alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου στην Βέροια πλήθος κόσμου έδωσε ένα βροντερό παρόν και

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου στην Βέροια πλήθος κόσμου έδωσε ένα βροντερό παρόν και είπε ένα μεγάλο

«ΌΧΙ» σε κάθε προσπάθεια καπίλευσης του ονόματος της Μακεδονίας.

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα 06/06/2018 το απόγευμα στην αίθουσα ψυχαγωγίας του ΚΑΠΗ η εκδήλωση με αφορμή την λήξη των εργασιών των ομάδων.

Τα μέλη αλλά και οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετίσουν τις δραστηριότητες των ομάδων για αυτήν την χρονιά με τραγούδια και χορό δίνοντας ραντεβού για την επόμενη.

Η χορωδία τραγούδησε σε εύθυμες νότες τραγούδια υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της Αυγουστίνου Κυριάκου και έπειτα ακολούθησαν οι παραδοσιακοί χοροί όπου η τρίτη ηλικία έδειξε πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη νεολαία σε θέματα διασκέδασης.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΟΜ Αθανάσιος Παντόπουλος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβασίλων «Ο Χαμαετός» διοργανώνει τα "ΚΑΒΑΣΙΛΕΙΑ 2018", το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και ώρα 21.00, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καβασίλων.

Παραδοσιακή ζωντανή μουσική και χοροί με τα χάλκινα της Γουμένισσας, με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων:

  1. Σύλλογος Κρητικών Ν. Ημαθίας
  2. Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου
  3. Σύλλογος Κουλούρας «Μακεδόνων Γαία»
  4. Σύλλογος Καβασίλων

Είσοδος: 3€ (περιλαμβάνει 2 κρεατικά).

Επιστολή προς τον Νίκο Καρανίκα εξέδωσε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης για όσα ανάρτησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Διαβάστε αναλυτικά:

"Συνδημότη  κ. Καρανίκα,

Διαβάζοντας την προσωπική σου ανάρτηση σε Κοινωνικά δίκτυα και σε διαδικτυακούς τόπους, θεώρησα και θεωρώ αναγκαίο να τοποθετηθώ υπερασπιζόμενος τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που έχω τη τιμή να είμαι ο Δήμαρχος τους για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που αδίκως αποδίδεις.

Πράγματι οι συνδημότες και οι συνδημότισσες σου είναι πρόσφυγες Μικρασιάτες, Πόντιοι, από την Ανατολική Ρωμυλία, εσωτερικοί μετανάστες που εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουν στη Μακεδονική γη, για να ζήσουν τις οικογένειες τους, να δουν τα παιδιά τους και τον τόπο τους να προκόβει και να αναπτύσσεται. 

Από πότε κ. Καρανίκα αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την ιστορία τους, να διεκδικήσουν το όνομά τους, να διεκδικήσουν τον τόπο τους με τον τρόπο που αυτοί θα αποφασίσουν.

Θέλω να πιστεύω ότι η αναφορά στο Μέγα Αλέξανδρο θα έγινε “εν βρασμώ” με διάθεση αντιεθνικιστική, γιατί μόλις την Κυριακή 3 Ιουνίου παραδόθηκαν στο κοινό τα  Νέα Ανάκτορα των Αιγών σε πανηγυρική εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά την ονομασία της γειτονικής χώρας, με την οποία δε μας χωρίζει τίποτε, είναι ένα σοβαρό θέμα και χρειάζεται μια σοβαρή προσέγγιση, τουλάχιστον από ανθρώπους που κατέχουν θεσμικό ρόλο.

Θέλω να πιστεύω ότι τώρα βλέποντας τα πράγματα πιο νηφάλια, θα ανακαλέσεις τον χαρακτηρισμό «αμόρφωτα εθνίκια» που απέδωσες  στους κατοίκους αυτού του ευλογημένου Μακεδονικού τόπου.

Παναγιώτης Γ. Γκυρίνης 

Δήμαρχος Αλεξάνδρειας                     

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί προκηρύσσει Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου.

Προς τον σκοπό αυτόν καλεί τα μέλη του να προσέλθουν σε εκλογική-απολογιστική ΓενικήΣυνέλευση, που θα γίνει κατά τα προβλεπόμενα στα άρθρα 11, 12 13,25 και 26 του ισχύοντος Καταστατικού, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Βεροίας, που βρίσκεται στην Πλατεία Ρακτιβάν 1, στη Βέροια. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε με οποιοδήποτε αριθμό παρισταμένων μελών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη που θα έχουν τακτοποιήσει μέχρι την ώρα έναρξης τις ταμειακές τους υποχρεώσεις: εξοφλώντας τη συνδρομή του 2018 (20€) και πληρώνοντας για τα προηγούμενα έτη συνολικό ποσόν 20€, ανεξάρτητα από τον αριθμό τους.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

1.Απολογισμός του ενημερωτικού, επιμορφωτικού, επιστημονικού και κοινωνικού έργου του Συλλόγου στην τριετία Ιουνίου 2015-Ιουνίου 2018.

2.Οικονομικός Απολογισμός.

3.Έγκριση ή μη των απολογισμών.

4.Προτάσεις προγραμματισμού δράσης για την επόμενη τριετία 2018-2021.

5.Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν στη Συνέλευση μαζικά και να συμμετάσχουν ενεργά, τόσο στο διάλογο που θα αναπτυχθεί ,όσο   και στις αρχαιρεσίες , για να διαμορφώσουν από κοινού το μέλλον του Οργανισμού της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και των Δομών του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο κοινωνικό έργο που επιτελείται, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, τόσο για τον τόπο μας όσο και για τα παιδιά σε κίνδυνο, που προστατεύουμε.

Κατηγορία Γενικά

Με έμφαση στην αγροτική οικονομία του Ροδάκινου, τον διεθνή ανταγωνισμό και την προοπτική ανάπτυξης νέων αγορών, διοργανώνεται και φέτος στις 15 Ιουνίου (Βέροια, Ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον») το 3ο Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ροδάκινου που διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ο.Π. Συνεταιρισμών Ν.Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Το πρόγραμμα των εργασιών έχει ως εξής:

17:30-18:00 Προσέλευση - Εγγραφές

18:00-18:30 Χαιρετισμοί (Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου, Πρόεδρος ΤΟΒ)

18:30-19:00 Κόκκαλης Βασίλειος, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: “Ρυθμίσεις «κόκκινων» αγροτικών δανείων”

19:00-19:20 Αντώνογλου Νικόλαος, γενικός γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Χαιρετισμός - Ομιλία

19:20-19:40Χανιωτάκης Ιωάννης, SeniorDirector Ανάπτυξη Εργασιών Αγροτικού Τομέα -Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς: “Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Ανάπτυξη της Καλλιέργειας των Ροδάκινων”

19:40-20:10 JavierBasols, presidentCooperativasAgro-AlimentariasdeEspaña (Πρόεδρος ΑγροδιατροφικώνΣυνεταιρισμών Ισπανίας): “Δομή και εξέλιξη της παραγωγής Ροδάκινου / Νεκταρινιού στην Ισπανία”.

20:10-20:30 Μερέας Βασίλης, πρ. Διευθυντής Αγροτικής Πολιτικής, Τεκμηρίωσης και Διεθνών Σχέσεων ΥΠΑΑΤ: “Η ΚΑΠ μετά το 2020”

20:30-21:30 Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας: “Νέες αγορές για το ροδάκινο: Στόχος εφικτός ή ουτοπία;” Συμμετέχουν: Χαμπίδης Δημήτρης- πρόεδρος Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, Γιαννακάκης Χρήστος- πρόεδρος Κοινοπραξίας Ο.Π. Συνεταιρισμών Ημαθίας, Ταμπαρόπουλος Αθανάσιος- γενικός διευθυντής Novacert ΕΠΕ, Αποστολίδης Στέφανος-αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας -εξαγωγέαςTastyFruitΟ.Ε.

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Ροδάκινου εδώ: https://goo.gl/fhykuG

Κατηγορία Αγροτικά

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αλεξάνδρειας Μπάμπης Βουλγαράκης εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της παραίτησης του, διαβάστε παρακάτω

"Αλεξάνδρεια, 5 Ιουνίου 2018

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε ,

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου που μου έχετε αναθέσει, από την Οικονομική Επιτροπή καθώς επίσης και από όλες τις επιτροπές που έχω ορισθεί, καθώς σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, απρόβλεπτοι παράγοντες της ζωής που αφορούν στον εργασιακό μου χώρο, δεν καθιστούν εφικτή την παράλληλη άσκηση της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Η ανταπόκρισή μου στα καθήκοντα του Αντιδημάρχου παράλληλα με την εργασία μου είναι αδύνατη, οπότε η επιλογή μεταξύ των δύο είναι μονόδρομος καθώς δεν θα έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου απρόσκοπτα για το καλό των συμπολιτών μου και της οικογένειάς μου.

Θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την τιμή που μου κάνατε να μου εμπιστευθείτε τη θέση του Αντιδημάρχου στον ευαίσθητο τομέα της διεύθυνσης Δόμησης, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας , καθώς και για την άψογη συνεργασία που είχαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Ανέλαβα τα καθήκοντά μου σε μία πολύ δύσκολη για το Δήμο μας περίοδο και προσπάθησα να ανταπεξέλθω όσο καλύτερα μπορούσα , με δεδομένη την ένδειά μας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και κυρίως σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Ήδη , ως διεύθυνση Δόμησης, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, έχουμε ολοκληρώσει τον κανονισμό καθαριότητας , που τόσα χρόνια δεν υπήρχε στο Δήμο μας, και παράλληλα έχουμε ξεκινήσει τις διεργασίες για την αγορά οχημάτων πολιτικής προστασίας (δύο λαστιχοφόρων εκφορτωτών κι ενός μικρού εκσκαφέα) και δύο νέων απορριμματοφόρων. Επίσης, η προμήθεια κάδων για τις ανάγκες του Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2018 βρίσκεται σε φάση υπογραφής συμβάσεων και η μελέτη συντήρησης κι επισκευής οχημάτων για το έτος 2019 σε προχωρημένο στάδιο. Πιστεύω πως η τυπική πλέον ολοκλήρωσή τους , θα είναι στις προτεραιότητές σας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους του δημοτικού συμβουλίου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με τη θετική ψήφο τους σε θέματα που αφορούσαν τον τομέα διεύθυνσής μου και όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους για την άψογη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα και υπόσχομαι ότι θα είμαι στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το προσωπικό του τομέα ευθύνης μου για το πραγματικά δύσκολο έργο που επιτελούν και βγάζουν εις πέρας καθημερινά με πραγματικά πενιχρά μέσα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την προϊσταμένη του τμήματός μου κ. Παπαδημητρίου Σούλα για το εργασιακό ήθος και τη συνέπειά της.

Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια και θα παραμείνω φυσικά στο πλευρό όλων συνεχίζοντας να σ τηρίζω το έργο της παράταξής μας από τη θέση τ ου δημοτικού συμβούλου προσφέροντας το καλύτερο δυνατό με τα όσα έχω προσκομίσει στον 1,5 χρόνο θητείας μου.

Με εκτίμηση,

Βουλγαράκης Χαράλαμπος".

Χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Μπάμπης Βουλγαράκης επέβαλε την παραίτηση του, που έκανε δεκτή ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης όπως μας επιβεβαίωσε μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία και στην οποία αναφέρει ως αιτία της παραίτησης του προσωπικούς του λόγους.

Ο κ. Βουλγαράκης παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματα που κατείχε στον δήμο καθώς εκτός από αντιδήμαρχος καθαριότητας ήταν και Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας