολές αλλά και ο ακριβής προσδιορισμός των σημείων, από τα οποία μπορούν να γίνονται αμμοληψίες, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα διάβρωσης σε αναχώματα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ενημέρωση

Ενημερώνονται οι δικαιούχοι του Προγράμματος «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς λήψης εθνικής εμβέλειας», ότι σε περίπτωση που επιθυμούν να μην εξυπηρετηθούν από τον Πάροχο της πρώτης επιλογής τους, αλλά από τον εναλλακτικό Πάροχο που έχουν επιλέξει, μπορούν να προσέλθουν στα ΚΕΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας, προκειμένου να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με την οποία θα ζητούν την απόρριψη της αίτησής τους από τον Πάροχο της πρώτης επιλογής.

Προσοχή: Η αλλαγή Παρόχου μπορεί να γίνει μόνο και εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού από τον Πάροχο της πρώτης επιλογής.

Το Πρόγραμμα «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς λήψης εθνικής εμβέλειας» έχει παραταθεί έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2020.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για την ένταξη στο πρόγραμμα:

1) Η υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο πολίτη (ή εξουσιοδοτημένο άτομο αυτού) αίτηση υπαγωγής στο έργο με γραπτή δήλωση προτίμησης παρόχου/πακέτου

2) Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

3) α. Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας / φυσικού αερίου κατά το οποίο να προκύπτει ο Α. Π. Η. και η διεύθυνση πρώτης, κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου σε περιοχή του Παραρτήματος Α του σχετικού Νόμου.

– σε περίπτωση εναλλακτικού παρόχου,

β. Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, νερό).

– σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του Α. Π. Η. έχει αποβιώσει

γ. Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανόντα

– και σε περίπτωση που ανήκει σε άλλο άτομο

δ. Υπεύθυνη δήλωση του Παραρτήματος ΙΙΙ της Κ. Υ. Α. .

4) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του έτους που προηγήθηκε της αίτησης κατά το οποίο προκύπτει ο Α. Φ. Μ. και η διεύθυνση (στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ταυτίζονται με εκείνα των λογαριασμών ΔΕΗ / ΔΕΚΟ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: σε περίπτωση που η διεύθυνση αλληλογραφίας του λογαριασμού ΔΕΗ ή του εκκαθαριστικού σημειώματος δεν αντιστοιχούν σε περιοχή του παραρτήματος Α του νόμου, ο πολίτης οφείλει να προσκομίσει Ε1.

Για προσλήψεις 1500 ειδικών φρουρών χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ έκανε λόγο η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Διαδικασίες για προσλήψεις ειδικών φρουρών χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ βρίσκονται στα σκαριά σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

Οι νέες προσλήψεις έρχονται να συμπληρώσουν τις τελευταίες προσλήψεις που έγιναν με τον πρόσφατο διαγωνισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των 1.500 έγινε από το ΑΣΕΠ μέσα από χιλιάδες αιτήσεις, ενώ ολόκληρος ο εξοπλισμός τους είναι καινούργιος και στοίχησε συνολικά 2.350.000 ευρώ.

Η κ. Νικολάου αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που δρομολογούνται και αφορούν την αυστηροποίηση των κανονισμών στα σωφρονιστικά ιδρύματα τα οποία θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: 

Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου τόσο για την μεταφορά κρατουμένων σε αγροτικές φυλακές όσο και για τη χορήγηση άδειας
Διαχωρισμό των σωφρονιστικών καταστημάτων
Δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για βαρυποινίτες αλλά και πειθαρχικών καταστημάτων
Καθολική εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης σε όλη τη χώρα
Νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη μέχρι το φθινόπωρο 1.500 ειδικών φρουρών χωρίς τη διαδικασία ΑΣΕΠ
Βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών
Δημιουργία Ακαδημίας για την εκπαίδευση σωφρονιστικών υπαλλήλων
Επαναφορά του θεσμού της οικογένειας με την λειτουργία Ακαδημίας Γονέων
Αλλαγή του συστήματος εισαγωγής κρατουμένων στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού, με πιο αυστηρά κριτήρια και με χορήγηση βεβαίωσης από ψυχίατρο για τη μεταγωγή τους
Αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης
Όπως τόνισε η κ. Νικολάου, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, βασική επιδίωξη και προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας τόσο στους κρατούμενους όσο και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, η εύρυθμη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα των σωφρονιστικών καταστημάτων, η ορθή μεταχείριση και τήρηση των εσωτερικών κανόνων των φυλακών καθώς και η εκπαίδευση και η επιμόρφωση του προσωπικού.

Τόνισε, ακόμα, ότι το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσα στο 2020 με την λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος στη Δράμα.

Και επεσήμανε ότι για ειδεχθή εγκλήματα οι κρατούμενοι θα οδηγούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας ενώ θα αυστηροποιηθεί η μεταγωγή τους στις αγροτικές φυλακές καθώς και η χορήγηση άδειας.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της δημιουργίας ειδικών πτερύγων για τους απείθαρχους κρατούμενους τονίζοντας ότι τα τελευταία 4 χρόνια υπήρξαν στις φυλακές 500 συρράξεις μεταξύ των κρατουμένων ενώ μέσα στο 2019, και μέχρι τον Ιούλιο, υπήρξαν 4 ανθρωποκτονίες

Όπως είπε, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας όπως και οι πειθαρχικές φυλακές θα λειτουργήσουν όταν ανοίξουν οι φυλακές στη Δράμα, μέχρι το Σεπτέμβριο.

«Θα αλλάξει όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τις αγροτικές φυλακές ώστε οι μεταγωγές κρατουμένων να μην γίνονται «απροϋπόθετα». Ένας για παράδειγμα ισοβίτης με πάνω από 10 ή 15 χρόνια ή πολυϊσοβίτης με 10 φόνους, δεν μπορεί να πηγαίνει απροϋπόθετα, όπως γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ, σε αγροτικές φυλακές. Πρέπει να έχει δοκιμαστεί πρώτα, αν τηρεί τις προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα αν έχει πάρει άδεια και έχει επιστρέψει ή έχει εκτίσει λίγα χρόνια ποινής», είπε.

Απαντώντας στις κατηγορίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση επιβάλει το «δόγμα νόμος και τάξη», αντέτεινε ότι είναι σεβαστά τα δικαιώματα των κρατουμένων αλλά όπως υπάρχουν για αυτούς δικαιώματα, πρέπει να υπάρχουν και για τους άλλους κρατουμένους και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής χαρακτήρισε άντρο ανομίας τις φυλακές Κορυδαλλού ενώ μίλησε και για «μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει μεταφερθεί στις φυλακές». «Υπάρχει υπερπληθυσμός στις φυλακές. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε διότι αυξάνονται οι παράνομοι μετακινητές. Το 2018 ήταν 700 και αυτή τη στιγμή είναι 2.200 ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2020 θα φθάσουν τις 3.000. Πρέπει να βρεθεί λύση και να είναι ευρωπαϊκή για το πρόβλημα αυτό», σημείωσε.

Έμφαση έδωσε και στην αυστηροποίηση του συστήματος για τις μεταγωγές των κρατουμένων στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού. «Τα ψυχιατρικά περιστατικά πρέπει να αξιολογούνται από ψυχίατρο και αυτοί να δίνουν και τις βεβαιώσεις για τη μεταφορά τους. Διαπιστώθηκε ότι είχαν δοθεί βεβαιώσεις για αυτοκτονικό ιδεασμό σε σκληρούς κρατουμένους. Για αυτό αλλάζουμε το νόμο ώστε να μεταβαίνουν στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού όσοι έχουν πραγματικό ψυχιατρικό πρόβλημα», ανέφερε. Πρόσθεσε, δε, ότι για το θέμα των ψυχιάτρων άνοιξε ένας διάλογος και γίνεται συζήτηση, ώστε να εξεταστεί αν μπορεί να είναι ένστολοι.

Επίσης, ανέφερε ότι θα τροποποιηθεί το προεδρικό διάταγμα για το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης το οποίο θα παύσει να είναι πιλοτικό και σύντομα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα ενώ αρχικά θα ξεκινήσει για τους κρατούμενους που έχουν οικία στην Αττική.

Κατηγορία Γενικά

  Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η Π.Ε Ημαθίας σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας και το Δήμο                                        Αλεξάνδρειας πρόκειται να πραγματοποιήσει διανομή μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ/ΚΕΑ.

Σημεία διανομής:

1) Για τον Δήμο Βέροιας : Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο 3ο χλμ. Π.Ε.Ο Βέροιας-Θεσσαλονίκης.( δίπλα στα ελαστικά BRIDGESTONE).

2)Για τον Δήμο Αλεξάνδρειας: H διανομή θα πραγματοποιηθεί στο σημείο διανομής ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ 2ο χλμ Αλεξάνδρειας- Σχοινάς,

Ειδικότερα:

Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει τα εξής Ξηρά προϊόντα:

  1.             ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ                                     Τεμάχια 1     Βάρος: 0,5 kg
  2.             ΡΥΖΙ ΣΥΣΚ.                                    Τεμάχια 1      Βάρος: 0,5 kg
  3.             ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ    Τεμάχια 1     Βάρος: 1,0 kg
  4.             ΚΟΡΝ ΦΛΕΪΚΣ                                Τεμάχια 1     Βάρος: 1,0 kg
  5.             ΑΛΕΥΡΙ                                               Τεμάχια 1    Βάρος: 1,0kg
  6.             ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ                           Τεμάχια 1     Βάρος: 1,0 kg
  7.             ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ                                   Τεμάχια 1     Βάρος: 0,45 kg
  8.             ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ                   Τεμάχια 1     Βάρος: 0,75 kg
  9.             ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ         Τεμάχια 1    Βάρος: 1,0 kg
  10.             ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ                                    Τεμάχια 1     Βάρος: 1,0 lt

Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο: 8,2 κιλά.

Κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής Ξηρά-Βρεφικά προϊόντα:

  1. ΚΡΕΜΑ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ               Τεμάχια 2 Βάρος 0,6kg
  2. ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ                           Τεμάχια 2 Βάρος 0,6kg
  3. ΓΑΛΑ Μακράς διάρκειας                               Τεμάχια 2 Βάρος 2,0 lt            

Σύνολο κιλών ανά βρέφος: 3.2 κιλά.

 

Κάθε αίτηση θα παραλάβει τα εξής ΒΥΣ προϊόντα:

  1. 1.ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ                                    Τεμάχια 2 Βάρος 100ml
  2. 2.ΣΑΜΠΟΥΑΝ Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 lt
  3. 3.ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ Γ.Χ.                   Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 lt
  4. 4.ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ                                         Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 lt
  5. 5.ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ      Τεμάχια 2 Βάρος 1,0 kg

Σύνολο κιλών ανά αίτηση: 8.20 κιλά.

Κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής ΒΥΣ-Βρεφικά προϊόντα:

  1. 1.ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ               1 Συσκευασία με 50 τμχ.
  2. 2.ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ                1 Συσκευασία με 72 τμχ.

Ανά βρέφος.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του οφείλει να έχει εξουσιοδότηση.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων( κυρίως πολυμελών οικογενειών) , συστήνεται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο/ καρότσι λαϊκής, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.  

Με ιδιαίτερη ζωντάνια, χαρούμενη διάθεση και βροχή γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αλεξάνδρειας το πρωί της 20ης Φεβρουαρίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους έψησαν σουβλάκια, χόρεψαν και διασκέδασαν όσο το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες.

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας