Ο τ. δήμαρχος Αθηναίων και υπ. Ευρωβουλευτής Γιώργος Καμίνης στην Αλεξάνδρεια (φώτο-βίντεο) Κύριο

Ο τ. δήμαρχος Αθηναίων και υπ. Ευρωβουλευτής Γιώργος Καμίνης στην Αλεξάνδρεια (φώτο-βίντεο)

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και τέως δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Μαΐου στην πόλη της Αλεξάνδρειας και πιο συγκεκριμένα στον φιλόξενο χώρο του Café Stathmos στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ημαθία, όπου και συναντήθηκε με στελέχη και μέλη του ΚΙΝΑΛ Αλεξάνδρειας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του κόμματος αλλά ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού ο υπ. Ευρωβουλευτής διατέλεσε επί δύο θητείες δήμαρχος στην Αθήνα και εξήγησε πως διαχειρίστηκε σημαντικά ζητήματα σαν δήμαρχος όσον αφορά, τα οικονομικά, τους ευρωπαϊκούς πόρους, τους πρόσφυγες αλλά και την καθημερινότητα.

Οι συνομιλητές του τον άκουγαν με προσοχή ενώ στο τέλος απάντησε σε ερωτήματα που του τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Ο Γεώργιος Καμίνης (1954) είναι επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από την 1η Ιανουαρίου 2011 Δήμαρχος Αθηναίων.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 15 Ιουλίου 1954 και κατάγεται από την Χίο και τα Ψαρά. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Παντεόν-Ασσάς (Paris II) και το 1989 έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σορβόννης (Paris I). Το 1990 εξελέγη Λέκτορας Συνταγματικού δικαίου στη Νομική σχολή Αθηνών και το 1998 επίκουρος καθηγητής. Το 2003 εξελέγη Συνήγορος του Πολίτη από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και επανεξελέγη τον Φεβρουάριο του 2008. Το 2010 παραιτήθηκε από την θέση του Συνήγορου του Πολίτη.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του Γεωργίου Καμίνη για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, ύστερα από πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στήριξη προσέφεραν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Πορτοκαλί (Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία). Στις 14 Νοεμβρίου 2010 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων.

Από το Φεβρουάριο του 2011 αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 επανεξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνοντας, στο δεύτερο γύρο, το 51,42% των ψήφων.

Στις ευρωεκλογές του 2019 είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!