alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 27/03/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Σε πλήρη ισχύ είναι και σήμερα Παρασκευή (27/3) το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Σημαντική μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης (25/3) - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τετάρτη
Σταδιακή επιδείνωση έχει παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης (25-03-2020) και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:
Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Β. Τις χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά κυρίως της δυτικής χώρας

Γ. Τους θυελλώδεις ανέμους
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά:

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (27-03-2020)

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται:

Τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς τις νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (28-03-2020)

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί κυρίως στην ανατολική και τη νότια χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα.

Γ. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ:

Nοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, με ένταση 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές, οι οποίοι την Τετάρτη (25-03-2020) στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση μπροβλέπεται την Παρασκευή (27-03-2020) από τα δυτικά.
Ο καιρός σήμερα

Βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 27 Μαρτίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Aνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές.
Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Στα υπόλοιπα βροχές κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία από το μεσημέρι, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Bόρειoι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων μέχρι το βράδυ.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Αρχικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6, στρεφόμενοι προς το βράδυ σε δυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 28 Μαρτίου

Νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, με σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-03-2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-03-2020

Άστατος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 31-03-2020 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-04-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι της Τρίτης από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση.

Κατηγορία Γενικά

Στη φάση αυτή, της εθνικής πανδημίας, το ποσό αυτό επιβάλλεται να δοθεί στην πολιτεία ως δείγμα πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης

Στις 24 Μαρτίου 2020, μαζί με άλλα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανακοινώθηκε η τακτική οικονομική επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων. Σιωπηλά, χωρίς θόρυβο, παραμονή της Εθνικής Επετείου, η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, επισφράγισε την γενναιόδωρη χορηγία του ελληνικού κράτους προς τους πολιτικούς σχηματισμούς. Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, ο Σύριζα 4 και κάτι εκατ., το Κινάλ 1,300 εκατ., το ΚΚΕ 1 εκατ., ο Βελόπουλος 800.000, το Μέρα25 680.000, η Κωνσταντοπούλου 85.000, το Ποτάμι 85.000, και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 13.500.000 ευρώ.

Στη φάση αυτή, της εθνικής πανδημίας, το ποσό αυτό επιβάλλεται να δοθεί στην πολιτεία για το δοκιμαζόμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως δείγμα πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς την ευαισθησία και ευεργεσία του ιδιωτικού παράγοντα για την αγορά αναγκαίων υλικών, και την ίδια στιγμή το δημόσιο χρήμα να καταναλώνεται (δεν λέω σπαταλιέται) για την υποστήριξη των κομματικών υποχρεώσεων. Δόξα τω θεώ στην Ελλάδα είναι αρκετά σεβαστός ο μισθός των βουλευτών, ώστε να επαρκεί για μια εφάπαξ ενίσχυση των κομμάτων τους, εάν αυτό χρειαστεί. Δεν μπορεί όμως τα κόμματα, να ισχυρίζονται ότι είναι δημοκρατικά, ομόψυχα, αλληλέγγυα, αλλά να θέλουν και την πίττα αφάγωτη και τον σκύλο χορτάτο. Δεν μπορεί, ο λαός, τον οποίο τόσο συχνά επικαλούνται, και μάλιστα με μεγαλοστομίες συμπαράστασης, (και για τον οποίο είναι σε μέγιστο βαθμό υπεύθυνοι), να υφίσταται τα πάνδεινα, αλλά τα ίδια να μη θέλουν να χάσουν τίποτε από όσα μπορούν να κερδίσουν προς όφελός τους.

Είναι πιθανό, ορισμένοι, για να υπονομεύσουν την πρόταση, να πουν ότι πρόκειται για «λαϊκισμό». Αν είναι έτσι, τότε όμως ποια «συνεννόηση και ομοψυχία του πολιτικού κόσμου» εννοούσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Διάγγελμά της την 24η Μαρτίου; Και ποιό το κίνητρο για την «ατομική ευθύνη» την οποία επικαλούνται όλοι, εάν δεν υπάρχει πρωτίστως η αναγκαία πολιτική ευθύνη; Μήπως πρέπει, μέσω της κίνησης αυτής, της επιχορήγησης του ΕΣΥ από τον - δημόσιο - οβολό των κομμάτων, να δείξει το πολιτικό σύστημα ότι, όντως, συνεννοείται, ομονοεί και τίθεται αλληλέγγυο στην εναγώνια προσπάθεια του συστήματος Υγείας να σταθεί στα πόδια του; Να αγοράσει τους απαραίτητους αναπνευστήρες, που θα καταστήσουν το μαρτύριο ηπιότερο; Να προσλάβει γιατρούς και προσωπικό, που θα οπλίσουν τα νοσοκομεία με έμψυχο υλικό; Να διορθώσει, να προσθέσει, να εξοπλίσει έστω και λίγα από εκείνα που δεν έκανε τόσα χρόνια;

Γιατί, δεν είναι η στιγμή να μιλήσει κανείς για τις τεράστιες ευθύνες ολόκληρου του πολιτικού κόσμου απέναντι στην μεγαλύτερη, την πρώτιστη ανάγκη του λαού που δήθεν εκπροσωπεί, την υγεία. Για τις ελλείψεις, τις σπαταλημένες κρατήσεις των εργαζομένων για την ασφάλεια, την αναξιοπρέπεια της δημόσιας περίθαλψης, τις τριτοκοσμικές και απάνθρωπες συνθήκες της δημόσιας υγείας. Δεν είναι η στιγμή να συγκρίνει κανείς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας με άλλα συστήματα, όχι κατ’ ανάγκη μεγάλα, αλλά αξιοπρεπή, εξαιρετικά επαρκή, με ανθρώπινο πρόσωπο, όπως λ.χ. της Ταϊβάν. Είναι η ώρα, απλά, να αποδειχτεί έμπρακτα η «ομοψυχία του πολιτικού κόσμου», περιορίζοντας τα ψευτοσυγκινημένα, ανόητα παχιά, λόγια. Και όταν και αν επιβιώσουμε, θα έρθει η στιγμή που θα κάνουμε την κριτική μας.

Πηγή: ethnos.gr

Περισσότεροι από 22.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί και 119.000 άνθρωποι ανέρωσαν και έγιναν καλά, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας που έδωσε 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα,

με τον συνολικό αριθμό ασθενών από τον Covid-19 να είναι 892. Από αυτούς, 57 συμπολίτες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι.

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε νέους 4 καταγεγραμμένους θανάτους και 26 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα είναι τα 73 έτη.

Από αυτούς 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα, εκτός από ένα περιστατικό. Τέλος, 42 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, πήραν εξιτήριο.

Κατέληξαν σήμερα τρεις συμπολίτες μας από Ξάνθη, Κοζάνη και Γλυφάδα.

Κατηγορία Υγεία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ « ΦΙΛΑΔΕΣΠΟΤΟΙ » ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες, λόγω της επικείμενης συγκυρίας και των προβλημάτων που προέκυψαν μεταξύ άλλων και στα αδέσποτα της περιοχής μας,

ο σύλλογός μας αναλαμβάνει δραστικά την κάλυψη σε όλο τον Δήμο μας, της σίτισης και περίθαλψης των αδέσποτων που το έχουν ανάγκη.

Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, ομάδα του συλλόγου μας, με θεσμικό ρόλο στα Διοικητικά του συλλόγου, θα ασκήσει την επιμελητεία

ως προς τον στόχο που τέθηκε και θα συνεργαστεί με εθελοντές του συλλόγου μας για την εύρυθμη υλοποίηση του στόχου.

Τροφές θα παραλειφθούν από τον Δήμο μας και εμείς θα φροντίσουμε αυτές να φθάσουν όπου πρέπει ισομερώς και σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Όσοι από τους πολίτες γνωρίζουν χώρους με αδέσποτα ζώα σε κατάσταση ασιτίας, παρακαλώ να μας τους υποδείξουν ώστε να φροντίσουμε σχετικά.

Για το σκοπό αυτό να μπαίνετε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας « Μέλη Φιλαδέποτων » και να μας υποδεικνύεται σχετικά με τον τόπο όπου υφίσταται ανάγκη μετάβασής μας.
Η όλη διαδικασία φέρει την αγάπη και τον ανθρωπισμό των εθελοντών του σωματείου μας και τις ανάγκης να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με ανθρωπισμό και ευθύνη.
Παράλληλα εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας προς τον Δήμο Αλεξάνδρειας, τον Κύριο Δήμαρχο, τον Κύριο Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Βενιόπουλο με τους συνεργάτες του,

που επέδειξαν προθυμία και ζήλο ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του συλλόγου για σίτιση των αδέσποτων.
Τέλος ως άνθρωπος, ως πρόεδρος του συλλόγου και ως πρώην Αξιωματικός της Αστυνομίας, όντας πολλές φορές συνεργαζόμενος μαζί τους, να εκφράσω

τις θερμότερες ευχαριστίες μου στην επιχείρηση << Μύλοι Καρανίκα >> για την δωρεά των 300 ευρώ στο σύλλογό μας, για την κάλυψη στοιχειωδών λειτουργικών μας δαπανών.

Η διοίκηση αυτής της επιχείρησης, επιχαίρει εκτίμησης και αγάπης από όλους τους συμπολίτες μας και τους τιμούμε για τον ανθρωπισμό, την αγάπη, την αλληλεγγύη

που επιδεικνύουν πάντα, όταν και σε όποιον το έχει ανάγκη.
Μέσα στις σημερινές συνθήκες ζωής, το πρόβλημα που έθεσε ο Σωκράτης << Πως πρέπει να ζούμε >> είναι επίκαιρο περισσότερο από κάθε άλλη φορά,

και μια παράμετρός του αφορά και την στάση μας απέναντι στα ζώα.
Τελειώνοντας, θα σταθώ στους αφανείς φιλόζωους ήρωες και στις αφανείς φιλόζωες ηρωίδες, που κάνουν τη δουλειά δρόμου (street work).

Αυτές και αυτούς που εκφράζουν έμπρακτα την κουλτούρα συμβίωσης με άλλα γένη, που δίνουν όνομα, σιτίζουν και περιθάλπουν σε περίπτωση αρρώστιας, με στοργή και αγάπη,

τα αδέσποτα ζώα. Αυτές και αυτοί θα πρέπει να στηριχτούν από όλους, και επιγραμματικά θα λέγαμε: ότι το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Όλες οι πληρωμές του ΟΠΕΚΑ για τον μήνα Μάρτιο - Πότε θα μπουν τα χρήματα για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα, γέννησης.

Πότε θα μπουν τα χρήματα για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα, γέννησης από τον ΟΠΕΚΑ - Δείτε όλες τις ειδήσεις.

Για το επίδομα παιδιού η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση και έχει εγκριθεί. Αναλυτικά όλες οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων.

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή θα πιστωθούν οι συντάξεις του Δημοσίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Επίσης, θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος

Την Δευτέρα 30 του μηνός, θα καταβληθούν οι συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ και τραπεζών.

Την Τρίτη 31 Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα προνοιακά επιδόματα. Δηλαδή, Αναπηρικά και Διατροφικά , το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Ενοικίου, Στεγαστικής Συνδρομής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, Ομογενών, το επίδομα παιδιού και γέννησης.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι επικουρικές συντάξεις.

Ενημέρωση ΚΕΑ μέσω SMS
Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησής τους κατά ένα μήνα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισόδημα, ΚΕΑ, θα πληρωθούν όσων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) που έχουν υποβάλλει αίτηση και εγκρίθηκε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πληρωθούν την Τρίτη 31 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίδομα παιδιού Α21 - ΟΠΕΚΑ
Για το επίδομα παιδιού η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου για όσους έχουν υποβάλλει αίτηση και έχει εγκριθεί. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 αφορά για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2020 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Επίδομα γέννησης
Στις 31 Μαρτίου θα πληρωθούν 7.210 αιτήσεις που εγκρίθηκαν για την καταβολή του επιδόματος γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ και αφορά 7.210 παιδιά. Οι εν λόγω δικαιούχοι που θα πάρουν στις 31 Μαρτίου τα πρώτα 1.000 ευρώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου.

Ειδικότερα το επίδομα γέννησης καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα της γέννησης εφόσον η αίτηση εγκριθεί μέσα στον μήνα γέννησης και η δεύτερη δόση των 1.000 ευρώ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα μετά τον μήνα γέννησης του παιδιού.

Έτσι εάν κάποιος υπέβαλλε την αίτηση μέσα στον Φεβρουάριο γιατί τότε απέκτησε παιδί και εγκρίθηκε, θα πληρωθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου, δηλαδή 31 Μαρτίου την πρώτη δόση. Την δεύτερη δόση θα την πληρωθεί 31 Ιουλίου, πέντε μήνες μετά τον μήνα γέννησης του παιδιού.

Κατηγορία Οικονομία
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας σας ενημερώνει ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας και των μελών του, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων που ανήκουν σε όλες τις περιοχές της Ημαθίας μετασχηματίζεται σε συνεχές για όσο διάστημα θα διαρκέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Το υποχρεωτικό ωράριο ορίζεται από 08:30π.μ. έως 16:30 μ.μ..
Κατηγορία Φαρμακεία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: “ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ”

Κατηγορία Υγεία

«Χρόνια πολλά Ελλάδα - Ενωμένοι θα νικήσουμε» είναι το μήνυμα του Διοικητή του νοσοκομείου Βέροια.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Πλιόγκας, δημοσίευσε μια φωτογραφία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τη λεζάντα «Χρόνια Πολλά Ελλάδα! #Κρατάμε_γερά! Ενωμένοι θα νικήσουμε», ανήμερα της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

http://www.thestival.gr/

Κατηγορία Υγεία
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 26/03/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας