Ο κυβ. εκπρόσωπος επιβεβαιώνει την επίθεση χάκερ σε κυβερνητικές ιστοσελίδες Κύριο

Ο κυβ. εκπρόσωπος επιβεβαιώνει την επίθεση χάκερ σε κυβερνητικές ιστοσελίδες

Επίθεση χάκερ δέχτηκαν χθες κυβερνητικές ιστοσελίδες, με τον Στέλιο Πέτσα επιβεβαιώνει το περιστατικό και να δηλώνει πως η κανονική λειτουργία των ιστοσελίδων επανήλθε χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια.

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε:

«Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκαν προβλήματα στη λειτουργία ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων, καθώς και στα σάιτ της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Μεταξύ των ιστοσελίδων που παρουσίασαν πρόβλημα ήταν των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Οικονομικών καθώς και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!