alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Στην αναβάθμιση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών προχωρούν από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι 38 Δήμοι, όπως αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 28/05/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Συνεχίζεται η έντονη αστάθεια με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη σύμφωνα με την ΕΜΥ

Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα παρά την μικρή άνοδο που θα σημειώσει ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη (28/05) σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές που τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Καιρός

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 


Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας ευχαριστούν θερμά τον Αντιδήμαρχο Παιδείας

και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Στέφανο Δριστά για τη συμβολή του στην αντικατάσταση

των άθραυστων μεμβρανών στα τζάμια του παραρτήματος του νηπιαγωγείου. Μια βελτιωτική παρέμβαση ιδιαίτερα σημαντική

για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και για την αισθητική αναβάθμιση του χώρου.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Φρόσω Καρασαρλίδου σε δήμαρχο Βέροιας και αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας γιαθέματα του νομού

 

Στο επίκεντρο αναπτυξιακά έργα στην Ημαθία, τελωνείο, φυσικό αέριο,κάθετος στην Εγνατία, νέο διοικητήριο, δημιουργία Στέγης ΥποστηριζόμενηςΔιαβίωσης στο νομό.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφτηκε τη Δευτέρατον δήμαρχο Βέροιας Κων/νο Βοργιαζίδη και τον αντιπεριφερειάρχη ΗμαθίαςΚων/νο Καλαϊτζίδη για να ενημερωθεί τόσο για θέματα που αφορούν στονΔήμο Βέροιας όσο και για θέματα του Νομού.

 

Με τον δήμαρχο Βέροιας για θέματα του δήμου

 

Με τον δήμαρχο Βέροιας η βουλευτής αρχικά ενημερώθηκε για τιςενέργειες του δήμου σχετικά με τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό όπωςαπολυμάνσεις δημόσιων κτηρίων, απαλλαγή από δημοτικά τέληεπιχειρήσεων που επλήγησαν από το lock down, παράταση συμβάσεων πουέληγαν την περίοδο της καραντίνας κα. Όπως τονίστηκε από τον δήμαρχο,για τις ευπαθείς ομάδες υπάρχει κοινωνικό τιμολόγιο για το νερό. Για τοηλεκτρικό ρεύμα όμως είναι αρμοδιότητα της ΔΕΗ. Θετικά έγινε δεκτή ηπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να πληρωθεί μέσω του Πράσινου Ταμείου μέρος τωνοφειλών συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και τουςέγινε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Με τον δήμαρχο συζήτησαν επίσης το θέμα που προέκυψε με την απένταξητης Βέροιας από το φυσικό αέριο και τις κοινές ενέργειες για την αλλαγήτης απόφασης της ΔΕΔΑ, καθώς για τα έργα που πρότεινε ο Δήμος Βέροιαςστο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα “Φιλόδημο”, ενώ με αφορμή τη συζήτηση για τοΣχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του δήμου που αφορά τη σύνδεση Μπαρμπούτας-Κυριώτισσας, η βουλευτής επισήμανε πως είναι καιρός να δει ο Δήμος μιαευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής του Τριποτάμου και του Αλιάκμονα, η οποίαθα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και να συνδεθεί με τουςτάφους της Βεργίνας. Ειδικά για τον Αλιάκμονα, σημείωσε ότι ενδείκνυταιγια ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού και είναι κάτι που θα πρέπει ναπιέσει ο δήμος για την αξιοποίηση του.

 

Για το φλέγον θέμα τωνανεμογεννητριών στο Βέρμιο, η βουλευτής μετέφερε την ανησυχία της γιατην καταστροφή του βουνού μας από την εγκατάσταση του φαραωνικού πάρκου,τονίζοντας ότι η ίδια είναι μεν υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειαςαλλά όχι με τον ανεξέλεγκτο τρόπο που υλοποιείται στη χώρα μας καιειδικά στην περιοχή μας.

 

Τέλος σχετικά με την εγκατάσταση του Τελωνείου στην Κουλούρα, ένα θέμαγια το οποίο είχε ασχοληθεί εκτεταμένα η βουλευτής στην προηγούμενηθητεία της, η συζήτηση αφορούσε στη στασιμότητα του έργου. “Θα πρέπει ναμη σταματήσουμε τον αγώνα”, δήλωσε η κα Καρασαρλίδου και ο δήμαρχοςσυμφώνησε ενημερώνοντας ότι από τη μεριά του υπάρχουν τα χρήματα πουείχε δεσμευτεί και το μόνο που μένει είναι μια Υ.Α. για τη δέσμευση τουΥπουργείου Οικονομικών ότι θα γίνει εκεί το τελωνείο.

