alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 09 Μαΐου 2020

Το Olive Bistro Wine Bar αναταποκρίθηκε άμεσα
στη νέα πραγματικότητα και με αυξημένη αίσθηση καθήκοντος προς όλους τους φίλους και πελάτες του, το αγαπημένο και πολύ ¨νόστιμο¨ Olive συνεχίζει ώστε να όλοι να απολαμβάνουμε τις γεύσεις του στο χώρο μας!

Έτσι, από την Παρασκευή 24 Απριλίου, και μέχρι νεωτέρας, θα είναι ανοικτό για να εξυπηρετεί τους φίλους - πελάτες του

με τις υπηρεσίες take away και delivery μόνο...τώρα που μένουμε σπίτι...

Ωρες λειτουργίας: 1μ.μ. - 11μ.μ.

Πεζόδρομος Αλεξάνδρειας

Δείτε αναλυτικά το μενού...

ΤΗΛ : 2333502871

KIN : 6981088508 - 6987388020

Κατηγορία Επιχειρείν

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τριπλασιαστούν οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού και από 140.000 που ήταν πέρσι θα φτάσουν τους 400.000 διαθέτοντας ένα κονδύλι ύψους 30 εκ. ευρώ ενώ θα προστεθούν και 113.000 δικαιούχοι που δεν έχουν αξιοποιήσει ακόμη περσινές επιταγές του κοινωνικού τουρισμού.

Παράλληλα στα σχέδια του υπουργείου Εργασίας είναι η κάλυψη όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των δικαιούχων, εκτός των αυτοκινήτων. Για τους περσινούς δικαιούχους που δεν έχουν κάνει χρήση ακόμη των επιταγών κοινωνικού τουρισμού και σύμφωνα με τα Dikaiologitika News είναι 113.000 προβλέπεται παράταση μέχρι τέλος Οκτωβρίου των επιταγών τους καθώς λήγουν 31 Ιουλίου.

Στόχος των μέτρων αυτών είναι να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός και λόγω της κατάστασης από τις συνέπειες του κορωνοϊού να επιδοτηθούν οι διακοπές των εργαζομένων. Ειδικότερα αρχές Ιουνίου αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις οι οποίες θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/aitese-se-programmata-koinonikou-tourismou

Με την επιταγή θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν δωρεάν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα αναρτηθούν στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

• από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα στα νησιά Μυτιλήνης, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή

• από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ποιοι είναι δικαιούχοι
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021 ορίζονται:

• ασφαλισμένοι που πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας

• ασφαλισμένες που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

• ασφαλισμένοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),

• άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζονται:

• τα τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε και έως δεκαοχτώ ετών. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 01.01.2020.

• τέκνα των δικαιούχων ηλικίας 18 έως 24 ετών έμμεσα ασφαλισμένα από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,

• τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των 18 ετών με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, έμμεσα ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας, χωρίς ημέρες εργασίας,

• οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης ενεργού ασφαλιστικής ικανότητας είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,

• οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται).

 

www.dikaiologitika.gr

Ειδική ρύθμιση των χρεών που θα συγκεντρωθούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο από πληττόμενες επιχειρήσεις και πληττόμενους εργαζόμενους, θα προχωρήσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Μετά τις παρατάσεις καταβολής των τρεχουσών οφειλών από φόρους και εισφορές, που έχουν χορηγηθεί μέχρι τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα, στο συγκεκριμένο δίμηνο θα υπάρξει συσσώρευση οφειλών για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, που θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν.

Επιπρόσθετα, εκείνη την περίοδο, θα ξεκινήσει και η πληρωμή των δόσεων του φόρου εισοδήματος του 2020 και του ΕΝΦΙΑ, ενώ συγχρόνως, θα «τρέχουν» και οι οφειλές των συγκεκριμένων μηνών.

Πρόκειται για ένα αδιέξοδο, το οποίο απασχολεί το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο γνωρίζει ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα δεχτεί ισχυρές πιέσεις κατά το τελευταίο πεντάμηνο του έτους, ισχυρότερες από εκείνες που καταγράφονται στους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι η ακόλουθη:

Παρατάθηκαν μέχρι το τέλος Αυγούστου οι προθεσμίες πληρωμής των φόρων που επρόκειτο να πληρωθούν τέλη Μαρτίου και Απριλίου. Εναλλακτικά δόθηκε η δυνατότητα να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις, όσοι μπορούσαν, με μεγάλη έκπτωση 25%.
Παρατάθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο η υποχρέωση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών που επρόκειτο να καταβληθούν Μάρτιο και Απρίλιο.
Ταυτόχρονα, αβεβαιότητα επικρατεί για τους φόρους και τις εισφορές του Μαΐου και του Ιουνίου, καθώς η «κανονικότητα» δεν θα επανέλθει αυτομάτως και το πιθανότερο είναι να παραταθούν και αυτές.
Την ίδια περίοδο θα έρθουν και οι υποχρεώσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου συν οι πληρωμές του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Στο πλαίσιο όλων αυτών καθίσταται σαφές, ότι οι επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα, δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των φορολογικών και των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η αβεβαιότητα σχετικά με το πόσες επιχειρήσεις θα ανοίξουν ξανά και πόσες θα βάλουν λουκέτο, που σημαίνει ότι δεν θα πληρώσουν τους νέους φόρους αλλά και δύσκολα θα πληρωθούν εκείνοι που αναβλήθηκαν.

Αβεβαιότητα υπάρχει και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα έχουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις (πλην των ασφαλιστικών εισφορών τον Αύγουστο συν τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Επίσης, ερωτηματικό αποτελεί, πόσοι από αυτούς θα διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης, μετά τη λαίλαπα των απολύσεων που έρχεται.

Παράδειγμα, πώς θα πληρώσει τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ του 2020 ο υπάλληλος του τουριστικού τομέα ο οποίος δεν θα προσληφθεί φέτος;
Το ίδιο ισχύει και για τον εργαζόμενο άλλου τομέα, ο οποίος πιθανότατα θα χάσει τη δουλειά του.
Η «κορονο-ρύθμιση»

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών μελετά διάφορα σενάρια και συγκεκριμένα μία «κορονο-ρύθμιση» για τα χρέη που συγκεντρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα εξετάζεται όπως, όλα τα χρέη που θα δημιουργηθούν λόγω των υποχρεωτικών λουκέτων ή της μειωμένης δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού να συγκεντρωθούν σε ένα ποσό και να ρυθμιστεί η καταβολή τους σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

Υπάρχει ήδη η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, αλλά εκτιμάται ότι αυτή δεν θα βοηθήσει, λόγω των υψηλών χρεών και για το λόγο ότι θα πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα, που θα έχουν βγει λαβωμένα από την πανδημία.

Έτσι, στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ, όπως και το υπουργείο Εργασίας μελετούν μια νέα ειδική ρύθμιση, μόνο για τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις, οι δόσεις θα είναι περισσότερες από 24 με το πιθανότερο να φτάσουν στις 48.

 

www.sofokleousin.gr

Κατηγορία Οικονομία

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για την σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, αρχής γενομένης στις 11 Μαΐου με την Γ’ Λυκείου και στις 18 Μαΐου, των Α’ και Β’ τάξεων Λυκείου καθώς και των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου, ο Δήμαρχος

Η 9η Μαΐου συμβολίζει τη διαχρονική πάλη των λαών ενάντια στη ναζιστική και φασιστική βαρβαρότητα. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα μαγαζιά. Γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα, από την προγραμματισμένη ημερομηνία, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. «Ακόμη και μια μέρα είναι κέρδος για την αγορά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

Γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν νωρίτερα, από την προγραμματισμένη ημερομηνία, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. «Ακόμη και μια μέρα είναι κέρδος για την αγορά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζονται όλες οι δημιουργικές ιδέες προκειμένου να ανοίξουν οι επιχειρήσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα, αλλά αυτό να συμβεί με υγειονομική ασφάλεια, να είναι βιώσιμες και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, οπότε εκτός από τη συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους υπάρχει καθημερινή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για χρηματοδοτικά εργαλεία και φοροαπαλλαγές.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για μείωση του ΦΠΑ ο υπουργός σημείωσε ότι «ο εκάστοτε υπουργός Ανάπτυξης είναι υπέρ της μείωσης των φόρων».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας ο υπουργός τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «τι θα γινόταν, αν...» σχετικά με τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν διαχειριζόταν ως κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού και ειδικά για το σημείο περί επιθετικής εξαγοράς επιχειρήσεων από το Κράτος, είπε: «Ο σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να κρατικοποιήσουμε την οικονομία; Να κάνουμε ρουσφέτια και προσλήψεις και να δημιουργήσουμε προβληματικές επιχειρήσεις και να κάνουμε πάλι όσα μας έφεραν μέχρι εδώ;». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε την οικονομίας μας... Βενεζουέλα. Τώρα είναι ώρα να κάνουμε ότι μπορούμε για να εκμεταλλευθούμε το καλό όνομα της χώρας εν μέσω της επιδημίας και να τονώσουμε την οικονομία. Τώρα πρέπει να "ανεβάσουμε στροφές"».

Για τα σενάρια εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης είπε «δεν αισθάνομαι ότι έχουμε έλλειμμα πολιτικής νομιμοποίησης ούτε ότι κυβερνούμε τυραννικά. Δεν βιώνει κάποιος πολίτης ότι τον εξαπατήσαμε, ότι άλλα λέγαμε προεκλογικά και άλλα κάνουμε, δεν ξέραμε ότι θα έρθει ο κορονοϊός και το κρύβαμε».

Για το επίδομα των 800 ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης είπε το Κράτος όφειλε να αναλάβει το κόστος για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που το ίδιο επέβαλλε. Πρέπει όλοι να κάνουμε το χρέος μας και έτσι μπορούμε και στην οικονομία να καταφέρουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Για τις τιμές στις μάσκες ο υπουργός είπε ότι οι τιμές πέφτουν και σύμφωνα με την ενημέρωση από τις υπηρεσίες ελέγχου της αγοράς, σήμερα στα σούπερ μάρκετ, ο καταναλωτής μπορεί να βρει μάσκες μίας χρήσης που ξεκινά η τιμή τους από 42 λεπτά.

 

www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας