alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αυτά που άκουσα για το Καρπούζι της προηγούμενης εβδομάδας δεν έχουν αρχή και τέλος. Αλήθεια, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι αυτά που γράφω μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις; Χαίρομαι που η άποψη μου ταιριάζει με τις απόψεις των περισσοτέρων αλλά κάποιοι ας βρουν κάτι άλλο να με κατηγορήσουν από το να μου επιρρίπτουν ευθύνες. Οι καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων εναντιώθηκαν, ευτυχώς για μένα αλλά και για αυτές, πολύ ευγενικά. Δεν τις κατηγόρησα, απλά είπα ότι η χρονική περίοδος που ζητούν τα κατά τ΄ άλλα δίκαια αιτήματα τους, δεν είναι η σωστή. Φαίνεται σαν εκβιασμός και αυτό δεν τους ταιριάζει. Γενικά, μου κόλλησαν την φήμη του κακού παιδιού. Δεν πειράζει όμως, προτιμώ να είμαι ο κακός παρά ο γλίφτης.

Ο καιρός άρχισε να χαζεύει. Τυφώνες, κυκλώνες και ότι άλλο δεν ξέραμε θα περάσει από τη χώρα μας. Οι Τούρκοι από την άλλη δεν έχουν ησυχία και όλο διεκδικούν και μεις καθόμαστε σαν τα πρόβατα μπροστά στην τηλεόραση και κοιτάμε πως θα σώσουμε το τομάρι μας από τον Κορονοϊό. Αυτοί δίνουν και πουλάνε και γεμίζουν τις καταθέσεις τους και μεις …. φοράμε μάσκα. Κάναμε τον Κορονοϊό το μεγαλύτερο πρόβλημα μας. Τα ξεχάσαμε όλα. Τελικά είμαστε τα μεγαλύτερα πρόβατα, αυτό έχω να πω και ας θυμώσει όποιος θέλει.

Μοίρασαν στα σχολεία μάσκες και παγουρίνα. Το παγουρίνο χωράει δύο φλιτζανάκια του καφέ νερό και η μάσκα καλύπτει όλο το πρόσωπο. Και τυφλός και διψασμένος. Ήθελα να ξέρω ποια μοδίστρα πήρε τα μέτρα να στείλω τη μάνα μου να ράψει ταγιέρ.

2

Εμένα πάντως κάτι δεν μου κολλάει. Τόσο λάθος να έκανε η μοδίστρα; Πρώτη φορά παίρνει μέτρα; Σε πρωτάκια τη δώσανε τη μάσκα. Να δείτε ότι θέλουν να μας αλλάξουν. Να δημιουργήσουν μια νέα γενιά με μεγάλα κεφάλια και μικρά σώματα. Μεγάλα κεφάλια άρα μεγάλα πρόσωπα για να χωράει η μάσκα. Εκτός και αν η μοδίστρα είναι μάνα μικρών παιδιών άρα είναι υπέρ του «πάρτο λίγο μεγαλύτερο, θα το βάλει και του χρόνου». Οι μόνοι γονείς που είναι χαρούμενοι με αυτή τη μάσκα είναι οι αναρχικοί. Fullface στα παιδιά τους από τα 5; Τι άλλο θέλουν!!!

Και ενώ όλοι οι γονείς γκρινιάζουν και τα παιδιά θέλουν εκπαιδευμένο σκύλο για να τα οδηγήσει στο σχολείο επειδή δεν βλέπουν, ο μόνος που τα βλέπει όλα ρόδινα είναι ο……

3

Έδωσε και συνέντευξη στην ΕΡΤ για να πει ότι όλα πάνε καλά. Τελικά, αυτός είναι ο ρόλος που σου πάει δήμαρχε μου. Εκπρόσωπος τύπου του δήμου μας. Σου στρώνει πιο καλά το κοστούμι όταν στέκεσαι απέναντι από κάμερα. Πιο κάτω σε μαλώνω και για άλλα αλλά σε παινεύω κιόλας (για να μη λες ότι μόνο τα κακά σου βλέπω).

4

Και πάμε στο κεφάλαιο…. Μάνες. Και μάλιστα ελληνίδες μάνες. Πιο πολλές ήταν αυτές στον αγιασμό παρά τα παιδιά. Έλεος. Γινόμαστε 12 χρονών και μετά μαθαίνουμε πώς να κατουράμε μόνοι μας. Ντυμένες, στολισμένες και με μια τσάντα νταούλι, γεμάτη από πρώτες βοήθειες για να μη πάθει τίποτα το σπλάχνο τους που έβαλε μάσκα. Τις αποκριές που φοράει τον Μπάτμαν όλη μέρα ούτε που σας νοιάζει, τώρα θα πάθει ασφυξία. Αλλά τον Μπάτμαν τον επιλέξατε εσείς και αυτό, όχι κάποιος άλλος για εσάς.

5

Αυτές οι μάνες λοιπόν είναι και που επικροτούν και τις καταλήψεις που ξεκίνησαν. Δύο σχολεία του δήμου μας έκαναν κατάληψη για τις μάσκες και για τα μέτρα που δεν υπάρχουν για τον Κορονοϊό. Το χειρότερο είναι ότι κάποιες μάνες βγαίνουν στο FB και επικροτούν αυτές τις κινήσεις. Δεν με ενοχλεί που κάνουν κατάληψη καλές μου μανούλες. Έχουν κάθε δικαίωμα και για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως και όλα τα δίκαια. Με ενοχλεί όμως που όταν έκαναν κατάληψη γιατί δεν είχε χαρτί υγείας η τουαλέτα, καμιά σας δεν βγήκε να τα μαλώσει. Μούγκα όλες. Γι΄ αυτό κοιτάξτε και λίγο την κατσαρόλα σας και αφήστε τα παιδιά να κάνουν ότι αυτά πιστεύουν ότι είναι σωστό. Είναι από τις πιο έξυπνες γενιές αλλά δεν θα πάνε μπροστά γιατί εσείς οι ίδιοι οι γονείς τα έχετε ευνουχίσει. Τι λες και συ κύριε διευθυντά, συμφωνείς;

6

Ακόμη δεν μπορεί να το συνηθίσει ότι τελείωσαν οι διακοπές και ξεκινούν τα μαθήματα. Σσσσσς λοιπόν.

Οι αγιασμοί λοιπόν έγιναν και είδαμε τα πάντα. Ξυλοδαρμούς, καυγάδες, όλα δηλαδή αυτά που μας έκαναν να κατεβούμε από τα δέντρα και να εφεύρουμε τον πολιτισμό. Σε ένα λοιπόν από τα σχολεία του δήμου μας παρεβρέθη και ο δήμαρχος. Μόνος; Ποτέ. Κάποτε η «σκιά» του ήταν ο Παντόπουλος αλλά μετά το «θες να σου δώσω τίποτε;» η σκιά έγινε καπνός και κατά τη γνώμη μου καλά έκανε. Τώρα βρέθηκε νέα σκιά και ακούει στο όνομα Στέφανος Γκιουρτζής.

7

Στέφανε μου τα λέω σε σένα γιατί ο «μεγάλος» δεν με ακούει. Μοιράσατε μάσκες (βρακιά μεν αλλά μάσκες), μοιράσατε παγουρίνα (δεν είναι για την έρημο αλλά… άστο και αυτό), τα βασικά όμως δεν τα κάνατε. Τα παιδιά μπορεί να γλυτώσουν από τον Κορονοϊό αλλά την χολέρα δύσκολα θα την γλυτώσουν. Σε αυτόν τον τοίχο μόνο εγώ λείπω.

8

Ο παπά Διονύσης από την πόρτα αγιάζει, δεν τον βαστάει να μπει πιο μέσα. Τέτοια βρωμιά στα σχολεία και σας νοιάζει μόνο ο κορονοϊός; Πάλι από τους γονείς περιμένετε να έρθουν και να τα βάψουν; Τότε δεν είστε δήμος και λυπάμαι που το λέω. Ρε Δριστά, που είσαι; Κατάφερες να κάνεις ζάφτι την Εύα και δεν μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα σχολεία; Τα δικά σου τα παιδιά θα τα έστελνες σε τέτοια αίθουσα; Τέλος, ας πει κάποιος τον δάσκαλο πως βαράμε προσοχή όταν είμαστε φαντάροι και έρχεται ο στρατηγός, όχι όταν βλέπουμε παπά. Στον παπά κάνουμε τον σταυρό μας……

Και ήρθε η ώρα να κάνω κάτι που δεν θέλω αλλά πρέπει. Να παινέψω τον δήμαρχό μας. Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας λοιπόν, μετά τη λήψη ειδικών περιοριστικών μέτρων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω Covid-19 νομό μας και κατά συνέπεια και στο Δήμο Αλεξάνδρειας έστειλε επιστολή στην κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας και ζήτησε την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων στα όρια του Δήμου, για δύο εβδομάδες, (από 11-9-2020 έως 25-9-2020) ως μέτρο πρόσληψης κατά του κορωνοϊού και αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου της δημόσιας υγείας. Αυτό θα πει αρχηγός Παναγιώτη μου. Άσχετα από το αν σε έγραψε η Κεραμέως κανονικότατα, εσύ έκανες αυτό που ο λαός σου θέλει. Το τσαγανό το έχεις, η όρεξη σου λείπει.

Α, και κάτι ακόμα. Σα να μη μας έφταναν οι ευχές από Δριστά και Δήμαρχο που κάθε τρεις και λίγο έδιναν στα ΜΜΕ, ξεκίνησε να δίνει ευχές και ο Κιρκιλιανίδης. Τι έγινε Γιαννάκη, σα πολύ αρχηγός δεν την είδες τώρα τελευταία ή εμένα μου φαίνεται;

9

Και θα συνεχίσω με…. παπάδες. Α όλα κι όλα, καιρό είχα να τους πιάσω. Έχω την εντύπωση ότι αν η αρχιεπισκοπή ζητήσει από τους ιερείς να κλείσουν το FB, πολλοί θα είναι αυτοί που θα πετάξουν τα ράσα. Τέτοια εξάρτηση δεν την περίμενα. Από το αν αρέσει στα παιδιά τους να τρώνε αγγουράκι μέχρι και τραγούδια γεμάτα «λάβα μου, λάβα μου αίμα από Χριστό». Αναλύουν θεωρίες, άλλοτε χριστιανικές και άλλοτε γενικές. Μας λένε την καθημερινότητα τους λες και δεν μας φτάνει η δικιά μας. Και όλα αυτά γιατί; Τόση μεγάλη είναι η ανάγκη τους να επικοινωνήσουν με τον κόσμο; Και αν ναι, το FB είναι η σωστή οδός; Φανερώθηκε σε κανέναν από αυτούς ο Χριστός και του είπε «ξεσκίστε τα social media»; Λυπάμαι.

10

Και θα κλείσω με μια ερώτηση. Μια ερώτηση προς τους βουλευτές της ΝΔ του νομού μας, τον δήμαρχό μας και τον περιφερειάρχη μας. Πως σας φάνηκε η φωτογραφία που ο Μητσοτάκης αγκαλιάζει τον Ζάεφ; Οι δηλώσεις του, ότι «ο Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος»; Κατηγορούσατε τον Τσίπρα για να πάρετε το 40%; Είστε ή δεν είστε λαϊκιστές; Τι έγινε, αδέρφια «μακεδονομάχοι»; Είναι στη θέση της η ελληνική Μακεδονία; Δεν μας την πήραν οι γείτονες βορειομακεδόνες τώρα; Και η γλώσσα μας; Τη μιλάμε ακόμα; Δεν μας την άρπαξαν κι αυτήν; Καλού κακού φυλαχτείτε. Ήρθε αυτός ο μπαμπέσης ο Ζόραν Ζάεφ, μην τολμήσει να ανεβεί κατά Θεσσαλονίκη μεριά, να έχετε έτοιμο τον Βουκεφάλα (του) Ψωμιάδη και τις μακεδονικές σάρισες, για να τον διώξετε. Ντρέπεστε καθόλου τώρα ή η λέξη «τσίπα» δεν σας λέει τίποτα;

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

11

Είναι σίγουρα ένα πρόσωπο που η άποψη του ενδιαφέρει πολλούς (τσεκαρισμένο). Εδώ και λίγο καιρό διατηρεί σελίδα στο FB στην οποία κατακεραυνώνει «θεούς και δαίμονες». Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον….. Μιχάλη. Μπορεί να μην κατάφερα να εκλεγεί, κατάφερε όμως να κλέψει τις εντυπώσεις. Ο Παντελής Πετρίδης κάθεται στην καρέκλα απέναντί μου και μιλάει για τα πάντα στις ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ αυτής της εβδομάδας. Δεν διστάζει μάλιστα να βάλει αρκετούς στην «θέση» τους. Απολαύστε τον.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 19/09/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 16:46

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Το Σάββατο ο καιρός θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα συνεχίζουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Επίσης, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ για το Σάββατο:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κατηγορία Γενικά
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 16:46

Κορονοϊός: 339 νέα κρούσματα - 4 στην Ημαθία

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.738 και των νεκρών 327 - 71 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

 

Στα 339 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.738, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

 

Τα 2.541 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.191 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα, 71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 20 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Τέλος, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 327 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 122 (37.3%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικότερα:

– 39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

– 164 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας , εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 13 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου, εκ των οποίων τα 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Σάμου

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 20 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

 

Κατηγορία Υγεία

Η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Φρόσω Καρασαρλίδου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη στην οποία τονίζει ότι εκπέμπουν σήμα κινδύνου οι αμπελουργοί και οινοποιοί της Νάουσας ζητώντας άμεση στήριξη.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι η πανδημία του κορονοϊού και οι συνακόλουθοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν επέφεραν δραματική πτώση στην κατανάλωση κρασιού που δεν φαίνεται να ανακάμπτει παρά την άρση των αρχικών απαγορεύσεων, οι οποίες σταδιακά επανέρχονται. Η αγορά παραμένει μουδιασμένη, οι εξαγωγές είναι ακόμα παγωμένες ενώ η τουριστική κίνηση παρέμεινε πολύ περιορισμένη. Επιπλέον, αρκετοί παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι, καθώς ορισμένα οινοποιεία δεν έχουν ακόμη μπορέσει να αποπληρώσουν ούτε την περσινή παραγωγή. Επικρατεί μεγάλη ανησυχία μεταξύ των παραγωγών της Ζώνης της Νάουσας για το ότι η φετινή παραγωγή δεν θα απορροφηθεί επειδή, μεταξύ άλλων, τα οινοποιεία έχουν σοβαρό πρόβλημα αποθηκευτικού χώρου, δεδομένης της μη διάθεσης των περσινών ποσοτήτων λόγω της πανδημίας.

Οι δράσεις που έχουν αναληφθεί έως τώρα όπως, για παράδειγμα, ο πράσινος τρύγος, που υλοποιήθηκε με πολύμηνη καθυστέρηση και αφού οι αμπελουργοί είχαν ήδη υποβληθεί στα έξοδα παραγωγής, φαίνεται ότι δεν έχουν λειτουργήσει καθώς δεν επαρκούν οι χρηματοδοτήσεις που είναι πολύ κάτω του κόστους, ιδιαίτερα δε για τα κρασιά ονομασίας προέλευσης που έχουν και υψηλότερο κόστος παραγωγής. Το ίδιο συμβαίνει και για την απόσταξη κρίσης όπου οι χαμηλές τιμές απείχαν μακράν από τα κόστη παραγωγής οίνου.

Η κα Καρασαρλίδου επισημαίνει το γεγονός ότι: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει, στο πλαίσιο του προγράμματος “Μένουμε όρθιοι”, δέσμη προτάσεων για στοχευμένα και επαρκώς κοστολογημένα μέτρα όπως ειδικό σχέδιο απόσταξης οίνου με ενίσχυση ύψους 30 εκ. ευρώ του συγχρηματοδοτούμενου επιχειρησιακού προγράμματος οίνου για την αλλαγή χρήσης των σταφυλικών αποθεμάτων, ώστε να καταστεί δυνατή η απορρόφηση της παραγωγής της αμπελουργίας σε αυτήν την καλλιεργητική περίοδο. Επίσης, έχει προτείνει να λειτουργήσει το κράτος ως αγοραστής “ύστατης καταφυγής” στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος απορρόφησης προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών των κοινωνικών και κρατικών δομών.

Καταλήγει:

- Επειδή η πανδημία του covid-19 και οι συνακόλουθοι περιορισμοί επέφεραν δραματική πτώση στην κατανάλωση κρασιού, μεγάλη πίεση στον παραγωγικό κύκλο του σταφυλιού και κατ’ επέκταση στο εισόδημα αμπελουργών και οινοποιών

- Επειδή οι έως σήμερα αναληφθείσες δράσεις δεν επέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς κινήθηκαν πολύ κάτω του κόστους παραγωγής, ιδιαίτερα δε για τα κρασιά ονομασίας προέλευσης που έχουν υψηλότερο κόστος παραγωγής

- Επειδή δεν έχει οριστεί ως ακατάσχετη η χρηματοδότηση της απόσταξης

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1.   Προτίθεται να αυξήσει το ποσό της απόσταξης μέχρι να αποσυμφορηθεί η ποσότητα οίνου που παραμένει αδιάθετη στις δεξαμενές των οινοποιείων;

2.   Προτίθεται να εντάξει όλους τους οινοποιούς του νομού Ημαθίας που θα ζητήσουν ένταξη;

3.   Προγραμματίζει να ορίσει ως ακατάσχετη τη χρηματοδότηση της απόσταξης;

4.   Θα υπάρξει αύξηση των ποσών για τα κρασιά ονομασίας προέλευσης;

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι αμπελουργοί και οινοποιοί της Νάουσας»

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι αμπελουργοί και οινοποιοί της Νάουσας που ζητούν άμεση στήριξη.

Η πανδημία του κορονοϊού και οι συνακόλουθοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν επέφεραν δραματική πτώση στη κατανάλωση κρασιού που δεν φαίνεται να ανακάμπτει παρά την άρση των αρχικών απαγορεύσεων, οι οποίες σταδιακά επανέρχονται. Η αγορά παραμένει μουδιασμένη, οι εξαγωγές είναι ακόμα παγωμένες ενώ η τουριστική κίνηση παρέμεινε πολύ περιορισμένη. Επιπλέον, αρκετοί παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι, καθώς ορισμένα οινοποιεία δεν έχουν ακόμη μπορέσει να αποπληρώσουν ούτε τη περσινή παραγωγή.

Σε αυτό το πλαίσιο, επικρατεί μεγάλη ανησυχία μεταξύ των παραγωγών της Ζώνης της Νάουσας ότι η φετινή παραγωγή δεν θα απορροφηθεί επειδή, μεταξύ άλλων, τα οινοποιεία έχουν σοβαρό πρόβλημα αποθηκευτικού χώρου, δεδομένης της μη διάθεσης των περσινών ποσοτήτων, λόγω της πανδημίας.

Οι δράσεις που έχουν αναληφθεί έως τώρα όπως, για παράδειγμα, ο πράσινος τρύγος, που υλοποιήθηκε με πολύμηνη καθυστέρηση και αφού οι αμπελουργοί είχαν ήδη υποβληθεί στα έξοδα παραγωγής, φαίνεται ότι δεν έχουν λειτουργήσει καθώς δεν επαρκούν οι χρηματοδοτήσεις που είναι πολύ κάτω του κόστους, ιδιαίτερα δε για τα κρασιά ονομασίας προέλευσης που έχουν και υψηλότερο κόστος παραγωγής. Το ίδιο συμβαίνει και για την απόσταξη κρίσης όπου οι χαμηλές τιμές απείχαν μακράν από τα κόστη παραγωγής οίνου.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι», δέσμη προτάσεων για στοχευμένα και επαρκώς κοστολογημένα μέτρα όπως ειδικό σχέδιο απόσταξης οίνου με ενίσχυση ύψους 30 εκ. ευρώ του συγχρηματοδοτούμενου επιχειρησιακού προγράμματος οίνου, για την αλλαγή χρήσης των σταφυλικών αποθεμάτων, ώστε να καταστεί δυνατή η απορρόφηση της παραγωγής της αμπελουργίας σε αυτή τη καλλιεργητική περίοδο. Επίσης, έχει προτείνει να λειτουργήσει το κράτος ως αγοραστής «ύστατης καταφυγής», στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος απορρόφησης προϊόντων, για την κάλυψη των αναγκών των κοινωνικών και κρατικών δομών.

Επειδή η πανδημία του covid-19 και οι συνακόλουθοι περιορισμοί επέφεραν δραματική πτώση στη κατανάλωση κρασιού, μεγάλη πίεση στο παραγωγικό κύκλο του σταφυλιού και, κατ’ επέκταση, στο εισόδημα αμπελουργών και οινοποιών

Επειδή οι έως σήμερα αναληφθείσες δράσεις δεν επέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς κινήθηκαν πολύ κάτω του κόστους παραγωγής ιδιαίτερα δε για τα κρασιά ονομασίας προέλευσης που έχουν υψηλότερο κόστος παραγωγής

Επειδή δεν έχει οριστεί ως ακατάσχετη   η χρηματοδότηση της απόσταξης

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. 1.Προτίθεται να αυξήσει το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ της απόσταξης μέχρι να αποσυμφορηθεί η ποσότητα οίνου που παραμένει αδιάθετη στις δεξαμενές των οινοποιείων;
  2. 2.Προτίθεται να εντάξει όλους τους οινοποιούς του νομού Ημαθίας που θα ζητήσουν ένταξη;
  3. 3.Προγραμματίζει να ορίσει ως ακατάσχετη τη χρηματοδότηση της απόσταξης;
  4. 4.Θα υπάρξει αύξηση των ποσών για τα κρασιά ονομασίας προέλευσης;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)

Αραχωβίτης Σταύρος

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Πούλου Παναγιώτα (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Σήμερα (18 Σεπτεμβρίου 2020) και ώρα 12.00 περίπου, στον Κόμβο Κλειδίου της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε προστατευτικά στηθαία, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσυκλέτας.

Πρόκειται για 39χρονο αστυνομικό που καταγόταν από τη Μελίκη Ημαθίας και υπηρετούσε στη δύναμη των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη ενώ είχε υπηρετήσει ως δόκιμος στο νομό Ημαθίας.

Δυστυχώς είναι η τέταρτη κηδεία αστυνομικού εν ενεργεία από το νομό μας.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τις εργασίες κοπής μεγάλων δένδρων, επί της Εγνατίας Οδού και στους δύο κλάδους κυκλοφορίας των τμημάτων από (Α/Κ) Βέροιας έως (Α/Κ) Κλειδίου και αντίστροφα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας αποφασίζει την παράτασης ισχύος της ανωτέρω με α/α 2 Απόφασής μας έως και την Δευτέρα 30- 11-2020, καθότι οι εν θέματι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Κατηγορία Αστυνομικά
Κοτόπουλα Δέρας: Αύτο είναι το νοστιμότατο σημερινό DELIVERY MENU   
ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΨΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΩΠΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ!!!!
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:  ΤΗΛ 2333 0 22228.
Παρασκευή 18/09 και το μενού μας έχει...
1. Μοσχαράκι γιουβέτσι
2. Κοτόπουλο εξοχικό
3. Συκωτάκια λεμονάτα
4. Πέννες με κοτόπουλο αλά κρεμ
5. Ντολμαδάκια γιαλατζι
6. Μελιτζάνες παπουτσάκια
7. Μουσακά
8. Παστίτσιο
9. Μπάμιες λαδερά
10. Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες
11. Ρεβίθια λεμονάτα
12. Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα ψητού
13. Σνίτσελ κοτόπουλο με σάλτσα ντοματας
14. Σνίτσελ κοτόπουλο με κρέμα μανιταριών
❗Στα καταστήματα μας θα βρείτε επίσης ψητά της ώρας.. Κοτόπουλο σούβλας, κοτόπουλο σχάρας, σουβλάκι, μπιφτέκι, κεμπάπ, κοτομπουκιες, φιλέτο μπούτι,λουκάνικο καπνιστό με τυρί!!!
❗Snacks =Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο
Μπέργκερ και Ηot-dog
Καλέστε μας για παραγγελίες
1οχλμ Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης
Τηλ. 2382082111
Χατζηδημητριου 88 τηλ 2382502065
Αλεξάνδρεια. Βετσοπουλου 36
2333022228.
 
 
 
 
Κατηγορία Επιχειρείν

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, και διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης.

Προκειμένου λοιπόν να δρομολογηθεί η διαδικασία απαλλαγής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, καλεί τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την ισχύ των περιοριστικών μέτρων, όπως ενταχθούν στις προβλεπόμενες ευεργετικές διατάξεις καταθέτοντας στο αρμόδιο Τμήμα Προσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. Ταυτότητα αιτούντα ή νόμιμη εκπροσώπηση.

  2. Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ρεύματος.

  3. Αντίγραφο άδειας λειτουργίας ή γνωστοποίησης της επιχείρησης.

  4. Δήλωση Αναστολής Εργασιών – Υ. Δ. «ΕΡΓΑΝΗ» (από δημόσια αρχή).

  5. Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, ότι έκανε πλήρη διακοπή εργασιών και ότι δεν λειτούργησε με παράδοση κατ’ οίκον.*

*  Η περίπτωση αφορά μόνο τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, ταχυφαγεία, καφετέριες κ.α.).

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 15/10/2020.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά θα συμψηφίζονται.

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αναδρομικών ποσών των κύριων συντάξεων στους συνταξιούχους του Δημοσίου για το 11μηνο Ιουνίου 2015- Μαΐου 2016. Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τον Οκτώβριο θα δοθούν σε περίπου 1.000.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 892 εκατ. ευρώ αφορούν στα αναδρομικά που θα δοθούν στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα για τις κύριες συντάξεις τους και τα 496 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, τον Δεκέμβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά εκατοντάδων χιλιάδων κύριων συντάξεων καθώς με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τη συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ αυξήθηκαν τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων. Ταυτόχρονα από τον Δεκέμβριο καθιερώνεται η νέα αυξημένη κύρια σύνταξη για όσους έχουν 30 και άνω χρόνια εργασιακού βίου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) υποστηρίζει ότι επιστρέφουν μόνο 1,4 δισ. ευρώ από τα 88 δισ. ευρώ που έχασαν οι συνταξιούχοι από τις μνημονιακές περικοπές, ενώ στηρίζει τη διαδικασία υποβολής αγωγών. Πρότασή του είναι ότι όλοι οι συνταξιούχοι, που δεν θα λάβουν τίποτα από τα "κουτσουρεμένα" αναδρομικά, δηλ. όσοι είχαν συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, να κάνουν αγωγές. Και μάλιστα, λένε ότι αυτές πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος, μετά την καταβολή των αναδρομικών, να μην μπορούν να γίνουν αγωγές.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας