alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας διοργάνωσαν με επιτυχία την ενημερωτική ομιλία με θέμα «Μιλάμε για τον Καρκίνο του μαστού» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου το απόγευμα στο Δημαρχείο της πόλης με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν.

Ομιλητές στο πρόγραμμα της ομιλίας ήταν: o Χειρούργος μαστού κ. Κανιστράς Χρήστος με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του μαστού» και η κ. Ελένη Ντελιοπούλου - Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (EΛΛOK) η οποία παρουσίασε βιωματικά την προσωπική της εμπειρία και μάχη απέναντι σε ένα εχθρό που πλέον νικιέται ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας κ. Όλγα Μοσχοπούλου και η συντονίστρια του προγραμμάτος κ. Αμπεριάδου.

Η ομιλία έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» και το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Η ομιλία αυτή ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες που είναι αληθινές νικήτριες με έπαθλο την ίδια τους τη ζωή και καταφέρνουν να μετατρέπουν το αρνητικό που τους συμβαίνει σε θετική στάση ζωής!
Αυτή η ασθένεια αφορά τους πάντες και δεν χρειάζεται να τους «χτυπήσει την πόρτα» για να νοιαστούν. Άλλωστε ο καρκίνος έχει πάψει να αποτελεί ταμπού.

Το ευτυχές γεγονός είναι ότι ο καρκίνος του μαστού είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ιάσιμος, αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Και είναι γνωστό πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Άλλωστε η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, είναι αυτή που μας κάνει ικανούς ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφού όταν είσαι γυναίκα ...είσαι μια δύναμη από μόνη σου!
«Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό, όσο ενημερωμένος κι αν είναι. Η είδηση ότι διαγνώστηκε καρκίνος στο στήθος σε χτυπάει σαν κεραυνός.

Αλλάζει εντός σου τον ρυθμό του κόσμου. Σε θυμώνει, σε τρομάζει, σε απελπίζει. Απλώνεται γύρω σου ένας γυάλινος θόλος που αφήνει έξω όσα μέχρι τότε ήταν η καθημερινότητά σου. Μετά η ζωή σε τραβάει από το μανίκι κι έτσι πρέπει. Ανασκουμπώνεσαι και ορμάς κατά πάνω στον εσωτερικό εχθρό. Όταν σου συμβαίνει κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σου συμβαίνει. Αλλά μην αποθαρρύνεστε.

Έτσι είμαστε φτιαγμένοι οι άνθρωποι. Απλώς οι γύρω σου χρειάζεται να μπορούν και να θέλουν να κολυμπήσουν μαζί σου στην ίδια φορά του χειμάρρου. Αρκεί να είναι εκεί για να σε κρατήσουν μην πέσεις δίνοντας τη μεγάλη μάχη.
Η μάχη σε αυτή την περίπτωση είναι πόλεμος. Ιδίως στους δύσκολους καιρούς μας περισσότερο από ποτέ είναι και ένας πόλεμος οικονομικός διαχωρισμών- αποκλεισμών.

Πάντοτε όμως θα είναι ένας αγώνας προσωπικός που έχει στρατηγική, έχει τακτική, απώλειες, μικρές ήττες, αλλά φέρνει τη μεγάλη νίκη. Τα γεγονότα μετά την είδηση ότι εμφάνισες καρκίνο του στήθους έχουν πολύ πόνο και φόβο. Το σώμα σου εξαθλιώνεται, αλλάζει, χαράσσεται δια βίου.

Για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά. Να νυχτώσει και να κοιμηθείς ήσυχα. Να το πω αλλιώς. Μπαίνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με άγρια θηρία. Θα σε κομματιάσουν, αλλά είναι στο χέρι σου να βρεις την έξοδο και να βγεις στο φως. Γιατί ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Θα το ξαναπώ.

Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να θεραπευθεί, αν εντοπιστεί νωρίς. Μετά όλα ασφαλώς θα είναι αλλιώς. Αλλά δεν θα είσαι λιγότερο γυναίκα. Η ζωή μετά θα είναι πιο ουσιαστική. Αναδιατάσσονται οι προτεραιότητες. Αξιολογείς διαφορετικά πρόσωπα και καταστάσεις.

Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό. Αλλά το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος. Πρέπει να τον διασχίσετε και να περάσετε απέναντι. ΠΙΣΤΕΨΤΕ και... θα περάσετε απέναντι».

Κατηγορία Υγεία

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ρεύματος στις παρακάτω περιοχές:

25/10/2019 8:00:00 πμ - 10:30:00 πμ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (ΑΠΟ ΟΔΟ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΕΩΣ ΟΔΟ Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ), ΟΔΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑ.

25/10/2019 10:30:00 πμ - 2:30:00 μμ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΟΥΤΡΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ

Να πάρουν πίσω τις νέες χρεώσεις που επιβάλλουν στους πολίτες ζητεί από τις τράπεζες η κυβέρνηση, μετά τις μαζικές αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί. Μόνο που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το OPEN, ετοιμάζονται να φέρουν ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις με προμήθεια ακόμη και για συναλλαγές μέσω Ίντερνετ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μεσημέρι της Πέμπτης οι τραπεζίτες πηγαίνουν στο Μαξίμου για να δουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ραντεβού αυτό ο πρωθυπουργός θα πει ότι δεν πρέπει να ισχύσουν οι επιπλέον χρεώσεις γιατί δεν πρέπει να επιβαρύνονται οι καταναλωτές. Ωστόσο, οι τράπεζες όχι μόνο δεν θα πάρουν πίσω τις χρεώσεις αλλά ετοιμάζουν και καινούριες.

Ερχονται νέα τραπεζικά χαράτσια

Σύμφωνα με τον Σπύρο Δημητρέλη, μερικές από τις νέες χρεώσεις που εξετάζουν οι τράπεζες είναι οι εξής:

Ετήσια χρέωση για χρήση web banking
Χρέωση για εφαρμογές «έξυπνων» τηλεφώνων
Προμήθεια για συναλλαγές μέσω ίντερνετ (μεταφορές ποσών, πληρωμές).

Οι χρεώσεις που θα ισχύσουν

Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας/κλοπής/φθοράς/μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10
Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10
Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10
Αντίγραφο επτά τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10
Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10
Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12
Από τον Ιούλιο, ισχύουν νέες χρεώσεις όταν κάποιος «σηκώσει» λεφτά από τον λογαριασμό του αλλά από ΑΤΜ άλλης τράπεζας (μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ).
Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία Οικονομία

Μια σημαντικότατη διάκριση κέρδισε το αρτοζαχαροπλαστείο «Dimel» από τους «Αετούς της Γαστρονομίας» ξεπερνώντας πάνω από 84.000 άλλες επιχειρήσεις και με τελική βαθμολογία 8.5

Οι Αετοί της Γαστρονομίας δημιουργήθηκαν για να διακρίνουν τις καλύτερες εταιρείες από το μέσο όρο. Οι ηγέτες της βιομηχανίας που καθορίζουν την κατεύθυνση, εστιάζουν στην ανάπτυξη και στην αύξηση των προσόντων τους, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών τους. Σε αντίθεση με πολλά προγράμματα, όπου η πληρωμή της αμοιβής είναι η βασική προϋπόθεση για την ένταξή τους, το πρόγραμμα έχει διαφανή κριτήρια που ο καθένας μπορεί να δει.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό, οι ίδιοι οι πελάτες είναι η κριτική επιτροπή που καταγράφει τις εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, η άποψη των πελατών αποτελεί την καλύτερη απόδειξη επαγγελματισμού και ποιότητας των υπηρεσιών. Μόνο αυτοί με τις υψηλότερες βαθμολογίες μπορούν να προχωρήσουν στην διακεκριμένη ομάδα Αετοί.

Το Dimel είναι ένα αρτοζαχαροπλαστείο νέας γενιάς που έκανε από την αρχή αισθητή την παρουσία του στην πόλη της Αλεξάνδρειας και έχει γίνει καθημερινό σημείο συνάντησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Με όμορφο στιλιστικό αέρα με μεγάλη βιτρίνα, για να... χαζεύεις από την πληθώρα των προϊόντων που συνδυάζει παραδοσιακές συνταγές με πιο μοντέρνες γευστικές επιλογές... κι όλα αυτά χειροποίητα!

Το αρτοζαχαροπλαστείο αποτελεί γευστικό σταθμό και χαρίζει σε όλους ιδιαίτερα σνακ ή ροφήματα καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο δρόμο για τη δουλειά τους ή στο ενδιάμεσο διάλλειμα τους καθώς εμπλουτίζει το πρωινό τους και δημιουργεί ένα ξεχωριστό γεύμα στο σπίτι, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία σε φρεσκότατων προϊόντων και ιδιαίτερων γεύσεων.

Οι ιδιοκτήτριες αεικίνητες και δημιουργικές, έχουν μεγάλη εμπειρία και ετοιμάζουν πολλές αρτολιχουδιές - εκπλήξεις και γεύσεις που από την παραγωγή βγαίνουν στους πάγκους του καταστήματος και δίνουν “άρωμα” σε όλη την πόλη!

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων :

 Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου το πρωί στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος στην Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια στην Ιερά Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. θα λάβει μέρος στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το πρωί θα λάβει μέρος στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην Δοξολογία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης στο πλαίσιο των συνάξεων με τίτλο «Επισκοπικός Λόγος» με θέμα: «Ο Άγιος Δημήτριος, τα θαύματα και η εύρεση των Ιερών Λειψάνων του».

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και θα τελέσει μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και θα τελέσει Δοξολογία.

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τριλοφιάς επί τη εορτή της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας.

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.

Tην Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νησίου.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. θα ομιλήσει στη Σύναξη Ιερέων στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το πρωί θα τελέσει τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Παλατιτσίων και στην συνέχεια θα ιερουργήσει στην Θεία Λειτουργία.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το απόγευμα θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και την Σύναξη των Νεαπολιτών Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το πρωί θα προεξάρχει στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του  Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και την Σύναξη των Νεαπολιτών Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης και θα κηρύξει το θείο λόγο.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 5:30 μ.μ. στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης θα τελέσει δέηση επί τη αναχωρήσει της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά και στην συνέχεια θα χοροστατήσει στην τελετή καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το βράδυ στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Σίψας Δράμας θα συμμετάσχει στην Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη, ενώ την Δευτέρα το πρωί θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας. 



Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλ ανακοινώνει ότι στις 25/10/2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα από 09:00 π.μ εως 14:00 μμ , θα   γίνει διακοπή νερού για την αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης στο εσωτερικό δίκτυο του κεντρικού τμήματος της Αλεξάνδρειας ,στις παρακάτω οδούς :

  1. 1.Επι της οδού Δ. Βετσοπούλου (μονοί αριθμοί) :

( Από την οδό Κομνηνών εως την οδό Αριστοτέλους ).

          

  1. 2.Επι της οδού Αριστοτέλους ( όλη η οδός).

  1. 3.Επι της οδού Εθν. Αντίστασης :          

( Από την οδό Ν.Πλαστήρα εως την οδό Μακεδονομάχων).

              

  1. 4.Επι της οδού Ν. Πλαστήρα :

( Από την οδό Ελ.Βενιζέλου – εως την οδό Εθν. Αντίστασης).

            

  1. 5.Επι της οδού Π.Μελά ( όλη η οδός).

  1. 6.Επι της οδού Κομνηνών :

( Από την οδό Δ.Βετσοπούλου –εως την οδό Ν.Πλαστήρα )

          

  1. 7.Επι της οδού Ν. Ευαγγελά :

( Από την οδό Π.Μελά εως την οδό Εθν.Αντίστασης ).

            

  1. 8.Επι της οδού Μακεδονομάχων ( ζυγοί αριθμοί ) :

(Από την οδό Π.Μελά εως την οδό Εθν.Αντίστασης ).              

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

«Ιστορική διαδρομή» έκαναν μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου με συνοδεία εκπαιδευτικών και του διευθυντή του σχολείου κ. Γρηγόρη Γιοβανόπουλου στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα η περιήγηση ξεκίνησε από το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού όπου ο κ. Γιοβανόπουλος εξιστόρησε στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης, τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά την Απελευθέρωση του Γιδά από τον Ελληνικό Στρατό, τι ρόλο έπαιξε το κτίριο του σταθμού το οποίο φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες εκείνης της εποχής μεταξύ αυτών και ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ με το επιτελείο του αναμένοντας την παράδοση της Θεσσαλονίκης και πως χρησιμοποιήθηκε ο μοναδικός τηλέγραφος της περιοχής για την ανταλλαγή σημαντικών μηνυμάτων με τον τότε Πρωθυπουργό Βενιζέλο.

Ακολούθησε μια μικρή επίσκεψη στην πλατεία του Μασούτη ενώ στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν το «Κονάκι», έμαθαν την ιστορική του σημασία και μετά οι μαθητές κατευθύνθηκαν προς το παλιό κτίριο του ξενοδοχείου Δωδώνη.

Η περιήγηση είχε σαν τελικό προορισμό τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας όπου τα παιδιά παρακολούθησαν επιμορφωτικά βίντεο και φωτογραφίες εκείνης της εποχής.

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα τον περασμένο Σεπτέμβριο διέρρηξε με συνεργό του όχημα σε περιοχή της Ημαθίας, από το οποίο αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε 1 κινητό τηλέφωνο, 1 τραπεζική κάρτα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ περίπου.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα σε περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσε την τσάντα 58χρονης από το όχημά της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 5 τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες στη συνέχεια πραγματοποίησε συναλλαγές σε καταστήματα συνολικής αξίας 144,25 ευρώ.

Κατηγορία Αστυνομικά

Με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Νάουσας και στα πλαίσια της διάδρασης ηλικιωμένων με παιδιά, μαθητές του 2ου Λυκείου της πολης επισκέφτηκαν την Δευτέρα 21/10/2019 το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ΚΗΦΗ Δήμου Νάουσας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρασκευάσουν με την καθοδήγηση των ηλικιωμένων παραδοσιακά εδέσματα της Νάουσας όπως πλατσίντα και κουσάφι. Η δράση συνοδεύτηκε με παλιά άσματα της πόλης μας τραγουδισμένα από τον κο Θεόδωρο Τορορή. Οι δράσεις κοινωνικοποίησης και διάδρασης των  ηλικιωμένων  του ΚΗΦΗ με παιδιά συνεχίζονται. Παρούσα μαζί με το προσωπικό  η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας κα Στέλλα Αραμπατζή και πιστοί φίλοι της κοινωνικής δομής όπως η κα Μαίρη  Φειδάντση και ο κος Θεόδωρος Τορορής.

  • 72490262_541422986622580_7071100419442737152_n
  • 73174956_555439171927636_392074430441848832_n
  • 74873436_410328699901394_1158679775850528768_n
  • 75078427_510607479777054_8740084840486928384_n

Simple Image Gallery Extended

Κατηγορία Γενικά

«Έσπασαν» τα ισόβια δεσμά για 58χρονη που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενη ως ηθική αυτουργός στη δολοφονία του συζύγου της, τον Οκτώβριο του 2011, στο Νεόκαστρο Ημαθίας.

Ως φυσικός δράστης κατηγορήθηκε ο 33χρονος γιος της που τιμωρήθηκε και στο Εφετείο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα τον 58χρονο πατέρα του, με συνέπεια να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Όπως προέκυψε κατά την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία τα αίτια της ανθρωποκτονίας φαίνεται πως ήταν οικονομικές και προσωπικές διαφορές που σοβούσαν αρκετό καιρό στην οικογένεια. Ο 33χρονος, απολογούμενος, εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη, κάνοντας λόγο για κακιά στιγμή, ενώ είπε ότι ο πατέρας του ασκούσε «σωματική και ψυχολογική βία» εναντίον του ιδίου και της μητέρας του. Η τελευταία απολογήθηκε ότι ο σύζυγός της δημιουργούσε φασαρίες για ασήμαντες διαφορές και πρόσθεσε «ότι έκανα υπομονή και τα ανεχόμουν».

Το δικαστήριο τής αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, αυτά του πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς χάρη στα οποία «έσπασε» τα ισόβια και καταδικάστηκε σε 14ετή κάθειρξη. Ωστόσο, πήρε το δρόμο για τις φυλακές -όπως και ο γιος της- για να εκτίσει την εις βάρος της επιβληθείσα ποινή.

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε και 39χρονος φίλος του κατηγορούμενου ως πατροκτόνου, διότι φέρεται να τον είχε εφοδιάσει με το φονικό όπλο. Το δικαστήριο τού επέβαλε 10ετή κάθειρξη αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικό, ενώ ο ίδιος απολογήθηκε ότι δεν γνώριζε για τις προθέσεις του φίλου του.

newsit.gr

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας