alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 15/03/2020
 
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
 
Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)
Κατηγορία Καιρός

Το Σάββατο 14 Μαρτίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νησίου.

Από τον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια ανακοινώθηκαν τα εξής:
Κατηγορία Αθλητικά

Δύο ύποπτα για τον κορονοϊό στάλθηκαν σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη για να αναλυθούν αν είναι θετικά στον ιό. Το Νοσοκομείο Βέροιας ενημερώθηκε πως και τα δύο δείγματα ήταν αρνητικά.

Κρατάει ακόμα η Ημαθία, αλλά αν δεν προφυλασσόμαστε σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είναι βέβαιο πως θα έχουμε σύντομα το πρώτο κρούσμα. Γι΄ αυτό ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Κατηγορία Υγεία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, στην ενημέρωση του στους ιατρικούς συντάκτες για τον κορονοϊό, ανέφερε ότι στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 38 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 228.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, 57 νοσηλεύονται, οι πέντε είναι διασωληνωμένοι και 8 έχουν πάρει εξιτήριο, με τα περισσότερα κρούσματα να είναι στην Αθήνα.

Παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό αλλά και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ενώ ανέφερε ότι θα πλήξει κυρίως τους ανθρώπους άνω των 70, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δε θα πληγούν και νέοι άνθρωποι. Το 51% των νοσούντων είναι άνω των 65 ετών.

Τα 22 από τα νέα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση καθώς δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ενώ η πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στην Αθήνα.

Νωρίτερα το πρωί, ανακοινώθηκαν δύο θάνατοι που προέκυψαν από την επιδημία του κορονοϊού.

Πρόκειται για 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Ο τρίτος νεκρός από τον Covid-19 στην Ελλάδα είναι 67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Κατηγορία Υγεία

«Μάχες» μέρα και νύχτα δίνουν τις τελευταίες δέκα ημέρες γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, βρισκόμενοι στο πλευρό των ασθενών, για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με κορωνοϊό, καθώς και όλα τα άλλα περιστατικά που φθάνουν στην νοσηλευτική μονάδα.

Κατηγορία Υγεία
Και τρίτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα.
Κατηγορία Υγεία

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου το απόγευμα o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στη Β’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κορονoϊός: Μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης καφετέριες και εστιατόρια κατέβασαν ρολά, με αποτέλεσμα η πόλη της Αλεξάνδρειας να έχει ερημώσει.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας