alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Στα 180 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.420, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. Τα 2.419 (18.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.789 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

59 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 12 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 88.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Οι 173 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε πέντε ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 310 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 112 (36.7%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων:

21 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
102 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 8 συνδέονται με συρροές, ενώ 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης


4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας


5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το ΚΦΠΜ Μόριας
3κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας, όλα συνδεόμενα με συρροή
3κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και διαδικασίες λειτουργίας που αφορούν στην τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.  

Στον Δήμο Νάουσας με ευθύνη απέναντι στους μαθητές μας, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα στα σχολεία μας για να υποδεχτούν τα παιδιά και τους νέους μας.

Όπου υπήρχαν σοβαρά προβλήματα προχωρήσαμε σε εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων, θέσαμε ως προτεραιότητα την καθαριότητά τους και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας φροντίσαμε να έχουμε έγκαιρα για τα σχολεία του δήμου μας το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες και αντισηπτικά υγρά.

Τα σχολεία μας αποτελούν τις «κυψέλες» γνώσης για τα παιδιά μας και πρέπει να συνεχίσουν να είναι οι χώροι της δημιουργίας, της ελπίδας και της προόδου. Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική καθώς σηματοδοτεί ένα  καινούριο ξεκίνημα που συνοδεύεται από προσδοκίες, στόχους και όνειρα  που κάνουν δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και συναρπαστικό τον δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς, λοιπόν, στις μαθήτριες και στους μαθητές μας να έχουν μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά.

Κοινός στόχος όλων μας, μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών και δημοτικής αρχής, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ασφαλές, που να παρέχει στους νέους μας όλες τις δυνατότητες, ώστε να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω τη συνεργασία δασκάλων, καθηγητών, γονέων και κηδεμόνων και τους διαβεβαιώνω ότι ο ίδιος προσωπικά αλλά και όλη η δημοτική αρχή θα είμαστε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν.

Αγαπητοί μαθητές μας,

εύχομαι η φετινή χρονιά, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας καθώς και σε ένα καλύτερο αύριο για εσάς  και τις οικογένειές σας.

Καλή δύναμη σε όλους, καλή σχολική χρονιά!»

Το βιβλιοπωλείο Κύτταρο εύχεται σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές του Δήμου μας με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας.

Στο κατάστημα θα βρείτε άριστης ποιότητας & αισθητικής σε πολλά σχέδια με όλους τους αγαπημένους σας ήρωες σε σχολικές τσάντες και πάντα σε προσιτές τιμές.

Κασετίνες και τσαντάκια για το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο, για να έχετε μαζί όλα όσα χρειάζεστε.

Μοντέρνα σακίδια και τσάντες που θα τα έχετε μαζί σας στο σχολείο, στις εκδρομές και τα ταξίδια σας.

Tσαντούλες νηπιαγωγείου, καλαθάκια φαγητού και ότι χρειάζονται οι μικροί μας φίλοι.

Trendy σακίδια σε μεγάλη ποικιλία από μοντέρνα υλικά και χρώματα.

Για Σχολικές τσάντες;...μόνο στο ΚΥΤΤΑΡΟ...απίστευτη ποικιλία, μοναδικά σχέδια, προσιτές τιμές!

Σε όλα τα σχολικά είδη οι παραλαβές συνεχίζονται αφού...το ΚΥΤΤΑΡΟ κάνει τα όνειρα των παιδιών...πραγματικότητα!

Το βιβλιοπωλείο Κύτταρο συμμετέχει στο πρόγραμμα δωρεάν βιβλίων του ΟΑΕΔ και του πρώην ΟΓΑ και δέχεται κουπόνια για την αγορά βιβλίων. Το κατάστημα δέχεται από τους επιτυχόντες, τα κουπόνια για την αγορά βιβλίων εξαργυρώνοντας άμεσα, προσφέροντας εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, ξενόγλωσσα, βοηθήματα και εξυπηρετώντας όλες τις απαιτήσεις της πολυπληθούς πελατείας του.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΥΤΤΑΡΟ


Δ. Βετσοπούλου 74 - Αλεξάνδρεια
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23330 26900

Υπεύθυνος: Κώστας Γελαδάρης.

Κατηγορία Επιχειρείν

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται φέτος κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Εύλογες οι ανησυχίες των γονέων, των μαθητών και του εκπαιδευτικού κόσμου αφού η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν περιοριστεί σε επικοινωνιακού χαρακτήρα μόνο μέτρα, με έμφαση στις μάσκες και τα...παγουρίνα.

  • Τίποτα για την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού επιπλέον εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά στο εκπαιδευτικό σύστημα.
  • Τίποτα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις και την τήρηση των αποστάσεων, την αναζήτηση αιθουσών και χώρων ώστε να διαμορφωθούν παντού τμήματα των 15 μαθητών.
  • Τίποτα για επιπλέον προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.
  •  Τίποτα για την έκτακτη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία έγκαιρα και με υπευθυνότητα διατύπωσε προτάσεις για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών δομών έναντι των υγειονομικών προκλήσεων.

 Το Υπουργείο Παιδείας όμως είχε άλλες προτεραιότητες. Την αλλοτρίωση της δημόσιας παιδείας και την εμπορευματοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να σηκώσουν το βάρος όχι μόνο της εκπαιδευτικής διαδικασίας  αλλά και της μετάδοσης της γνώσης σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Εύχομαι στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η μάχη ενάντια σε αυτήν την πολύπλευρη κρίση πρέπει να μας βρει νικητές αλλά και δικαιωμένους στον αγώνα για Δημόσια Υγεία, Δημόσια Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος.

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Ενα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στα νηπιαγωγεία του Δήμου Αλεξάνδρειας.


Στο επίκεντρο της σημερινής, πρώτης ημέρας στο σχολείο βρίσκονται τα μέτρα προστασίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και τη συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ.

Οι μαθητές στο Νηπιαγωγείο Κεφαλοχωρίου, έφθασαν φορώντας τις μάσκες τους .

Οσον αφορά στη σημερινή ημέρα, στην είσοδο του νηπιαγωγείου, διανεμήθηκε μία μάσκα που προορίζονταν για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ο καθιερωμένος αγιασμός τελέστηκε από τον ιερέα  στο προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου.

 

Ο Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων απέστειλε την παρακάτω Ευχαριστήρια επιστολή:

Η Προϊσταμένη και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Κεφαλοχωρίου ευχαριστούν ολόθερμα την σχολική επιτροπή και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της κ. Στέφανο Δριστά, για την έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια μας για τον εξωραϊσμό του σχολείου μας . Με όλες τις επισκευές και τον ελαιοχρωματισμό που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ώστε να λειτουργήσει σε ευνοϊκότερες και κατάλληλες συνθήκες.

Έργο Αστικής Επίγειας Καταπολέμησης Κουνουπιών
Δήμου Αλεξάνδρειας 2020

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει το πρόγραμμα Αστικής Επίγειας Καταπολέμησης Κουνουπιών για την εβδομάδα από Δευτέρα 14, έως και Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Το προβλεπόμενο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και υπάρχει δυνατότητα αλλαγών, ανάλογα με την εξέλιξη του έργου και τις καιρικές συνθήκες.

Προβλεπόμενο πρόγραμμα κίνησης συνεργείων
από 14/09/2020 έως 18/09/2020

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ14 /9

ΤΡΙΤΗ 15/9

ΑΣΤΙΚΟ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ)

ΑΡΙΘ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ: ΕΕΜ 6315

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ:ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΤΚ: ΝΗΣΙ-ΛΟΥΤΡΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ:ΠΛΑΤΕΟΣ & ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ

ΤΚ: ΚΛΕΙΔΙ-ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΑΚΜΑΙΩΝ

(ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΔΕ:

ΤΚ:

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΔΕ:

ΤΚ:

(ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΑΡΙΘ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ: ΕΕΗ 1548

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ:

ΤΚ:

( ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ)

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ:

ΤΚ:

( ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ)

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/9

ΠΕΜΠΤΗ 17/9

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 118/9

ΑΣΤΙΚΟ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ)

ΑΡΙΘ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ: ΕΕΜ 6315

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ:

ΤΚ:

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ:

ΤΚ:

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ:

ΤΚ:

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΑΚΜΑΙΩΝ

(ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΔΕ:

ΤΚ:

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΔΕ:

ΤΚ:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΔΕ:

ΤΚ:

(ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ

ΑΡΙΘ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ: ΕΕΗ 1548

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ:

ΤΚ:

( ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ)

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ:

ΤΚ

( ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ)

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΕ:

ΤΚ:

( ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ)

  • Το προβλεπόμενο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και υπάρχει δυνατότητα αλλαγών, ανάλογα με την εξέλιξη του έργου και τις καιρικές συνθήκες
  • Υπεύθυνη Επιστήμονας εκτέλεσης και επικοινωνίας έργου: Παπαστάμκου Μερόπη – Διπλ. Χημικός-Μηχανικός
  • Υπεύθυνος Συνεργείων : Ρήγας Βασίλειος – Δειγματολήπτης

Ενα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα στα σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Ημαθίας.


Η πανδημία έφερε νέα δεδομένα και έτσι το παζλ της λειτουργίας των σχολείων φέτος συνθέτουν κομμάτια από μία μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού.

Στο επίκεντρο της σημερινής, πρώτης ημέρας στο σχολείο βρίσκονται τα μέτρα προστασίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και τη συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ.

Οι μαθητές στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Νησίου, έφθασαν φορώντας τις μάσκες τους. Η είσοδος των γονέων δεν επιτράπηκε, εκτός από τους γονείς των μαθητών της Α’ τάξης.

Οσον αφορά στη σημερινή ημέρα, στην είσοδο του σχολείου, διανεμήθηκε μία μάσκα που προορίζονταν για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται, ως είθισται, η ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές παρέμειναν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού.

Στον προαύλειο χώρο του σχολείου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον ιερέα Χρήστο Γιοβάνο με την παρουσία του Διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος,  κ. Μάνου Βαρακλή ενώ παρέστησαν  ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου σχολείων Αλεξάνδρειας Ημαθίας κ. Νίκος Αμανατίδης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νησίου κ. Παναγιώτης Πατρίκας.

 Οι υπόλοιποι μαθητές μαζί με τον εκπαιδευτικό παρέμειναν στην αίθουσα και περίμεναν το πέρασμα του ιερέα για τον αγιασμό τους.

 

 

Στο Ειδικό Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας τελέστηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν την τελετή ελπίζοντας η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά παρ' όλες τις δυσκολίες να είναι ελπιδοφόρα και δημιουργική.

Ο αγιασμός  τελέστηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αλεξάνδρειας Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Ανθόπουλο.

Η πανδημία έφερε νέα δεδομένα και έτσι το παζλ της λειτουργίας των σχολείων φέτος συνθέτουν κομμάτια από μία μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού.

Στο επίκεντρο της σημερινής, πρώτης ημέρας στο σχολείο βρίσκονται τα μέτρα προστασίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και τη συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ.

Οσον αφορά στη σημερινή ημέρα, στην είσοδο του σχολείου, διανεμήθηκε μία μάσκα που προορίζονταν για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

 

Ενα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα στα σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Ημαθίας.


Η πανδημία έφερε νέα δεδομένα και έτσι το παζλ της λειτουργίας των σχολείων φέτος συνθέτουν κομμάτια από μία μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού.

Στο επίκεντρο της σημερινής, πρώτης ημέρας στο σχολείο βρίσκονται τα μέτρα προστασίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και τη συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ.

Οι μαθητές στο 4ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας, έφθασαν φορώντας τις μάσκες τους. Η είσοδος των γονέων δεν επιτράπηκε, εκτός από τους γονείς των μαθητών της Α’ τάξης.

Οσον αφορά στη σημερινή ημέρα, στην είσοδο του σχολείου, διανεμήθηκε μία μάσκα που προορίζονταν για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται, ως είθισται, η ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές παρέμειναν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού.

Στο προαύλιο χώρο του σχολείου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον ιερέα  ενώ οι υπόλοιποι μαθητές μαζί με τον εκπαιδευτικό παρέμειναν στην αίθουσα και περίμεναν το πέρασμα του ιερέα για τον αγιασμό τους.

Κοτόπουλα Δέρας: Αύτο είναι το νοστιμότατο σημερινό DELIVERY MENU   
Κατηγορία Επιχειρείν
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας