alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2-4/2/2018.

Στη μάχη για μια διάκριση θα βρεθεί η Αλεξανδρινή αθλήτρια μας Ξανθοπούλου Νίκη σαν μέλος της Ελληνικής Εθνικής αποστολής . Αφού τελείωσε επιτυχώς

Κατηγορία Αθλητικά

Μια ευχάριστη είδηση για τους πολλούς και καλούς φίλους του Εθνογραφικού Κέντρου-Κέντρο Έρευνας Μάσκας, οι οποίοι λόγω και της Αποκριάς προγραμματίzετε την επίσκεψή σας.
Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στους αύλειους χώρους του Κέντρου η συλλογή
«Ο Χρόνος, η Χρονιά και τα παιδιά τους οι 12 μήνες».
Η έκθεση γίνεται με επιμέλεια του μόνιμου συνεργάτη του Εθνογραφικού Κέντρου μουσειοπαιδαγωγού Σωτήρη Τσιρογιάννη.
Πρόκειται για ένα λαογραφικό - εικαστικό αφιέρωμα για μικρά και φυσικά μεγάλα παιδιά!
Η έκθεση θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 16 έως και την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ, για να γιορτάσουμε μαζί το Καρναβάλι της Μελίκης.

Εκδόθηκε από την Γ΄Μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων

Η βουλευτής, Φρόσω Καρασαρλίδου, είχε σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αχτσιόγλου, για την πορεία

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υπέβαλε προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 πρόταση με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργικές

Εντός του Φεβρουαρίου, και ειδικότερα μέχρι τα μέσα του μήνα, αναμένεται να έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ώστε να

Κατηγορία Οικονομία

Σήμερα 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία γιορτάζει τους τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες των Γραμμάτων.

Ποίοι ήταν όμως οι τρεις Ιεράρχες και γιατί τους τιμούμε;

Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.

Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η Ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Βασίλειος ο Μέγας

Ο Άγιος Βασίλειος ή Βασίλειος Καισαρείας, υπήρξε επίσκοπος Καισαρείας και θεωρείται Πατέρας της Εκκλησίας και ένας εκ των μεγαλύτερων θεολόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η συμβολή του στην χριστιανική θεολογία θεωρείται κεφαλαιώδης ενώ σ΄αυτόν αποδίδεται και η «θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου». Ο Μέγας Βασίλειος σπούδασε στην Αθήνα και θεωρούσε πολύ σημαντική τη μελέτη των κλασσικών συγγραφέων και της ελληνικής φιλοσοφίας, φυσικά υπό το χριστιανικό πρίσμα. Η συμβολή του στην ανάπτυξη των γραμμάτων και της φιλανθρωπίας τον κατέστησαν μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Χριστιανικής παράδοσης.

Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Θεωρείται πως η γλώσσα του «έσταζε μέλι» καθώς υπήρξε ο πιο χαρισματικός ρήτορας της εποχής του. Διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη της φιλανθρωπίας. Μάλιστα τα ημερήσια συσσίτεια που οργάνωσε έτρεφαν 7.000 ανθρώπους!

Στον τομέα της φιλοσοφίας, μπορεί να απέρριπτε τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων περί Θεού ωστόσο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις εργαλειακές μεθόδους της φιλοσοφίας τους προκειμένου να αναπτύξει μια συστηματική θεολογία.

Στη ζωή του υπήρξε υπόδειγμα ασκητή ενώ δεν παρέλειπε να καταδικάζει εκείνους τους ιερείς που πλούτιζαν από την ιδιότητά τους. Ήταν τέτοια η σκληρή κριτική που ασκούσε στους Αυτοκράτορες, που τελικά η αυλή τον κυνήγησε και τον εξόρισε. Όμως η φήμη του τον ξεπέρασε αφού θεωρείται Άγιος από όλες σχεδόν τις χριστιανικές ομολογίες.

Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός

Γνωστός και με το προσωνύμιο «θεολόγος», ο Γρηγόριος υπήρξε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης τον 4ο αιώνα. Η επιρροή του στην Τριαδική θεολογία θεωρείται τόσο σημαντική που έγινε γνωστός ως «Τριαδικός Θεολόγος». Τα περισσότερα από τα έργα του επηρεάζουν τους σύγχρονους θεολόγους, ειδικά όσον αφορά τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Υπήρξε φίλος του Μεγάλου Βασιλείου καθώς και του αδελφού του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης.

Ήταν σφοδρός οπαδός των γραμμάτων και επιθυμούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ελληνόφωνων και λατινόφωνων θεολόγων της εποχής του. Εκτός από εξαιρετικός θεολόγος όμως, υπήρξε και πολύ καλός ποιητής, αφού έγραψε αρκετά ποίηματα με θεολογικά και ηθικά θέματα.

Πολιτικό μήνυμα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου, όπου παρουσίασε τον απολογισμό δράσης της Περιφέρειας για το 2017.
«Εμείς δεν φοβόμαστε το μέλλον. Δεν διστάζουμε να σηκώνουμε το βάρος και το μέγεθος της ευθύνης που αναλάβαμε. Για το λόγο αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με όραμα και σχέδιο, να συνεχίσουμε και τα επόμενα πέντε χρόνια με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" είπε: «Σε μία κανονική χώρα, σε μία χώρα που το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι να βελτιώνεται διαρκώς, να εκσυγχρονίζεται, να γίνεται πιο αποδοτική και πιο αποτελεσματική, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα είχαν καταγράψει τα ζητήματα και τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει».

Ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι μετά την κινητοποίηση της Περιφέρειας, αναξιοποίητοι πόροι, ύψους 2,85 εκ. ευρώ, θα διατεθούν για την ένταξη επιλαχόντων στο πρόγραμμα για τους νέους αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία.

Αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας ως επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τόνισε ότι η Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των περιφερειών σε όλη την Ευρώπη σε απορρόφηση και υλοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Εξάλλου, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για την έγκριση αίτησης της Περιφέρειας, ώστε να εκτελεστεί, μέσω ΣΔΙΤ, το σχέδιο αναβάθμισης, αντικατάστασης και διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού των δρόμων ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μιλώντας για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο νέο της κτίριο, γνωστοποίησε ότι μέχρι σήμερα από τη διαδικασία αυτή εξοικονομήθηκαν 346.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι η Περιφέρεια θα εξοικονομεί 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε, μεταξύ άλλων, ότι προχώρησαν οι μελέτες για την αναμόρφωση του δυτικού παραλιακού θαλάσσιου μετώπου, ενώ έγιναν συστηματικοί έλεγχοι και αυτοψίες σε όλες τις μονάδες επεξεργασίες βιομηχανικών λυμάτων για τη διαπίστωση της καλής λειτουργίας τους. Χαρακτήρισε, τέλος, καταλύτη για το νέο σύγχρονο πρόσωπο της Περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης τη στρατηγική της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια, το ΤΕΕ και τους Δήμους Δέλτα, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού και Πυλαίας- Χορτιάτη.

Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια", ο Γιάννης Ανδρίτσος έκανε λόγο για απολογισμό αριθμών και όχι σκοπών και αποτελεσμάτων, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος των έργων είναι υπόλοιπο παλαιότερων παρεμβάσεων, υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της γεωθερμίας στον αγροτικό τομέα και χαρακτήρισε ελλιπή τον φωτισμό στον οδικό κόμβο της Πέλλας.

του Γιώργου Αγγελόπουλου

Οι διαρκείς και επίπονες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, των ίδιων των μαθητών αλλά και των γονέων, της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας η οποία

Κατηγορία Εκπαίδευση

Εκτός από προτεραιότητα στις ειδήσεις από αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης, το Facebook εφεξής θα δίνει έμφαση και στα νέα από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αυτή είναι η τελευταία ιδέα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για να βελτιώσει το ενημερωτικό περιεχόμενο του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Ξεκινώντας από σήμερα, πρόκειται να δείχνουμε περισσότερες ιστορίες από ειδησεογραφικές πηγές της πόλης σας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook σε ανάρτησή του. Πρόσθεσε ότι αν ένας χρήστης «ακολουθεί κάποιον τοπικό εκδοτικό οργανισμό ή μοιράζεται μια τοπική ιστορία, αυτή μπορεί πλέον να εμφανίζεται ψηλότερα στο News Feed».

Η εν λόγω αλλαγή θα εφαρμοσθεί αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες εντός του έτους, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC. Η νέα πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια του Facebook να ανταποκριθεί στις κριτικές που έχει δεχθεί ότι οι αλγόριθμοί του προωθούν την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα.

Όπως ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ, «τα τοπικά νέα μάς βοηθούν να καταλάβουμε τα θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο τις κοινότητές μας». Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, οι χρήστες του Facebook θα ενθαρρυνθούν να εμπλακούν προσωπικά περισσότερο στα ζητήματα αυτά και να «κάνουν τη διαφορά». «Οι σχετικές έρευνες δείχνουν ότι η ανάγνωση τοπικών ειδήσεων σχετίζεται άμεσα με την πιο ενεργή συμμετοχή των πολιτών», πρόσθεσε.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιές πηγές ειδήσεων (εθνικές ή τοπικές) θέλουν να βλέπουν στην κορυφή του δικού τους News Feed.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας