alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 02 Μαΐου 2020

Μπλόκαρε η εφορία την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε πάνω από 160.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς μετά από εκτεταμένες διασταυρώσεις διαπίστωσε πως δεν πληρούν τους όρους λήψης της ενίσχυσης.

Παράλληλα, σκανάρονται ξανά και τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έλαβαν το επίδομα καθώς υπάρχουν υπόνοιες για παρατυπίες.

Από τους 540.000 επιχειρηματίες που υπέβαλαν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myBusinessSupport, το επίδομα καταβλήθηκε (στις 30 Απριλίου) σε 373.641 δικαιούχους και μπλοκαρίστηκε η πληρωμή σε 166.640 αιτούντες.

Αιτία είναι η διαπίστωση πως δεν πληρούσαν τους όρους λήψης της ειδικής αποζημίωσης. Εντοπίστηκαν και εξόφθαλμες περιπτώσεις όπου υπεβλήθησαν αιτήσεις για τα 800 ευρώ χωρίς να πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις - όπως από επιχειρήσεις που συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά και από υπαλλήλους τους που παρέμειναν στην εργασία.

Εντοπίστηκαν συγκεκριμένα, περιπτώσεις επιχειρηματιών που, δεν είχαν υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ ή και φόρου εισοδήματος, άλλες ήταν σε αδράνεια ή ακόμα περισσότερο είχαν κλείσει τις εταιρείες τους πριν από τον Μάρτιο του 2020 και ορισμένοι αρκετά χρόνια νωρίτερα.

Επειδή είναι πολλές και εξόφθαλμες οι παρατυπίες, η ΑΑΔΕ θα προβεί σε ελέγχους όχι μόνο των αιτήσεων συγκεκριμένων επαγγελματιών που «κόπηκαν» από το επίδομα, αλλά και των 373.641 επαγγελματιών στους οποίους καταβλήθηκε το επίδομα των 800 ευρώ.

Οι «κομμένοι», προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις που έκανε λάθος η εφαρμογή ή οι ίδιοι κατά την υποβολή των αιτήσεων θα τους δοθεί νέα ευκαιρία, για να υποβάλουν νέα αίτηση ή να διορθώσουν την πρώτη που υπέβαλαν. Όσοι κριθούν δικαιούχοι, θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 5 και 10 Μαΐου.

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι, όσοι λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, χωρίς να το δικαιούνται και εντοπιστούν αργότερα, από τις διασταυρώσεις του συστήματος Taxisnet, θα κληθούν αφενός να επιστρέψουν έντοκα το ποσό, ενώ θα μπουν και στο στόχαστρο για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

Επίσης προβλέπεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ψευδή στοιχεία στην αίτησή τους, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δηλώσεως.
Ποιές είναι οι προϋποθέσεις

Οι επιχειρήσεις προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ, πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Η επιχείρηση έχει υποβάλει μέχρι και την 20η Μαρτίου 2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, με ποσό ακαθαρίστων εσόδων (κωδ. 047 της δήλωσης Ε3) μεγαλύτερο του μηδενός,
Η επιχείρηση έχει υποβάλει μέχρι και την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020.
Η επιχείρηση δεν είναι σε αδράνεια από την 1η Απριλίου 2019 και μετά, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή από τη μη υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ, μέχρι και την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2020.
Για επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει έναρξη εργασιών στο φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ μέχρι την 31-3-2019, να μην έχουν υποβάλει, μέχρι και την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ με μηδενικές εκροές καθ’όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 29 Φεβρουαρίου 2020.
Δεν έχει ανασταλεί η χρήση του ΑΦΜ της επιχείρησης για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών σύμφωνα με την απόφαση ΓΓΔΕ ΠΟΛ.1200/2015, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (εξαφανισμένος έμπορος), όπως αυτό προκύπτει από το φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ.
Στην περίπτωση που εργαζόμενοι επιχειρήσεων (μέρος ή όλοι) τίθενται σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους και ο οικείος εργοδότης καταγγείλει αυτή μέχρι τη λήξη του χρονικού διαστήματος, καθώς και στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις δεν διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας μέχρι τη λήξη του ως άνω χρονικού διαστήματος, η αποζημίωση είναι επιστρεπτέα κατά τις κείμενες διατάξεις. Ο έλεγχος της τήρησης της παρούσας παραγράφου πραγματοποιείται μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

 

sofokleousin.gr

Κατηγορία Οικονομία

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης έδωσε απαντήσεις στο ερώτημα «ποια καταστήματα ανοίγουν», αφού βρέθηκε δίπλα στους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά στις καθιερωμένες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό.

Στο ερώτημα ποια καταστήματα ανοίγουν, ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε αναλυτικά ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν και φυσικά τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τόσο για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Από τις 07:00 έως τις 22:00 το προτεινόμενο ωράριο για τα κομμωτήρια τις καθημερινές και από τις 09:00 μέχρι τις 22:00 το βράδυ τα Σάββατα.

Στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κατατέθηκε, σημειώνεται πως για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid, «είναι δυνατόν, να προβλέπονται, με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών, που εκδίδεται μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, στο σύνολο ή σε μέρος της Επικράτειας, σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις ή και κατηγορίες αυτών, καθώς και σε οποιουσδήποτε άλλους, δημόσιους και ιδιωτικούς, χώρους συνάθροισης κοινού:

α) υποχρεωτική χρήση μάσκας,

β) μέτρα τήρησης μέγιστης αναλογίας ατόμων ανά ορισμένη επιφάνεια και ελάχιστης απόστασης μεταξύ τους,

γ) μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας,

δ) ειδικοί κανόνες λειτουργίας».

Ποια καταστήματα ανοίγουν - Αναλυτικά τα πρόστιμα

Με βάση τα όσα αναφέρονται στην ΠΝΠ, στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα μέτρα, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας Αρχής, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο από 150 έως 5.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης:

Τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι:

-βιβλιοπωλεία,
-καταστήματα με γραφική ύλη,
-καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού,
-τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού,
-αθλητικών ειδών,
-ανθέων,
-ΚΤΕΟ,
-κομμωτήρια,
-κέντρα αισθητικής,
-καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων
-οπτικών

Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά, τόνισε ο υφυπουργός, δηλαδή η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων για τους πελάτες, η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, ο κατάλογος των ραντεβού όπου χρειάζεται, καθώς και τα ατομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

Για τις παραβάσεις των παραπάνω θα υπάρχουν κυρώσεις, ενώ σε λειτουργία είναι και η γραμμή 1520 για καταγγελίες μη τήρησης των μέτρων και για φαινόμενα αισχροκέρδιας.

Ο κ. Παπαθανάσης, ανέφερε ότι τα καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου, ενώ όσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής το ωράριό τους μπορεί να διαμορφωθεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα Σάββατα.

Οι θέσεις εργασίας πρέπει να έχουν 2 μέτρα απόσταση τουλάχιστον μεταξύ τους ενώ η χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους είναι υποχρεωτική, ενώ όσον αφορά τη χρήση μάσκας το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.

Καταστήματα, μέτρα δημόσιας υγείας

ΚΑΔ καταστημάτων που ανοίγουν από 4 Μαΐου

47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
71.20 Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις
96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής
96.09.19.08 Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων
Λιανικό εμπόριο ακουστικών βαρηκοΐας και λιανικό εμπόριο οπτικών ειδών (υπάγεται στο γενικό ΚΑΔ 47.78)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα κρούσματα στη χώρα μας, έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με το πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι πρέπει να τηρούμε όλους τους κανόνες στη νέα καθημερινότητα. Και νέα κρούσματα θα έχουμε και νέους θανάτους. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στη νέα φάση. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Για τη μάσκα, είπε ότι οι τελικές προτάσεις των επιστημόνων έχουν αλλάξει, καθώς κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά.

Από τη Δευτέρα η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε επίσης ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε ιατρεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «πολίτες και κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητά μας, που θα είναι πιο σύνθετη, καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχψει μέχρι σήμερα». Τη Δευτέρα περνάμε στη δεύτερη φάση με τον αόρατο εχθρό πάντα παρόντα, σημείωσε περαιτέρω.

Τόνισε την ανάγκη να τηρούμε πιστά όλους τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα. «Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη.

Ποιοι φορούν μάσκα και πού από Δευτέρα

για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα
για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε ιατρεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Για τα υπόλοιπα, σε κλειστούς χώρους, γίνεται απλώς σύσταση.

Κατηγορία Γενικά

Στην ερώτηση τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα, αρκετοί αν (όχι οι περισσότεροι) απαντούν πως θα επισκεφτούν το κομμωτήριό τους.

Τα κομμωτήρια από τη Δευτέρα 4 Μαϊου είναι οι νέες ΜΕΘ δηλαδή...οι νέες Μονάδες Εντατικής Αισθητικής Θεραπείας που ελπίζουμε να αντέξουν την πίεση τις επόμενες ημέρες.

Όσο όμως και αν ανυπομονούμε να πάμε για να βελτιώσουμε την εμφάνιση μας υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουν και οι πελάτες αλλά και οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων.

Το alexandriamou.gr και η Έφη Καραγιάννη βρέθηκε στο κομμωτήριο Love is in the Hair με την ιδιοκτήτρια Αφροδίτη Ιωαννίδου...στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για να τις θέσει ερωτήματα της τρέχουσας επικαιρότητας: Δείτε το σχετικό βίντεο

1) Πραγματικά πήρε φωτιά το τηλέφωνό σου από τις κλήσεις των πελατών για ένα ραντεβού; Προβάδισμα έχουν οι άντρες ή οι γυναίκες;
Τι ζητάνε περισσότερο;

2) Eίναι απαιτητικοί ή καταλαβαίνουν όταν τους λες ότι πρέπει να τηρηθούν προτεραιότητες;

3) Προέχει για σένα η ασφάλεια των πελατών σου και ποια μέτρα θα πάρεται για να το πετύχετε αυτό;
Σε αγχώνει η όλη διαδικασία με τα μέτρα ασφαλείας;

4) Μεγάλη προσοχή χρειάζεται με τα πιστολάκια, καθώς κινούν αέρα και για τον λόγο αυτό, οι πόρτες και τα παράθυρα θα πρέπει να μένουν ανοιχτά.
Το έχετε λάβει υπόψη σας αυτό;

5) Θύμισέ μας το ωράριο που ισχύει πλέον για τα κομμωτήρια;

6) Στείλε ένα μήνυμα για τους φίλους-πελάτες που θέλουν να επισκεφθούν το κομμωτήριο σου...

Μάσκα, γάντια, μπέρτες μιας χρήσης, αντισηπτικά, αποστάσεις και με ραντεβού...Καλή αρχή στα χρυσά ψαλίδια σας!

Κομμωτήριο Love is in the Hair
Δ. Βετσοπούλου 19 - Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Τηλ. επικοινωνίας: 6985 568185

 

 
 
 
Κατηγορία Επιχειρείν

Στη Γ' Εθνική ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας! Η ανακοίνωση της ΕΠΟ .

Σφύριξε λήξη η ΕΠΟ στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της Γ’ Εθνικής

Κατηγορία Αθλητικά

Στα νέα δεδομένα προετοιμάζονται να προσαρμοστούν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που πρόκειται να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους στις 11 Μαΐου, μετά την σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα όσοι διαθέτουν καταστήματα με ρούχα έρχονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη νέα πραγματικότητα στην οποία καλούνται να ανταποκριθούν έχοντας προμηθευτεί ήδη με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, ενώ θα δέχονται τόσους πελάτες όσους έχουν καθοριστεί με βάση τα τετραγωνικά του μαγαζιού.

Συγκεκριμένα, με την είσοδό μας στο κατάστημα:

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αποστάσεις

Πρέπει να φοράμε μάσκα κι εμείς και οι εργαζόμενοι που μας εξυπηρετούν

Προτιμάμε, γνωρίζοντας τα νούμερά μας, να αγοράσουμε ρούχα χωρίς να τα δοκιμάσουμε.

Θα πρέπει το κάθε μαγαζί να διαθέτει ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα μπροστά μας.

Αποφεύγουμε την είσοδο στα δοκιμαστήρια, καθώς είναι πολύ μικροί χώροι, ωστόσο, αν πρέπει να μπούμε τότε προσπαθούμε να μην ερχόμαστε σε επαφή με τις επιφάνειες που υπάρχουν.

Δεν ακουμπάμε τίποτα, παίρνουμε το ρούχο και το φοράμε και αν είναι δυνατόν και πάνω από τα ρούχα μας.

Δεν αφήνουμε τους εργαζόμενους να μπουν στα δοκιμαστήρια όταν είμαστε μέσα, μας κρεμάνε ή ακουμπούν το ρούχο σε ένα σημείο και από εκεί το παίρνουμε εμείς και το δοκιμάζουμε.

Κατηγορία Επιχειρείν

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας