Τίτλοι Ειδήσεων

 

Μπερδέματα - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος Κύριο

Μπερδέματα - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

- Ο Πωλ Βαλερύ ήταν Γάλλος, όχι και τόσο γνωστός, αλλά ως φανατικός ριζοσπάστης της εποχής του 1960 έγραψε το εξής που κατά λάθος έμεινε ως απόφθεγμα:

- “η πολιτική, έγραψε, είναι η τέχνη με την οποία μπορείς να εμποδίζεις τους πολίτες να ασχολούνται με τα προβλήματα που τους αφορούν”.

- Είναι βέβαιο πως αυτός ο Γάλλος δεν είχε ποτέ στο μυαλό του ότι κάποτε στην Ελλάδα θα κυβερνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ότι από μέρα σε μέρα θα σκάρωναν και ένα μπέρδεμα ώστε να καταντάει η πολιτική τέχνη και όχι σεβασμός και εμπιστοσύνη ούτε καν υπόληψη η οποία τουλάχιστον οδηγεί στην αξιοπιστία.

- Την μια μέρα ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ στην Αμερική μοιράζει βάσεις και την άλλη στον Πούτιν καταθέτει υποτακτικά στεφάνια και μοιράζει φιλιά, ακούγοντας εξάψαλμο για τα ΝΑΤΟΪΚΑ.

- Όμως ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η υπόληψη είναι πράγματα που κατακτώνται και δεν αγοράζονται επειδή δεν είναι εμπόρευματα για να πουληθούν στην αγορά.

- Και ευτυχώς είναι πράγματα που στην αναζήτηση αφορούν από τον απλό δημότη μέχρι τον πρωθυπουργό και τον ανώτατο άρχοντα.

- Στην αναζήτηση βέβαια είναι οι πολιτικοί και όχι η πολιτική που προσανατολίζονται στο δόγμα “ όπου φυσάει ο άνεμος” ώστε σε κάθε ζόρισμα να ψάχνουν το μπέρδεμα.

- Το ότι στα τελευταία χρόνια υπάρχουν χιλιάδες ξεστρατισμένοι αγρότες, χαντακωμένοι έμποροι, εργάτες χωρίς δουλειά, υπάλληλοι ξεζουμισμένοι και συνταξιούχοι χωρίς σύνταξη δεν ξεπλένει τους κυβερνώντες κανένα νέο σύνταγμα που έρχεται στη δημόσια συζήτηση λίγο πριν τις εκλογές και μόνον για να αποπροσανατολίσει.

- Είναι προφανές πως αντί να συζητάνε για ένα δημοψήφισμα για το “Μακεδονικό” με βέβαιο ανορθολογισμό και κάποια μισαλλοδοξία ψάχνουν δόμους διαφυγής που τους ονομάζουν αναθεώρηση του συντάγματος.

- Επειδή του καθενός δημότη το καθήκον είναι να εντοπίζει τα κακώς κείμενα, να τα επισημαίνει και να πιέζει να διορθωθούν καλά είναι να αναφερθούμε και στα του δήμου μας.

- Προφανώς υπάρχουν ικανοί, ικανότεροι και ικανότατοι μεταξύ όσων μέχρι τώρα δημοσιοποίησαν ενδιαφέρον για να διαχειριστούν τις τύχες των δημοτών.

- Επειδή όμως ένα αυτοδιοικητικό σχήμα δεν είναι μόνον ο υποψήφιος δήμαρχος που μπορεί να είναι ικανός ή λιγότερο ικανός αλλά και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι καινούριοι ή παλιοί πρέπει να δει κανένας τι γίνεται και μ' αυτούς.

- Όμως και εδώ υπάρχουν αρκετά μπερδέματα.

- Το πρώτο μπέρδεμα είναι ότι βιάστηκαν όλοι να ξανοιχτούν δημόσια τόσο νωρίς, όταν είναι γνωστό πως στις μικροκοινωνίες των χωριών κυρίως θα προσκρούσουν σε κάποια απροθυμία για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, στο δε αστικό κομμάτι ο προβληματισμός θα προέρχεται από την καταστροφική απλή αναλογική.

- Αυτή λοιπόν η εκλογική διαδικασία ως πραγματικό γεγονός πρέπει να αποτελέσει μια εκλογική μάχη για τον νέο τύπο αυτοδιοίκησης που ήρθε με τον “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ” και σηκώνει δυστυχώς και αυθαίρετους υπολογισμούς και μπακαλίστικες προθέσεις.

- Η κοινότητα επανέρχεται ως οντότητα, στον υποψήφιο πρόεδρο δίνεται η δυνατότητα να φτιάξει δικό του ψηφοδέλτιο και να διεκδικήσει τα δίκια του χωριού του, όμως παράλληλα δίνεται η δυνατότητα και στον υποψήφιο δήμαρχο στο ίδιο χωριό να φτιάξει ξεχωριστό βέβαια συνδυασμό αλλά με το όνομα και το έμβλημα του δικού του συνδυασμού, προφανώς με προπληρωμένα τα παράβολα, τα ψηφοδέλτια και τα λοιπά προεκλογικά έξοδα, και άρα έναν εξαρτημένο συνδυασμό.

- Φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα δούμε τους περισσότερους συνδυασμούς των κοινοτήτων με πρόγραμμα και κυρίως με αγωνιστική στάση για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

- Αν κάτι ανάλογο συμβεί και με τους συνδυασμούς των υποψηφίων δημάρχων λόγο υπερσίγουρης ανυπαρξίας απόλυτης πλειοψηφίας εξ αιτίας της απλής αναλογικής, τότε είναι βέβαιο ότι οι δήμοι θα υποταχθούν στα καπρίτσια μερίδας αποσβολωμένης και άγονης κλίκας παρατρεχάμενων.

Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Με τον νόμο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ θεσμοθετήθηκε η περικοπή συντάξεων για (4) τέσσερα χρόνια ύψους 12 δις.

- Συνεπώς μόνον ως μια ολιγόμηνη χάρη μπορεί να δοθεί η αναστολή περικοπής στους υποτακτικούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για εκλογικές σκοπιμότητες.

- Αλλιώς ξεστρατίζει το κάρο.

ΥΓ2. Ένας υποψήφιος δήμαρχος με τι πρέπει να ασχοληθεί;

- Με τον καταρτισμό ενός προγράμματος που θα ακουμπάει την πραγματικότητα του δικού του τόπου, την στοχοπροσήλωση σ' αυτό και την συνέπεια λόγων και έργων.

ΥΓ3. Σε σχετική αναφορά μου προχτές αδίκησα υποψήφιο δήμαρχο και καταλαβαίνω την διαμαρτυρία του, καθώς δηλώνει ότι ο συνδυασμός του θα είναι καθαρά ανεξάρτητος με συμμετοχή υποψηφίων από όλο το πολιτικό φάσμα και χωρίς καμιά κομματική στήριξη.

ΥΓ4. Στην Ν.Δ. οπως λέγεται δεν τους τρομάζει που υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί αλλά ο τρόμος καθενός από αυτούς είναι που θα καταλήξει το πολυταξιδεμένο σε κάθε πολιτική τρύπα, εσχάτως αξιολογημένο πολιτικό στέλεχος. Ναι, αυτό φοβούνται!!!

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!