alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων θα πρέπει πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να εκτελούν τα παραπεμπτικά εξετάσεων. 

Το νέο χρονικό όριο ισχύει για όλα τα παραπεμπτικά εξετάσεων τα οποία έχουν εκδοθεί από την 1η Νοεμβρίου 2018, όταν τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ. Μέχρι τις 31/10/2018, οι ασφαλισμένοι είχαν στη διάθεσή τους χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων για να κάνουν εξετάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, τα παραπεμπτικά εξετάσεων τα οποία έχουν εκδοθεί μέχρι και την 31/10/2018 θα εκτελούνται μέχρι τη λήξη τους, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης αυτών, δηλαδή σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Τα παραπεμπτικά εξετάσεων τα οποία εκδίδονται από 01/11/2018 και μετά σύμφωνα με ΚΥΑ Αριθ. ΕΑΠΕ/Γ.Π.80157(ΦΕΚ 4898.τ.β,01-11-2018) αρθ.6 παρ.3, θα εκτελούνται εντός χρονικού διαστήματος τριών εβδομάδων, ανεξάρτητα εάν αναγράφεται ημερομηνία εκτέλεσης επί του παραπεμπτικού τεσσάρων εβδομάδων.

Κατηγορία Υγεία

Μία ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, διοργανώνουν από κοινού, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας και η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης.

Η ιδέα πρωτοσυζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν οι τρεις φορείς με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στην Αστυνομική Δ/νση Ημαθίας.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα που μας αφορά όλους, γονείς, δασκάλους και παιδιά. Γι’ αυτό ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να καλύψομε το κομμάτια της ενημέρωσης και από στελέχη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και από τη νομική πλευρά, αλλά και από την εκπαιδευτική κοινότητα» τόνισε ο κ. Μούρτης μιλώντας για τον στόχο της εκδήλωσης.

«Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και απαιτεί σοβαρές επεμβάσεις. Δεν υπάρχει ακόμα η εμπειρία αντιμετώπισης του σύγχρονου αυτού προβλήματος και η ημερίδα θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει και από νομικής πλευράς μια εικόνα, για το πού κατευθύνονται τα πράγματα…» πρόσθεσε ο κ. Καραβασίλης.

Μέσα από την κοινωνία του διαδικτύου, σαφώς αναπτύσσονται και θετικές δράσεις, αλλά αναπτύσσεται και η εγκληματικότητα. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το επιστημονικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. «Για τον λόγο αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι και να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, είτε μέσα στο σπίτι και την οικογένεια, είτε στο σχολείο» επεσήμανε ο κ. Μούρτης.

Όπως μας είπαν οι εκπρόσωποι των φορέων υπάρχουν ήδη αρκετά περιστατικά σε τοπικό επίπεδο, με παιδιά που έχουν «παγιδευτεί» μέσα στην κοινωνία του διαδικτύου.

Απευθυνόμενοι στους γονείς, πρότειναν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παιδιά τους και τη συμπεριφορά τους που μπορεί να αποτελεί ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τις διαδικτυακές τους συναναστροφές.

Σε περίπτωση, δε, που κάτι αντιληφθούν μπορούν να απευθυνθούν στην Αστυνομία η οποία θα παραπέμψει το πρόβλημα στην εξειδικευμένη υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος για να επιληφθεί του θέματος.

Η ημερίδα θα γίνει στο Χώρο Τεχνών Βέροιας στις 29 Νοεμβρίου.

Κατηγορία Γενικά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ως αρμόδια υπηρεσία για την εποπτεία και τον έλεγχο επί των αθλητικών σωματείων, ανακοινώνει ότι για την εύρυθμη λειτουργία τους και προκειμένου να ενημερώνονται οι φάκελοί τους, θα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω διαδικασίες.

Αρχικά γίνεται η εγγραφή του αθλητικού σωματείου στο αντίστοιχο Μητρώο της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

1. ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΕΟΪΔΡΥΘΕΝΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ

  1. Επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος καταστατικού του σωματείου, εγκεκριμένο από το Μονομελές Πρωτοδικείο
  2. Αντίγραφο Απόφασης Πρωτοδικείου με την οποία αναγνωρίστηκε το σωματείο.
  3. Αντίγραφο πρακτικού αρχαιρεσιών Γ.Σ. (επικυρωμένο από τον Πρόεδρο & τον Γραμματέα του Γ.Σ.)
  4. Αντίγραφο πρακτικού συγκρότησης σε σώμα Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) επικυρωμένο από τον Πρόεδρο & τον Γραμματέα του Δ.Σ. (δίπλα σε κάθε μέλος του Δ.Σ. να αναγράφεται η διεύθυνση και το τηλέφωνο του).
  5. Υπεύθυνη δήλωση (ν.1599/86) του προέδρου του σωματείου στην οποία θα δηλώνεται η αριθμητική δύναμη των μελών του σωματείου. 
  6. Αντίγραφο οικονομικού απολογισμού του προηγούμενου έτους (Σημείωση 1)
  7. Αντίγραφο ισολογισμού του προηγούμενου έτους (Σημείωση 1)
  8. Αντίγραφο προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους
  9. Έκθεση τριμελούς εξελεγκτικής επιτροπής με την οποία διαπιστώνεται η ορθή ή μη οικονομική διαχείριση για την απαλλαγή ή τον καταλογισμό ευθυνών στο Δ.Σ. του σωματείου.
  10. Πιστοποιητικό εγγραφής στο βιβλίο σωματείων του Μονομελούς Πρωτοδικείου
  11. Πιστοποιητικό μεταβολών του σωματείου από το Μονομελές Πρωτοδικείο
  12. Απόφαση Γ. Γ. Αθλητισμού για την ειδική αθλητική αναγνώριση (αρ. 8 Ν. 2725/99), στην οποία να αναγράφεται ο κωδικός του σωματείου στη Γ.Γ.Α.
  13. Άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή που χορηγείται από την Γ.Γ.Α. και πτυχίο Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα στο συγκεκριμένο άθλημα ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής ή δίπλωμα αναγνωρισμένων σχολών προπονητών του εξωτερικού για την πρόσληψη προπονητή ο οποίος είναι καταχωρημένος στο ηλεκτρονικό μητρώο προπονητών της Γ.Γ.Α. με σύμβαση η οποία θα έχει κατατεθεί και θεωρηθεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

(Απλά φωτοαντίγραφα χωρίς σφραγίδα συλλόγου– υπογραφές & ονόματα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ )

Σημείωση:

1. Δεν απαιτείται η κατάθεση οικονομικού απολογισμού και ισολογισμού εφόσον συμπίπτει ο χρόνος ίδρυσης του σωματείου και η υποβολή αίτησης για εγγραφή του σωματείου στο Μητρώο της Υπηρεσίας. Υποχρεούνται βεβαίως από το επόμενο έτος, τα αθλητικά σωματεία να συντάσσουν και να υποβάλλουν ετησίως από 01-01 έως 31-03 κάθε έτους τον οικονομικό απολογισμό, ισολογισμό του προηγούμενου έτους και τον προϋπολογισμό του τρέχοντος, όπως αναφέρεται παραπάνω.

2. Σε περίπτωση που το Σωματείο δεν έχει πάρει ακόμη Ειδική Αθλητική Αναγνώριση θα πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση της οικείας Ένωσης ή Ομοσπονδίας ότι ανήκει στην δύναμη της και έχει ενεργό αθλητική δράση.

 3. Ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή στην πιστή τήρηση των όρων και των διατάξεων του καταστατικού του Σωματείου κυρίως σε ότι αφορά την εκλογή των μελών του Δ. Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής, την συγκρότηση του Δ. Σ. σε σώμα, την αντικατάσταση μελών του Δ. Σ. πριν από την  λήξη της θητείας του και τον τρόπο τήρησης των αντιστοίχων πρακτικών από τα οποία θα πρέπει να προκύπτει σαφώς ότι όλες οι παραπάνω διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο καταστατικό. 

2. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Κάθε αθλητικό σωματείο θα πρέπει να υποβάλλει στην Υπηρεσία μας σε ετήσια βάση τα παρακάτω δικαιολογητικά ( άρθρο 51 του Ν. 2725/1999 ):

Α. Δικαιολογητικά για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο:

  1. Απόσπασμα Πρακτικού Γενικής Συνέλευσης των τελευταίων αρχαιρεσιών με τα ονόματα των τακτικών μελών Δ.Σ. (και τα τηλέφωνά τους), των αναπληρωματικών αυτών, των τακτικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των αναπληρωματικών αυτής
  2. Απόσπασμα Πρακτικού συγκρότησης σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου
  3. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 (χορηγείται από την υπηρεσία)

Β. Δικαιολογητικά για την κατάθεση Οικονομικού Απολογισμού:

  1. Έντυπο Οικονομικού Απολογισμού (χορηγείται από την Υπηρεσία).
  2. Ισολογισμό προηγούμενου έτους (το έντυπο χορηγείται από την υπηρεσία).
  3. Αντίγραφο προϋπολογισμού τρέχοντος έτους (εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους).
  4. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986(χορηγείται από την υπηρεσία)
  5. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.

Γ. Σε περίπτωση τροποποίησης του καταστατικού:

  1. Επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος καταστατικού του σωματείου(τροποποιημένο σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο με πρόσφατη θεώρηση από το πρωτοδικείο) εγκεκριμένο από το Μονομελές Πρωτοδικείο.
  2. Πιστοποιητικό τροποποιήσεων (μεταβολών) του Μονομελούς Πρωτοδικείου.
  3. Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του σωματείου, με την οποία εγκρίνεται η τροποποίηση του Καταστατικού.
  4. Κατάθεση των παλαιών σφραγίδων του Σωματείου, ακύρωση των παλαιών βιβλίων και θεώρηση νέων (στην περίπτωση αλλαγής της επωνυμίας του σωματείου).

Το οικονομικό έτος σύμφωνα με το Νόμο αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και τελειώνει την 31η Δεκεμβρίου. Το γεγονός ότι κάποια σωματεία για δική τους εσωτερική χρήση έχουν άλλη διάρκεια οικονομικού έτους ( π.χ από 30-6-2008 έως 30-6-2009 ) αυτό δεν αφορά την υπηρεσία μας.

Με την έναρξη κάθε νέας χρονιάς από τις πρώτες υποχρεώσεις του Σωματείου είναι η σύνταξη και η κατάθεση στην Υπηρεσία μας μέχρι την 31η Μαρτίου του οικονομικού απολογισμού, ισολογισμού, προϋπολογισμού και της έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής.

3.ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η θεώρηση θα γίνεται ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ & μόνο εφ’ όσον το Σωματείο θα έχει προσκομίσει στην Υπηρεσία μας τα παραπάνω δικαιολογητικά για την επικαιροποίηση του φακέλου του.

Κάθε Αθλητικό Σωματείο τηρεί υποχρεωτικά (άρθρο 6 του Ν. 2725/1999) τα παρακάτω βιβλία, τα οποία θα πρέπει πριν από την χρήση τους να  θεωρούνται  από την Υπηρεσία μας.

  1. Μητρώου  Μελών
  2. Πρακτικών Συνεδριάσεων Γενικών Συνελεύσεων
  3. Πρακτικών Συνεδριάσεων  Διοικητικού Συμβουλίου
  4. Εσόδων – Εξόδων (Ταμείου).
  5. Περιουσιακών Στοιχείων.
  6. Πρωτοκόλλου εισερχόμενων και εξερχόμενων εγγράφων.

Τα Αθλητικά Σωματεία Σκοποβολής θεωρούν και άλλα βιβλία τα οποία είναι:

  1. Μητρώο Αθλουμένων Μελών (σκοπευτών) του Σωματείου.
  2. Βιβλίο κατεχομένων όπλων.
  3. Βιβλίο διακίνησης φυσιγγίων.
  4. Αρχείο Διεξαγωγής Αγώνων.

Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΘΕΩΡΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.

4. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ

Τα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν την Υπηρεσία μας για οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων του (τροποποίηση καταστατικού, αλλαγή Δ/νσης κ.λπ.).

  1. Σε περίπτωση συγχώνευσης αθλητικού σωματείου με άλλο ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας του κάθε συγχωνευμένου Σωματείου, μέσα σε προθεσμία τριών μηνών από τη συγχώνευση, οφείλουν να καταθέσουν, α) απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου με την οποία εγκρίνεται η τροποποίηση του Καταστατικού, β) ακριβές αντίγραφο του νέου τροποποιημένου Καταστατικού, εγκεκριμένο από το Μονομελές Πρωτοδικείο, γ) απόσπασμα Πρακτικού Γενικής Συνέλευσης των τελευταίων αρχαιρεσιών με τα ονόματα των τακτικών μελών του Δ.Σ. (και τα τηλέφωνά τους), των αναπληρωματικών αυτών, των τακτικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των αναπληρωματικών αυτής, δ) απόσπασμα Πρακτικού συγκρότησης σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου, ε) την σφραγίδα μαζί με τα βιβλία για ακύρωση των παλαιών και θεώρηση των νέων βιβλίων και στ) το πιστοποιητικό τροποποιήσεων (μεταβολών) του Μονομελούς Πρωτοδικείου.
  2. Σε περίπτωση διάλυσης αθλητικού Σωματείου αυτό οφείλει να ενημερώσει την Υπηρεσία και να υποβάλλει, α) Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, με την οποία εγκρίνεται η διάλυση του σωματείου, β) Κατάθεση σφραγίδων καθώς και βιβλίων για την ακύρωση τους και γ) το πιστοποιητικό διαγραφής του Σωματείου από τα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου.
  3. Σε περίπτωση τροποποίησης του καταστατικού του, το σωματείο οφείλει να υποβάλλει, α) Ακριβές αντίγραφο του νέου τροποποιημένου Καταστατικού, εγκεκριμένο από το Μονομελές Πρωτοδικείο, β) Πιστοποιητικό τροποποιήσεων (μεταβολών) του Μονομελούς Πρωτοδικείου, γ) Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, με την οποία εγκρίνεται η τροποποίηση του Καταστατικού, δ) Κατάθεση των παλαιών σφραγίδων του Σωματείου, ακύρωση των παλαιών βιβλίων και θεώρηση των νέων (στην περίπτωση αλλαγής της επωνυμίας του Σωματείου).
  4. Σε περίπτωση κρατικής επιχορήγησης, το σωματείο υποχρεούται να συντάσσει και να υποβάλλει ειδικό απολογισμό της διαχείρισης, για έλεγχο από την Υπηρεσία μας που οφείλει να τον διενεργήσει μέσα σε προθεσμία δυο (2) μηνών. (άρθρο 51 του Ν. 2725/1999)

Ανάλογες υποχρεώσεις για θεώρηση βιβλίων και υποβολή δικαιολογητικών στην Υπηρεσία μας έχουν και οι Ενώσεις Αθλητικών Σωματείων (εκτός οικονομικού απολογισμού, ισολογισμού και προϋπολογισμού, άρθρο 15 του Ν.2725/1999) καθώς και οι Ομοσπονδίες εφόσον εδρεύουν στον Νομό Θεσσαλονίκης (εκτός οικονομικού απολογισμού, ισολογισμού, προϋπολογισμού και του βιβλίου Εσόδων – Εξόδων, το οποίο αντικαθίσταται με βιβλία Γ’ κατηγορίας, άρθρο 25 του Ν.2725/1999).

 5. ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Σε περίπτωση που κάποιο Σωματείο θέλει να θεωρήσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά προκειμένου να εισπράξει επιχορήγηση από οποιονδήποτε κρατικό φορέα, Δήμο ή Κοινότητα, καθώς επίσης και δωρεές από ιδιώτες, θα πρέπει να προσκομίσει στην Υπηρεσία μας :

α) Αίτησή η οποία θα φέρει την σφραγίδα του Σωματείου και θα είναι υπογεγραμμένη (υπογραφή & όνομα) από τον Πρόεδρο

β) αντίγραφο πρακτικού αποδοχής της επιχορήγησης ή της δωρεάς επικυρωμένο από τον Γραμματέα του Δ.Σ., με σφραγίδα συλλόγου –υπογραφές & ονόματα

γ) αντίγραφο της σελίδας του βιβλίου Εσόδων-Εξόδων στο οποίο θα έχει καταχωρηθεί η δωρεά του ιδιώτη επικυρωμένο από τον Πρόεδρο & τον Ταμία του Δ.Σ με σφραγίδα συλλόγου –υπογραφές & ονόματα. Σε περίπτωση που επιχορήγηση από ΟΤΑ ή άλλο Φορέα εισπράττεται σε μεταγενέστερο χρόνο, η εγγραφή του εσόδου στο βιβλίο ταμείου γίνεται με την είσπραξη και τότε προσκομίζετε (με νέα αίτηση) την αντίστοιχη σελίδα για θεώρηση

δ) την απόφαση του Φορέα που δίνει την επιχορήγηση

ε) για δωρεές ιδιωτών , παραστατικό της Τράπεζας στο οποίο θα φαίνεται η κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού από τον δωρητή σε λογαριασμό του Σωματείου

Τα επικυρωμένα φωτοαντίγραφα του Πρακτικού Αποδοχής της δωρεάς και της σελίδας του βιβλίου Εσόδων-Εξόδων στην οποία καταχωρήθηκε η δωρεά, θεωρούνται από την Υπηρεσία μας προκειμένου να τα υποβάλλει ο δωρητής μαζί με την φορολογική του δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Ως χρόνος πραγματοποίησης της δωρεάς θεωρείται ο χρόνος κατάθεσης αυτής στην τράπεζα.

Τα δικαιολογητικά για δωρεές από ιδιώτες θεωρούνται μέχρι την 20η Δεκεμβρίου .

Κατηγορία Αθλητικά

- Στις αρχές του 2015 η Τρόϊκα και τα αφεντικά της αντιμετώπισαν τον Τσίπρα και την παρέα του σαν αντίπαλο ο οποίος αμφισβητούσε τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί ήθελε να μετατρέψει την Ελληνική κρίση σε κρίση του ευρώ.

- Δεν πέρασαν παρά κανά δυο τέρμινα και αυτόματα κατάλαβαν πως ο Τσίπρας μοναδικό σκοπό είχε την βουλιμία του να παραμείνει στην εξουσία και γι' αυτό τον έβαλαν να περάσει μέτρα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα τολμούσε ούτε καν να σκεφτεί.

- Το “εμείς θα χτυπάμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν” αντιστράφηκε και “η Τρόικα βαράει το νταούλι και ο Τσίπρας χορεύει”.

- Η “δύστηνη Ελλάς” σήμερα βρίσκεται σε τροχιά μεγάλης απόκλισης από την υπόλοιπη Ευρώπη. Έχασε και χάνει όλες τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρουσιάζονται και υποχωρεί συνεχώς στην ανταγωνιστικότητα καθώς οι επενδυτές την θεωρούν παντελώς αναξιόπιστη και εχθρική, τα δε επιτόκια δανεισμού είναι μεγαλύτερα και από αυτά της Αλβανίας.

- Σήμερα η χώρα υποχωρεί στην επιχειρηματικότητα, βρίσκεται εκτός αγορών και δεν έχει καμιά επαφή με την επενδυτική κοινότητα.

- Σήμερα οι αξίες καταρρέουν και η έλλειψη αξιοπιστίας είναι ακόμα πιο καταστροφική στην εξωτερική πολιτική αφού ακόμα και ο ΡΑΜΑ αγνοεί την Ελληνική κυβέρνηση και βγάζει ετυμηγορία για τον θάνατο Ελληνα ομογενούς από πυρά Αλβανών αστυνομικών και τα Σκόπια πανηγυρίζουν για την διεθνή αναβάθμισή τους όχι μόνον με το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” αλλά και με γλώσσα ¨μακεδονική” με ιθαγένεια “μακεδονική” με ταυτότητα “μακεδονική” σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

- Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αντίπαλο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

- Μετά την κωμικοτραγική διαπραγμάτευση Τσίπρα- Βαρουφάκη διάλεξε το κωμικοτραγικό δημοψήφισμα και αμέσως μετά, την παγίδα του τρίτου μνημονίου, χωρίς να ξεχάσει τις ειδικές κατασκευές της σκανδαλολογίας.

- Βέβαια παρά την φαινομενική αδιαφορία που δείχνει το Μαξίμου, στο εσωτερικό τους, επικρατεί και ανησυχία και εκνευρισμός αφού όλοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αυτό το “βαρύ όπλο” μπορεί να γυρίσει εναντίον των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ είτε από τον εμφύλιο πόλεμο ΚΟΤΖΙΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ είτε από τις πέτρινες κατασκευές τύπου “Ελ.Βενιζέλος” ή ΔΕΠΑ του ΚΙΤΣΑΚΗ είτε κυρίως από όσα ο ξεχασμένος Σόρος θα διοχετεύσει όταν αυτός βρει νέους συναλλασσόμενους “συμμάχους”.

- Πρώτο δείγμα ο αλληλοσκοτωμός του άτακτου κομματικού στρατού-με κατά κανόνα άδεια βιογραφικά - της ΥΕΝΕΔ, για την νομή της εξουσίας.

- Σ' ένα άναρχο καθεστώς δίχως αξιοκρατία και κανόνες ήταν αναπόφευκτος ο φατριασμός.Και ήρθε.

- Μαζί μ'αυτόν όμως ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία Πέμπτη του Οκτώβρη η επίσκεψη στου Μαξίμου δυο ανώτατων δικαστικών (δικαστίνες) που εποπτεύουν ή χειρίζονται υποθέσεις που ενδιαφέρουν την κυβέρνηση.

- Και προφανώς εντελώς τυχαία!! ήρθε και η χιονοστιβάδα των δημοσιευμάτων σχετικά με ζητήματα σκανδαλολογίας με κύρια στόχευση πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μηδέ του ΣΗΜΙΤΗ εξαιρουμένου, καθώς ο κύριος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ ως τις εκλογές δεν μπορεί πια να είναι η ΝΔ αλλά η συγκράτηση όσων από το ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν στις τελευταίες εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ.

- Μπαράζ επιθέσεων όμως η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να δεχτεί από παντού, το Σκοπιανό , το Αλβανικό, το μεταναστευτικό καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της OLAF, τα αναδρομικά των συνταξιούχων, οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το εκκλησιαστικό με τους παπάδες και το αναπάντητο αίτημα του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και του ΚΙΝΑΛ τώρα, για διερεύνηση από τη βουλή όλων των υποθέσεων με οσμή σκανδάλου και του ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ βεβαίως από την ΕΙΣΟΔΟ της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα.

- Ίσως βρει δικαίωση και το δόγμα του σύντρουφου “Πολάκη” και ίσως προκύψει και ένα γενναίο ξεσκαρτάρισμα από τους απατεώνες της πολιτικής όλων των αποχρώσεων.

                                                                                 Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Με δεδόμενο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται εμμέσως( Παπαγγελόπουλος – Αντώναρος – Παπακώστα κ.λ.π.) - με τον Κώστα Καραμανλή είναι φανερό ότι έτσι εξηγείται η αφωνία του ΚΑΡΑΜΝΛΗ και η αδυναμία του να αρθρώσει έστω και μια σοβαρή εξήγηση για το πως η χώρα οδηγήθηκε επί των ημερών του στη χρεοκοπία, και γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει αυτήν την αφωνία.

- Εξάλλου το Π.Δ. 164/2004 του Παυλόπουλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της χρεοκοπίας το 2009 και το 2010.

ΥΓ2. Παρ' ότι είναι μακρύς ο δρόμος για τις δημοτικές εκλογές και κάνα δυο τρεις μήνες δεν θα υπάρχουν ειδήσεις είναι καλά να κηρυχθεί εκεχειρία από όλους και για όλα ώστε νηφάλια να επιλεγεί η καλύτερη για τον τόπο δημοτική αρχή.

- Νερό και άλας.

ΥΓ3. Και είναι καλά οι υποψήφιοι δήμαρχοι αφού δεν μπορούν προς ώρας να βρουν υποψηφίους – καθώς δεν στένεψαν ακόμα τα γάλατα – να ασχοληθούν με τον τρόπο που θα πάνε μπροστά την πόλη και τα χωριά μας.

- Τρόποι υπάρχουν πάρα- πάρα πολλοί αρκεί να μην τους κλοτσούν όπως κάποτε αλλά και τώρα και οι υποψήφιοι σύμβουλοι στο τέλος θα σπρώχνονται.

- Ας μην αγχώνονται λοιπόν και ας δουλέψουν ηρέμως και ησύχως προς την σωστή κατεύθυνση.

ΥΓ 4. Ακούγεται πως στον δήμο ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ χουβαρντάς υποψήφιος δήμαρχος από τώρα μοιράζει δεκαχίλιαρα.

Ευτυχώς αυτά γίνονται σε έναν μακρινό ΔΗΜΟ και όχι στον δικό μας.

Κατηγορία Γενικά

To Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

συνολικά σαράντα δύο (42) ατόμων και ειδικότερα, για την Οργανική Μονάδα ΄Εδρας Βέροια είκοσι έξι (26) ατόμων

και για την Αποκεντρωμένη Μονάδα Νάουσας δέκα έξι (16) ατόμων.

Δείτε όλη την προκήρυξη εδώ.

Κατηγορία Γενικά

Ευχαριστήριο μήνυμα των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου Ξεχασμένης-Κεφαλοχωρίου:

"Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ξεχασμένης – Κεφαλοχωρίου επιθυμούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την προμήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενός CD-player, τριών πληκτρολογίων, καθώς και ειδών αθλητικής περιβολής για τα παιδιά που συμμετέχουν σε σχολικούς αγώνες. Η γενναιόδωρη προσφορά τους μάς διευκολύνει στο παιδαγωγικό μας έργο.

Επίσης, ολόθερμες ευχαριστίες απευθύνουμε στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α΄/ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρείας κο Στέφανο Γκιουρτζή για την αμέριστη, άμεση συνδρομή και ανταπόκρισή του στα αιτήματά μας που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.

Με τιμή,

Η Διευθύντρια

Πηνελόπη – Σοφία Τσουκαλά"

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι σήμερα 15/11/2018  ημέρα  Πέμπτη   και  ώρα  : από  11:00 π.μ  έως και 14:00  μ.μ , θα γίνει διακοπή νερού στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης και Τ.Κ Νεοκάστρου λόγω έκτακτης  αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα  τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης.

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη», τη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας, δωρεάν μετρήσεις σαγχάρου στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου του Δήμου Αλεξάνδρειας. Παράλληλα μοιράστηκαν στο κοινό ενημερωτικά φυλλάδια για το σαγχαρώδη διαβήτη. Στη δράση συμμετείχαν 53 πολίτες.
Υπενθυμίζεται πως όποιος πολίτης επιθυμεί να εξεταστεί δωρεάν (μετρήσεις σαγχάρου, αρτηριακής πίεσης, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων), μπορεί να απευθύνεται, στο χώρο του Παραρτήματος του Κέντρου Κοινότητας, στη Πλατεία Παπαντωνίου και ώρες λειτουργίας 8:00πμ – 4:00μμ. 
Τηλ. Επικοινωνίας 23330-23114.
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 10:14

Έρχεται πλήρη άρση των capital controls

Την πλήρη άρση των capital controls στα μέσα του 2019 ανακοίνωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι σχετίζονται με την εμπιστοσύνη, ενώ έκανε λόγο για «πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή» της Ελλάδας την περίοδο 2013-2017.

«Διαθέτουμε σχέδιο δράσης, ελέγχουμε επίσης έναν αριθμό δεικτών. Προσβλέπουμε ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, θα μπορέσουμε να άρουμε τους κεφαλαιακούς ελέγχους, αν όλα πάνε καλά», δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας, σε εκδήλωση που έγινε στη Γενεύη, όπως μεταδίσει το Bloomberg.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι σχετίζονται με την εμπιστοσύνη, ενώ προϋπόθεση για τον μετριασμό των ελέγχων αποτελεί η μη επιδείνωση του διεθνούς κλίματος. «Δεν είμαστε αρκετά τυχεροί, καθώς δεν διαθέταμε εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, όπως η Ιρλανδία ή η Ισπανία. Προσπαθούμε τώρα και εξελίσσουμε σχέδιο στην Τράπεζα της Ελλάδος προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Έλληνας αξιωματούχος.
Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες που βίωσαν κρίση, «στην Ελλάδα η κρίση δεν ξεκίνησε από τον τραπεζικό τομέα». «Τα γενεσιουργά αίτια της ελληνικής κρίσης εντοπίζονται στις σοβαρές μακροοικονομικές ανισορροπίες οι οποίες συσσωρεύονταν επί πολύ καιρό και οδήγησαν στην κρίση δημόσιου χρέους που εκδηλώθηκε το 2010», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Σε ένα δυσμενές οικονομικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον παγκοσμίως, το ελληνικό Δημόσιο έχασε την εμπιστοσύνη των αγορών και την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων λόγω της επιδείνωσης των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, σε συνδυασμό με την αυξημένη αβεβαιότητα των επενδυτών», προσέθεσε.
«Αυτές οι συνθήκες κατέστησαν αναγκαία την προσφυγή της χώρας σε εξωτερική οικονομική στήριξη. Για να αντιμετωπιστεί η κρίση δημόσιου χρέους που δημιουργήθηκε, χρειάστηκαν τρία Μνημόνια Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και μία σημαντική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, το λεγόμενο PSI, το 2012» εκτίμησε ο ο Διοικητής της ΤτΕ.
Πρωτοφανής δημοσιονομική προσαρμογή
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, την περίοδο 2013-2017 εξαλείφθηκε το πρωτογενές έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και «για πρώτη φορά από το 2001, μεταστράφηκε σε πλεόνασμα, το οποίο διατηρείται έκτοτε επί πέντε συνεχή έτη».
Ο επικεφαλής της ΤτΕ έκανε λόγο για βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, εκτιμώντας ότι «ανακτήθηκε σημαντικό μέρος της σωρευτικής απώλειας ανταγωνιστικότητας σε όρους κόστους εργασίας έναντι των εμπορικών μας εταίρων και το μερίδιο των εξαγωγών στο ΑΕΠ αυξήθηκε από 19,0% το 2009 σε 33,2% σήμερα».
«Ως αποτέλεσμα έχει αυξηθεί σημαντικά η εξωστρέφεια της οικονομίας και έχει αρχίσει η αναδιάρθρωσή της υπέρ κλάδων παραγωγής εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών με εξαγωγικό προσανατολισμό», είπε χαρακτηριστικά.
 πηγή: cnn.gr
Κατηγορία Οικονομία

Αυτεπάγγελτα θα διώκονται από την Εφορία οι οφειλέτες του δημοσίου, όπως επίσης και τα συνυπόχρεα πρόσωπα, με το Δημόσια να εξαντλεί όλα τις πιθανότητες είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Το μήνυμα αυτό στέλνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με νέο έγγραφό της που κοινοποίησε στη Βουλή στις 30 Οκτωβρίου, στο οποίο αναφέρει επίσης και τα πρόσωπα στα οποία επικεντρώνονται τα δικαστικά μέτρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, ο Προϊστάμενος της Φορολογικής Αρχής στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η επιδίωξη είσπραξης ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο φυσικού ή νομικού προσώπου, έχει την υποχρέωση να επιδιώκει την είσπραξη τους ανεξάρτητα από την αιτία προέλευσης αυτών, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά, δικαστικά, ασφαλιστικά και διοικητικά μέτρα κατά των οφειλετών και των συνυπόχρεων για την καταβολή αυτών προσώπων για το καθυστερούμενο μέρος του χρέους, είτε αθροιστικά είτε καθένα χωριστά κατά την ελεύθερη κρίση του, με στόχο την άμεση είσπραξη του.

Επίσης, προσθέτει έχει θεσπιστεί ως ποινικό αδίκημα η μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και τρίτουςσυνολικού ποσού άνω των 100.000 ευρώ. Ειδικότερα στην παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 1882/1990 προσδιορίζονται τα ποινικώς ευθυνόμενα πρόσωπα σε περίπτωση οφειλών προς το Δημόσιο και τρίτους, για τα οποία επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές της παρ. 1 του ιδίου άρθρου, ενώ με τη διάταξη της παρ. 3 αυτού προσδιορίζεται ο χρόνος γένεσης της ποινικής ευθύνης.

Όλα αυτά ισχύουν σε κάθε περίπτωση παραβίασης των προθεσμιών καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, εκτός αν από ειδικές διατάξεις απαλλάσσονται από την ποινική ευθύνη συγκεκριμένα πρόσωπα.

 Ο προϊστάμενος της φορολογικής Αρχής στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα είσπραξης της οφειλής, είναι και νομικά υποχρεωμένος να υποβάλει στον αρμόδιο εισαγγελέα αίτηση ποινικής δίωξης των υπεύθυνων για τις οφειλές, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως. Ο εισαγγελέας κρίνει αν θα κινηθεί ή όχι η ποινική διαδικασία. Οποιαδήποτε ένσταση μπορεί να προβληθεί μόνο ενώπιον της δικαστικής αρχής.

Σε ποιους επιβάλλονται τα αναγκαστικά μέτρα

Ταυτόχρονα διευκρινίζει και σε ποιους επιβάλλονται τα αναγκαστικά μέτρα, όταν πρόκειται για εταιρείες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ν. 1882/1990, στις ακόλουθες περιπτώσεις οφειλετών του Δημοσίου οι προβλεπόμενες ποινές για τη πληρωμή χρεών προς το δημόσιο επιβάλλονται:

  • Προκειμένου για ημεδαπές ανώνυμες εταιρίες, στους διευθύνοντες, ή εντεταλμένους ή συμπράττοντες συμβούλους ή διοικητές ή γενικούς διευθυντές αυτών ή σε κάθε πρόσωπο εντεταλμένο είτε αμέσως, είτε εμμέσως, είτε από το νόμο, είτε από ιδιωτική βούληση στη διοίκηση ή διαχείριση των εταιρειών αυτών ή με οποιονδήποτε τρόπο αναμίχθηκε, ολικώς ή μερικώς, στη διοίκηση ή διαχείριση αυτών, σωρευτικώς ή μη. Αν ελλείπουν όλα τα παραπάνω πρόσωπα, οι ποινές επιβάλλονται κατά των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών αυτών, εφ΄ όσον ασκούν πράγματι, προσωρινώς ή διαρκώς, ένα από τα καθήκοντα των προσώπων που αναφέρονται πιο πάνω.
  • προκειμένου για εταιρείες ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες ή περιορισμένης ευθύνης, στους διαχειριστές αυτών και όταν ελλείπουν ή απουσιάζουν αυτοί, σε κάθε εταίρο, σωρευτικώς ή μη.
  • προκειμένου για συνεταιρισμούς, στους προέδρους ή γενικούς γραμματείς και διαχειριστές αυτών, σωρευτικώς ή μη,
  • προκειμένου για κοινοπραξίες, κοινωνίες και αστικές εταιρείες, που ασκούν επιχείρηση, στα μέλη αυτών, σωρευτικώς ή μη,
  • προκειμένου για αλλοδαπές επιχειρήσεις γενικά, αντιπροσώπους ή στους διευθυντές ή
  • πράκτορες που έχουν στην Ελλάδα, σωρευτικός ή μη.
  • προκειμένου για νομικά πρόσωπα, εκτός των παραπάνω περιπτώσεων, στους εκπροσώπους αυτών.

Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, η ποινική δίωξη ασκείται, για τα χρέη προς το Δημόσιο που ήταν βεβαιωμένα κατά το χρόνο απόκτησης της πιο πάνω ιδιότητας ή βεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια που είχαν τη συγκεκριμένη ιδιότητα, ανεξάρτητα αν μεταγενέστερα απέβαλαν την ιδιότητα αυτή με οποιονδήποτε τρόπο ή για οποιαδήποτε αιτία, καθώς και για τα χρέη που βεβαιώθηκαν μετά τη λύση των νομικών προσώπων, αλλά γεννήθηκαν ή ανάγονται στο χρόνο που είχαν την ιδιότητα αυτή.

Για τα χρέη που ήταν ληξιπρόθεσμα κατά την απόκτηση της ιδιότητας αυτής υπό των ανωτέρω η ποινική δίωξη ασκείται μετά τρεις μήνες από την απόκτηση της ιδιότητας αυτής.

Πάντως η νομοθεσία προβλέπει ότι με την παροχή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του χρέους, κατά τις κείμενες διατάξεις, αναστέλλεται η ποινική δίωξη, για όσο χρόνο διαρκεί η ρύθμιση και ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους της ρύθμισης, και τελικά εξαλείφεται το αξιόποινο σε περίπτωση ολοσχερούς εξοφλήσεως.

πηγή: sofokleousin.gr

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας