alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου παρατάθηκε η καταβολή των τελών κυκλοφορίας και η κατάθεση πινακίδων στις εφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2020 δεν είχε προχωρήσει με το ρυθμό που ανέμενε η ηγεσία του υπουργείου.

Η παράταση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την εκπλήρωση της σχετικής φορολογικής υποχρέωσης.

Να τονιστεί ότι από τα φετινά τέλη κυκλοφορίας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένει έσοδα περίπου 1 δις ευρώ.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο».

Η πρώτη κίνηση που απαιτείται, είναι η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οχήματα στην ιστοσελίδα www.aade.gr και χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν του κωδικούς πρόσβασης που έχουν θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα.

Συμπληρώστε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
Συμπληρώστε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας
Επιλέγετε «Αναζήτηση»
Επιλέγετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»

Εκπρόθεσμη πληρωμή ή μη πληρωμή

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή η μη πληρωμή τους επισύρει πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Αναλυτικά καταβάλλεται:
-Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
-Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
Μηδενικό πρόστιμο , αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Ωστόσο, όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ποσό που αναλογεί για το όχημα τους, έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην Εφορία, θέτοντας έτσι το ΙΧ τους σε ακινησία.

Τα δικαιολογητικά για την κατάθεση πινακίδων

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

• Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
• Πινακίδες
• Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ
• Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους
• Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
• Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης
• Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

Κατηγορία Οικονομία

Όπως κάθε χρόνο η Εστία Ρουμλουκιωτών αναβίωσε τα ¨Ρουγκάτσια¨ ένα από τα σημαντικότερα έθιμα του 12ημέρου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 31/12/2019
Κατηγορία Φαρμακεία

Υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης Δήμου Αλεξάνδρειας» μεταξύ του Δημάρχου Αλεξάνδρειας

Αλλαγές στη λειτουργία αλλά και την εξυπηρέτηση των ασθενών στα νοσοκομεία σχεδιάζει για το 2020 το υπουργείο Υγείας. Ακολουθεί το αναλυτικό ρεπορτάζ του Έθνους.

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με το νέο έτος, προκειμένου να εξαλειφθούν οι αναμονές και τα ράντζα που χρόνια τώρα «κοσμούν» το ΕΣΥ. Έξι είναι οι μεγάλες αλλαγές που επιχειρεί να υλοποιήσει αμέσως με την αλλαγή του νέου χρόνου το υπουργείο Υγείας:

1. Οι εντατικές

Με στόχο να μειωθούν οι αναμονές για ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας που σήμερα μετρά και λίστα ακόμη και με 40 άτομα, το υπουργείο Υγείας τροποποιεί τις νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ειδικότερα αρχικά εντός των επόμενων δύο μηνών αναμένεται με βάση τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, να ανοίξουν 80 κλίνες σε ΜΕΘ που είναι κλειστές εδώ και χρόνια. Αυτό θα επιτευχθεί με τις προσλήψεις των περίπου 200 μόνιμων γιατρών που θα αναλάβουν καθήκοντα στις εντατικές αλλά και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Αμέσως μετά θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των κρεβατιών με τον συντονισμό που θα γίνεται με το ΕΚΑΒ. Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα διαχειρίζεται τα περιστατικά που χρειάζονται Εντατική. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει σε τρία μεγάλα νοσοκομεία και μέχρι την άνοιξη το αργότερο, στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Με βάση τον σχεδιασμό, οι υπεύθυνοι των ΜΕΘ δεν θα ενημερώνουν τηλεφωνικά το ΕΚΑΒ, αλλά μέσω της πλατφόρμας θα υπάρχει σε πραγματικό χρόνο εικόνα για τις κενές θέσεις εντατικής νοσηλείας. Με αυτή την εφαρμογή το ΕΚΑΒ θα έχει μία πλήρη εικόνα τόσο της ζήτησης (λίστα αναμονής) όσο και της διαθεσιμότητας των κλινών ΜΕΘ, ώστε να κατευθύνει αντίστοιχα και τα περιστατικά.

2. Εφημερίες

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας έχει σχεδιάσει αλλαγές και στο σύστημα των εφημεριών των Νοσοκομείων. Ένα σύστημα που αρχικά θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε κάποια νοσοκομεία της πρωτεύουσας ώστε στη συνέχεια να επεκταθεί σε όλο το ΕΣΥ. Οι αλλαγές στις εφημερίες προγραμματίζονται για μετά την άνοιξη, ενώ με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr, αναμένεται να ενεργοποιηθούν και τα μικρά νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες, αφού σήμερα το μεγάλο βάρος το σηκώνουν μόνο τα μεγάλα κεντρικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Γι αυτό άλλωστε και παρατηρείται μόνιμος συνωστισμός και αναμονές. Οι αλλαγές που θα υπάρξουν πάντως θα είναι σε συνδυασμό με το νέο υπερΕΚΑΒ στο οποίο έχουν ενσωματωθεί και οι αρμοδιότητες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) όπου υπήρχε ολόκληρο σύστημα διαχείρισης των νοσοκομείων.

3. Οι προσλήψεις

Μέσα στα σχέδια του υπουργού Υγείας είναι να τροποποιηθεί και το σύστημα των προσλήψεων των γιατρών στο ΕΣΥ, όχι όμως και των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού οι οποίοι πρέπει να περνούν υποχρεωτικά από το ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας σκοπεύει σύντομα να πραγματοποιεί τις προσλήψεις των γιατρών στο ΕΣΥ με ψηφιακό τρόπο. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, ο υπουργός Υγείας ετοιμάζει να εντάξει σε ένα από τα επόμενα σχέδια νόμου, ρύθμιση βάση της οποίας οι διαδικασίες για τις μόνιμες προσλήψεις των γιατρών στο ΕΣΥ θα γίνονται με ψηφιακά δεδομένα.

Ήδη μάλιστα σχεδιάζεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα κατατίθενται οι αιτήσεις των γιατρών. Σε αυτήν θα εντάσσονται ψηφιακά όλα τα στοιχεία των γιατρών ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Να σημειωθεί ότι σήμερα η διαδικασία που ακολουθείται είναι κλασική με έντυπο υλικό, ενώ οι προσλήψεις γίνονται μέσα από τα συμβούλια κρίσεων των νοσοκομείων.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη νέα διαδικασία σκοπεύει να μειώσει κατά πολύ τον χρόνο των προσλήψεων του ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, ώστε να περιορισθεί σε μερικούς μήνες (πιθανότατα 5 μήνες). Σήμερα για τις μόνιμες προσλήψεις των γιατρών απαιτούνται ενίοτε και πάνω από δύο χρόνια, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

4. Προμήθειες

Το πρώτο δίμηνο του έτους ξεκινούν οι αλλαγές και στο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προωθήσει νομοσχέδιο βάση του οποίου όλες οι προμήθειες για τα νοσοκομεία της χώρας, θα γίνονται κεντρικά και ενοποιημένα μέσω της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ).

Η Αρχή θα αναλαμβάνει να διαπραγματεύεται ουσιαστικά τις τιμές των υλικών για όλο το ΕΣΥ ώστε να εξοικονομούνται κονδύλια. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει κριτήρια και διαγωνιστική διαδικασία, αλλά με συγκεκριμένες μειώσεις τιμών.

Σήμερα λόγω έλλειψης κοινού σχεδιασμού, κάθε νοσοκομείο προμηθεύεται τα υλικά του με δικές του διαδικασίες και με παρατάσεις συμβάσεων πολλές φορές, λόγω της αδυναμίας της αρμόδιας αρχής να προχωρήσει σε κοινούς διαγωνισμούς. Αποτέλεσμα όμως είναι να χάνονται εκατομμύρια ευρώ αφού κάθε νοσοκομείο αγοράζει με δικές του τιμές.

5. Αξιολόγηση Νοσοκομείων

Ταυτόχρονα για πρώτη φορά το υπουργείο Υγείας θα επιδιώξει να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα αξιολόγησης στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να μπορεί να σχηματίσει πλήρη εικόνα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει από τα νοσοκομεία της Αττικής σταδιακά και εφόσον θα έχει προωθηθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση. Στο πλαίσιο αυτό θα ελεγχθούν με συγκεκριμένα κριτήρια όλες οι κλινικές των δημοσίων νοσοκομείων και η απόδοσή τους τόσο ως προς την εξυπηρέτηση των ασθενών όσο και ως προς την οικονομία που κάνουν στο σύστημα υγείας.

6. Τα ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ

Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει η επί της ουσίας εφαρμογή του συστήματος των Συμπράξεων του Δημοσίου Τομέα με τον Ιδιωτικό (ΣΔΙΤ), στο ΕΣΥ. Ήδη άλλωστε εφαρμόζονται οι συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα αλλά σε άλλες μορφές (π.χ. ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού στα νοσοκομεία κ.λ.π.).

Για πρώτη φορά όμως αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά το σύστημα των Συμπράξεων του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ), σε σχέση με τις διαγνωστικές εξετάσεις. Θα τοποθετηθούν διαγνωστικά συστήματα ιδιωτών στα νοσοκομεία οι οποίοι έναντι συμβολαίου θα κληθούν να καλύπτουν τον απαιτούμενο αριθμό εξετάσεων για τους ασθενείς. Το σύστημα των ΣΔΙΤ θα εφαρμοσθεί πιλοτικά ήδη από τις αρχές του χρόνου σε τρία Νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν καθορισθεί ακόμη.

Πηγή: Έθνος

Κατηγορία Υγεία

Το αγαπημένο καφέ - μπαρ της πόλης μας εμπλουτίστηκε και σας υποδέχεται καθημερινά πλέον ως "Σταθμός" Cafe - Bar - Restaurant!

Με τις γευστικές δημιουργίες του σεφ Κυριάκου Σεμερτζίδη, μπορείτε να απολαμβάνετε στον όμορφο χώρο του ¨ΣΤΑΘΜΟΥ¨ το καφέ σας, το ποτό σας και πλέον και το φαγητό σας από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ!

Μία επίσκεψη θα σας πείσει!

"Σταθμός" Cafe Bar Restaurant!

Αλεξάνδρεια

τηλ. .2333026199 - 6977986070

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Τα πατροπαράδοτα Ρουγκάτσια, ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά έθιμα του εορταστικού δωδεκαήμερου, αναβίωσαν το πρωί της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου 2019 οι χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειδίου «Ο Φίλιππος».

Οι «φουστανελοφόροι» πήραν την ευλογία από την εκκλησία του χωριού και έπειτα ξεχύθηκαν στους δρόμους υπό τον ήχο του ζουρνά και του νταουλιού μεταδίδοντας την ευλογία που έλαβαν στα σπίτια των κατοίκων που τους υποδέχονταν με ιδιαίτερα θερμή.

 

Tο μεσημέρι της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου 2019 στο Επισκοπείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου διοργανώθηκε το Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης και προσφοράς από την ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ-ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ!

Σκοπός αυτού του γεύματος ήταν να χαρούν και να γευτούν ένα πλούσιο πλήρες ζεστό, οικογενειακό τραπέζι όσοι συνάνθρωποι μας το είχαν ανάγκη.

Το Δ.Σ της Φιλοπτώχου χάρηκε ιδιαίτερα που κατάφερε να δει χαμόγελα στα πρόσωπα όλων!!!

Η Φιλόπτωχος γυναικών είναι παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει ουσιαστικά όποιον πραγματικά το έχει ανάγκη και το αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη και όχι στα λόγια, στέκεται αρωγός στα προβλήματα της κοινωνίας παραδίδοντας μαθήματα ήθους και εθελοντισμού.

 

Aλλαγές και ανατροπές της τελευταίας στιγμής – Τι θα ορίζει νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

Σε ετοιμότητα να προβούν και σε διορθωτικές κινήσεις -εάν χρειαστεί- εμφανίζονται στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα κάλυψης δαπανών με πλαστικό χρήμα, το οποίο αφορά όλα τα εισοδήματα που θα αποκτώνται από τα ξημερώματα της Τετάρτης και εφεξής.

Θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξουν ειδικότερα ζητήματα και δυσκολίες αλλά, όπως λένε, «μέχρι και τον Μάρτιο του 2021» (οπότε θα υποβληθούν οι δηλώσεις εισοδήματος του 2020) μπορούν να γίνουν διορθώσεις και βελτιώσεις.

Στις επόμενες μέρες ή ώρες αναμένεται και η σχετική υπουργική απόφαση που θα συμπληρώνει όσα αφήνει ανοικτά ο νέος νόμος 4646 του 2019. Εκεί αναμένεται να τεθούν και επί μέρους όρια ή απαλλαγές για ειδικές περιπτώσεις.

Μέχρι τότε όμως, τρεις είναι οι μεγάλες αλλαγές-ανατροπές που θα έχει «τεστάρει» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης:

1.       Αυξάνεται το όριο κάλυψης με δαπάνες με πλαστικό χρήμα για όλους, σε 30% αντί 10-20% που ίσχυε για τους περισσότερους -και που το έχουν ουσιαστικά καλύψει σχεδόν όλοι εδώ και μήνες.

2.       Επεκτείνεται η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες φορολογουμένων. Όχι μόνον μισθωτοί και συνταξιούχοι όπως ήξεραν όλοι ως τώρα, αλλά και επιχειρηματίες-επαγγελματίες ή και όσοι εισπράττουν ενοίκια, θα υποχρεούνται να δαπανούν  με πλαστικό χρήμα το 30% όσων βγάζουν.  Από την άλλη, δεν εντάσσονται -στη φάση αυτή τουλάχιστον-όσοι έχουν έσοδα από άλλες πηγές (πχ μετοχές).

3.       Περιορίζεται η βάση υπολογισμού του 30% των δαπανών με πλαστικό χρήμα. Δεν επιβάλλεται 30% στο τεκμαρτό εισόδημα, αλλά μόνον στο πραγματικό. Και «πραγματικό» δεν είναι μόνον όσα δηλώθηκαν στην εφορία, αλλά αυτά που απομένουν εάν αφαιρεθούν και δαπάνες, όπως για πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης ή και  την καταβολή διατροφής διαζυγίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: η εξαίρεση της διατροφής ισχύει εφόσον καταβάλλεται μέσω τραπέζης.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, από 1.1.2020 ισχύουν οι εξής αλλαγές:

– Ως δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής δεν θεωρούνται μόνον δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών στην ημεδαπή, αλλά και στο εξωτερικό,  δηλαδή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., εφόσον αυτές καταβάλλονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως, ενδεικτικά κάρτες και μέσα πληρωμής με κάρτες, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών και χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού (πχ paypal κλπ)

– Το απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής για κάθε φορολογικό έτος ορίζεται σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία – συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα και μέχρι είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ δαπανών.  Το πλαφόν πάντως σκοντάφτει και σε ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις, καθιστώντας αμφίβολο ενδεχομένως αν και πώς θα ισχύσει ειδική απαλλαγή (ανώτατο πλαφόν αποδείξεων) για όσους βγάζουν 67.000 ευρώ και άνω. Σύμφωνα με τους επικριτές, δεν είναι θεμιτό να κάνει «σκόντο»  στους πλουσίους. Οι υποστηρικτές του μέτρου από την άλλη λένε πώς δεν μπορεί δια νόμου να υποχρεώνεται κάποιος να δαπανά απεριόριστα πέραν των αναγκών του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, φαντάζει προβληματικό να καθίσταται το Κράτος σε κριτή των αναγκών -ανελαστικών ή μη ανελαστικών- που έχει κάθε πολίτης χωριστά.

– Στον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνεται το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης και το ποσό της διατροφής που δίδεται στον/στην διαζευγμένο/-η σύζυγο ή σε μέρος συμφώνου συμβίωσης ή/και εξαρτώμενο τέκνο, εφόσον καταβάλλεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Το »πρόστιμο» ανέρχεται σε 22% επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου και του δηλωθέντος ποσού δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής -δηλαδή στο ποσό των δαπανών που λείπουν από το 30% που θα ισχύσει ως κατώτατο όριο ηλεκτρονικής δαπάνης.

Ωστόσο, στον φορολογούμενο του οποίου είναι κατασχεμένοι ένας ή περισσότεροι λογαριασμοί, πλην του ακατάσχετου λογαριασμού του ν. 4254/2014 (Α΄ 85), μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του οικείου φορολογικού έτους, το όριο δαπανών του πρώτου εδαφίου της παρούσας περίπτωσης περιορίζεται στις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ δαπανών.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Η ως άνω υποχρέωση δεν εφαρμόζεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

(i) Φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους.

(ii) Άτομα με ποσοστό αναπηρίας ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω.

(iii) Όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση.

(iv) Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα.

(v) Δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή, καθώς και φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που διαβιούν ή εργάζονται στην αλλοδαπή.

(vi) Ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

(vii) Oι υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία.

(viii) Φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους. Ως τουριστικοί τόποι ορίζονται όσοι περιλαμβάνονται στο π.δ. 899/1976, όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 664/1977.

(ix) Οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

(x) Oι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των έξι (6) μηνών).

(xi) Όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικό κατάστημα.

(xii) Οι φυλακισμένοι.

newmoney.gr

Κατηγορία Οικονομία

Φωτογραφίες από το Associated Press, μάρτυρες κάποιων από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που "σημάδεψαν" το έτος που βαδίζει στο τέλος του.

Σε συνέχεια του προηγούμενου φωτογραφικού αφιερώματος από καρέ που σημάδεψαν το 2019, το Associated Press εμπλουτίζει τη συλλογή του με νέο υλικό.

Από τη μερική καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων που παραδόθηκε στις φλόγες στις 14 Απριλίου, ταξιδεύουμε στις πυρκαγιές της Καλιφόρνιας και καταλήγουμε στις λαϊκές εξεγέρσεις που σημειώθηκαν σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

27 Ιανουαρίου

Ένας άνθρωπος διασχίζει την πύλη του Ναζιστικού στρατοπέδου θανάτου του Ζάξενχαουζεν όπου στην είσοδο αναγράφεται η φράση "Arbeit macht frei" (η εργασία σάς αφήνει ελεύθερη) στο Oranienburg της Γερμανίας για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν
Στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν  AP

8 Φεβρουαρίου

Ο Shane Grammer με τις τοιχογραφίες του δίνει ελπίδα μέσα στην καταστροφή, 100 μέρες μετά το πέρασμα της λαίλαπας στο Paradise της California, που ισοπέδωσε τα πάντα.

Τοιχογραφία του Shane Grammer στην Καλιφόρνια
Τοιχογραφία του Shane Grammer στην Καλιφόρνια  AP

21 Φεβρουαρίου

Η τραγουδίστρια Yola Carter, που έχει δουλέψει στα φωνητικά για συγκροτήματα όπως Massive Attack και Chemical Brothers ποζάρει στον φακό, στο Νάσβιλ.

Yola Carter
Yola Carter  AP

2 Μαρτίου

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αγκαλιάζει την αμερικανική σημαία όταν καταφθάνει για την ομιλία του στην ετήσια Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών, στο Oxon Hill.

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ  AP

15 Απριλίου

Καρέ από την Παναγία των Παρισίων παραδομένη στις φλόγες.

Παναγία των Παρισίων
Παναγία των Παρισίων  AP

1 Μαΐου

Καρέ από τη στιγμή που ο Τζούλιαν βγήκε από το δικαστήριο του Σάουθγουορκ, όπου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 εβδομάδων επειδή παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του, πριν από επτά χρόνια.

Ο Ασάνζ παραβίασε τους όρους όταν μπήκε στην πρεσβεία του Ισημερινού το 2012, ζητώντας άσυλο. Η δικαστής Ντέμπορα Τέιλορ, ανακοινώνοντας την απόφασή της, σχολίασε ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την προνομιακή θέση του για να χλευάσει τον νόμο και να εκφράσει την περιφρόνησή του απέναντι στη βρετανική δικαιοσύνη.

Τζούλιαν Ασάνζ
Τζούλιαν Ασάνζ  AP

31 Μαΐου

Ένας μασκοφορεμένος διαδηλωτής στο Κασμίρ πηδάει πάνω σε τεθωρακισμένο όχημα ινδικής αστυνομίας, ενώ ταυτόχρονα του ρίχνει και πέτρες, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Σριναγκάρ, το Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία.

Διαδηλωτής στο Κασμίρ
Διαδηλωτής στο Κασμίρ  AP

6 Ιουνίου

Ο σημερινός Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από τον Ιούνιο 2019, τρώει λαίμαργα παγωτό, στο νησί Barry στην Ουαλία.

Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον  AP

5 Ιουλίου

Αλιείς προετοιμάζονται να αρχίσουν να συλλέγουν καβούρια στη μολυσμένη με πετρέλαιο λίμνη Μαρακάιμπο κοντά στην Cabima.

Αλιείς σε μολυσμένη θάλασσα, Cabima
Αλιείς σε μολυσμένη θάλασσα, Cabima  AP

31 Ιουλίου

Ένας διαδηλωτής που αιμορραγεί από το μάτι απομακρύνεται βίαια από αστυνομικούς, έπειτα από διαμαρτυρία έξω από αστυνομικό τμήμα, στο Χονγκ Κονγκ.

Χονγκ Κονγκ
Χονγκ Κονγκ  AP

3 Αυγούστου

Μάχη των πυροσβεστών να περιορίσουν τις φωτιές που κατακαίουν την Καλιφόρνια.

Φωτιές στην Καλιφόρνια
Φωτιές στην Καλιφόρνια  AP

11 Σεπτεμβρίου

Κάθε 11η Σεπτεμβρίου από το 1886, οι Καταλανοί γιορτάζουν τη, Diada, την εθνική ημέρα της Καταλονίας και από το 2012 δράττονται της ευκαιρίας για να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους.

Βαρκελώνη
Βαρκελώνη  AP

31 Οκτωβρίου

Πυροσβέστης παλεύει σε μία άνιση μάχη με τις φλόγες ρισκάροντας τη ζωή του.

Οι ισχυροί άνεμοι κατεύθυναν τις φωτιές, που συγκλόνισαν την Καλιφόρνια, στα σπίτια στο Σαν Μπερναρντίνο.

Πυροσβέστης στις φωτιές, Καλιφόρνια
Πυροσβέστης στις φωτιές, Καλιφόρνια  AP

12 Νοεμβρίου

Διαδηλωτής κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Σαντιάγο της Χιλής.

Διαδηλωτής στη Χιλή
Διαδηλωτής στη Χιλή  AP

19 Δεκεμβρίου

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες αποχωρεί μετά από συνέντευξη Τύπου στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Ο Μοράλες αφού παραιτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου, έκανε λόγο για παράνομο ένταλμα για τη σύλληψη του από την αστυνομία και επιθέσεις στο σπίτι του από βίαιες ομάδες με τον επικεφαλής της αστυνομίας να ενημερώνει πως δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Έβο Μοράλες
Έβο Μοράλες  AP
πηγή: news247.gr

Ν
 
Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας