alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 6.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε η τελετή Εγκαινίων του νέου ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ στο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων Hμαθίας.

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 6.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε η τελετή Εγκαινίων του νέου ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ στο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων Hμαθίας.

 

Το γήπεδο μπάσκετ αποτελεί δωρεά στη γενέτειρά του, από τον καταξιωμένο προπονητή σε Ελλάδα και Ευρώπη, Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια.

 

Ο Δημήτρης Ιτούδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας και ξεκίνησε από αυτό το μικρό χωριό του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Ημαθίας, τη λαμπρή αθλητική και προπονητική του καριέρα που περιλαμβάνει Πρωταθλήματα και αμέτρητες διακρίσεις που τον έστειλαν στην κορυφή της Ευρώπης.

 

Η τελετή Εγκαινίων περιελάμβανε φιλικούς μπασκετικούς αγώνες από τοπικές ομάδες του Δήμου Αλεξάνδρειας προς τιμήν του Δημήτρη Ιτούδη ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά του στη γενέτειρά του καθώς και απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας και από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας μα πάνω από όλα διάχυτη την αγάπη και το σεβασμό των συγχωριανών του.

 

Στην εκδήλωση μίλησαν για τον Δημήτρη Ιτούδη ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Τρικάλων κ. Κασνακίδης, η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου κ. Κιρκιλιανίδου, ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου, εμπνευστής της όλης προσπάθειας, ο οποίος ενημέρωσε τον Δημήτρη Ιτούδη για την κατάσταση στο γήπεδο μπάσκετ των Τρικάλων και ο Γιώργος Κάρλος ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στα χρόνια που ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκινούσε το μπασκετικό του ταξίδι, όταν ο ίδιος ήταν Πρόεδρος στον ΠΕΠΣ Ερμής Τρικάλων.

 

Επίσης μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δημήτρη Ιτούδη αφού συναντήθηκε με τους παλιούς του συμμαθητές, με τους οποίους φοιτούσε στο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων όπου έγινε η Δωρεά καθώς και με εκπροσώπους φορέων του τόπου καταγωγής του.

 

 

 

 

 

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου κοντά στα προβλήματα των κτηνοτρόφων.


Απογοήτευση και αγανάκτηση για τη μη στήριξη του κλάδου από την κυβέρνηση.

 

Με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων κ. Στέργιο Κίρτσο συναντήθηκε η
βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου εν όψει του νέου νομοσχεδίου
του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Ο κ. Κίρτσος εξέφρασε την απογοήτευση αλλά και την αγανάκτηση των
αιγοπροβατοτρόφων για τη μη στήριξη του κλάδου από τις επιπτώσεις της
πανδημίας του κορονοϊού. Έκανε λόγο για απώλεια πάνω από 80 εκατ. ευρώ
του κλάδου από τις τιμές αμνοεριφίων το Πάσχα, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε
ότι θα καλύψει μόνο τα 32 εκ. ευρώ, τα οποία και αυτά είναι ακόμη “στον
αέρα”.


Εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τη μη πρόσκλησή τους ως βασικού
εταίρου στη διαβούλευση για το κατατεθέν νομοσχέδιο, ιδιαίτερα για τις
προτάσεις στο κεφάλαιο των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, το οποίο, όπως
τόνισε, αυξάνει τη γραφειοκρατία ακόμη και για τις παραδοσιακού τύπου
μονάδες, ενώ με τη νέα παράταση στις άδειες λειτουργίας μέχρι το 2022
αφήνει έκθετη τη χώρα μας στην Ε.Ε. Το πιο επικίνδυνο όμως, όπως
επισήμανε ο κ. Κίρτσος, είναι ότι δίνει άδειες έγκρισης χωρίς κανέναν
έλεγχο, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τους κτηνοτρόφους σε περιπέτειες στο
στάδιο της άδειας λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεών τους.


Οι κτηνοτρόφοι προτείνουν στις περιπτώσεις νομαδικής κτηνοτροφίας
μικρού αριθμού ζώων και ύπαρξης πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων τη
χορήγηση έγκρισης λειτουργίας χωρίς την ύπαρξη οικοδομικής άδειας υπό
την προϋπόθεση τήρησης των διατάξεων ευζωίας των ζώων. Επίσης από τους
κτηνοτρόφους τονίζεται ότι οι τιμές στο γάλα παραμένουν καθηλωμένες και
ο χρόνος πληρωμής αόριστος, γιατί το μείζον θέμα των ελληνοποιήσεων
συνεχίζεται. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, η πολιτική
ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει να
επιδείξει ούτε μια περίπτωση επιβολής προστίμων στον τομέα των
ελληνοποιήσεων!

Ν.Π.Δ.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ανακοινώνεται ότι αύριο 28-7-2020 ο Β΄Βρεφονηπιακός Σταθμός Αλεξάνδρειας (οδός Κατρανίτσα 11) θα παραμείνει κλειστός λόγω διακοπής νερού.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

ΡΕΣΙΝΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι στις 28/07/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα : από 08:00 π.μ έως και 13:00 μ.μ , θα γίνει διακοπή νερού θα γίνει διακοπή νερού για την αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης στο εσωτερικό δίκτυο του κεντρικού τμήματος της Αλεξάνδρειας , στα παρακάτω οικοδομικά τετράγωνα που περιλαμβάνουν τις οδούς:

 

1. Επί της οδού 28Ης Οκτωβρίου ( ζυγοί αριθμοί ).

(από την οδό Ελ Βενιζέλου έως την οδό Εθν Αντίστασης).

2. Επι της οδού Ελ Βενιζέλου ( Ζυγοί αριθμοί )
( από την οδό Μακεδονομάχων εως 28ης Οκτωβρίου ).

3. Επι της οδού Εθν Αντίστασης
( από την οδό Μακεδονομάχων εως 28ης Οκτωβρίου ).

4. Επι της οδού Μακεδονομάχων μονοί αριθμοί )
( από την οδό Ελ Βενιζέλου εως Εθν.Αντίστασης ).

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Εκ της Τεχνικής
Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ ΑΛ

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της δράσης «νταντάδες της γειτονιάς» για την ισότητα στην εργασία και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

 

Σύμφωνα με την απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκης Δανδόλου, τη σχετική πρόσκληση έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και καλούνται, από σήμερα, φορείς των δήμων και των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου να σχεδιάσουν και να αναδείξουν τους σχετικούς τοπικούς φορείς που θα αναλάβουν τη στελέχωση και την, καταρχήν πιλοτική, επιδοτούμενη φύλαξη παιδιών έως 12 ετών.

 

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο των δράσεων συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και αντικείμενό της αποτελεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου για την ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος εξυπηρέτησης γονέων για την φύλαξη των παιδιών τους στο πρότυπο της υλοποιούμενης σε άλλες χώρες δράσης «Νταντάδες της Γειτονιάς».

 

Σε αυτή, την φάση του σχεδιασμού, θα γίνει χαρτογράφηση και συγκριτική αποτύπωση αντίστοιχων δράσεων άλλων χωρών και θα διατυπωθούν προτάσεις για την υλοποίηση αντίστοιχης δράσης στην Ελλάδα (ανίχνευση αναγκών, περιγραφή συνεργασίας εμπλεκόμενων φορέων, κοστολόγηση, προσδιορισμός μεθοδολογίας υλοποίησης της δράσης κλπ). Επίσης, θα γίνουν προτάσεις για τη διαμόρφωση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της δράσης και θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της σε επιλεγμένους δήμους για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά.με την καθολική εφαρμογή στο σύνολο της χώρας.

 

Τα συγχρηματοδοτούμενα κεφάλαια από την Ε.Ε. και το ελληνικό δημόσιο ανέρχονται σε 3.069.200 ευρώ και στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες θα διατεθούν τα περισσότερα λεφτα (1.851.608 ευρώ).

 

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από σήμερα, 27 Ιουλίου 2020 έως την 31η Δεκεμβρίου 2021. Η ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων γίνεται μέσω της οικείας ιστοσελίδας/ηλεκτρονικής διεύθυνσης, https://empedu.gov.gr/

 

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των ΤΔΠ και άλλες διευκρινίσεις αρμόδιος είναι η Μαριάννα Γιδαράκου, 2103278175, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Εκπαίδευση

 Tο Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη Εκδήλωση προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής στην Κυψέλη Ημαθίας.

Συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός - Λαογραφικός Σύλλογος Κυψέλης Ημαθίας ¨Η Μέλισσα¨ σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα  Κυψέλης

ανέλαβε  μια αξιέπαινη πρωτοβουλία και πραγματοποίησε Παραδοσιακή Έκθεση με φωτογραφικό υλικό που αφορούσε χρονικά την περίοδο 1902 μέχρι 1980.

 

 

 

 

Ευχόμαστε έτη πολλά κι ευλογημένα στον Σεπτό, πανάξιο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ.κ. Παντελεήμων για τα ονομαστήριά του.

 

Ο Θεός να τον φωτίζει για να επιτελεί το έργο του και να τον ενισχύει να δίνει παντού και πάντοτε την καλή ομολογία της πίστεως.

 

Το alexandriamou.gr σας εύχεται από καρδιάς ο Θεός της δόξης να Σας χαρίζει υγεία και δύναμη, για να συνεχίσετε την πολυσχιδή μαρτυρία και προσφορά Σας προς το ποίμνιό Σας, και την κιβωτό του την Εκκλησία, και προς την Ορθοδοξία, αναδεικνυόμενος απόστολος αληθείας, ζωής, χάριτος, ευλογίας αληθινού ευαγγελικού Ποιμένος.

 

Πολλά τα έτη Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα!

Κότα σχάρας & σούβλας «ΜΕΝΤΣΗΣ», μια νέα γευστική γωνιά άνοιξε τις πύλες της στην οδό Δ. Βετσοπούλου 14.

 Γευστικές καταστάσεις με παραδοσιακές και σύγχρονες γεύσεις, έτοιμες να σας απογειώσουν...

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, όλα παρασκευάζονται με πολύ μεράκι έτσι ώστε να μείνετε όλοι ικανοποιημένοι.

Γεύσεις απλές, καθαρές, αυθεντικές, που τις νοσταλγούμε πολλές φορές, κυνηγώντας το διαφορετικό και το καινούργιο.

Κατηγορία Επιχειρείν

Προγράμματα για 56.000 ανέργους θα προκηρύξει το επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ αρχή γενομένης από τον Αύγουστο που θα ξεκινήσει το νέο βελτιωμένο πρόγραμμα της Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν από τον Σεπτέμβριο νέα προγράμματα για 47.000 ανέργους.

 

Ειδικότερα μέσα στον Αύγουστο θα ξεκινήσει ο ΟΑΕΔ το βελτιωμένο πρόγραμμα της Επιταγής Επανένταξης που επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

 

Στοχεύοντας στη βελτίωση της λειτουργίας, των κινήτρων και της αποτελεσματικότητας του προγράμματος που έχει καλύψει μόνο 880 από τις 10.000 θέσεις από το 2017, η τροποποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:

 

- Αφαιρείται ο περιορισμός συμμετοχής σε εργοδότες που απασχολούν έως 10 άτομα, διευρύνοντας τη συμμετοχή σε όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα από το μέγεθος του προσωπικού τους.

 

· Αφαιρείται ο περιορισμός συμμετοχής σε επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους στους οποίους υπολείπονται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότησης, διευρύνοντας τη συμμετοχή σε όλους τους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.


· Αυξάνεται στο 80% του μισθολογικού και μη κόστους η ανώτατη μηνιαία επιδότηση των επιχειρήσεων, έως τα 830 ευρώ. Δηλαδή, η ανώτατη επιδότηση για την πρόσληψη ενός επιδοτούμενου ανέργου υπερδιπλασιάζεται από 400 στα 830 ευρώ (108%).


· Καθορίζονται στα 830 ευρώ το μήνα οι ελάχιστες ακαθάριστες αποδοχές των ανέργων που προσλαμβάνονται.


· Απλουστεύεται και γίνεται ταχύτερη η διαδικασία αίτησης και πρόσληψης ανέργων για τις επιχειρήσεις.


· Μετατρέπεται σε ηλεκτρονική η διαδικασία αίτησης και κατάθεσης δικαιολογητικών για την είσπραξη της επιχορήγησης από τις επιχειρήσεις.


· Καταργείται η 3μηνη δέσμευση για διατήρηση προσωπικού μετά το τέλος της 12μηνης επιχορήγησης.

 

Νέα προγράμματα

 

Παράλληλα μέσα στον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν τρία νέα προγράμματα:

 

- Απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 700 ευρώ μηνιαίως για 12 μήνες το 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 7.000 μακροχρόνια ανέργων 30 ετών και άνω σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και ∆υτικής Ελλάδας.


- Απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 600 ευρώ μηνιαίως για 6 μήνες το 100% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 5.000 ανέργων 18-29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.


- Απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε περιοχές υψηλής ανεργίας. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 813 ευρώ μηνιαίως για 7 μήνες το 100% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 3.000 ανέργων 18-30 ετών σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου.


Επίσης τον Οκτώβριο θα προκηρυχθούν τα εξής προγράμματα :


- Απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που επιχορηγεί με έως 813 ευρώ μηνιαίως για 7 μήνες το 100% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 10.000 ανέργων 18-29 ετών σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.


- Νέας επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες όπου θα επιχορηγεί για 12 -18 μήνες με 10.000 έως 17.000 ευρώ 2.500 ανέργους 18-29 ετών, για να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση.


Επίσης τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουν δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ:

 


- Απασχόλησης νέων πτυχιούχων. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 950 ευρώ μηνιαίως για 10 μήνες το 100% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 6.000 ανέργων 22-29 ετών με πτυχίο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.


- Κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 475 ευρώ μηνιαίως για 8 μήνες το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την κατάρτιση και πρόσληψη 4.500 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.


Ακόμη για τον Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί να προκηρυχθούν:


- Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 700 ευρώ μηνιαίως για 12 μήνες το 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιόνιων Νησιών, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.


- Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις περισσότερο αναπτυγμένες περιφέρειες. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 700 ευρώ μηνιαίως για 12 μήνες το 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου.

 

www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας