Ο υπ. ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κρεμλής βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια Κύριο

Ο υπ. ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κρεμλής βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια

Σε καφέ στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Απρίλιου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κρεμλής όπου μίλησε σε όσους παραβρέθηκαν για τα προγράμματα της Ε.Ε. τη γεωργία, την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο κ. Κρεμλής τόνισε πόσο σημαντική είναι η γεωργία και η αγροτοδιατροφή ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο του για τη δημιουργία ενός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για όλα τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν αυτά ανακοινωθούν.

Μίλησε για τη δύναμη που έχει ανακύκλωση στον τομέα της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα στα βιοκαύσιμα και τα οφέλη τους καθώς έκανε λόγο και για τη δημιουργία πράσινων σημείων σε σημαντικές περιοχές των πόλεων όπως τα νοσοκομεία ή τα εστιατόρια που επεξεργάζονται μεγάλο όγκο υλικό και τα πλεονεκτήματα που θα έχει το εν λόγω εγχείρημα ακόμη και στη μείωση των δημοτικών τελών.

Στη συνέχεια εξήγησε πως η χώρα έχει πληρώσει μεγάλα ποσά σε πρόστιμα που της επιβλήθηκαν λόγω των αποχετευτικών συστημάτων που δεν έχουν ολοκληρωθεί σε διάφορες περιοχές και πως ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις πιθανότητες για επιβολή προστίμων.

Τόνισε τη σημαντικότητα του brand name της Ελλάδας στο εξωτερικό και πως θα βοηθήσει στη προώθηση του.

Στην ομιλία έδωσαν το παρόν στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κρεμλής:

Ο Γιώργος Κρεμλής είναι στέλεχος από το 1981 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της ΕΕ καθώς και Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπως της "Νομικής Υπηρεσίας", της "Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης", της "Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" καθώς και της "Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, της Πολιτικής Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου". Επίσης διετέλεσε Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης "Εφαρμογής της Ευρωενωσιακής νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου" καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντής της Διεύθυνσης "Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής". Στην τελευταία, τρέχουσα, θέση του είναι υπεύθυνος για την συμμόρφωση και εφαρμογή του περιβαλλοντικού κεκτημένου, τη διασφάλιση της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ, ιδίως στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και την αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ καθώς και την εφαρμογή των οδηγιών EIA/SEA (Environmental Impact Assessment/Strategic Environmental Assessment) για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη Σύμβαση Espoo, το Πρωτόκολλο SEA. Παράλληλα έχει την ευθύνη για την περιβαλλοντική ενσωμάτωση στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Ενέργειας και Μεταφορών.

Είναι Πρόεδρος των Δικτύων κρατικών εμπειρογνωμόνων: ΕΝΕΑ MA (European Network of Environmental and Managing Authorities) και EIA/SEA. Πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος στο Bureau της Espoo Convention.

Διετέλεσε Συμπρόεδρος (Co-president) του διακρατικού ευρωπαϊκού δικτύου περιβάλλοντος IMPEL (Implementation network: Environmental Law), Εκπρόσωπος της ΕΕ στο Παγκόσμιο δίκτυο περιβάλλοντος INECE και Μέλος του ΔΣ του ΕΚΠΠΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης). Είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος, της οποίας διετέλεσε και ιδρυτικός Πρόεδρος.
Διετέλεσε επίσης μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1995. Έχει διατελέσει Επιστημονικός ερευνητής του Κέντρου Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη και, κατά την περίοδο μεταξύ 1991 και 1993, στην Ελλάδα, διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Εθνικός Συντονιστής σε θέματα εσωτερικής αγοράς, Μέλος της Επιτροπής ανταγωνισμού, Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ καθώς και Γενικός Γραμματέας σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο ΥΠΕΘΟ.
Έχει κατά καιρούς διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά κυρίως προγράμματα.

Είναι συγγραφέας βιβλίων (στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) καθώς επίσης και πολυάριθμων άρθρων και μελετών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!