 

Με τον αντιπεριφερειάρχη για ζητήματα του νομού

 

Με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη, η βουλευτής συζήτησε για τονκάθετο άξονα στην Εγνατία, για το φυσικό αέριο, για το νέο Διοικητήριο,για το Τελωνείο, γιατη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στονομό και για το πρόγραμμα ψεκασμών κουνουπιών.

 

Όσον αφορά τον κάθετο άξονα στην Εγνατία και τη δημιουργία ΣΥΔ ηβουλευτήςενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη ότι επανειλημμένα ζήτησεραντεβού από τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για να ενημερωθεί για ταδυο αυτά σημαντικά ζητήματα, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.
Σχετικά με τον κάθετο άξονα στην Εγνατία και ιδιαίτερα για τον κόμβο τουΣ.Σ. Νάουσας (Μονοσπίτων), που είναι και το πλέον ώριμο προς υλοποίησηέργο αλλά και το πλέον επικίνδυνο σημείο, η βουλευτής ζήτησε να μάθει ανυπάρχει βούληση από την Περιφέρεια να το χρηματοδοτήσει, με τοναντιπεριφερειάρχη να ενημερώνει ότι θα δημοπρατηθεί σε ένα χρόνο απότώρα διότι χρειαζόταν μία τροποποίηση που έχει ήδη γίνει, ενώ για τοκομμάτι από Νάουσα προς Έδεσσα, δυστυχώς έχει λήξει η περιβαλλοντικήμελέτη και τώρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αρχαιολογία, έτσι θαχρειαστεί εκ νέου σχεδιασμός.

 

Σχετικά με την πρόταση της βουλευτού για δημιουργία ΣτέγηςΥποστηριζόμενης Διαβίωσης στο νομό για άτομα με αναπηρία που δεν έχουνκάποιον να τους φροντίζει, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε θετικός και ότιθα υποστηρίξει την πρόταση.

 

Στην συζήτηση για το φυσικό αέριο και τηνένταξη της Βέροιας και Νάουσας, ο κ. Καλαϊτζίδης ενημέρωσε τη βουλευτήότι η Περιφέρεια από την αρχή ήταν θετική και έχει ήδη εξασφαλίσειχρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για να έρθει το αέριο στην Ημαθία, με κοινήδιαπίστωση όλων ότι είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νομό μας.

 

Για το θέμα της μετεγκατάστασης του Τελωνείου στην Κουλούρα, ηβουλευτής δήλωσε πως είναι ένα ζήτημα για το οποίο προσπάθησε πολύ στηνπροηγούμενη θητεία της, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το εγχείρημααυτό και ότι θα ζητήσει να συναντηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστενα εξετάσουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα και να δεσμευτούν όλοι γιατην υλοποίησή του.

 

Για το νέο Διοικητήριο ενημερώθηκε ότι αναμένεται ηυπογραφή της παραχώρησης του χώρου από το Υπουργείο Οικονομικών και ήδηέχει ξεκινήσει η προμελέτη, ενώ με αφορμή την επίσκεψή της στον ΟΚΑΝΑΒέροιας, ζήτησε την εύρεση ενός χώρου όπου θα μπορούσαν τα άτομα πουσυμμετέχουν στο πρόγραμμα της απεξάρτησης και είναι σε δεινή οικονομικήκατάσταση να διαμένουν προσωρινά και να τους παρέχονται είδη πρώτηςανάγκης και συνθήκες υγιεινής.

 

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις, η βουλευτής δήλωσε στον δήμαρχο κ.Βοργιαζίδη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη ότι θα είναι πάνταδίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν και ότι θα προσπαθεί συνέχεια να αναδείξειτα θέματα του νομού και θα συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξή του.

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Με χαρά υποδέχομαι στην καρέκλα των ΔΥΟ ΟΨΕΩΝ τον άνθρωπο που άλλαξε την πολιτιστική εικόνα του δήμου μας.

 Tην Τετάρτη 27 Μαϊου 2020 με πρωτοβουλία του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη, με τη συνδρομή του περιφερειακού συμβούλου Ημαθίας Νεστορόπουλου

Απόστολου και την παρότρυνση του Προέδρου της Δ.Κ. Λουτρού κ. Τζιμούλη Αλέξανδρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο με θέμα την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην περιοχή ¨Χολεβάς¨ Λουτρού Ημαθίας.

Στον Υφυπουργό κοινοποιήθηκε η προμελέτη του έργου η οποία είναι προϊόν δωρεάν χορηγίας από τους πολιτικούς μηχανικούς κ. Γκατζούφα Χρήστο

και Κολοθά Παύλο, τους οποίους ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λουτρού ευχαριστεί εγκαρδίως καθώς και τον Βουλευτή Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδη

για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει για την κατασκευή του έργου.


Ο κ. Σκρέκας δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης και στη συνέχεια της ένταξης και της κατασκευής του έργου.

 

 

Ξεκίνησε η συγκομιδή των υπερπρώιμων ποικιλιών ροδάκινων (Φρανσουά, Λολίτα κ.α.). Η παραγωγή φαίνεται να είναι καλή ποιοτικά με μεγάλα μεγέθη. Φέτος οι τιμές παραγωγού είχαν καλό ξεκίνημα, πάνω από τα 90 λεπτά μέχρι και 1,20 ευρώ στην κλούβα.

 

Στην χώρα μας η παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών φαίνεται ότι θα κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα με κάποιες αυξομειώσεις ανά περιοχή. Οι μέχρι στιγμής αποδόσεις φαίνονται ικανοποιητικές και αναμένεται για όλες τις ποικιλίες να έχουμε καλή ποιότητα και μεγάλα μεγέθη.

 

Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, «ξεκινήσαμε την συγκομιδή υπερπρώιμων ποικιλιών ροδάκινων στην Ημαθία. Φέτος η παραγωγή φαίνεται να είναι καλή ποιοτικά με καλά μεγέθη. Υπάρχουν βέβαια κάποια προβλήματα από την ακαρπία σε ορισμένες περιοχές. Επίσης κάποιες περιοχές είχαν προβλήματα από το χαλάζι (Αγία Μαρίνα, Καβάσιλα κ.α.). Στις υπόλοιπες όμως αναμένεται μια καλή ποιοτικά παραγωγή. Οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται σε καλά επίπεδα και ελπίζουμε να μεινεί αυτή η εικόνα και για τις υπόλοιπες ποικιλίες. Η ζήτηση φαίνεται να είναι καλή και σε αυτό έχει βοηθήσει η στροφή προς την κατανάλωση φρούτων λόγω της πανδημίας.

 

Αναμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο υπουργός κ. Βορίδης να καταθέσει - όπως μας έχει υποσχεθεί - τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα μπορούν να πληρώνονται οι εργάτες γης από την Αλβανία με εργόσημο. Είναι ένα θετικό μέτρο που ήταν πάγιο αίτημα μας. Επίσης περιμένουμε από τον ΕΛΓΑ να αλλάξει τον Κανονισμό και να έχουμε δίκαιες αποζημιώσεις».

 

Από την πλευρά του ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας και μέλος της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «η ποιότητα στα ροδάκινα και νεκταρίνια φέτος είναι καλή. Ξεκίνησαν με λιγότερο φορτίο στα δέντρα πριν το αραίωμα και έχουμε καλά μεγέθη. Οι τιμές παραγωγού βρίσκονται σε καλά επίπεδα και μακάρι η εικόνα αυτή να συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Φέτος έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες με Έλληνες εργάτες γης και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να έρθουν και οι Αλβανοί».

 

Μετά από δύο ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή υπερπρώιμων ροδάκινων στην Πέλλα. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο το μέλος της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας, Νίκος Δημητριάδης, «δεν έχουμε πρόβλημα στις υπερπρώιμες ποικιλίες και φαίνεται να έχουν καλή καρπόδεση. Λίγες περιοχές είχαν προβλήματα από χαλαζοπτώσεις. Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια καλή παραγωγή και φαίνεται να υπάρχει ζήτηση. Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες τη νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των εργατών γης από Αλβανία με εργόσημο».

 

Προβλέψεις για ευρωπαϊκή παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών


Οι προβλέψεις της ευρωπαϊκής παραγωγής πυρηνοκάρπων για το 2020 παρουσιάστηκαν σε τηλεδιάσκεψη του Europêch, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 22 Μαΐου.

 

Στη συνάντηση, που έγινε υπό την προεδρεία του κ. Eric Hostalnou (Chambre d'Agriculture des Pyrénées-Orientales), ο κ. Γιώργος Κάντζιος μίλησε για την κατάσταση στην Ελλάδα, η κ. Laura Stocchi (CSO) για την Ιταλία, ο κ. Javier Basols (Cooperativas agro Alimentarias) και η κ. Sara Ruiz Chacon (Afrucat) για την Ισπανία και ο κ. Bruno Darnaud (AOP Pêches et Abricots) για τη Γαλλία.

 

Όπως ανέφεραν η φετινή συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε 2,4 εκατ. τόνους ροδάκινα και νεκταρίνια, δηλαδή θα είναι μειωμένη, κατά 19%, σε σύγκριση με το 2019 και μειωμένη σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις φέτος η παραγωγή της Ιταλίας θα ανέλθει σε 820.000 τόνους, της Ελλάδας σε 303.500 τόνους, της Ισπανίας σε 1.114.100 τόνους και της Γαλλίας σε 183.000 τόνους.

 

www.agrotypos.gr

Κατηγορία Αγροτικά

Στον Έβρο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ την ίδια ώρα ξεκινάει η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων

στην περιοχή με περίπου 400 αστυνομικούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη

και από εκεί θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Στη συνέχεια, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στις Φέρες.

 

Ο υπουργός θα ενημερωθεί, επίσης, για την πορεία των ενεργειών που αφορούν στην κατασκευή του νέου φράχτη 26 χιλιομέτρων στον Έβρο που προχωρούν με γρήγορες διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι αναμένεται η τεχνική μελέτη για την κατασκευή του νέου φράχτη, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, που θα έχουν ολοκληρωθεί

στο αμέσως επόμενο διάστημα. Σε αυτή τη φάση και έως και την Παρασκευή 29 Μαΐου, με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε χθες, θα έχουν μεταβεί και θα έχουν αναπτυχθεί

σε όλη την συνοριακή γραμμή του Έβρου συνολικά 400 αστυνομικοί για την ενίσχυση της φύλαξης. Πρόκειται κυρίως για αστυνομικούς των ΜΑΤ από Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία,

αλλά και δύο διμοιρίες από την Αθήνα, καθώς και από άλλες υπηρεσίες από διάφορες περιοχές. Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη των νέων συνοριακών φυλάκων

που έχουν ήδη καταταγεί με τον πρόσφατο διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν ακόμα προσληφθεί, καθώς προέκυψε το θέμα του κορονοϊού και όλες οι διαδικασίες «πάγωσαν».

Τώρα όμως, θα γίνει ταχύτατα η ολοκλήρωση των αθλητικών διαδικασιών και ταχύρρυθμη εκπαίδευση των καταταχθέντων προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία.

Πρόκειται για 400 συνοριακούς φύλακες για τον Έβρο και άλλους 660 για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε ότι ποτέ δεν χαλάρωσαν τα μέτρα φύλαξης του Έβρου,

μετά την τελευταία εισβολής μεταναστών που προσέκρουσε στην άμεση αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων, ωστόσο τώρα ενισχύεται ακόμα περισσότερο η παρουσία της αστυνομίας,

καθώς «η Τουρκία κρατάει συνεχώς ψηλά το θέμα». Ο ίδιος ανέφερε ότι με την μετακίνηση των δυνάμεων από την υπόλοιπη Ελλάδα ενισχύεται η επιτήρηση όλων των διαβάσεων

στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς πληροφορίες εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει από πλευράς της γείτονος απόπειρα εισβολής νέου κύματος μεταναστών και τόνισε

ότι «ο Έβρος σφραγίζεται». Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι εφέτος αυξάνεται σημαντικά και ο αριθμός των εισακτέων με τι Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ελληνική Αστυνομία,

για την αύξηση του προσωπικού του Σώματος. Συγκεκριμένα, θα εισαχθούν 730 στη Σχολή Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών, έναντι 310 και 40 αντίστοιχα, που ήταν πέρσι.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στην καταβολή  επιδομάτων στους δικαιούχους για το μήνα Μάϊο θα προχωρήσει ο ΟΠΕΚΑ εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα επιδόματα. Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις τα χρήματα θα βρίσκονται στα ΑΤΜ των τραπεζών από την Πέμπτη το απόγευμα.

Ειδικότερα τα επιδόματα και παροχές που πληρώνονται είναι:

— Επίδομα Παιδιού – Α21. Καταβολή της δεύτερης διμηνιαίας δόσης για το 2020 στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού που αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο

— Επίδομα γέννησης. Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. Έτσι όσοι πληρωθούν στις 29 Μαΐου θα πληρωθούν την δεύτερη δόση 30 Σεπτεμβρίου.

— Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα

 

— Στεγαστική Συνδρομή

 

— Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων

 

— Σύνταξη Υπερηλίκων

 

— Επίδομα Ομογενών

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας