Χρυσοχοΐδης: Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης στο χωριό για Πάσχα Κύριο

Χρυσοχοΐδης: Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης στο χωριό για Πάσχα
 
 
Για τους ανυπάκοους πολίτες στα χρόνια του κορoνοϊού, και για τις μετακινήσεις των πολιτών ενόψει Πάσχα μίλησε στο Mega ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
 
Ο υπουργός αρχικά συνεχάρη τους πολίτες που τηρούν τους κανόνες αυτοπεριορισμού.
 
«Αυτό που πρέπει να συγχαρούμε όλους τους συμπολίτες είναι πως οι περισσότεροι ακολουθούν κατά γράμμα τους επιστήμονες και τις αποφάσεις τη κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του κορωνοϊού», τόνισε λέγοντας πως αν θα υπάρξουν κάποιες διορθώσεις στα μέτρα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι ζήτημα που θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες.
 
Σχετικά με τις παραβάσεις που εντοπίζεται αυτό τον καιρό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως είναι ασήμαντος ο αριθμός των παραβάσεων που γίνονται καθημερινά.
 
«Είναι απαγορευτικό για όλους μας τώρα που τα μέτρα είναι τόσο αποτελεσματικά να κάνουμε παρασπονδίες και να ξεφύγουμε από την αυστηρότητα που υπάρχει», ανέφερε.
 
Όσον αφορά για τα όσα ειπώθηκαν περί υπερβολής των μέτρων που ελήφθησαν, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε πως υπάρχει ναι μεν περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όλα γίνονται ώστε να περιοριστεί η επιδημία.
 
«Όσο πιο αυστηρή είναι η εφαρμογή των μέτρων, τόσο πιο γρήγορα θα εξέλθουμε από την κρίση και θα απολαύσουμε τις ατομικές μας ελευθερίες», επισήμανε ο υπουργός.
 
Σχετικά με το Πάσχα, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε για ακόμη μία φορά πως δεν τίθεται θέμα για μετακίνηση στο χωριό.
 
«Οι αστυνομικοί είναι οι μικροί ήρωες της εποχής μας είναι αυτοί που κρατούν μαζί με τους υγειονομικούς όρθια την Ελλάδα. Θέλω να τους συγχαρώ για την συνεισφορά τους στην κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
 
Για το αν υπάρχουν κρούσματα στην Ελληνική Αστυνομία, ο υπουργός τόνισε πως αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα είχε ανακοινωθεί
 
«Λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για τους αστυνομικούς. Η υγεία των αστυνομικών είναι θεμελιώδες ζήτημα.
 
Σχετικά με την επόμενη μέρα στον Έβρο μετά την έκρυθμη κατάσταση στα σύνορα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως θα ληφθούν κι άλλα μέτρα προστασίας.
 
«Αυτό που έγινε στον Έβρο έχει δύο διαστάσεις, Αφενός η Ελλάδα μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αφετέρου σε αυτό το ζήτημα όλη η Ευρώπη είναι μαζί μας. Η Frontex είναι ακόμη εκεί. Δεν εφησυχάζουμε το επόμενο βήμα είναι να επεκτείνουμε το χάρτη στα σύνορα και να λάβουμε κι άλλα μέτρα», τόνισε.
 
Τέλος για το αν υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση στην Ριτσώνα, ο υπουργός ανέφερε πως υπάρχει κινητοποίηση και πως λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ώστε να είναι όλα υπό έλεγχο.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!