alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Απριλίου 2018

Στη συνέντευξη που ακολουθεί έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να απευθύνομαι σε έναν ιδιαίτερο και πολυτάλαντο άνθρωπο, τον συγγραφέα

Κατηγορία Τάδε Έφη...

Το ισχυρό μήνυμα που στέλνει ενόψει της εξόδου

Κατηγορία Αστυνομικά

Η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς πραγματοποιήθηκε τη Μ.Τρίτη 3 Απριλίου 2018 στα γραφεία της ομάδας πριν από την καθιερωμένη προπόνηση και οι τυχεροί αριθμοί είναι οι εξής:

No 607 και Νο 321  - 1 αρνί

Νο 766 - 1 tamblet -

No 550 - 1 κεμπάπ

 

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Συμμετοχή της "Μελισσάνθης" στην 3η Συνάντηση Χορωδιών Νάουσας

Εκτός από τις προγραμματισμένες πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας, ακόμη τρία αεροσκάφη θα αναλάβουν τον ρόλο

Από την Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ημαθίας ανακοινώνεται ότι: σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.ΥΑ 2129/70097/28-6-2017 (ΦΕΚ 3361/Β/2017) και με το υπ΄αρ.

Κατηγορία Αγροτικά

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες

Κατηγορία Γενικά

Πολυάριθμα είναι τα σοβαρά περιστατικά εποχικής γρίπης τύπου Β που σημειώθηκαν στην χώρα μας φέτος, με επτά στα δέκα θύματα της εφετινής γρίπης να έχουν τη μορφή τύπου Β, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε έκθεσή του, στην Ελλάδα κατά την εφετινή περίοδο της γρίπης, δηλαδή από τον Οκτώβριο 2017 ως σήμερα έχουν καταγραφεί 95 περιστατικά σοβαρής γρίπης (τα 91 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και 28 θάνατοι. Σε ό,τι αφορά τα 95 περιστατικά σοβαρής γρίπης, τα 61 αφορούσαν σε άνδρες και τα 34 σε γυναίκες. Τα θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν σε 19 περιπτώσεις άνδρες και σε εννέα γυναίκες.

Τα 37 (40,7%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 54 (59,3%) στον ιό γρίπης τύπου Β.

Τα 30 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ΄ αυτών τα 2 (6,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 28 (93,3%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.

Από τα 91 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 12 (13%). Σημειώνεται ότι τα 71 (78%) από τα 91 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

 

 

 

Κατηγορία Υγεία

Μειώσεις συντάξεων έως 60% θα υποστούν οι νέοι συνταξιούχοι του Δημοσίου και των υπόλοιπων Ταμείων – πλην του πρώην ΟΓΑ - που εισπράττουν εισόδημα από κάποια

Κατηγορία Αγροτικά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν σε τμήματα του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς εκτελούνται εργασίες συντήρησης.

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας