4 έδρες ο Τζιτζικώστας στην Ημαθία – Εκλέχτηκαν Καλαϊτζίδης, Νεστορόπουλος, Μουρτζίλας, Τεληγιαννίδης Κύριο

4 έδρες ο Τζιτζικώστας στην Ημαθία – Εκλέχτηκαν Καλαϊτζίδης, Νεστορόπουλος, Μουρτζίλας, Τεληγιαννίδης

Η σαρωτική επικράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στις περιφερειακές εκλογές στην Κ. Μακεδονία, μεταφράστηκε με ανάλογο ποσοστό των εδρών που παίρνει στο Περιφερειακό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα παίρνει 4 από τις 5 έδρες της Ημαθίας στο Περιφερειακό συμβούλιο.

Εκλέγονται ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης που σάρωσε κυριολεκτικά, ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης,  ο πρώην δήμαρχος Απ Παύλου, Απόστολος Νεστορόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, Στέργιος Μουρτζίλας ενώ παραμένει αδιάθετη η 5η έδρα που στην εφαρμογή του εκλογικού νόμου, μέχρι στιγμή πέρασε από τρεις παρατάξεις και συνεχίζει να «χορεύει»

Αν και στην Ημαθία έχει απομείνει να καταμετρηθεί επισήμως ένα εκλογικό τμήμα, η 5η έδρα θα καταλήξει με βάση τα υπόλοιπα των συνδυασμών των 6 περιφερειακών – πλην Θεσσαλονίκης νομών.

Το βέβαιο είναι ότι, σύμφωνα με τα ποσοστά των περιφερειακών παρατάξεων, δεν εκλέγει σύμβουλο σε κανέναν νομό εκτός Θεσσαλονίκης το στηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ψηφοδέλτιο του κ. Γιαννούλη και την 5η έδρα της Ημαθίας θα την πάρει κάποιος από τους άλλους συνδυασμούς. Το που θα καταλήξει θα κριθεί όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων σε όλους τους νομούς – πλην Θεσσαλονίκης – που ανήκουν στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

verianet.gr

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!