alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Η 25η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού αλλά οι αγώνες για την καταπολέμησή του μετρούν δεκαετίες. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Παρά τη συχνότητά του εάν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί. Για αυτό και η ενημέρωση επιβάλλεται.

Η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ιατρική έρευνα, την ενημέρωση και την πρόληψη. Αν αναλογισθούμε ότι όλοι στο κοντινό περιβάλλον μας έχουμε κάποια γυναίκα φίλη, συγγενή που έχει νοσήσει ή νοσεί από καρκίνο του μαστού, καταλαβαίνουμε το μέγεθος του προβλήματος και πόσο σημαντικό ρόλο έχει η πρόληψη.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε περίπου 1.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί.

Στην ιστοσελίδα του Αντικαρκινικού - Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών "Άγιος Σάββας"  υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες που λόγω της ημέρας μας υπενθυμίζουν να κλείσουμε ένα ραντεβού για την ετήσια μαστογραφία, την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό και τη μηνιαία αυτοεξέταση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην έγκαιρη διάγνωση.

Παράγοντες κινδύνου

• Η μεγάλη ηλικία. Περίπου το 80% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού συμβαίνουν σε γυναίκες > 50 ετών.
• Το ατομικό ιστορικό. Το ιστορικό καρκίνου στον ένα μαστό συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο και στον άλλο μαστό.
• Οικογενειακό ιστορικό. Η ύπαρξη σε συγγενείς α’ βαθμού (μητέρα, αδελφή, κόρη) καρκίνου του μαστού ή καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
• Η γενετική προδιάθεση. Το 5-10% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού είναι κληρονομικοί.
• Η έκθεση σε ακτινοβολία.
• Τα υψηλό ανάστημα, η παχυσαρκία μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών και η μεγάλη μάζα του αδένα του μαστού.
• Η πρώιμη εμμηναρχή και η όψιμη εμμηνόπαυση.
• Η ηλικία γέννησης του πρώτου παιδιού. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, η τεκνοποίηση συνεπάγεται μεγαλύτερο κίνδυνο.
• Η θεραπευτική λήψη ορμονών, οιστρογόνων και προγεστερόνης για διάστημα μεγαλύτερο των 4 ετών.
• Η ινοκυστική μαστοπάθεια.
• Αντισυλληπτικά δισκία, αν και η αύξηση του κινδύνου είναι πολύ μικρή και έχει βραχεία διάρκεια.
• Η αυξημένη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και το κάπνισμα.
• Η αυξημένη πρόσληψη λίπους, ιδιαίτερα στο άνω μέρος του σώματος.

Σημεία & Συμπτώματα

Το πιο σύνηθες προειδοποιητικό σημείο του καρκίνου του μαστού είναι ένα συμπαγές ογκίδιο που συνήθως δεν μπορεί να μετακινηθεί και μπορεί να πονάει ή όχι. Άλλα σημεία μπορεί να είναι τα ακόλουθα:

• Έκκριση ορώδους ή αιμορραγικού υγρού από τη θηλή.
• Η θηλή μπορεί να εμφανίζει εισολκή (να είναι στραμμένη προς τα μέσα) ή να βγάζει σκουρόχρωμο υγρό.
• Το δέρμα πάνω από τον όγκο μπορεί να μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού ή να παρουσιάζει εσοχές (κοιλότητες) στις περιοχές όπου έχει εξαπλωθεί ο καρκίνος.
• Η αλλαγή στο σχήμα ή στην εξωτερική καμπύλη του μαστού.

Βέβαια, η αλλαγή στο μέγεθος ή στην υφή του μαστού μπορεί να οφείλεται σε πληθώρα άλλων καταστάσεων, όπως οι αλλαγές στον ιστό του μαστού που συμβαίνουν φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του καταμήνιου κύκλου, οι κύστεις, τα αδενώματα κ.α.

Στρατηγικές Πρόληψης που Σχετίζονται με τον Τρόπο Ζωής

• Απευθυνθείτε στον γιατρό σας σε περίπτωση που ανακαλύψετε κάποιο συμπαγές ογκίδιο ή κάποιο από τα προειδοποιητικά σημεία του καρκίνου του μαστού, ιδιαιτέρως αν οι αλλοιώσεις επιμένουν μετά από έναν εμμηνορροϊκό κύκλο ή αλλάζουν την εμφάνιση του μαστού.
• Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σε λιγότερο από δύο ποτά την ημέρα.
• Διατηρήστε ένα υγιές βάρος, ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση.
• Αποφύγετε την μακρόχρονη ορμονοθεραπεία, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.
• Παραμείνετε σωματικά δραστήριες, τουλάχιστον 30’ τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.
• Καταναλώνετε τρόφιμα υψηλά σε περιεκτικότητα φυτικών ινών, όπως είναι τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά.
• Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο γιατί το ελαϊκό οξύ φαίνεται ότι καταστέλλει τη δράση του σημαντικότερου ογκογονιδίου του μαστού.

 

Κατηγορία Γενικά

Δικογραφία σε βάρος 32χρονης σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, απογευματινές ώρες της 3 Οκτωβρίου 2018,

ενεργώντας μαζί με δύο συνεργούς της, αφαίρεσαν από κατάστημα στην Αλεξάνδρεια προϊόντα αξίας 830 ευρώ.

Κατηγορία Αστυνομικά

Η 5η Αγέλη Λυκοπούλων Βεροίας (παιδιά 6-10 ετών) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον Πεζόδρομο της Ιπποκράτους μια παράσταση του Κωμικού θέατρου δρόμου με κωμική μαγεία (Zirk Comedy) στα πλαίσια της μεγάλης θεατρικής γιορτής που φιλοξενήθηκε στην πόλη μας στο "VERIA THESS PUPPET FESTIVAL 2018".Έτσι λοιπόν το πρωινό του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018 τα λυκοπουλάκιά μας παρακολούθησαν και συμμετείχαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό στην παράσταση του μικρού τσίρκου που ταξίδεψε μέσα στην πόλη μας .Η σκηνή του είχε μια μεγάλη ποικιλία πράξεων: ξεκαρδιστική , παράλογη, μαγική  και ποιητική. Ένα τσίρκο εμπνευσμένο από το όνειρο όπου η κωμωδία και η ποίηση πήραν τον έλεγχο της παράστασης και μετέφεραν τους μικρούς μας φίλους σε ένα διαχρονικό ταξίδι γεμάτο «κωμωδία , «μαγεία» , «ακροβατικά» , «μεταμφίεση» , «ποίηση» και ασφαλώς «τρέλα».

Η 5η Ομάδα προσκόπων Βεροίας (νέοι ηλικίας 11-15 ετών) παρακολούθησε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018 στο Χώρο Τεχνών μια από τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, μια παράσταση του  σύγχρονου τσίρκου (συνδυασμός χορού, μουσικής και τσίρκου) σε ένα ανεμοστρόβιλο ασταμάτητων ιδεών, λέξεων, μουσικής και κίνησης.

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, ο ρυθμός πίεζε, ίσως μια στιγμή παύσης βοηθούσε την αναπνοή :ένα, δύο, τρία ... ξεκινούσαμε ξανά! Η επιθυμία να υπερβούμε το όριο,

παραμένοντας στη συνεχή ροή του χρόνου και της κίνησης. Το Xstream ήταν  ένα έργο σχετικά με την ακραία ανισορροπία και τη συνεχή ροή, με ζωντανή μουσική.

Κλείνοντας το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας (Γοργοποτάμου 7, τηλ.2331062821) θα ήθελε να ευχαριστήσει την Δημοτική Επιχείρηση ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά μας  να έρθουν πιο κοντά στο χιούμορ και την κωμικότητα μέσα από παραστάσεις με πολύ μουσική και κίνηση και να ζήσουν την εμπειρία μιας τέχνης που στην χώρα μας δεν είναι πολύ διαδεδομένη αλλά προάγει τον πολιτισμό και μιλά στις παιδικές καρδιές (και όχι μόνο).Σας ευχαριστούμε θερμά

    Παντελίδης Ανέστης 

Αρχηγός 5ου Σ.Π.Βεροίας 

Κατηγορία Γενικά

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον έλεγχο του καπνίσματος, στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδία για ένα κόσμο χωρίς κάπνισμα». Το σχολείο έλαβε μέρος με ένα έργο ζωγραφικής με θέμα « Η ζωή χωρίς κάπνισμα» και κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία των Ειδικών Σχολείων.

Το παραγόμενο έργο ζωγραφικής αποτέλεσε προϊόν μιας ομαδικής προσπάθειας τεσσάρων μαθητών υπό την καθοδήγηση τριών καθηγητριών και την αρωγή του διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Παπαγεωργίου Κυριάκο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συμμετοχής μας είναι ότι οι μαθητές πολλαπλασίασαν τα μαθησιακά τους οφέλη και ενημερώθηκαν για τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος.

Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την 6η Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον έλεγχο του καπνίσματος, το οποίο θα λάβει χώρα στα Τρίκαλα.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό είναι: Η Αντωνοπούλου Νικολέτα, ο Μπουζινόπουλος Ευστάθιος, ο Σαράφης Δημήτριος και ο Σιδηρόπουλος Βλαδίμηρος- Χρήστος, ενώ οι καθηγήτριες είναι η Αθανασιάδου Ελένη ΠΕ25, η Κατσιγιαννοπούλου Σταματία ΠΕ08 και η Σπυροπούλου Μαρία ΠΕ02.

Κατηγορία Εκπαίδευση

ΔΤ: "Δεδομένου ότι πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα κάτωθι:

                         Σύμφωνα με το νόμο, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, δημοσιεύεται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

                       Στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί, ισχύουν τα πρώτα 15νθήμερα Μαΐου και Νοεμβρίου. Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου είναι η Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι συνάδελφοι, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014«κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:

α) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

β) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

γ) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

δ) Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.

στ) Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.

Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Οι αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις".

                                                                                                                               

Να κάνει το Messenger του ακόμη πιο εύκολο και απλό, επιχειρεί το Facebook με τη νέα ενημέρωση της εφαρμογής.

Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος της, όπως τονίστηκε και δια στόματος του Σταν Τσουντνόβσκι.

«Με μία έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε οτι 7 στους 10 ανθρώπους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή θέτουν ως προτεραιότητα την απλότητα. Πιστεύουμε οτι το Messenger4 μέσω της απλότητας του σχεδιασμού το καταφέρνει», είπε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας.

Πλέον στην βάση της οθόνης θα υπάρχουν τρεις επιλογές: Chats, People και Discover.

Στην πρώτη θα βλέπεις τα μηνύματα και τις ιστορίες των φίλων σου, ενώ στην δεύτερη θα βλέπεις και εκεί τις ιστορίες όσων είναι online. Τέλος στο τρίτη θα μπορείς να παίζεις παιχνίδια και θα σου προτείνονται επιλογές λογαριασμών για να ακολουθήσεις.

Αρχικά, το χρώματα του θα είναι λευκό, όμως μετά απο λίγο καιρό θα μπορείς να διαλέξεις εσύ κάποιο της επιλογής σου.

Κατηγορία Τεχνολογία

Τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης, όπως τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα, τα βαμβακερά επιχρίσματα, τα καλαμάκια ή τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών, θα απαγορευτούν στην ΕΕ, σύμφωνα με σχέδιο που εγκρίθηκε από τους Ευρωβουλευτές κατά τη τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Το Κοινοβούλιο θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο αμέσως μόλις οι υπουργοί της ΕΕ υιοθετήσουν τη θέση τους επί του θέματος.

Η κατανάλωση πολλών άλλων προϊόντων, για τα οποία δεν υπάρχει εναλλακτική λύση θα πρέπει να μειωθεί από τα κράτη μέλη κατά τουλάχιστον 25% μέχρι το 2025. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν συσκευασία μιας χρήσεως για μπιφτέκια, σάντουιτς, φρούτα, λαχανικά, επιδόρπια ή παγωτά. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να προτείνουν εθνικά σχέδια για να ενθαρρύνουν τη χρήση προϊόντων κατάλληλων για πολλαπλή χρήση, καθώς και την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Άλλα πλαστικά, όπως οι φιάλες, θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά και να ανακυκλώνονται κατά 90% μέχρι το 2025.

Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν ότι τα μέτρα μείωσης θα πρέπει να ισχύουν και για τα απόβλητα από προϊόντα καπνού, ιδίως φίλτρα τσιγάρων που περιέχουν πλαστικό, τα οποία πρέπει να μειωθούν κατά 50% έως το 2025 και κατά 80% έως το 2030, καθώς ένα φίλτρο τσιγάρων μπορεί να μολύνει μεταξύ 500 και 1000 λίτρων νερού. που ρίχνονται σε δημόσιους δρόμους, μπορεί να διαρκέσει δώδεκα χρόνια για να αποσυντεθεί. Είναι το δεύτερο πιο απορριφθέν πλαστικό προϊόν μιας χρήσης.

Επίσης, τα κράτη μέλη θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 50% των αλιευτικών εργαλείων που περιέχουν πλαστική ύλη που έχουν χαθεί ή εγκαταλειφθεί, θα συλλέγονται κάθε χρόνο, με στόχο τουλάχιστον το 15% ανακύκλωσης έως το 2025 καθώς αποτελούν 27% των αλιευτικών αποβλήτων που βρέθηκαν στις ευρωπαϊκές παραλίες.

Επί αυτού, οι ευρωβουλευτές ζητούν από τα κράτη μέλη να εξασφαλίσουν ότι οι εταιρείες καπνού και οι κατασκευαστές αλιευτικών εργαλείων που περιέχουν πλαστικό, θα καλύπτουν το κόστος συλλογής των προϊόντων αυτών, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς, επεξεργασίας και συλλογής των αποβλήτων, ώστε να συμβάλλουν στην επίτευξη στόχων ανακύκλωσης.

Η εισηγήτρια Φ. Ρις (ALDE) χαρακτήρισε την νομοθεσία αυτή ως το πιο φιλόδοξο ψήφισμα κατά των πλαστικών μιας χρήσης.

«Η ψηφοφορία σήμερα ανοίγει το δρόμο για μια φιλόδοξη οδηγία, η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση του κόστους των περιβαλλοντικών ζημιών που οφείλονται στην πλαστική ρύπανση στην Ευρώπη, υπολογιζόμενη στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ. 2030», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: aftodioikisi.gr

Κατηγορία Γενικά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τη Παρασκευή 26 Οκτωβρίου θα καταβληθεί το τσεκ της προκαταβολής για τις αγροτικές επιδοτήσεις της Βασικής Ενίσχυσης 2018, όπως έκανε γνωστό ο υπoυργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης.

Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή 26/10 το πρωί θα δοθεί εντολή απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έτσι το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχουν πιστωθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όσοι παραγωγοί έχουν κάρτα συναλλαγών με την Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούν να προχωρήσουν στην ανάληψη των χρημάτων από ΑΤΜ το απόγευμα της Παρασκευής. Οι πελάτες των άλλων τραπεζών θα μπορούν να προβούν σε ανάληψη των χρημάτων την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

Οι επιδοτήσεις όμως θα παραμείνουν και αυτή την φορά βορά στις κατασχέσεις αφού αν και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβεβαίωναν ότι η τροπολογία για το ακατάσχετο στους αγρότες και με την οποία διασφαλίζεται το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών για τις επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ, αυτή δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει την πληρωμή της Παρασκευής.

Κατηγορία Αγροτικά

Την υποστήριξη της Γεωργίας Μπατσαρά, ως υποψήφιας δημάρχου Βέροιας, αποφάσισαν από κοινού και ομόφωνα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας και η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Βέροιας,

της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ). Η απόφαση για την υποστήριξη της Γεωργίας Μπατσαρά δεν γίνεται μόνο επειδή υπάρχει κεντρική απόφαση της ΝΔ για τη στήριξη υποψηφίου

δημάρχου στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, ούτε επειδή πρόκειται για το μοναδικό στέλεχος της ΝΔ μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων. Γίνεται επειδή στο πρόσωπο της Γεωργίας Μπατσαρά

βλέπουμε ένα συνεπές μέλος της τοπικής κοινωνίας, ικανό για σύγχρονη δράση ανάπτυξης, ανοιχτό σε συνεργασίες και με ισχυρή υποστήριξη ευρείας βάσης πολιτών, στοιχεία απαραίτητα

για να αλλάξουμε σελίδα στον δήμο Βέροιας και να προχωρήσουμε αναπτυξιακά όπως αρμόζει στον ιστορικό δήμο της Ημαθίας και στους δημότες του. Στο πλαίσιο αυτό, οι ΟΝΝΕΔ Ημαθίας

και Βέροιας θα στηρίξουν τον προεκλογικό αγώνα της, θα στελεχώσουν τον συνδυασμό της και καλούμε τους νέους του δήμου Βέροιας, να την ακούσουν, να μην επηρεαστούν από

λαϊκισμούς και σκοπιμότητες τρίτων και να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της. Η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ημαθίας Η ΔΗΜ.Τ.Ο ΟΝΝΕΔ Βέροιας

Κατηγορία Γενικά

Τη Δευτέρα θα κάνει πρεμιέρα ο νέος θεσμός του «εφοριακού της γειτονιάς», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Στις 29 Οκτωβρίου κλιμάκιο εφοριακών της Ρόδου μαζί με τον Περιφερειάρχη Πειραιά, Ρήγα Μπάρκουλα θα επισκεφθούν τα νησιά Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και τη Σύμη.

Στόχος των εφοριακών είναι να λύσουν τα προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis, αλλά και να βοηθήσουν όσους φορολογούμενους χρειάζονται βοήθεια σε φορολογικά θέματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ:

1) Θα συσταθούν κινητά συνεργεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τα οποία σε συνεννόηση με τους δήμους θα ενημερώνουν τους φορολογούμενους.

2) Εξετάζεται, σε δεύτερη φάση, να εγκατασταθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε συγκεκριμένους χώρους, ενδεχομένως σε δημαρχεία, όπου μέσω skype οι φορολογούμενοι θα συνδέονται με την εφορία τους ή τα κεντρικά της ΑΑΔΕ, όπου θα μπορούν να ζητούν βοήθεια για θέματα που άπτονται της φορολογικής νομοθεσίας και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων.

3) Θα δημιουργηθούν τέσσερις ηλεκτρονικοί οδηγοί με τα εξής θέματα:

α) Ζητήματα που αφορούν σε μισθωτούς υπαλλήλους,

β) Αγορά και πώληση ακινήτων,

γ) Πρώτη φορά φορολογούμενος

δ) Πώς μπορώ να πληρώσω τους φόρους.

Οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τα ερωτήματά τους ηλεκτρονικά και θα λαμβάνουν απάντηση εντός της ημέρας από την αρμόδια διεύθυνση που θα συσταθεί στην ΑΑΔΕ για τον σκοπό αυτόν.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας