alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Θεαματικό παιχνίδι στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Λουτρού όπου η τοπική ομάδα του Ολυμπιακού υποδέχθηκε τον Αλιάκμωνα Νησελίου το απόγευμα της

Κατηγορία Αθλητικά

Θεαματικό παιχνίδι στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Γηπέδου Τρικάλων, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος αναδείχτηκε

Κατηγορία Αθλητικά

Λευκή ισοπαλία στο νέρμπι στο Πλατύ, δύσκολα αλλά νικηφόρο αποτέλεσμα στο Λουτρό στην 13η αγωνιστική του 1ου ομίλου του

Κατηγορία Αθλητικά

Το πρακτορείο Ασφαλειών «Σ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» που εδρεύει επί της οδού Βετσοπούλου 97 στην Αλεξάνδρεια ,με την παρούσα ανακοινώνει στους

Κατηγορία Γενικά

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων "ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ" διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα μοναδικό αποκριάτικο πάρτυ για τους μικρούς

Οι Ημέρες Ασφάλισης (ΗΑ) που λαμβάνει κάθε εργαζόμενος, διαφοροποιούνται υπό συγκεκριμένες παραμέτρους:

Αν εργάζεται πενθήμερο ή εξαήμερο, αν δουλεύει με όρους πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αν είναι μισθωτός ή αν αμείβεται με ημερομίσθιο. Οι διαφοροποιήσεις αυτές πρέπει να είναι γνωστές στους ασφαλισμένους, ειδικά σε όσους βρίσκονται στον «προθάλαμο» της σύνταξης και μετρούν Ημέρες Ασφάλισης για να διαπιστώσουν αν πληρούν ή όχι τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία, ανά περίπτωση.

Ορίστε οι βασικές κατηγοριοποιήσεις των Ημερών Ασφάλισης που πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι:

Α) Πλήρης απασχόληση

Εάν ο εργαζόμενος έχει προσληφθεί με όρους πλήρους απασχόλησης, δικαιούται να λάβει 25 Ημέρες Ασφάλισης κάθε μήνα, δηλαδή 300 ΗΑ τον χρόνο. Το ανωτέρω όριο ημερών ασφάλισης ισχύει ακόμα και για μήνες όπου οι εργάσιμες ημέρες είναι λιγότερες (πχ Φεβρουάριος). Αν όμως ο εργαζόμενος δουλεύει και τις Κυριακές τότε πρέπει να ελέγξει εάν λαμβάνει ρεπό, εντός της επόμενης εβδομάδας, ή όχι. Εάν δεν λάβει τα ρεπό που δικαιούται και πληρωθεί επιπλέον για την κυριακάτικη εργασία του, ο εργαζόμενος οφείλει να αξιώσει να λάβει και πρόσθετες Ημέρες Ασφάλισης μία για κάθε εργάσιμη Κυριακή.

Β) Μερική απασχόληση

Πρόκειται για την περίπτωση που ο εργαζόμενος δουλεύει όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, αλλά λιγότερες ώρες από τη πλήρες ωράριο. Οι ημέρες ασφάλισης που θα λάβει στο τέλος του μήνα εξαρτώνται από το ημερομίσθιό του. Αν είναι μικρότερο από το όριο που υπάρχει για εργασία πλήρους απασχόλησης, τότε οι ημέρες ασφάλισης θα είναι ανάλογα λιγότερες.

Γ) Εκ περιτροπής εργασία

Πρόκειται για την περίπτωση κατά την οποία ο εργαζόμενος δουλεύει λιγότερες ημέρες, από εκείνες που θα μπορούσε στη διάρκεια ενός μήνα, αν εργαζόταν με όρους πλήρους απασχόλησης. Στην περίπτωση αυτή ο εργαζόμενος λαμβάνει ημέρες ασφάλισης, ανάλογα με τις ημέρες εργασίας του.

του Βασίλη Αγγελόπουλου - www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία

Γ Εθνική – Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία 2ος όμιλος (23η αγωνιστική)

Κατηγορία Αθλητικά

Το χαμένο πέναλτι άπο τον αγώνα  Αγρ.Αστ.Πλατέος – Εθνικός Κλειδίου από τον Χαλβατζή Δείτε το βίντεο

 

Κατηγορία Αθλητικά

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 13ης αγωνιστικής

Κατηγορία Αθλητικά

Χιονοπτώσεις και παγετός επικρατεί σε πολλά σήμεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Πέλλα και συγκεκριμένα στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 7ο χιλιόμετρο.

Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Ημαθία:

Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από το 91ο έως το 98ο χιλιόμετρο,

Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Δασκίου από το 26ο έως το 43ο χιλιόμετρο,

Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σελίου από το 14ο χιλιόμετρο,

Επαρχιακή Οδό Νάουσας - Σελίου από το 7ο χιλιόμετρο και

Επαρχιακή Οδό Νάουσας - 3/5 Πηγάδια από το 9ο χιλιόμετρο.

Στο Κιλκίς:

Επαρχιακή Οδό Καστανερής - Λιβαδίων από το 3ο χιλιόμετρο

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:

Επαρχιακή Οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 10ο χιλιόμετρο και

Στις Σέρρες:

Επαρχιακή Οδό Σερρών - Λαϊλιά, από το 16ο χιλιόμετρο και

Επαρχιακή Οδό Σερρών - Άνω Βροντού από το 14ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

Με αλυσίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας

Το χιόνι που έπεσε από χθες το βράδυ στην Δυτική Μακεδονίας έχει δημιουργήσει μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας αυτή την ώρα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες η χρήση ειδικών ελαστικών, από το 15ο έως το 30ό χλμ της Εθνικής Οδού Γρεβενών-Τρικάλων καθώς και σε ολόκληρο το ορεινό Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο. Επίσης στην Π.Ε. Καστοριάς χρειάζονται αλυσίδες από το 14ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 26ο έως το 35ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Αμυνταίου και από το 35ο έως το 45ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης). Στην Π.Ε. Κοζάνης για την κυκλοφορία των οχημάτων χρειάζονται αλυσίδες, από το 75ο έως το 97ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων και από το 26ο έως το 36ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Βέροιας. Στην Φλώρινα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες από το 15ο έως το 22ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά.

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!