alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Το Σάββατο 31 Μαρτίου και ώρα 7:00μ.μ, στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Κανονικά έπρεπε να πιαστώ με τον Χαλκίδη σήμερα και τα όσα είπε ο στόμας του αλλά

Ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη δίνεται στη δημοσιότητα ότι σε βάρος του ΤΟΠΗ

Κατηγορία Αστυνομικά

Καινοτόμο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας με στόχο την προστασία των δασών και την πρόληψη των πυρκαγιών.

Το πρόγραμμα που εξεγγέλθηκε σε κοινή συνέντυξη τύπου από τον υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου, τον υφυπυργό Νάσο Ηλιόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλαντος, Σωκράτη Φαμμελο περιλαμβάνει την δημιουργία 5.066 νέων θέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα. Οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από τον ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν με όρους πλήρους απασχόλησης όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγραμματα.

Μετά την λήξη του προγράμματος οι οφελουμενοι θα μπορουν να κάανουν χρήση της εμπειρείας τους για το μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιευτεί σε λιγότερο από 15 μέρες με σκοπό να ξεκινήσουν εργασία πριν το καλοκαίρι και γενικότερα πριν από την έναρξη της πύρινης περιόδου.

Θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4000 θα είναι οι εργάτες που προσληφθούν για την υλοτομια, οδηγοι, λογιστές κ.α.

Η κατανομή θα γίνει με βάση βασικά χαρακτηριστικά.

- Επικινδυνότητα των περιοχών

- Συσσωρευμένη βιομάζα

- Έκταση των περιοχών

- Μηχανήματα έργων για να χρησιμοπιοιήσουν

- Ειδικές περιοχές προστασίας

 

Του Βασίλη Αγγελόπουλου , dikaiologitika.gr

Κατηγορία Αγροτικά

ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημότες της πόλης (καταστηματάρχες, επιχειρήσεις, σχολεία,

Λόγω της αυξημένης κατανάλωσης κρεάτων και άλλων τροφίμων (ζωικής προέλευσης), που αναμένεται να παρατηρηθεί τις ημέρες αυτές λόγω

Η τυροκομική "Polyphemus", από την Παρισινή SIAL αλλά και από τη Θεσσαλονίκη και τη DETROP, πήρε ουσιαστικά το πράσινο φως για να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα της στις αγορές του εξωτερικού, με ένα πρωτοπόρο, καινοτόμο προϊόν.

Η "Polyphemus", το καλοκαίρι, θα λανσάρει στην αγορά πλέον, το αφυδατωμένο τυρί από φέτα, ένα τυρί σε κυβάκια, με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που μπορεί να διατηρηθεί για δύο χρόνια στο ράφι, καταργώντας έτσι το ψυγείο. Πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ αλλά και να προστεθεί στις σαλάτες, απορροφώντας από τα λαχανικά και τo ελαιόλαδο ή τα dressings γενικότερα, την υγρασία που έχει η παραδοσιακή αιγοπρόβεια φέτα.

Τα πρώτα θετικά σχόλια εισέπραξε η "Polyphemus" στη SIAL, αλλά στη DETROP (3-6/3) ήταν που φάνηκαν οι μεγάλες προοπτικές της στο εξωτερικό καθώς εκδηλώθηκε πολύ ζωηρό ενδιαφέρον διανομέων από την Αμερική, την Ολλανδία, την Ιαπωνία και την Αυστρία, όπως είπαν στη Voria.gr οι επικεφαλής του τυροκομείου "Polyphemus Fine Dairy Products", ο μηχανολόγος μηχανικός Κωνσταντίνος Κουγιανός και η χημικός - τεχνολόγος τροφίμων, Κική Δομζαρίδου.

Αλλά η "Polyphemus", με τα διαφοροποιημένα τυροκομικά της, είχε ήδη δείξει τη δυναμική της για την διεθνή αγορά, όταν απέσπασε δύο βραβεία, στα Great Taste Awards του 2016, ένα με την σκληρή φέτα και ένα ακόμη με το αιγοπρόβειο τυρί με λιναρόσπορο.

Το τυροκομείο Polyphemus Fine Dairy Products, που έχει ήδη κερδίσει διεθνή βραβεία, διεκδικεί πρωτεία καινοτομίας με το αφυδατωμένο τυρί από φέτα.

Κατηγορία Γενικά

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βερροιώτης, ο γνωστός ‘’Ποδηλάτης του Κόσμου’’, σε συνεργασία με τον

Κατηγορία Αθλητικά

•ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ(τμήματα μπαμπίνι,προτζούνιορ,τζούνιορ)

Κατηγορία Αθλητικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας